Érvelni, vitatkozni csak azzal lehet, aki úgy kb. egy szinten van. Ez a tétel itt megdölni látszik. Ami elszomorító, hogy az írásod alapján Te már régebb óta fogalakozol vele...... ha csak ennyi tudás ragadt rád, akkor pedig értelmezési problémákkal küzdessz. Sok sikert a továbbiakban. Veled a vita itt lezárult. Égesd tovább magad, de már egyedül.
igen? szerintem régebb óta van közöm a scitechez, mint amióta te tudod mi az a testépítés. főleg elnézve ezeket a faszságokat, amiket itt össze hordasz
attól mert vastagon szedsz valamit, még geci hülye maradsz
"sokan összekeverik a gyártót a forgalmazóval" akkor akinek saját gyára van, az nem gyártó. ma is tanultam újat! gyere holnap is
Milos olyan gyárakról beszél, ahol ezeket az alapanyagokat kivonják, szárítják és porítják, majd tonnás zsákokba öntik. A scitecnek (is) olyan gyára van, ahol a feldolgozott alapanyagokat por alakban tonnaszám fogadják, összekeverik (esetleg tablettává nyomják össze) és csomagolják.
Bár, kapszula formában kicsit hordozhatóbbak ezek a dolgok, de megértettem
A kapszulás verzió talán akkor érdekes, ha a kiválasztott alapanyag íze (keserű, maró, stb.) és célszerűbb ebben a formában megenni. De a hordózhatóság is fontos szempont lehet.
Fogadjuk el azt a tényt(!!!), hogy az L-glutamin, a creatin monohydrat, a BCAA, a Beta-alanin, a HMB és még sorolhatnám..... ezen alapanyagokat, bele lehet tenni fekete dobozba, piros kulacsba, fehér zsákba, és átlátszó reklámszatyorba. Hozzá lehet írni reklám maszlagokat, és be lehet ájulni bármely márkától az akkor is minden hol a világon ugyan az. Ugyan azt kapja, mert ugyan úgy állítják elő, mert a gyárak ahol készülnek ugyan azoknak a viszont forgalmazóknak adják el. Csak valaki így csomagolja, van aki annyit tesz a zsákba. Valaki ennyiért adja, és valaki meg amannyiért.
Köszi a segítséget, szóval akkor ez a lényeg. A muscleteam megbízható minőség? Én nem nagyon vagyok képben, csak azt tudom, hogy vannak azért gagyi-gyártók is.
Bár, kapszula formában kicsit hordozhatóbbak ezek a dolgok, de megértettem. Gondolom mehet ez úgy is, hogy edzés után, sima tejsavófehérje-shake-be keverve. (ugyebár úgy ajánlják, hogy fél adag edzés előtt fél meg edzés után)
nem minden terméken kötelesek mindent feltüntetni %osan mérve
most bcaa-król volt szó, a példám is arról született
Ha meg egy gyártó nem képes arra, hogy egyértelmű legyen az amit kínál, akkor nem is méltó a bizalomra.
egyértelmű, amit kínál, csak például egy edzés előtti pörgetőnél általában nem fedik fel, hogy miből mennyi részletesen a hatóanyag, csak összesítve. pont a konkurencia miatt..
Hazamész és örülsz, hiszen vettél egy megemelt Leucin tartalmú BCAA-at (8:1:1), glutaminnal.
Tök jól hangzik ha azt olvasom ez a 315g-os doboz 31 adagot tartalmaz. Ha úgy vesszük 13.000Ft/kg árra jön ki. Csak a meglepetés ezután következik.
100g porban csupán 50g a BCAA (!!!!) mivel a második legtöbb anyag benne egy cukor fajta (dextróz) 24g (!!!) és 1,25g glutamin, és ugyan ennyi alanin van benne.
Vagy is Te nem 13.000Ft-ért vettél BCAA-t, hanem 26.000Ft-ért !!!!
A következő problémák, ha ezt a BCAA-at akár diétázáskor szeretnéd használni sok értelme nem lesz, mert cukrot iszol eléggé nagy mennyiségben. Ha egy termékben BCAA van, akkor minek bele glutamin? Főleg 1,25g?!?! A BCAA szintetizálja a hiányzó glutamint. 1,25g glutamin meg semmire nem elég.
Saját véleményem! a folytatás is!
Ebben a termékben nem 10-20% a haszontalan, hanem 40%!
"10-20% hasznos anyag?" :D te nem tudom hol élsz..." Ez csak a szemléltetést szolgálta.
