*** Mint tegnap kiderült, (szerintem) sajnos a következő single a Pictures albumról ismét nem a What I Miss About You lesz, esetleg majd az utána következő... Ha Mike Batt addig másként nem dönt. Van, aki szerint esetleg az If The Lights Go Out a kiválasztott, vagyis ismét egy Mike Batt szerzemény (az "IYWAS" és a "Mary Pickford" Batt-dalok után). Én tudom, hogy a "WIMAY" több meghallgatást igényel, a legtöbb embert nem fogja meg elsőre, és ez nem előnyös a single-piacon (ezt az It's Only Pain és az I Cried For You már bizonyította), de azért szerintem ez a Katie Melua szerzemény többet érdemelne a Dramatico részéről. Nagyobb ráfordítással ezt is biztosan be lehetne futtatni, és ez legalább kicsit fajsúlyosabb lenne végre, és más közönséget is megszólítana. Egyébként is a nagyon slágeres "IYWAS" mit ért el a brit single listán? Egy masszív 23. helyet nyitásként, azután két-három hét alatt nyoma sem maradt. (Bár a Vh1 Europe és az MTV Hungary szereti, és lassan már én is kezdem megszeretni a dalhoz készített klipet. :) )
Köszi!Aztán időközben megoldódott a probléma.Én a winampot használom általában,de megnyítottam a power dvd-vel is a klippet,és azzal már gyönyörűen megy.
Nálam nem szaggat, pedig egy viszonylag régi gépet használok (1.8 GHz-es Celeronnal). A K-Lite Full kodekpack van fenn, ami felteszi a kis szuper MediaPlayer Classic-ot is, bár én inkább a VLC Media Playert használom a legtöbbször, néha meg a BSPlayert. Nekem eddig egyetlen video szaggatott be, a nagyfelbontású hdtv-ről felvett Nine Billion Bicycles a Live Earth koncertről, azt a VirtualDub-bal kisebb felbontásúvá kellett konvertálnom, így már szépen megy a gépen.
Felvetődve a klipp-téma, az I cried for you klippje után két percig csöndben ültem, aztán elkezdtem elemezni, hogy mi a francnak kerül vissza a fiú feje, mert az már sokkoló volt, hogy szegényen nemtomhány arc volt XD, szóval miután rájöttem hogy ez kielemezhetetlen, eldöntöttem, hogy ha életemben egyszer beszélhetek Katie Meluával, kérdezgetek erről a klippről.
"nyomjon ki valami slágereset" ? :) Még két lemezre szól a szerződése, ha minden igaz. Viszont az igazán könnyed slágeres dalokat Mike Batt írja, és mivel most Katie már nem vele, hanem másokkal akar együtt dolgozni a következő albumon...? Képes lenne egy olyan dal befuttatni az albumot kislemezen kiadva és klipet forgatva hozzá, mint ezen a lemezen a What I Miss About You például? Hiszen még második single-nek sem ezt, hanem a Mary Pickfordot választotta Batt, mert a felmérések szerint a közönség ezt könnyebben emészti, mint a WIMAY-t fogyasztotta volna. Pedig Katie a BBC World Service 75 éves jubileumi koncertjén mintha mondott volna olyat még november elején, hogy a második single a WIMAY lesz. Én szerettem volna, mert akkor a Pictures album jó pozíciója (ezen a héten még mindig tízben volt a Vh1 Album Chart-on, amit a Vh1 négyszer ad le egy héten) még befuttathatta volna a dalt, ahogyan most ezt a Pickforddal teszi. Egyébként az ilyen dalok nem túl sikeresek a single chart-okon, nem volt az az I Cried For You sem, sőt, Mike Batt komolyabb dalai sem azok, ahogyan például az It's Only Pain sem volt az - pedig a dal is, a klip is elég jó. De amíg a Sailboat (IYWAS), a Pickford, a Nine Million Bicycles, és a hasonló dalok azonnal megfogják a hallgatót, a WIMAY vagy az IOP igényel három-négy végighallgatást, hogy igazán megragadja az embereket. De ezt a lehetőséget viszonylag kevesen adják meg a daloknak, és ha a zenecsatornák sem erőltetik, nem játsszák, akkor mi marad? Egy erőteljes hosszabb promó körút a különböző országok televízióiban? A rádiók és a zenecsatornák segítsége nélkül így azért nehéz... A nem azonnal ható dalokról egy évvel ezelőtt Katie is írt a blogjában, mert ő is beleesett ebbe a hibába hallgatóként:
"Latest Blog - November 19th 2006
Hi,
Damien Rice's second album came out this week; me and all his other fans have been waiting for it for fouuuuur loooong years! And it finally came out.
