Keresés

Részletes keresés

azul Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2846
Egyébként sok tekintetben egészségesebben étkeznek falun. Gondolok ilyesmire, hogy a kertben sokminden megterem, csak odáig kell elmenni a gyümölcsért, zöldségért. Ha otthon vagyok napi egy kiló nyers, ropogós uborka, vagy borsó, vagy répa, vagy alma, cseresznye, barack, szőlő, körte ami éppen van biztosan lecsúszik.
Jablko Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2845

Durvákat írsz. Csodálkozunk, hogy ilyen rossz a magyarok egészsége?

Vajon mit lehetne tenni? Bár egyre több ilyen leszoktató reklámot látok. Elindult valami, vagy ne legyek ennyire naiv?

Előzmény: azul (2843)
Jablko Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2844

Sajnos ez így igaz. De hát reménytelennek tűnik mindkettő...

Sajnos. (Az én családomban is van ebből probléma, igaz, a fél család lengyel, ott meg mi megy... :( )

Előzmény: azul (2842)
azul Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2843
Meg a sok cigi, meg újabban sajnos a kábítószer. Több kertben van kender, mint csicsóka az biztos.
azul Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2842

Szerintem vidéken a legnagyobb probléma az alkohol, de ebben is biztosan van eltérés régiónként. Ha attól sikerülne megszabadulni, tudom hogy átcsúsztam utópiába, akkor talán jöhetne a kaja is. Falun nőttem fel, és végignéztem ahogy a szomszédság zöme belehalt az ivásba:-(

Jablko Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2841

Szia!

Olvastad az alább belinket cikket?

Sajnos egy baj van: szeretnék addigra elköltözni Pestről a Balatonra (ez az álmom, oda jártam gimibe), de nagyon köszönöm. Még ki tudja, mit hoz a sors, egy szülésznő pedig nagyon megnyugtató lehet...

Előzmény: Vik 23 (2839)
Jablko Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2840

Kedves Tóthika!

Láttam, azért írtam. Ez az utolsó hozzászólásod viszont nagyon kedves és emberi volt. Tudom, ez a legnehezebb, a fejekben rendet tenni. Ez tényleg nem megy úgy, hogy itt olvasgat az ember valamit, mert nem tudja átülteni a gyakorlatba. A legfontosabb a személyes példamutatás. Az beválik, hidd el. Anyukám és bátyám nagyrészt átállt erre az étkezésre, mert látják, hogy én mennyire "megszépültem". (Pl. mindig nagyon satnya volt a hajam és most az is mindenki által észrevehetően megerősödött és szép selymes).

Anyu eddig például abszolút nem evett gyümölcsöt, most meg déig ő is csak azt eszik.

Mondtam neki, hogy ha nagy vonalakban így fog étkezni, akkor nem kell majd gyógyszert szednie a vérnyomására, stb.

Ajánlom a figyelmedbe Váradi Tibor könyvét: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai. Ezt én megvettem anyunak és szépen olvasgatja. 

A környezetemben pedig egyre több tragédia történik. :(

Legalább a családomon szeretnék segíteni.

Előzmény: Tóthika (2838)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2839
Aranyos vagy.

(Ha majd aktuálissá válik a dolog, esetleg ajánlom a saját doktor néninket. Én nem csalódtam benne: teljesen EMBER. Ami speciálisan jó még benne: egyáltalán nem ellenzi a vegetariánizmust terhesség alatt sem.)
Előzmény: Jablko (2835)
Tóthika Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2838
Bocs, elkapott a harctéri idegesség. (Rossz ám látni, hogy azok, akikkel együtt nőttem föl, nagyrészt roncsok egészségileg, és eszükbe se jut, hogy tehetnének valamit magukért.) Elvben igazad lenne, sok mindent meg lehetne valósítani, de előbb a fejekben kéne rendet tenni, amihez sajnos kevés az, hogy itt hipotéziseket gyártunk.
Előzmény: Jablko (2834)
Jablko Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2837

Kedves Vik!

nyersmagevés: pontosabban nyers zöldség, nyers gyümölcs, nyers olajos magvak, hőkezelt gabona és hüvelyesek.

