Kicsi esélyét látom annak,hogy Magyarországon-ráadásul egy relatíve sűrűn lakott ország ugyancsak sűrűn lakott vidékén-ekkora termetű,beazonosítatlan lények kóricáljanak.Egyesült Államokban,Kanadában,az óriási kiterjedésű ősvadonokban még elképzelhetőnek tartanám,de nálunk nem.
Így van, egy idősebb, tapasztalt erdőjáró beszámolója mindjárt hihetőbb, aki nem heccelődni meg egymást rémiszgetni megy a természetbe. Persze még mindig van egy kérdés, az alkohol-faktor. :-)) De legyünk jóhiszeműek, és bízzunk benne hogy tényleg van ott valami..... Ha nem is egy 2.5 méteres kigyúrt Bigfoot, de a miénk. :-) Én személy szerint továbbra is erősen kételkedem mindenféle szőrös mumusban, akik a kocogóösvényeken, meg a lakott területeken rémisztgetik az állampolgárokat. :-) Ez nekem erős.
Ebben is lehet valami. Pár napja pont hasonló témában értekeztem apukámmal, aki azt mondta, hogy nem tudja, hogy mit csinál rosszul, de ő 20 éve kénytelen az éjszakában bolyongani a munkája miatt, de hogy ő még egy csoffadt UFO-t vagy bigfootot nem láttot, az is biztos. :D :-) Nem tudhatjuk,hogy mi az igazság, a tizenévesek 'kimentünk sátrazni, zajt hallottunk, kimentem, rendet tettem, elüldöztem' sztoriaival kapcsolatban én is szkeptikus vagyok, de valahol olvastam egy idős bácsinak (talán bányász?) a beszámolóját, ami elég hihetőnek tűnt.
Most lehet hogy nem leszek népszerű ezzel a véleményemmel, de én ezt a Fanyűvőt hülyeségnek tartom. Én sok mindent elhiszek, semmit nem szoktam kizárni ha kriptozoológiáról van szó, de a Fanyűvő a túlságosan meredek kategória számomra. Én is olvasgattam sok kamugyanús történetet, jókat nevettem rajtuk. Unatkozó tinédzserek életükben először kiszabadultak a plázából a természetbe, aztán egy bagolyhuhogásra vagy egy ösvényen átszaladó sünire azt hiszik hogy Yeti. :-))) "Az apám arrébbdobta a fanyűvőt, az meg elszaladt" stb.... :-DDDDDDDD Annyit mondhatok hogy ismerünk nem egy vadászt, horgászt, akik igencsak sokat járnak kietlen helyeken, vagy éjszakáznak ott sokszor hetekig, többek között tőlem sem állnak távol ezek a dolgok, de még soha semmilyen szörös vadembert nem láttak / láttunk. :-)) Az biztos hogy az éjjeli természet hangja közt van sok ijesztő, és különös, városi embernek pláne szokatlan, de nem kell mindjárt két világító szempár mögé a Bigfoot-ot képzelni. :-))))) Ha majd lesz egy hiteles fotó vagy beszámoló, akkor lehet hogy meg fog változni ezen véleményem, de ezeket a jelenlegi hatsörös észleléseket nem tudom komolyan venni. De ha már csak józan paraszti ésszel gondolkozunk, szerintetek létezik hogy a hegyvidékeinken élhet egy ilyen ismeretlen vadember populáció??? Mert annak bizony nem 2-3 tagja kell legyen ha jól tudom. Elnézést ha megbántottam valakit a véleményemmel, bár' ne lenne igazam és lézetne a Magyar Yeti. :-))
Van egy pár ilyen hely még.Az egyik az Amazonas-esőerdő,a másik a nemrég taglalt Kongói-medence,de Ausztrália belseje is nagyrészt bejáratlan,és hát ne feledkezzünk el a Föld 70 százalékát kitevő óceánokról,aminek csak egy parányi része dokumentált.Valamint az Antarktisz jege altt is lehetnek még érdekességek.