I downloaded it off iTunes a few days ago and have been very surprised by the reaction I’ve had to it. First of all I have to say that I thought ‘O’ was a masterpiece, I found it compelling and the most soothing companion on cold nights over the last few years, I loved it instantly and each track seemed to be better than the previous one. I will equally not forget when I went to see him live at Brixton Academy, loved the show and was particularly moved by his voice. I've never heard a voice like that before in a live concert.
Anyway... so I got it a few days ago, and as each track unfolded I was a bit puzzled... sort of not impressed...I rang up a mate and asked her if she'd listened to it yet, and she said she hadn't but wanted to know what I thought of it... I didn't know what to say! How could an artist make such a stunning debut and come up with an average second album?! ....Thank God! I listened to the whole thing again, I listened to it that evening, just to be sure of my opinion... And what happened was brilliant... it suddenly connected completely with me, I was so surprised that I hadn't heard it on the first listen. That this was as equally compelling, unforgettable and at times even more spine chilling than the first album.
‘9 Crimes’ at the moment is a favourite, have been listening to it non stop. Lisa Hannigan's voice is breathtaking and I really hope she makes an album of her own soon. I am slightly horrified at myself ‘cause if I hadn't gone back and listened to ‘Elephant’ a second time, such beautiful music would have bypassed me. It makes me think about how many times I have done that with other artist, on first listen you just don't get it, but somehow on more listens it finds you? So for those who have bought his record and might be thinking the clichéd “Oh it’s not as good as ‘O’, the first album", give it another listen and you might just find something you love.
Igazad van, a Pictures nem lesz olyan sikeres. De ez nem csoda szerintem, nincs is olyan jó az anyag mit a Piece... ez amúgy majdnem törvényszerű, nagyon ritka hogy valaki überelni tudja az első lemezét (ez katie-nek sikerült), de azután még ritkább hogy tovább javuljon. Ez csak olyan nímandoknak sikerült pl. mint a Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, vagy műfajban közelebb Katie-hoz, Diana Krall, Patricia Barber, Kari Bremnes. Ez kicsit szubjektív felsorolás tudom, nekem ők jelentik műfajukban az igényes muzsikát. Katie Melua nagy vízválasztója valszeg a következő albuma lesz. Azt hiszem nem szabad elkapkodnia azt a lemezt. Remélem nem is fogja, semmi oka hogy siessen, kivéve ha esetleg a Dramatico szerződés nem tartalmaz valami határidőt. Akkor meg nyomjon ki valami slágereset hogy kielégítse Battékat, aztán csináljon valami olyat amit ő szeretne.
"Az a csoda hogy egyáltalán megemlítik Katie nevét."
Nekem itt pontosan az volt a gondom, hogy meg sem említették. Mert ha azt mondja, hogy bocs, a brit listát Eva Cassidy és Katie Melua duettje vezeti, de ezt csak a UK területén lehet lejátszani, mert Eva Cassidy örököseivel így szól a megállapodás, akkor azt nyilván el kellene fogadni. (A klip megjelenésekor az osztrák GOTV egy munkatársának volt egy ilyen homályos kijelentése, hogy ő személy szerint szívesen lejátszaná a klipet, de jogi problémák miatt nem tehetik.) De az, hogy a negyedik helyezett dalig pontosan az ottani lista szerint játsszák le a kiválogatott dalokat, ahogyan csütörtökönként mindig is teszik, azután a Number One-al kapcsolatban simán félretájékoztatják a nézőket, ez igen furcsa, szerintem. Szerintem a műsort nem is Kristóf szerkeszti, ő csak vezeti, és azt mondja, amit neki mondania kell. Én egyébként csodálkoztam, amikor pár hete a Poparazziban reklámozták Katie Melua új albumát, de az valószínűleg egy fizetett promo volt. Kisó Melua-riportja (amikor Katie itt járt, talán november 14-én) viszont biztosan nem fizetett hirdetés volt, és egészen meglepett, hogy műsorra tűzték a Viván. A botrányosan rossz feliratozás ellenére. Úgy látszik, mostanra rájöttek, hogy a Vivának bojkottálnia kell Katie-t. :) A Vh1 viszont szereti a klipjeit, az Album Chart-on régebben mindig a Sailboat klipjét játszották, mostanában viszont áttértek a Pickford klipre, de éjjel azért az IYWAS-t is rendszeresen játsszák. A Vh1 évvégi "Top 10 Divas 2007" válogatásban is szerepelt Katie Melua a Mary Pickford klippel, Celin Dion (8.) és Jennifer Lopez (7.) után a hatodik helyre tették, utána következett Alicia Keys (5.), az első pedig Amy Winehouse volt 2007-ben a Vh1 szerint. Persze odáig a Vh1 Europe nem ment el, mint az angol Vh1, mert ők egyik este, illetve inkább már éjjel leadták Katie egy teljes koncertjét, ahogyan egy dán, illetve német tévé is, de lehet (ebben nem vagyok biztos), hogy egy holland tv is megtette ezt így karácsony tájékán.