"tegyük fel van egy egy kilós bcaa. gyártó feltünteti az ajánlott adagját, legyen 10g. ebből van benne tegyük fel 2500mg leucine 1200mg valin 1200mg isoleucine. ezekből az adatokból pedig én szépen kiszámolom, hogy egy nap hány grammot fogyasztok. majd megkapom meddig elég. pont." Én is pont ezt írtam, de ehhez a dobozon rajta kell legyen minden összetevő %-ban vagy grammban 1 adagra vetítve, különben semmit sem tudsz kiszámolni az egyéni igényeidre.
"ha nem lenne feltüntetett adag sehonnan nem tudnám, hogy 10g-ban mennyi a hatóanyag." Ha fel van tüntetve az adag, akkor az is, hogy egy adag miből és milyen mennyiségben áll össze. De erre meg azt írod lejjebb, hogy ez nem kötelessége a gyártónak. :)
Ha meg egy gyártó nem képes arra, hogy egyértelmű legyen az amit kínál, akkor nem is méltó a bizalomra.
Minden gyártónak kötelessége feltüntetni, hogy 1 adag hány gramm és az miből áll %-ban kifejezve
ez sem igaz.
Pontosan fel kell tüntetnie miből és mennyi van a termékben. Az pedig egy újabb megválaszolatlan kérdés, hogy vannak cégek akik mátrixojban, TM védett akármikben ír valamit. És bizony ez esetben a vevő végképp nem tudja miből mi is van.
10-20% hasznos anyag? :D te nem tudom hol élsz, inkább ne. életedben nem használtál még táplálékkiegéstzítőket, saját bevallásod szerint
amúgy is bcaa termékekről beszéltünk, 'tiszta' bcaa-król, ott pedig pláne nincs ilyen, hogy hasznos vagy haszontalan.
nagyon durván túlbonyolítjátok.
tegyük fel van egy egy kilós bcaa. gyártó feltünteti az ajánlott adagját, legyen 10g. ebből van benne tegyük fel 2500mg leucine 1200mg valin 1200mg isoleucine. ezekből az adatokból pedig én szépen kiszámolom, hogy egy nap hány grammot fogyasztok. majd megkapom meddig elég. pont.
ha nem lenne feltüntetett adag sehonnan nem tudnám, hogy 10g-ban mennyi a hatóanyag.
ennyiről szólt a vita és nem többről
Minden gyártónak kötelessége feltüntetni, hogy 1 adag hány gramm és az miből áll %-ban kifejezve
Még valami: Minden gyártónak kötelessége feltüntetni, hogy 1 adag hány gramm és az miből áll %-ban kifejezve (itt persze egyéni utánajárást igényel, hogy kibogozza az ember, hogy mi a hasznos a felsorolt alkotóelemekből és hogy ténylegesen mennyire van szüksége belőlük naponta). Az, hogy mennyit hazudik a gyártó, az csak bevizsgáltatással deríthető ki, így nekünk átlag embereknek marad az, hogy elhisszük. Az viszont biztos, hogy több hasznos hatóanyag sosem lesz benne, mint amit ráírtak. :)
Vagyis röviden a lényeg, hogy kiszerelésenként hány gramm hasznos anyag van a termékben. A kapott mennyiséggel leosztjuk a doboz árat.
Ismerve, hogy mennyit akarunk a hasznos anyagból naponta bevinni, azzal a mennyiséggel leosztjuk a dobozban ténylegesen fellelhető hasznos anyag súlyát és kijön, hogy hány napra lesz elég.
Majd a napok számával leosztjuk a teljes doboz árát és meg van, hogy mennyibe kerül 1 napi adag.
Ugyanezen feltételek megléte mellett, ha a gyártó 2. 100 ajánlott napi adagot ad meg a leírásban 150 helyett, akkor az 50 gramm / adag (tehát ugyanannyi, mint gyártó 1.-nél), de ez már ténylegesen fedezi adagonként a napi hasznos anyag szükségletedet és így máris csak 50 Ft-ba kerül neked naponta 1 adag, ellentétben gyártó 2. altal gyártott termék esetében, ahol 150 Ft egy adag és neked 2 adag kell belőle naponta, tehát 300 Ft/ nap.
Veszel 2 gyártótól 1-1 doboz (mondjuk 5 kilós) port, legyen mindkettő 15000 Ft. Megnézed hány %-a hasznos. Legyen mondjuk 10% az egyiknél (a gyártó által ajánlott mennyiségben mondjuk 100 napra legyen elég) és 20% a másiknál (ajánlott napi adagban legyen 150 napra elég).