Én sem szívesen akadnék össze egy ilyen kígyószörnnyel.
Igen, az a környék az egyik olyan hely a földön, ahol a mai napig fedeznek fel új fajokat. Ki tudja mi rejtőzik még az óriási dzsungelekben. Hihetetlen látvány lehet élőben egy ekkora kígyó, bár' én inkább kihagynám...
A fanyűvőről az utóbbi időben én is sokat olvasgattam. Egyre csak szaporodnak az észlelések, de a médiában még sincsen akkora visszhangja. Legalább is én eddig csak a kriptozoológiával foglalkozó oldalakon találkoztam velük. Talán ezért is lehet hitelesebb, mint mondjuk a chupacabra, mert ha valaki mindenáron csak szerepelni akarna valamilyen szenzációval az nem egy párszázas olvasótáborral rendelkező oldalon tesz bejelentést, hanem kihívja az RTL-t. :P :-)
Tényleg ezt írják, de barokkos túlzásnak tűnik, pláne, úgy,hogy egy átlagos nőstény elefánt (ahogyan Berci 2103 írta) 4 tonna. Mondjuk a 35 méter (?) és a 75 cm átmérő is durva lenne. Lehet,hogy ez mégis csak valamilyen másféle mértékegység.
Valóban,a Titanoboa súlyát olyan 1135 kg-ra saccolják a kutatók.Ez is döbbenetes,hiszen az eddigi hitelesen lemért legnagyobb kígyó,egy zöld anakonda,ami,ha jók az emlékeim,akkor 11,28 m volt,a súlya pedig 3 mázsa feletti.
Egyébként az indiánok a sucuri alatt nemcsak az anakondákat értik,hanem egy titokzatos kígyófajt is,ami sokkal hatalmasabb még az Eunectes murinusnál is.Ne felejtsük el,hogy az Amazonas-medence még mindig a világ megmaradt kevés fehér foltjainak egyike,és itt lehetnek még meglepetések.Akár egy gigantikus őskígyó formájában is,legyen az Titanoboa,vagy bármi más.
Én lány létemre szeretem a kígyókat. Emlékszem, hogy 5-6 évesen azzal sokkoltam a családot, hogy egy siklóvala kezemben kerültem elő a hátsó udvarból. :D Azok voltak a szép idők...
No de, hogy ne távolodjunk el nagyon a témától, a Dél-Amerikában észlelt óriáskígyókat Sucurijunak hívják a helyi törzsek. A képen látható szépséget 1933-ban géppuskával terítették le és négy ember kellett ahhoz, hogy a közel 7 méteres fejét megtudják mozdítani.
Remélem,hogy nem lesznek álmatlan éjszakáid emiatt. :-)
Ha láttad az 1976-os King Kongot,akkor abban küzd egy Titanoboához hasonló méretű szörnnyel az óriásmajom.Igaz a filmben szereplő kígyónak a kockás pythonra hajaz a mintázata.
Áááá!! :-) Ez tényleg egy szörnykígyó! Ennek egy embert elnyelni rutinművelet lett volna. Megmondom őszintén hogy én még a vizisiklókat se nagyon csípem, pedig gyakran találkozom velük a vízparton. Inkább csak tisztes távolból csodálom a kígyókat.
58–60 millió évvel ezelőtt (Paleocén) élt és papíron 12-15 méterre nőtt és a források szerint elérhette az 1135 kg-t is. Ha minden igaz (már párszor elcseszereintettem a feltöltést :-), akkor sikerült beszúrnom két képet egy New Yorkban kiállított rekonstrukcióról.
Van.Kettő is.Az egyik a Gigantophis garstini,amely az ősi Afrikában élt,igaz,jellemzően a mai Egyiptom és Algéria területén tárták fel a csontjait.A Titanoboa 2009-es felfedezéséig ezt tartották a valaha élt legnagyobb kígyónak.Ne feledjük,hogy abban az időben a mai Észak-Afrika éghajlata és növényzete teljesen más volt.Buja őserdők borították a tájat,és az őserdők övezete bőven lenyúlt egészen a mai Kongói DK-ig.