Nem kell azért egyszerűsíteni, mert nem "nyersmagevésről" van szó.

Nem akartam kötözködni. :)

Üdv, Anna

Előzmény: Vik 23 (2836)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2836

"Képzeld el a gyerekedet 30 évesen... Hacsak nem kezd el rendesen étkezni..."

Elképzeltem. És akkor mi van?

Valószínűleg nem lesz 160 centi és 54 kiló, mint te.

Abból indultál ki, hogy 7 évesen 35 kiló?

Csak az kerülte el a figyelmedet, hogy a 35 kilóhoz 150 centi. Egy fejjel sem vagy magasabb nála!

Ha minden jól megy (képzeletem szerint) valahol 190-195 centi és 85-90 kiló táján lesz 30 évesen.

Elég nagy esélyt látok egyébként arra, hogy egy kiegyensúlyozott ovo-lakto-vegetariánus étrendet válasszon, amikor felnő.

Mindenesetre nagyon ajánlom neki, hogy amíg "az én kenyeremet eszi", ne térjen át a nyersmagevésre, mert erősen helyteleníteném a dolgot.

Előzmény: Stoner (2815)
Jablko Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2835

Kedved Vik!

Azóta váltottam levelet Tengertánccal és tudod mit írt?

Hogy otthon szülni csodálatos érzés, de első szülésnél talán válasszam inkább a kórházat.

Szerintem le lehet zárni az ügyet.

Előzmény: Vik 23 (2833)
Jablko Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2834

Nyugi. Kösz.

Képzeld, kiskoromban egész nyáron falun voltam a nagyszüleimnél. (Bakony)

Disznóvágás, stb.

"Évszázados" gyógyszerszedés, lehet folytatni, kérem.

Szabad országban élünk. Ja és a nagyszüleim szép kort értek meg.

Csak sajnos az emberek ugyanazt a kaját eszik most is, de mellette nem végeznek kemény fizikai munkát. Ez itt a bibi.

Előzmény: Tóthika (2832)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2833

"Sajnálom, hogy ilyen stílust használsz. Úgy gondolom, névtelenségünk még nem ok arra, hogy kivetkőzzünk önmagunkból. Neked hogy esne, ha valaki így beszélne veled???"

1.) Nem hiszem, hogy a Fórum átlagához képest bántó stílust használtam volna.

2.) Velem ennél ezerszer cifrábban beszéltek már itt a Fórumon OK NÉLKÜL.

3.) Én azonban NAGYON ALAPOS OKKAL háborodtam fel azon, hogy egyesek itt a névtelenséget és a felelősségrevonás lehetőségének teljes hiányát kihasználva olyan döntésekbe próbálnak belekergetni fiatal lányokat, amely döntések tragikus következményekhez vezethetnek. Nem vagyok hajlandó némán tűrni, hogy egyesek felelőtlenségébe kisbabák haljanak bele!

"mert vétkesek közt cinkos aki néma"

Előzmény: Tengertánc (2807)
Tóthika Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2832

Láttál már falut közelről? Tudod, milyen rohadt idegesítő tud lenni, hogy mikor hetente saját szemeddel látod, hogy az adott régióban a menü a paprikás krumplitól a pörköltig, a disznótorostól a zsíros kenyérig terjed (jó, néhány helyen azért rántott hús is van), akkor jön egy okostojás, és elmagyarázza, hogy az nem úgy van, és vázolja, szerinte hogy élnek a parasztok? Azt hiszed, hogy ott kevesebb gyógyszert szednek? Szerinted évszázados hagyományokat fel fognak rúgni, mert te itt az indexen jól megmutatod az irányt?

Előzmény: Jablko (2831)
Jablko Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2831

Kedves Tóthika!

Hidd el, attól a kevéstől lesznek sokkal egészségesebbek ott az emberek. Aki ma megteheti, szinte ész nélkül tömi magába a kaját, aztán csodálkozik, hogy mindenféle baja lesz és már 45 évesen 5féle gyógyszert szed a bajaira (magas vérnyomás, koleszterin, cukros lesz, elhízik, stb.) 