Kiszámolod, hogy ez a 10% (500 gramm) és 20% (1000 gramm) mennyibe kerül grammra levetítve.
Gyártó 1.-nél 30 Ft/gramm hasznos anyag
Gyártó 2.-nél 15 Ft/gramm hasznos anyag
Ajánlott adag tekintetében:
Gyártó 1.-nél 150 Ft 1 napi ajánlott adag (1 adag 50 gramm, melyből hasznos anyag 5 gramm). A gyártó által ajánlott adagban 100 napra elég
Gyártó 2.-nél 100 Ft 1 napi ajánlott adag (1 adag 33,3 gramm, hasznos anyag 6,67 gramm / adag). A gyártó által ajánlott adagban 150 napra elég.
Ismered a napi szükséges mennyiséged. Innentől úgy adagolod magadnak, ahogy csak akarod.
Legyen ez mondjuk 10 gramm / nap.
Gyártó 1.-nél 2 adag kell naponta, tehát 50 napra elég neked és ez hasznos anyagra vetítve 300 Ft naponta
Gyártó 2.-nél 1,5 adag kell naponta, tehát 100 napra elég neked és ez hasznos anyagra vetítve 150 Ft naponta
meséld már légyszíves el, hogy mi a picsa akkor a mérvadó? aszerint tudod kiszámolni, hogy neked egy alkalomra hány g por/hány db kapszula szükséges. ha a kurva gyártó nem adna meg egy irányalapot, akkro mi szerint számolnád, hogy hány grammban mennyi a hatóanyag?
értsétek már meg végre, hogy kurvára nem azt mondom, hogyha azt írják 10 gramm fehérje egy adag, akkor 10 gramm fehérje lesz egy adag
Bocs, hogy beleszólok, de milos_t-nek van igaza, tehát nem a gyártó által meghatározott adag a mérvadó (neki az az érdeke, hogy úgy tűnjön, hogy a termék viszonylag sokáig elég legyen), hanem az 1 adagban benne lévő hatóanyag mennyiség ár aránya.
Ha egy 5 kilós dobozban, ami mondjuk 15000 Ft-ba kerül, összesen 150 gramm hasznos anyag van, melyből 1 nap legalább 100 grammra lenne szükség, akkor hiába írják rá, hogy 100 adag van benne (mondjuk napi 3x1, azaz 1 hónapig elég). Másfél nap alatt megehetné az ember, hogy hozzájusson belőle a szükséges mennyiségű napi hasznos anyaghoz. Nincs értelme megvenni.
SENKI NEM MONDTA, HOGY NEKEM ANNYI LESZ EGY ADAG, AMENNYI AZ "ELŐÍRT".
hányszor írjam még le?
de aszerint tudok számolni. könnyebb az előírt adagszámokhoz mérten számolni, hogy nekem xy időszakban mennyi hatóanyagra van szükségem, és úgy átkalkulálni, mint teljesen a nulláról elkezdeni a matekozást.
Nem írnék termék nevet amiben 1 adagban 500mg creatin van!!! Szerinted ha ezt az adagolást használnád, akkor mire mennél 500mg creatinnal???? Alapból megsúgom szar-ságra mennél vele. Minden hatóanyagnak van egy minimális adagja ami alatt ha használod szart-sem ér. A creatin remélhetőleg a többség már tudja 5-7g/adag. A BCAA minimum 6g de inkább 10g. Akik az L-glutamint 5g-ban szedik azok tök jót tesznek az immunrendszerükkel, bár meg lehet arra sem lesz elég, de hogy izomnövekedésre semmit nem használ fel a szervezet az tuti.
ne legyél már butus. egy valamirevaló cég odaírja, hogy az ő ajánlott adagjában mennyi a hatóanyag. magyarán én kitudom sakkozni, hogy mire elég. de akkor is az adag szám lesz a döntő az árhoz képest. most komolyan magyarázzam tovább, vagy miért nem akarod megérteni, amit írok?
magyarán a por és a kapszulás verzió között, úgy állapítod meg az különbözetet, hogy megnézed melyik hány adagnyi (még ha az gyakorlatban kevesebb adag is lesz neked, de akkor mindkettnél kevesebb lesz)
úgy hogy nem értem az előző hozzászólásodat, magadnak mondasz ellent
Lássunk egy példát. Itt egy kapszulás BCAA termék :
Felhasználási javaslat: napi 3 kapszula. Az optimális hatás érdekében vegyen be egy kapszulát 15 perccel edzés előtt és 2 további kapszulát rögtön edzés után.
