Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.27 0 0 3640

Evvel picit vitatkoznék. Szerintem gyakoribb, hogy még akkor is erőltetnek egy vállalkozást, mikor már inge-gatyája elúszott. Nem tudja azt mondani: Bocs, ez nem jött össze. Helyette csodában bízik, amíg egészsége, családja rámegy, lepusztul visszafordíthatatlanul. Vagy valami alvilági figura "megsegíti" és még jó ha csak megússza kóter nélkül. 

Előzmény: Ladyb (3639)
Ladyb Creative Commons License 2007.09.27 0 0 3639

Lehet, hogy nagyszerű szürkeállomány van, egy dolog viszont ritka:

hozzáállás és kitartás.

Ez a legnagyobb hibánk rögtön a széthúzás után.

Nagyon hamar feladják itthon az emberek a dolgokat. Kis nehézségbe ütköznek és rögtön "jajj-engem-üldöznek-nem-ismer-el-senki-jobb-lesz-ha-tehetségem-parlagon-marad-helyette-elmegyek-zabot-hegyezni-valami-állami-sóhivatalba" szimptóma üti fel a fejét és az embernek vége.

Ladybird

http://www.angolnyelviskola.hu

Előzmény: Ertet Lenke (3634)
Árpi Creative Commons License 2007.09.27 0 0 3638
"Van az a szürkeállomány, csak nem kérdezik."
Vegyük például Érd közlekedését... Nem tudom, sikerült-e már szakembert alkalmazni. Azt viszont látni vélem, hogy tervezés helyett fogni egy körzőt és kört húzni a Széchenyi térre olcsóbbnak ítélik a döntéshozók.
Előzmény: vargailles (3635)
Árpi Creative Commons License 2007.09.27 0 0 3637
Kontrollcsoport híján akár azt is mondhatjuk, hogy ha nem lenne ilyen kiváló a szürkeállomány, akkor már rég éhen is halt volna a fél ország. Máshol ilyen politikusoktól országos éhínségek törnek ki, itt meg még van, akinek jut enni.
vargailles Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3636
A saját szakmámban több olyan nagyszerű embert ismerek, akik miután minden 40 és 4 éves ciklusban őszintén megmondták az igaz véleményüket, hát elkergettek minden oktatási, igazgatási és döntéselőkészítő intézménytől ... néhánynak a s írjánál már elsírta a szakmai búcsúbeszéd, hogy milyen nagyszerű ember volt ... kár, hogy senki sem kéri, senki sem fogadja el a munkájukat.
Előzmény: vargailles (3635)
vargailles Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3635
Ugye nem azt kívánod mondani, hogy bénák vagyunk és csak másolásra vagyunk hitelesítve? Nem hiszem, hogy ez olyan vad feltételezés lenne. Van az a szürkeállomány, csak nem kérdezik. A felelősebb része szakmai kamarákban és érdekérvényesítö civil szervezetekben igen gaykran véleményt is nyilvánit. Sokan csak teszik a dolgukat abban, amihez értenek - jellemzően nem az ország, hanem magán érdekéből. No és persze sokan vannak, akik elhagyták az országot, de sokan közülük viszajönnének, ha értelmét látnák.
Ertet Lenke Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3634
> Nagszerű szürkeállományunk, megfelelő szakember gárdánk van az élet legkülönbözőbb területén.

Háát, ezt sem igazolni, sem cáfolni nem tudom.

Csak a szokásos kötözködő kérdésem: Hol van ennek a nagyszerű szürkeállománynak a látszatja?
(Kicsit a "világszínvonalú magyar oktatás - kiváló pedagógus" sztereotípiára hajaz ez a mondat.)
Előzmény: vargailles (3631)
vargailles Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3633
Egyszerű a válasz: a világbank és a nemzetközi tőkepiac akkor rangsorol előre minket, amikor neki jobb és biztonságosabb nálunk ... ilyenkor általában nekünk rosszabb ... a Hankook után még kell ezt magyarázni? Közpénzen támogatjuk a rabszolgatartót. Még szép, hogy korbáccsal a kezében megdícséri a hajcsárját.

