Nekem semmibe, nem az én autóm, apósomé. :) 15000 pénz volt a csere + a mi generátorunk. Hozzá teszem, szerintem amit cserébe kapott, az kicsit zajos, csiripel. Remélem nem eszi meg a szíjat! Két hete oldották meg itt: Piliscsaba, Új utca 9. Az "ablakos" mögötti udvarban van a szerviz. Na ők azok, akik szétbontják a műszerfalat is.
Hát ezt passzolom. A Lanoson is így kezdődött, majd egy idő után nem világított a töltésjelző. Tehát "megjavult". Meg a fenét. Csontra lemerítette az akkut. Ami mondjuk 2-3 éves volt, valami teszkógazdaságos, meg is halt. Ment bele egy új, azt is lemerítette három nap alatt. Elvittem villamosságishoz, megnézte, Ő mondta, hogy ez lehet a gond, de csak egy héttel később tud az autóval foglalkozni. Utána 3,5 hónapig nem láttam az autót, természetesen nem vitték vissza a szerelőhöz. Inkább vettek bele még 3 másik akksit (nem vicc), azokat töltögetik... Visszavittem a szerelőhöz, geneátor ki, másik, felújított generátor be, a régi ottmaradt cseredarabnak. Most öröm van és bódottság. Meg töltés.
Itt az az erdekes, hogy ki-be kapcsolgat, es vegulis osszessegeben van eleg toltes, nem merul le az akku. Mondom, igy jarok mar hetek ota. Csak idegesit, mert nyilvan ez igy nem normalis.
Szoval diodahid (en is erre, vagy feszszabalyzora gyanakodtam). Elvileg letezik ez kulon, vagy egy egesz uj generator veendo 50+ ezerert...? Csaknem... :-/
Szóval lehet, hogy generátor problémád lesz. Egy Lanoson láttam ilyet, csak ott már meg is ette az akkut a dióda. De az első tünetek hasonlóak voltak. Minden esetre a töltés visszajelző rém egyszerű elven működik, talán még a Lacettiben is. Ha világít, akkor nem elegendő a töltés.
Azt csinalja a szeker, hogy hol kigyullad a toltesvisszajelzo lampa, hol elalszik. Fordulatszamtol, fogyasztoktol teljesen fuggetlen, akar allo helyben, alapjaraton ketyegve eljatssza 5 perc alatt ketszer a ki-be ciklust. Van voltmerom beepitve, amikor tolt (nem vilagit a lampa) akkor mutat 13,8-14 V-ot, amikor vilagit, akkor lemegy 11,5 V koruli ertekre. Akku le nem merul (igy jarok harom hete), tehat olyan, mintha a feszszabalyzo kapcsolgatna ki-be; csak most visszajelzi az allapotot az izzo.
Mi a fene ez...? (Annal bovebben, hogy "generator"...) O.o
Minden javítható szakszerűen,de sajnos kevés olyat látni,nem 1 biztosítéktáblán való tinikülést láttam sajnos mert nem találta meg a hiba okát ezért kellett mókulni,sajnos a rossz kontaktok miatt megy tönkre a kábel mert túláram lesz