Aki pedig falun él, annak nagyon sokszor van akkora kertje, hogy valamit termesszen. Pl. nagyon jó a csicsóka, nagyon egészséges és szinte irtani kell, ha egyszer belendült. Télen is a földben lehet hagyni, mert nem fagy meg. Friss zöldség egész télen. 

Fontos, hogy mértékletesen együnk és amit megeszünk, az minőségi legyen.

Ez szerintem könnyen megvalósítható.  

Előzmény: Tóthika (2829)
Tóthika Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2830

Lehet, hogy a levegő tisztább volt, a víztől (folyók vizétől) viszont már a középkorban óvták a népeket, mert a nagyon könnyen a páciens életébe kerülhetett egy korty is. (Ugyebár elég sok hullát hajigáltak beléjük, ahonnan tudták, oda ürítették a szennyet, merthogy elviszi.) Az antibiotikumokat illetően részben igazat adok neked, tényleg gyakran olyankor is alkalmazzák, mikor fölösleges, de azért annak nem örülnék, ha akármelyik szerettemet gyermekbénulás, torokgyík vagy pestis következtében veszíteném el védőoltás hiányában.

Attól meg, hogy ismeretlen fogalom volt a rák, még nyugodtan találni mumifikálódott holttestekben is daganatokat. A kórbonctan nem volt annyira népszerű, csak a kirívóan erőszakos halálokokat vették figyelembe.

Előzmény: Stoner (2828)
Tóthika Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2829

Snotre,

tévedsz, nem sötét és ismeretlen világ a számomra, a konkrét tapasztalataimról beszéltem, amelyeket nem az agglomerációhoz tartozó helyeken szereztem (amelyek helyzete jobb az átlagnál).

Nem titok, hogy a keleti régiók elmaradottak a nyugatiakhoz képest. Az Alföld kis falvaiban a téeszek szétestek, az utódcégek jóval kisebb létszámmal dolgoznak. Az állás nélkül maradtakat a tömegközlekedés korlátai gyakran akadályozzák, hogy a lakhelyüktől távolabb próbálkozzanak, ott viszont a munkalehetőségek száma finoman szólva csekély. Marad a munkanélküli segély és a jövedelempótló, esetleg néhány szerencsés számára ideiglenes státusz az önkormányzatnál, meg persze nyáron fekete munka. Olyan falvakban, ahol a munkanélküliek aránya 80%, ahol télen az a kérdés, hogy melyik szobát tudják fűteni, ahol örülnek, ha hús kerül az asztalra, ott szerinted majd az lesz a népek központi problémája, hogy mennyi a teljes kiőrlésű liszt a kenyérben, és hogy párolják vagy nyersen fogyasszák a zöldséget?

Előzmény: Stoner (2827)
Stoner Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2828

Tigristomi!

Szia, hogy ne legyek udvariatlan!

