Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
hello! Általában 50 fokos szokott lenni a víz ami kijön a keverőszelepen, így egy kicsit sok... :)
A lényeg, hogy mivel keveri a vizet, ezért kevesebbet használ majd ugyanannyi idő alatt... DE ... tudnod kell, hogy most nagyon jól és gyorsan melegíti a házat, mert hatalmas a hőkülönbség. Ez különösen a vastag csöves rendszereknél érdekes, mert a ott a csövekben komoly mennyiségű víz van és az is melegít.
No megjöttek a hőmérők a webshopból, amit ajánlottál. A kazánházba még nem raktam fel, hanem bent az egyik radiátorra és 61,8 fokos víz jön befelé, amikor megy a szivattyú és kér a ház hőt így, hogy nincs keverőszelep. Az jónak számít vagy nem?
érdekes tavaly nekem is az jött ki mérés alapján, hogy kondis kazánnak felét kellene fogyasztania mint a 20+éves konstrukciójú álló Quadriga gázkazánnak ami már anno se volt egy csúcskategóriás készülék
ettől függetlenül azt mondom aki ma építkezik rakjon fel klímát az nyáron hűt télen fűt aztán amikor már nem gazdaságos fűteni vele kapcsolja be a kondenzációs kazánt, H tarifás áram esetleg napelem és öröm bodottááááá
Üdv! Nincs és nem is lesz már olcsó fa(max. lopva),ezért szerintem teljes zsákutca lenne a projekted a meglévő gázos beruhàzàssal/korszerüsítéssel szemben !:(Már azt sem javasolnám hogy egy használt vegyes kazánt vegyél tartaléknak,hanem meghagyni a régi gàzkazánt,és mellé egy új kondisat beépiteni,meg klímát ,aminek télen/nyáron is hasznàt vennéd!!Szerintem.
én benne hagyom és arra pakolom az újabb adagot, de azt tapasztalom szaporodik mindig eddig hetente a takarításkor szedtem ezt ki, de ki fogom ezt a módszert próbálni
hello! 1,2 millióért én nem venném meg, mivel egy vigas 25-ös lambdával és pufferrel is kijön ennyiből, ami biztos új + az 1000 literes tartály is kicsi egy ekkora házhoz. Egyébként Gyuláról még oda is kell vinni...szóval kérdéses, nomeg a gáz tényleg jobb választás lehet.
Padlófűtés alatt 14cm grafit lesz, a falakon 12cm vagy 14cm grafit lesz, nyílászárók műanyag 3 rétegű, a födémen még kérdéses mennyi lesz, de ott sem marad el. Gáz van a házban, azzal se lenne gond
Ha meg engeded Szatti fórumozó társunk helyett válaszolok a kérdésedre, bár Attila és az én esetem kicsit más. Nálam mindösszesen kb 2 liternyi visszamaradó égéstermék (1-1 liternyi
apró faszén és hamu ) marad vissza, ezt a mennyiséget egyszerűen kefével lesöpröm a fúvókán keresztül a szekunder térbe. Ezután onnan kihúzom a gyári kaparóval, majd az erre a célra készült „szitával” – ronggyal letakarva / így elkerülve a porozást/ kiszitálom. Az egész művelet 2-3 percet vesz igénybe, de a teljes begyújtás sem tart tovább 10 percnél.
Előny mint írtam korábban: nem kell gyújtóst , vékony fát hasogatni,és mivel a faszén szinte azonnal átizzik a kazánom a begyújtást követően szinte azonnal / 1 percen belül / „gázüzemben” dolgozik. További előny számomra, hogy mivel a kazán szekunder terének alja
is vízzel hűtött, (hő átadó felület) annak tisztántartása javítja a kazán hatásfokát.
Tehát ami naponta „kidobásra kerül” az kb. 1 liternyi szürke színű por. ( lúgosítja a talajt, ezért a nem fával fűtő szomszédok elviszik.)
Természetesen lehet ennél jobb „módszer, nekem ez vált be leginkább.
Ha nekem kicsi a 120 m2-re az 1000 literes pufi, akkor neked is még szükség lesz beruházni legalább egy 2000l-esre ez mellé, hogy gazdaságos legyen. ;)
Tegnap láttam meg ezt a hirdetést, szerintetek érdemes lenne beruházni rá? Elég lenne ez 130m2 kifűtésére? Régi építésű családi házba lenne, ahol most készül majd a padlófűtés.
Sajnos nem sokat tudok a faelgazosito kazanokrol, de mindenképpen jó hatásfokú kazánt szeretnénk.
Nem várok érte köszönetet, szívesen megosztom mindenkivel amit tudok, (mármint azokkal akik erre igényt tartanak)
„Telirakott kazán alulról begyújtva 15 perc után a 24 fokos víz 60-on. Nem kell nyitogatni, nincs füst.”
Ez mind igaz, de a lényeghez az is hozzá tartozik, (nem elhanyagolható tényező!) hogy nem kell hozzá „gyújtós”, „vékony” fa, ha lehet inkább válogatom alulra a „vastagabbakat” de mehet vegyesen is. A begyújtáshoz elegendő némi papír, (esetemben „reklámújság” szórólap, van belőle annyi hogy „Dunát lehet vele rekeszteni”) valamint néhány (3-4) marék „fűrészpor” „fűrész forgács” ki minek nevezi, amit láncfűrész „előállít”.
Én a gyufaszál meggyújtása után 30 mp-el zárom a kazán alsó ajtót, (a felső /primer tér/végig zárva van) és a csappantyút szintén, és „közlöm” a kazánnal ( a mostani időjárás mellett) „szia holnap ilyenkor találkozunk!”
Ha valakinek van kérdése szívesen válaszolok rá, /feltéve ha ismerem a választ/ és kívánok mindenkinek jó kísérleztezést!