Az alábbi listákon való előbbrejutásunknál szólj:
- egészségügyi, halálozási adatok, várható élettartam javulnak,
- az egy adózó állampolgárra jutó eltartottak száma csökken,
- korrupciós pozitív lista,
- a szociális juttatások terhe az önkormányzati költségvetésben,
- oktatásra és kutatásra fordított összeg a GDP arányában,
- társadalmi rétegek egymás iránti megítélése,
- politikusokkal szembeni elégedettség lista,
- az egy főre jutó gyógyszerre költött összeg kontra bioélelmiszerekre költött összeg,
- megújuló energiák használata nemzetgazdasági szinten,
- ökológiai lábnyom,
- az egy fűre jutó károsanyag és üvegházhatású gázok kibocsátása,
- újrahasznosított hulladék mennyisége, hulladékmegelőzési tervek eredményesség,
- több km kerékpárút épül, mint autópálya.

Hogy a máshol élő pénzembereknek mi a jó, az ezek után másodlagos.

Ha a kettő szempontrendszer egyszerre tud érvényesülni, akkor nem bánom, ha neki is jó. Amig csak neki jó, addig kicsit önző maradnék, ha nem nagy baj.
Előzmény: Törölt nick (3627)
vargailles Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3632
:) köszi, de nem érzem ezt különösnek ... nem ez a természetes?

(hmmm ... elkötelezett lennék? nem hiszem ... nyitott vagyok mindenre, s ha valami logikus és meggyőző, az eredménye pozitív, azt nagyon könnyen magamévá teszem)
Előzmény: Érd Emese (3600)
vargailles Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3631
Én vigyáznék a külföldi számok direkte összehasonlítási alapnak vételével. Mint már utaltam rá, csalóka lehet. Én az építőipari trendeket ismerem, azok alapján mondom, hogy vigyázat, csalókák!

Nemrég olvastam egy cikket, amiből az sütött ki, hogy van még hová fejlődni, nagyon le vagyunk maradva. Ezt a szerző abból az adatból vezette le, hogy az USA-ban mennyi és milyen lakás épül, s milyen a tulajdonosi szerkezet. Mintha holnaptól 10 érdi polgárból 7 egy csapásra bérelt könnyűszerkezetes faházban lakna, az azonnal az életszínvonalomon vagy akár a GDP-n kitörölhetetlen pozitív nyomot hagyna.

Mi, itt K-Európában kicsit más utat jártunk be. Nálunk ha nincs kerítés, akkor a csavargó bekopog a nappali ablakán. Többet dolgozunk és kevesebbet pihenünk, nem tudjuk megvenni az egészségesebb ételeket, a megelőzés és a tudatos élet ritka. Nálunk olyan dolgokra kell köztisztviselőt állítani ellenőrizni, ami a világ egészségesebben fejlődő részén érthetetlen, nem létező probléma. És ne legyünk kishitűek. Nagszerű szürkeállományunk, megfelelő szakember gárdánk van az élet legkülönbözőbb területén. Megfelelő hangnemben és közös munkával kitalálnánk minden területen azt a modellt, ami nekünk jó.

Nem vígasztal, hogy a világbank előresorolt minket valami idétlen listán. Az azonban elkeserít, hogy még a szülészeteken is volumenkorlát van. Ha betelt a keret, a többi csecsemőt nem szűrik. Asszonyok! Tessék a hónap (tervezési időszak) elején szülni! Aki a végén szül, annak pechje van! (Biztos ezt is német példák alapján dolgozták ki ?)
Előzmény: deres szádorgó (3597)
Árpi Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3630
Járai már-már sportot űz abból, hogy amiket korábban javasolt, azokat amint a megvalósuláshoz közelednek, rémséges tettnek minősíti.
Előzmény: Törölt nick (3628)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3629

A választást követő legitimitáshoz:

Az Orbán-Torgyán kormány hogy jött létre? Mit mondott a Fidesz még 1 nappal is az első forduló elött? Nem, a kisgazdákkal kizárt a közösködés. ( Deutsch Tamás, TV1)Az emberek elhitték. Oszt 3 évig ott virított Józsi bácsi az ország épülésére a porondon.

Ennyit a legitimitásról.

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3628

A múltkor Kövér László nyilatkozta egy gazdasági újságnak, ha legutóbb ők kerültek volna a kormányrúdhoz, most őket útálná mindenki, mert nem lett volna nekik sem más lehetőségük, mint a szigorítások.

Megjegyzés: Csak legfeljebb több árvalányhaj és lobogó lett volna bevetve.