A másik tippem egy óriásira nőtt sziklapython,amly átlagos hossza ugyan 4-5 m,de Jékely Endre szerint már 7,5 m-eset is elejtettek közölük.
Ahogy az emberek között is előfordul néha 200 kg-os,úgy az óriáskígyók között is akadhatnak-kivált háborítatlan helyeken-gigantikus példányok.
Lehet esetleg harmadik megoldás-egy ezeddig ismeretlen kígyófaj-de én személy szerint erre kisebb esélyt látok,mint az előző kettőre.
Az ominózus kép 1959-ben készült, Katanga tartományban (Kongó) és Remy van Lierde ezredes készítette. A képet megvizsgáló zoológusok 12-15 méteresnek saccolták a kígyót.
Erről az óriás kígyóról olvastam már valahol. Ha jól emlékszem, akkor pilóta azt mondta, hogy amikor lejjebb ereszkedett, akkor a kígyó felkapta a fejét és el akarta kapni a gépet.
Igen,a tigrishalak határozottan emlékeztetnek a balinokra,vagy a cápavadász barrakudákra.A Kongó valóban nyugtalanító folyó,hatalmas,sötét a vize,iszonyú mély,és jelentős része felérképezetlen.
A fotót egy belga(?) utazó készítette repülőről a Kongói-medencében egy őserdő feletti tisztáson,és egy kb.12-15 méteres tekergőző lény látható rajta.
A Tigrishal bestiálisan néz ki, igazi predator, gondoljatok bele ha ilyenek élnének a vizeinkben...... Hogy rendet vágnának a békéshalak közt. :-) Na és persze az emberek se mennének olyan bátran bele a vadvizekbe fürdőzni. :-) Engem kicsit egy nagyra nőtt Balinra emlékeztet, óriási fogakkal. Az a Kongó folyó szörnyű, már a látványától libabőrös lettem amikor mutatták a TV-ben. Hömpölygő barna víztömeg, tényleg csak az Isten tudja mik élhetnek benne. A fotó amiről írsz, hirtelen nem ugrik be, de lehet hogy még nem is láttam.
Nem tudom hogy volt-e ma a Jeremy Wade műsora, szerintem majd csak lesz, most 22:00-től vagy 23.00-tól. De nem biztos.
Igen,a címlapon is a Trachodonokra támadó T-Rex képe van.Én az afrikai karmosbékától rettegtem:)
Javaslom a regikonyvek.hu-t,mint beszerzési forrást.Na,ott aztán tényleg minden van.
A tigrishal egy igazi szörny,ki tudja mik élhetnek a Kongóban még,hiszen egy nagyon ősi és mély folyó,jelentős része felefedezetlen,akárcsak az egész Kongói-medencének.Na,ott még lehetnek fehér foltok.Biztos ismered-ismeritek azt a fekete-fehér fotót egy óriási méretű kígyószerű lényről.Lehet,hogy egy Gigantophis garstini szerepel a fotón.
Az aligátorcsikás rész lehet,hogy ma volt a Discoveryn?
Ismerem azt a könyvet, nekem is megvolt gyerekkoromban! :-) Emlékszem azt az oldalt amin a T-Rex volt mindig úgy lapoztam át, hogy nem néztem oda, mert féltem tőle. :-) Meg fogom ejteni a könyv újra beszerzését valami antikváriumból, mert tényleg nagyon jó. Meg van még egy pár a listámon: pl. John Keel - Idegen lények az űrből és az időből, vagy a Dr. Lányi György könyve, a Vizek Gyilkosai. Mindkettő sűrűn foglalkozik kriptozoológiával, lehet ti is ismeritek őket.
A Jeremy Wade filmjei nagyon jók, csak sajnos mindig ismétlések.......... Kedvenc epizódjaim a Góliát Tigrishal, és az Aligátorcsuka. :-)