Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tapasztalatok, hibák, vélemény ezekről a gázriasztókról
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
hát ezt leírni elég nehéz, de a lényeg, hogy a GRP-n egy hengeres fészekben csücsül a passzív bizt. nyomódugója, míg a GRPKn a fészek egyik fala nyitott, vagyis ott nincs anyag. Ha ide akarnánk betenni a nyomódugót, falat kellene csinálni neki. Korábban képek is voltak itt erről az eltérésről. Meg még számtalan ilyen apróság van, szóval nem éri meg szvsz...
Sajnos Gvassnak tökéletesen igaza vagyon, alaposan körüljártam én is a kérdést, bennem is felmerült az "utómunka" lehetősége. Nem értem, miért érte meg nekik ennyi mindent megváltoztatni "egyszerűsítés" végett, de a végeredmény az lett, hogy minden tök máshol, máshogy van, és sajnos az anyagból nem csak eltávolítni kellene, hanem betenni is (pl. nyomódugónál), ami igazán nem egyszerű feladat (keményforrasztás?!?).
Kérdeztem a FÉGet, hogy mi lenne, ha legyártanának egyet passzív biztosítóval (tudom, hogy már ezért járna egy gvass-i muhahaha), de mereven elzárkóztak. Pedig nem telne nekik sokba, a hosszú GRP tokjára kellenen húzni egy rövidebb csövet, meg egy rövidebb szánt, passzív biztosítós változatban, aztán csókolom, készenvagyunk.
Na mindegy, kb két hónap múlva gyártanak talán egy újabb sorozat GRPK-t, akkor még bepróbálkozom, hátha...
Juteszembe, valakinek nincs ismerőse a FÉGnél, akinek esetleg meg lehetne súgni, hogy lenne ám igény egy ilyen változatra... :)
Ja, ugy ertve kerdesem, hogy azota mas-e a biztositokar belso kialakitasa, utoszeg, utoszegfeszek stb, vagy csak kihagytak par alkatreszt, meg 1-2 meret mas, aztan annyi...
EGy kis utomunkaval nem lehet regimodiva alakitani? vagy nagyon mas a belenek a kialakitasa? Mondjuk mint technikai dolog kar, hogy kimaradt, gyakorlatilag nem nagyon szenvedheted hianyat...
Az esztergályosnak az elérhetősége, aki szépen meg tudta csinálni a csövedet, esetleg nem publikus véletlenül? Az eddigi emberemben nem igazán bízom, úgyhogy ha tényleg ilyen pöpecen dolgozik, lenne számára egy feladatom... :)
Ha dolgozik idegennek is, add meg kérlek (jöhet magánba is, publikus a mailem). Kösz!
Ezt alátámasztandó néhány kép a fullkróm GRPK-ról, a "szétbarmolt" csőtorkolattal.
Sajnos tegnap este természetes fény, ill álvány hiányában vakuznom kellett, ennyire futotta. Ha lesz időm és megfelelő fényviszonyok, megcsinálom szebben...
én a hejedben nem próbálkoznék préssel... és semmi más hasonló botorsággal.
ha szükiteni akarod a csövet akkor vidd esztergályoshoz az kb 10 perc alatt megoldja neked.ha a csövet karod kivenni akkor a rögzitő stiftel kéne kezdened...
de az sem éri meg igazán többeközt a garancia miatt sem.
Lehet, h. én nem fogalmaztam elég pontosan. A GRP-m tökéletesen működik. Volt ugyan a csőtorkolatnál egy menet, amit kissé (nem nagyon) elbaltáztam (esztergályos közreműködésével, hoppá!). Ez azonban a működést ugye nem érinti (, de ha lehetőség van rá, persze korrigálni szeretném).
Mivel ez is épp elég volt már, megfogadtam, h. többé
1. elegendő információ
2. megfelelő célszerszám
nélkül nem teszek vele keresztbe szalmát sem. Ugyanis működik és ez nekem így tetszik. :)
Szeretnék azonban vmilyen csőszűkítést az ismert okok miatt. Itt ugye több variáció van, amiről szükségem volt információra (l. 1-es pont feljebb), itt jöttek jól hunserv tapasztalatai.
Remélem így már világos, hogy miért is érdeklődtem ily hevesen a cső felépítését illetően. Az élesfegyverré alakítástól pedig - remélem most már tényleg tiszta - mind elméleti, mind gyakorlati síkon mérföldekre vagyok.
Köszönöm a figyelmet, jó hétvégét mindenkinek! :)))
"Történetesen épp erről nyilatkoztam pár hozzászólással alább, miszerint eszem ágában sincs megfelelő szerszámpark nélkül szétverni a kurvadrágán megszerzett GRPmet,"
Ha jol nezem itt az volt a mai szovaltas kezdete, hogy Te mar elbaltaztad a GRP-det....szojjal ha megsem igy volt:-)))
Ja, hunserv, köszi a válaszokat, asszem marad a csőszegecs, vagy ha az nincs, akkor csináltatok egy megfelelő kis dugót. Gyári szűkítéshez hozzá / bele nem nyúlok. Az egyetlen dolog, ami még elgondolkoztat, hogy a kissé félresikerült menetet a torkolatnál (ami egyébként ráébresztett, hogy no more buhera) valahogyan korrigálni kellene, de ez csak betétezéssel, vagy nagyobb furat - nagyobb menet kombinációval képzelhető már csak el érzésem szerint.
Igen, erre vonatkozott, hogy szakmai szempontból nagyrabecsülöm őket. A véleményük önmagában, beszólás nélkül is kvázi szentírás. A beszólástól viszont max ideges leszek, belátóbb semmi esetre sem. Bár asszem ez nem csak rám igaz... :)
Gvass is meg Szeljer is ért hozzá - csak kicsit nyersen adják elő :)
Vedd úgy hogy nekem szánták.
Pl. én hajlamos vagyok barmolásba is átmenni, ha valami nem úgy megy, mint ahogy azt gondoltam és ideges leszek... lásd. csőszűkítés. De végül megoldottam a dolgot.
Most a csövem elejéről hiányzik a drágán felhordott krómréteg. :o
(Nekem meg dumálhatnak, elég önfejű vagyok. Überszopást nem generálok magamnak, bűncselekményt nem követek el, nem robbantom az arcomba a stukit - max. megnehezítem a saját életemet. De így járnak az ilyen birkák, mint én.)
Történetesen épp erről nyilatkoztam pár hozzászólással alább, miszerint eszem ágában sincs megfelelő szerszámpark nélkül szétverni a kurvadrágán megszerzett GRPmet, mert tarok tőle, hogy megszopom. És ehhez a felismeréshez még az agyamat sem kellett használnom, nézmá...
Másrészt. Ha engem érdekel egy konkrét kérdés, és azt felteszem egy szaktopikba, és választ is kapok rá, amit ezúton is köszönök, akkor miért kell egyből "fegybebuheháló maki, jólmegszopod" felkiáltással letámadni általam egyébként szakmai hozzáértésük okán nagyrabecsült emberkéknek? Hm? :)))
Harmadrészt. A hunserv által leírtak meggyőztek a kockázatról, így másképp oldom meg a szűkítést. Jobb lett volna, ha nem kérdezek, aztán mit csinálok az ócskavassal? Naugye.