Sőt! Mintha Járai is 180 fokos fordulatot tett volna a nyilatkozataiban a múlt héten!

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3627

Akkor most van világvége vagy nincs?

Kinek higgyünk, melyik prófétának?

http://index.hu/gazdasag/magyar/db070926/

Érd Emese Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3626

Már ha csak egy esetben is egyet értünk, okafogyott a pártoskodás. Az országért való tenni akarás lene a cél!

És. Ha engem bántasz, akkor olvass utána hitsorsosaid frázisainak. Onnan a lámpavas....

És! Imádom az "ellenvetésed". Nem az. Csupán, a joldali frázis az, mit folyton ismételgetsz. Lépten, nyomod!

Hogyan?

Miképp?

Ki?

Mit?

Mikor?

Kinek?

Kiért?

Érdeke kinek?

Ezekre válaszolj! Ne pusztán az általam is elítélt tételeket szajkózd.

JA! Ne is az MSZP-ét. Mert azzal sem értek egyet!

Előzmény: deres szádorgó (3617)
Érd Emese Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3625
szerintem. Ez a gond. Ez nem egzakt, ez vélemény.
Előzmény: deres szádorgó (3618)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3624
A lényeg a mai fokozódó gazdasági lemaradás, a viharos eladósodás, a közvagyon kiárusítása, a fiatalok tömeges külföldre menekülése, a középrétegek lecsúszása és a legszegényebbek szociális helyzetének fokozódó reménytelensége.
Előzmény: Árpi (3621)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3623
Az rendjén való   :o)
Előzmény: Árpi (3620)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3622

Nem kell megőrülni, elég olvasni:

"Bármely politikai rendszerben a hatalmat elsősorban két vezérelv alapján gyakorolják: erővel és tekintéllyel. A legitimitás értelme, hogy erősítse a másodikat és mérsékelje az elsőt; ezért főképpen azt a célt szolgálja, hogy civilizálja a társadalom magatartását a politikai közösségekben"

A választási felhatalmazást a valós gazdasági adatok meghamisítása és elhallgatása révén szerezte meg a mostani kormány. (Ez volt a hazugság, nem a beváltatlan ígéretek.) Emiatt legalábbis kétes, hogy rendelkezik-e a kormányzáshoz szükséges tekintéllyel. Szerintem nem, ezért szerintem illegitim.

Egyébként az MDP és az MSZMP mindenkori kormányai is törvényes (és demokratikusnak mondott) választásokra hivatkozva gyakorolták a (az alighanem legálisnak, ill. az akkori viszonyok szerint törvényesnek tekintett) hatalmat, mégis sokan tekintik illegitimnek őket. Vagyis a szabályos választások megnyerése nem kizárólagos feltétele a legitimitásnak.

Előzmény: Érd Emese (3610)
Árpi Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3621
Lényegretörő. És mi a lényeg? A Bokros csomag rossz színben való feltüntetése? Meg az okainak az elfedése? Hogy mi is volt ami miatt valamit lépni kellett?
Árpi Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3620
Azon kívül, hogy szerintem tévedsz? :o)
Árpi Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3619
Nem az Orbán-érát, hanem Orbánt, és azokat, akik immár 18 éve a pénzt "csinálják"neki ahhoz, amit művel. És ez nem egyszerűen egy történés, hanem sok, összefüggő, amibe oldalról láttam bele, kivéve egy esetet, ami szembejött...
Mellesleg elég érdekesen alakul most az ország külföldi megítélése. Mindannak ellenére, amit én sem nézek jószemmel.
Előzmény: deres szádorgó (3617)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3618

Az idézet tartalmát tekintettem, beidéztem, s utóbb azt a véleményemet fejtettem ki, hogy "szerintem a beidézett Wiki-mondatok mindegyike tárgyszerű és lényegretörő".

Mi a probléma?

Előzmény: Érd Emese (3606)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3617

Kicsit hosszút írtál ÉE, számos kérdéssel, sok lesz azon végigmenni...

Kórházak: ezt a gazdaság lecsúszásáról ill. az Őszöd óta eltelt egy évről szóló hsz-omra hoztad fel... erre hoztam az ágyszámos táblázatot (talán nem távolibb a gondolatkapcsolás, mint a Tiéd), ám kommentár és érvelés nélkül. Vagyis ab ovo értelmetlen "torzításokat tartalmazó érvelést" emlegetned.