Most jön a saját vélemény.
1 doboz tehát tartalmaz 54g BCAA!!! Vagy is ez 49.810 Ft/kg
A felhasználási javaslat ami meglepő. Amenyiben Te ebből edzés előtt 1db, azaz egy darab 600mg-os kapszulát megeszel, és várod a csodát, akkor életed végéig várhatod. A tényt el kell fogadni, hogy a BCAA 6g alatt nem múködik (testépítő!!!!!!!!) viszonylatban. Tehát ebből edzés előtt minimum 10db-ot kellene bekapkodnod, hogy az a hatás mely szerint edzést követően 35%-kal csökken a szervezrt BCAA tartalma, kivédd!!! Aztán edzés közben nem ártana szintén 1,5liter folyadékot meginni, és ekkor is mehetne a BCAA pótlás. És nem is merem sorolni tovább!! .... mert kijönne hogy ez a termék 3 napra lenne elegendő. Szerinted ha ez az ajánlás lenne a termékre ráírva akkor megvennék?
A kérdésedre a válasz:
úgy állapítod meg az különbözetet, hogy megnézed melyik hány adagnyi
Nem, én egy terméknél úgy állapítom meg hogy érdemes megvenni vagy sem, hogy megnézem az a termék ez esetben mennyi BCAA-t tartalmaz. Tisztában vagyok azzal, hogy 1 adagban mennyi BCAA-at kell elfogyasztani, kb. napi szinten milyen a szilárd étkezésem, ahhoz tápkieg esetén +-ban mire van még szükségem, és megnézem az ÁR/ÉRTÉK aránypárt.
már miért lenne a legjobb a legolcsóbb? lehet olcsóbban megveszed, viszont gyorsabban is fogy el, aztán veheted a következőt, amivel már túlhaladtad a nagyobb kiszerelésű árát.
ajánlott adagja van minden terméknek, pont azért, hogy tudjál viszonyítani. nem olyan bonyolult. az már teljesen más téma, hogy te mennyit iszol belőle.."
Milyen logikát kell átgondolnom? Ha egy termékre azt írják rá, hogy ajánlott 3g, és közben elvileg 6g alatt a termék szedése értelmetlen?!?! Neked kellene igen sok mindent átgondolni.
Amennyiben veszek egy MT BCAA-at 1kg-os port és azt írják rá, hogy 2g/adag a javaslat (!!!!) akkor természetesen tovább fog tartani, mint ha megvennék agy fityfirity márka nevű ugyancsak 1kg-os BCAA-t mondjuk ugyan azon az áron csak arra meg azt írják 10g/adag.
Nem írnék termék nevet amiben 1 adagban 500mg creatin van!!! Szerinted ha ezt az adagolást használnád, akkor mire mennél 500mg creatinnal???? Alapból megsúgom szar-ságra mennél vele. Minden hatóanyagnak van egy minimális adagja ami alatt ha használod szart-sem ér. A creatin remélhetőleg a többség már tudja 5-7g/adag. A BCAA minimum 6g de inkább 10g. Akik az L-glutamint 5g-ban szedik azok tök jót tesznek az immunrendszerükkel, bár meg lehet arra sem lesz elég, de hogy izomnövekedésre semmit nem használ fel a szervezet az tuti.
Sok esetben jobban hangzik, hogy vettem valamit 2.000Ft-ért és 10 évig fog tartani, mert ha azt írnák rá, hogy bizony ez kb 3-4 napi adag akkos soha az életben nem vennéd meg.
A c-vitamin RDA értéke 60-80mg!!! Ez az ajánlott. Akkor sokan miért használnak minimum 1000mg-ot?!?!
Mindig halálra röhögöm magam, amikor xy újságolja tuti tömegnövelőt vett. Mert képzeljem csak van benne glutamin, BCAA, meg fehérje........ Amikor meg visszakérdezem és mennyi is van benne1 adagra mérten? 1g glutamin, 500mg BCAA, a fehérjéből meg 15g. Amennyiben az illetőnek lenne információja, tudása az egészről, akkor nem dicsekedne egy ilyen termékkel, ha nem nem hogy nem venné meg, hanem rá se nézne.
Nos ezért tart itt minden, mert nincs tudás, nincs megfelelő információ, csak a hülyeség, a butaság, az agybaj.