A "Pictures" album a múlt héten visszaküzdötte magát az egyesített 40-es albumlistára, ez egy United World Chart, ezen a héten pedig a 40. helyről (82.000 db) előrejött a 37. helyre az eheti eladott 123.000 db CD-vel. A European Top 100 Albums listán is javított, bár a tízbe nem sikerült visszakerülnie, itt most a 13. helyen van.
Az nyilvánvaló, hogy a "Pictures" nem tudja megismételni a "Piece By Piece" nagy sikerét, hiszen csak egy hétig vezette az európai listát, és az első tízből is hamarabb kikerült, mint a PBP. A Vh1 Album Chart-on is már csak a hatodik volt ezen a héten, kíváncsi vagyok, hogy hétfőn kihullik-e a tízes listáról itt is. De Katie már a kiadás előtt kijelentette egy riporteri kérdésre, hogy a jó CD és a sikeres CD az nem mindig jelenti ugyanazt. :) Bár ezt nem pont erre értette, hanem azt magyarázta, hogy az első két albuma váratlanul nagy siker volt ugyan, de zeneileg még nem érte el a céljait, mert sikeres albumokat készített már, de olyat, amit igazán maradandónak érezne, nem - bár természetesen ezekre is büszke azért.
Steiner K. egy b...i, amitől ugyan még szerethetné a jó zenét... de csak rá kell nézni, a kis nyomorék kutyájával. brrrrr. És ne felejtsd el hogy milyen televíziónál van, ne várj túl sokat minőség terén. Az a csoda hogy egyáltalán megemlítik Katie nevét.
Nem tudom, hogy a Steiner vagyhogyírják nagyon jártas lenne a valódi zene kategóriában. Nem frissítette magát. Á ez szemétség. Katie Melua. Csakazértis. :D
Kíváncsi voltam, leadják-e a lista szerinti első helyezett dalt a Viván, a csütörtöki Viva Chart Show-ban. Hát nem adták le, de nem ez a poén. A poén az, hogy Kristóf simán belehazudta a néző képébe, hogy a brit kislemezlistát továbbra is Leona Lewis vezeti, így az ő dalát játsszuk le, csókol anyád, Lujza. :) Eva Cassidy és Katie Melua duettje számukra nem létezik, és a Viva szerint meg sem történt, hogy ez a duett hat hét első helyezés után letaszította Leonát az élről. Leon Jacksont persze biztosan nem bojkottálják a jövő heti műsorban, aki most legújabban lenyomta Eva-t és Katie-t a második helyre az X-Factor (a brit Megasztár?) legfrissebb győzteseként szerzett népszerűségével.
I JUST CAN'T BELIEVE IT! Mine and Eva's single is number One! Never did I think that this project with the Red Cross who are Tesco's charity of the year would actually get us to the top of the charts. I thought that because charity records don't seem as fashionable as they used to be, which is awful as raising money for a certain charity shouldn't be about whether it's "in" or not!
All the pennies raised from this single are going to the Red Cross and specifically their work in the UK, please go on their website to find out more: http://www.redcross.org.uk
I know the song wouldn't be where it is if it wasn't for Chris Bionde -Eva Cassidy's producer- and her parents for giving permission to use the never released record of her singing 'What A Wonderful World'. Where ever she might be right now I hope she doesn't mind that I put my voice all over her stunning recording.
On another subject I wanted to say sorry personally for shutting down the forum. Me and Mike felt it was the right thing to do for various reasons, but also cause there are other forums around on the net that you can all go to, which I also visit occasionally, and you can still leave messages on the Guestbook at katiemelua.com
I've seen some of your congratulation wishes and wanted to say thank you for those. I'm now gonna go and celebrate with a JD and coke.
Tekerj előre 3h50min-re (11x15 perc + 1x5 perc), a BBC slágerlitáján bejelentik a Number One-t, rövid beszélgetés Katie-vel, és elhangzik maga a single. (Jövő héten már új műsor lesz itt, Katie nehezen maradhat az élen, mert hétfőn kijön az új X-factor győztes lemeze.)