Higgadt gondolkodás: magánügyed, de nekem (szintén magánügy) nem ez a kategória jut eszembe, ha lépten-nyomon lámpavasról olvashatok.

Elkötelezettség: magánügyed, így nem írtam efféléről - ám hozz ellenpéldát, ha tudsz.

Teljes állami gondoskodás: ilyen nincs, aki ezt emlegeti, átver, s nem értéket közvetít. A jobboldal versenypárti (szemben a jelenlegi koalícióval, amely a monopóliumok pártján áll a verennyel szemben), azonban számára az oktatás és az egészségügy nem verseny kérdése. Szőrmentén a történethez tartozik, hogy Orbán nemrég a teljes foglalkoztatásról nyilatkozott, mondván hogy Ausztria öt tartományában ez már gyakorlatilag megvalósult, s Sarkozy programja is eköré épül. Ez azonban gazdasági kérdés, ám egyúttal (ha egyáltalán megközelíthető) választ ad arra, hogy miből finanszírozná a Fidesz a szociális gondoskodás többletköltségeit. A többletmunkából fakadó többletbevételekből. Ez persze nyilván nem holnap lesz.

Mindenáron való változatlanság: képtelenség, nem érték.

Az egybiztosítós rendszer fenntartása: a jelenlegi formájában hiba volna, régesrég meg kellett volna reformálni. De nem több biztosítósra.

Döglődő EP: rossz. Jó EP: kéne.

Ingyenes oktatás: jó kérdés, azt hiszem Mária Terézia (18. szd. második fele) óta létezik. Őt aligha nevezhetnénk balosnak, vagy jobbosnak, de ezen a területen bízvást mondhatjuk reformernek.

Gázártámogatás: a 70-es években mesterségesen (s Európában kiemelkedően  magas arányban) a gázra terelt fogyasztók számára meg kell teremteni a leválás ökológiailag megalapozott feltételeit, s az ez irányba tett lépések mértékében szabad a magánszemély fogyasztókat a világpiaci árakkal szembesíteni. Vagyis ez mindaddig nem versenykérdés, amíg a végfelhasználók nem rendelkeznek reális alternatívákkal (pl. áttérési támogatási programok).

Kórházreform: kell, csak nem így.

Nagytőkések: nem értem miről beszélsz; jó volna, ha hoznál egy idézetet, s megmutatnád, hogy hogyan jutsz el abból ezekhez a (higgadt?) mondatokhoz.

Zűrzavar és tömegrendezvények: ha már az osztrák szobafestőt emlegeted, arra is emlékszel talán, hogy ott melyik politikai oldal rendezett éveken át hetente (előre be nem jelentett) zűrzavart és tömegrendezvényeket, amikor az OSZP (demokratikus választás révén) kormányra került? Segítségül mondom: ők is náciztak, mint Te.

Retorika: szerintem az érvelésnek itt is működnie kéne. Érdekelne ugyanakkor, hogy miért vagy ennyire rácuppanva a lámpavasos-üvöltözős (tév)képekre. Árpi pl. nemrég említett egy személyes okot, amely Számára az Orbán-érát oly ellenszenvessé teszi. Nálad is szeméályes emlékhez kötődik ez?

Még egy: ha a sejtetéseidet alá tudnád támasztani, érdekelnének.

Baráti üdvözlettel: DSZ

Előzmény: Érd Emese (3601)
Érd Emese Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3616

NULLA !!!!!!!

Ezt a programot közölték a pártok, az elmúlt sok év alatt!

Érd Emese Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3615

mert elfogyott a pénze? Itt már rég 0!

Mit akarunk? A néprontó kormányok szétzilálták az országot!

És ne mondja már a HATLMAS NÉPVEZÉR, hogy Ő nem hibázott!

Ő is csak egy szutyok párt-ideologista!

Előzmény: babett anyo (3612)
Érd Emese Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3614

ebben pont ez a veszélyes és a fegyver kétélű: teszem föl 2010-ben győz a Fidesz és mondjuk behoz egy új költségvetéshízlaló intézkedést ...

Pont ez. Most azt ordítják, hogy majd ők mindent visszaállamosítanak, meg mindent megszüntetnek.

Hát..... Jól kommunikálják a jövőnket! Ostoba módon, a saját szolgálatukba állítják a nem létező demokráciájuk értékeit. Mit fog gondolni, egy befektető?