Mindig elfelejtem..Kösz az újabb kimerítő levelet. Nem tudok semit hozzátenni. Elkeserítő az emberi butaság, de nem abban az értelemben, ahogyan átlagosan gondolják. Én, igaz, hogy nem éltem 100 évvel ezelőtt, de azt éppen mostanában olvastam, hogy akkoriban a rák ismeretlen fogalom volt. Azok, akik akkoriban születtek, átlagosan talán nem, de ritka esetekben sokkal tovább éltek elég hagyományos táplálkozás mellett. Bár többekkel beszéltem, és sokan pl. délelőtt nem esznek semmit. Teát isznak, vagy ilyesmi. A régi étkezési kultúra bizonyos tekintetben egészségesebb, mint a mostani. A felvágottak és egyé hulladékok tekintetében biztosan. Az antibiotikumok megítélése elég vegyes, de én hajlok arra, hogy káronak vegyem, annak ellenére, hogy a különböző rettegett kórokat azzal állítólag visszaszorították. De mint minden rossz esetében, ennél is gyakran csak később derül ki, hogy mi is voltaképpen. Ma már bizonyos, hogy a gombásodás, vagy a gombákra való erős érzékenység ezek számlájára irandó. Az immunrendszer tönkretétele is karöltve a védőoltásokkal. Szóval, mindent összevetve a statisztika a hosszabb életkorral jön, én viszont a negatívumok sorába beillesztem a depressziót, kóros elhízást, az anorxiát-bulímiát, pánikbetegséget, kóros fáradtságot, és az öngyilkosságok magas arányát. Mindez, kivéve a gazdasági visszaesést követő öngyilkossági hullámot, a korábbi időkben jobb volt élni. Több ember élt vidéken, kemény munkával, sok közös beszélgetéssel, igaz pletykálkodással is...De a levegő és víz tisztább volt és az értékek nem voltak ennyire összezavarva. Pl 100 évvel ezelőtt még tönkölyt is lehetett kapni, mivel nem is volt más. Ma  azárt drága mulatság. Ezt is hozzá kell venni az egészség kérdéséhez.

Előzmény: tigristomi (2826)
Stoner Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2827

Thótika!

Talán furcsa lesz a válaszom, de falun születtem és ma is falun élek. Igaz, hogy a város neve alatt, mint ahogyan az lenni szokott. Attól tartok, hogy Ti valamiféle sötét ismertelen világot érzékeltek ott, ahol én járok.

Előzmény: Tóthika (2822)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.30 0 0 2826

Szia Stoner!

Hat, nem is annyira fantasztikus amit irtam, sajnos. Nyilvan en azert mindent nem tudhatok, de azt hiszem vannak olyan dolgok is amit meg en nem tudok.

A legfantasztikusabb talan az volt amit a terugrasos kutatasrol irtam, bar ezt azt Hargitai fele konyvekben lehetett olvasni errol, meg van egy baratom, aki pontosan nem tudom mit csinal mert titkos, de meg van errol az elmelete, aminek ez a total leegyszerusitett valtozata.

A tobbibe sajnos vagy nem sajnos, nincs sok fantasztikus. Ja, esetleg meg a szabadenergia kerdesevel szalnanak sokan vitaba, ha vitatkoznek rajta.

Videotelefonok par ev mulva itt lesznek. Nehany ev, ha meglesz a nagyobb sebessegu telefonos halozat akkor nincs akadalya, minden orszagban jelenleg dolgoznak ezen.

A legsiklok, amiket szamitogep vezerel a varosi kozlekedesre, ez a mai technikaval megvalosithato, a spektrumon volt azt hiszem egy film rola, vannak akik komolyan foglalkoznak vele. Ha a tarsadalmakban rend lenne, ami nincs, akkor lenne ra penz es energia, hogy ezt megvalositsak.

Az egeszsegugyi rendszer nyilvanvaloan katasztrofalis ahhoz kepest amilyen lehetne, mielott vki kozbeszol, nem ahhoz kepest amilyen a mult szazadban volt, hanem amilyen lehetne, ha az eredmenyek es a gyogyitas lenne a szem elott, es ez nem hatalmas uzlet lenne.

Oroszorszagrol amit irtam, az szep reszletesen le van irva a leleplező egyik szamaban, fennt van az interneten, igy ra is lehet keresni. Magyarul van. 50 oldal kb., erdekes. Szamszeruleg le van irva, mennyivel esett vissza a termeles 15 ev alatt, amivel sikerult elerni a Fulop szigeteki szinvonalat, es hogy a kilatastalansag, elszegenyedes miatt, a halalesetek annyival megnottek, es a szuletesek szama annyival csokkent, hogy a nepesseg csokkenes nagyobb volt az elmult 15 evben mint sztalin idejeben.

Nem azert, de mi is efele kozeledunk, sajnos Lengyelorszag, Szlovakia mind jobban all az eletszinvonal tekinteteben mint mi.

Hogy vannak gatlastalan emberek akik mindenaron mindenbol hasznot akarnak huzni, ez nem ketseges.