Semmit mondó, szutykoló, nihilista program! "Eddig! És nem tovább!"

Előzmény: andzsin (3613)
andzsin Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3613
ebben pont ez a veszélyes és a fegyver kétélű: teszem föl 2010-ben győz a Fidesz és mondjuk behoz egy új költségvetéshízlaló intézkedést (szándékosan nem adót írok, mert arról nem lehet népszavazni), erre a baloldal rendez egy népszavazást és visszavonatja velük. Úgy látszik ezekután ez lesz. Visszajutunk a periklészi demokrácia korába és osztrakiszmoszt (cserépszavazás) játszunk. Csak az a baj, hogy azóta eltelt 2500 év.
Az ország meg ugyanúgy marad a kátyúban...gratulálok.

Egyébként épp most olvastam a Világbank jelentését, hogy a befektetői környezetet és gazdaságot értékelve az ország a 66. helyről a 45.-re ugrott előre, megelőzve egy pár európai országot, mint pl. Olaszország.
Előzmény: Érd Emese (3610)
babett anyo Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3612
Már régen olvaslak, és csak annyit, hogy teljesen egyetértek Veled. Nem ezzel az eggyel, hanem az ebben a topikban az utóbbi napokban megfogalmazott hszeiddel...

Az emberi hülyeség mérhetetlen. És pártfüggetlen.
Az emberek még mindig elhiszik, hogy, ha a másik kerül hatalamra, akkor hirtelen kolbászból lesz a kerítés.
Holott, a költségtérítés ügy elég jól mutatja, hogy mire játszák a partyt...
De, még ÖSzöd után is hisz az egyik oldal, és hisz a másik oldal is...
Végtelen az emberi hülyeség, tényleg...

Tegnap pl. eldobtam a hajam azon a híren, hogy az Államkincstár kizárná a kerbankokat, és ő vezetné a közalkalmazottak és az önkormik számláját, ahová az ő fizetéseik mennek, és ez akár 8-10 anppal korábbi folyósítást is lehetővé tenne...
Warum???? A kerbankok nem ennyit ülnek a zsén... Akkor ki ül a pénzen?
Na, jó, jelentsen ez mondjuk 2-3 nappal korábbi kifizetést a közszférában dolgozóknak.
Erre megszólaltatnak egy anyukát (egyedül neveli, nehéz szoc. helyzet stb.), aki kifejti, mekkora nagy segítség lenne ez neki.
Megint csak miért?
Jó, mondjuk, az első átállásnál talán, mert nem egy hónapra jönne a fizuja, hahnem három hétre...
Na, de rögtön a következő hónapban már öt hétig kellene kijönnie az adott havi pénzéből, nem?...
Azaz, az átállás második hónapjától sem fog kéthetente fizut kapni, meg többet sem, ugyanúgy egy hónapra kell beosztania, mint most.
(nálunk pl. az a szokás, hogy karácsony előtti héten elutalják azt a fizut, ami normálisan január 2-3.án jönne. Ez akkor jó is, mert, kinek nem jön jól a plusz pénz ünnepek előtt, de már január közepén nyög mindenki, hogy mikor lesz február, mert elfogyott a pénze.)
Előzmény: Ertet Lenke (3607)
Érd Emese Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3611

A népszavazási cirkuszhoz. Ki az, a felelős politikai tényező, aki a jelenlegi gazdasági környezetben, cca. 5 milliárdot áldoz be egy olyan népszavazásra, amelynek gyakorlati haszna nincs?

Hogyan veszik a bátorságot, hogy tiltsanak, felszólítsanak, akadályozzák megezzenek, függesszenek felezzenek, mondjon le-ezzenek, stb. azok, akik az egyébként is szűkös büdzséből el kívánnak vonni egy valag pénzt a saját pártoskodásuk érdekében. Ki a néprontó? Ki a demagóg? Ki akar itt valamit, a saját hatalomvágyán kívül szem előtt tartani?

Főleg úgy, hogy csak és kizárólag a pártkatonáik fognak elvakultságuk okán az urnákhoz járulni. Mert a többiek vagy csak és kizárólag nem, vagy azért, mert röhögnek a mocskolódásukon.

Ez a népszavazás SOK PÉNZBE FOG KERÜLNI! Értelme meg nem lesz. Mert a V. már így is kinyilatkoztatott....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!