Az amerikai valasztasok utan is rengeteg olyan adat volt, ami azt mutatta, hogy az uj szavazat szamlalo berendezesekkel csaltak hogy Bush gyozzon, ez is szepen le volt irva. Szerintem nyilvanvalo, hogy ahol a demokratak vannak 70%-os tobbsegben, abban a faluban nem fognak a republikanusok gyozni 60%-os tobbseggel, megis sok helyen ez tortent ahol az uj optikai szavazat szamlalokat hasznaltak. Akit erdekel, annak elkuldom azt az 5 oldalt angolul, ami ezt targyalja.

A chip-es dolog remeljuk nem kovetkezik be, de 9/11 utan volt olyan, aki fel vetette ezt is, hogy igy azonositsak az embereket.

Szoval, sajnos a vilag nem tul rozsaszin. Persze ez nem jelenti azt, hogy egyes embereknek nem lehet az, ugyhogy en nem is panaszkodom, csak mondom.

Tomi

Előzmény: Stoner (2821)
Tóthika Creative Commons License 2005.01.30 0 0 2825
Elolvastam, és csak remélni tudom, hogy a felvázolt szép új világ nem valósul meg soha. (Egy biztos, abba az iskolába, ahol ilyen nevű tanerő található, nem íratom a gyerekem.)
Előzmény: AliceCsodaországban (2824)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.30 0 0 2824

Storner kartács elképzelései megtalálhatók itt:

http://veg.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=70&sid=cb8015df3591503d5a79579e568d5289

Jablnko volt szíves belinkelni alant, ott akadtam rá, nem tudom miért nem teszi közkinccsé.

A babák vegetariánus táplálását részletező topicot is érdemes elolvasni, egy gyerekorvos sikítva vetné le magát az emeletről némely gyöngyszemen.

Előzmény: Tóthika (2822)
Jablko Creative Commons License 2005.01.30 0 0 2823
Tóthika Creative Commons License 2005.01.30 0 0 2822
Snoter,
láttál te már közelről falut, ismered a viszonyokat, vagy csak az elképzeléseidről beszélsz?
Előzmény: Stoner (2819)
Stoner Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2821

Tomi!

Szívemből szóltál. Elmentem a leveledet, ha megengeded. Néhány dologban még nem tartom azt, amit Te, vagy egy kicsit másképp, de nagy vonalakban teljesen ugyanazon a véleményen vagyok. Nekem az a lenyűgöző, hogy valamilyen fokon mindenki ezt gondolja a világról, még azok is, akik elutasítják ezt a nézőpontot. Egy kicsit utópisztikus, különösen a levegő és kompjúter, de ez már nem is a jövő, hanem a jelen. Nekem is egy ilyen ideám van a világról. Amióta rájöttem, hogy milyen egyszerűen is lehet élni, csodálkozom, hogy miért komplikálják az emberek az életüket. Talán, hogy szenvedjenek? Biztosan jót tenne mindenkinek egy kéthetes vegan tábor. Különösen a hivatalnokoknak, akik a gombokat nyomogatják. Hátha kinyílna a szemük?

Előzmény: tigristomi (2737)
Stoner Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2820
Egyetértek. Az nem megy örökké, hogy az államnak nevezett összeesküvés az emberekkel szemben áll. Nem lehet odébb lökni, mert nincs agya.
Előzmény: Jablko (2732)
Stoner Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2819

Thótika!

Pedig van zöld bőven...

Előzmény: Tóthika (2727)
Stoner Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2818

Al!

Ezt nevezem én demagógiának. Ha megfelelő lenne a tájákoztatás - minden téren, a szellem, minden téren, akkor nem lehetne az embereknek olyan felületes szemlélete, mint most Neked ebben az ügyben. A dolog ennél sokkalta bonyolultabb. Bizony felelőtlen. De buta is.

Előzmény: AliceCsodaországban (2717)
Stoner Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2817
ipszilonka, pedig elnézte a helyét
Előzmény: Stoner (2816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!