Csak egy apró megjegyzés: Olaszország drága, Szardinia meg még drágább. Ha valaki megfelelően tájékozódik, azt nem fogja ez a tény meglepetésszerűen érinteni. Ha valaki akarja Szardiniát látni és élvezni, akkor bizonyos dolgokban kicsit meg kell alkudnia, hacsak nem kőgazdag és a pénz nem számít. A szupermarketek olaszországi szinten vannak és hacsak nem vagy szállodában félpanzión, akkor bizony el kell gondolkozni már az utazás előtt, hogy hogyan fogod magadat ellátni.( Mi Villasimiusban 3 hetet voltunk és ezalatt semmi kedvünk nem volt éhezve megnézni a szép dolgokat és persze nem is éheztünk:)) Meg lehet oldani spórolósabban is, vannak pizzák és különféle tészták kisebb helyeken és nem drágán, vagy érdemes már akkor apartmanba menni, ahol van konyha és a szupermarketek tele vannak félkész kajákkal és az éttermi árakhoz képest fillérekért.
Egy tény. Ez nem Tunézia, Thaiföld, Egyiptom, ahol a kaja és a pia olcsó, hanem ez egy sziget, ami az olaszok kedvence és közülük sem tudja mindenki megengedni magának. Sem Berlusconi, sem Putyin nem azért van itt, mert olcsók itt a mindennapok. A természet gyönyörű, vetekedik a Karib tengerrel( mi már ugye tudjuk, hogy az milyen:)) Mi pl. ha kirándulni voltunk, akkor egy pár cibattát megtöltöttünk pármai sonkával és ruccolával és ezzel tök elégedettek voltunk egész nap. Van, akinek viszont ez nem elég. Szardinia drága még az olaszoknak is, hát még nekünk a 300 Ft-os euróval.
Mi július végétől megyünk két hétre. Először délen Costa Rei-en, majd északon Castelsardo mellett leszünk egy panzióban, tehát nagyjából önellátók leszünk.
Van e tapasztalatod a bolti árakról, kenyér, sajt, sör stb?
Nyilvánvalóan és meglehetősen sommás vélemény volt, amelyet olvasva mindenkinek világos, hogy mi a "helyzet". Ettől függetlenül hasznos lehet másnak, aki hasonló utazási szokásokkal van felvértezve, vagy ez a fontos számára, ha másért nem azért, hogy többet ilyen ne legyen.
Persze, én is várom a véleményeket, különösen azoktól, akik nem a hotel medencéjénél, tengerpartjánál, koktélozgatással töltik az időt, mert azt bárhol lehet, úgy hogy közben az odott országból semmit nem lát az ember, legfeljebb a reptértől a hotelig vezető utat. Engem nem befolyásol a negatív vélemény sem, Korzikán már voltam, most Sazrdinia jön és szerintem a természet ezen a szigeten is csodás. Csak jó lenne mit lehet megnézni és merre, ha nem csak várost akar nézni az ember, hanem kirándulni is.
Magam részéről, azért szívesen olvasnék beszámolót azoktól, akik friss információval rendelkeznek, még akkor is, ha ezek nem feltétlenül pozitívak. Ezek a vagdalkozások teljesen feleslegesek és méltatlanok. Szóval, mindenki írja le mit látott, tapasztalt utazása során, és a többiek meg bízzanak abban, hogy az érdekeltek kellő megfontoltsággal, és a személyeskedés mellőzésével, értékelni fogják azokat.
Ami meg a néznivalókat illeti, hát kicsit keverem a három utat, hogy mit, mikor láttunk, de arra biztosan emlékszem, hogy Villasimiusból mentünk Caglariba( nagyon érdemes megnézni), Carboniába, Oristanóba, Asseminibe és Sant Anna Arresibe. De egyébként vegyél elő egy utikönyvet( mi is azt tettük) és nézd meg, hogy belátható távolságon belül mely helységekben van valami érdekesség.
Most elolvastam mégegyszer. Azért nem válaszoltam, mert nem akartalak elkedvetleníteni.
Villasimiust úgy lehet északról megközelíteni, hogy közvetlenül előtte van egy kb. másfél órás út, aminek az egyik oldala a tenger felé esik, a másik oldalon sziklafal van. Felkapcsolni a kocsit nem lehet max. hármasba, mert telis-tele van kanyarokkal és ezáltal lassú. Nem veszélyes( nappal), jóminőségű, egy oda-egy vissza sáv. Ez viszont azt jelenti, hogy bármerre is akarsz kirándulni, odafele is és visszafele is csakis ezen az úton tudsz menni, tehát ezt a másfél órát mindenféleképpen kétszer hozzá kell adni a kirándulás idejéhez. Amikor odafele először meglátjátok a Villasimius táblát, akkor kezdődik ez a bizonyos rész, mert csak Villasimius megyébe léptetek be és az üdülőhelyik még hosszú az út.
Nekem( hangsúlyozom, mert lehet, hogy másnak nem) este, sötétben ez az út nehézséget okozott, úgyhogy bárhol is voltunk, igyekeztünk sötétedés előtt visszaérni. Ezáltal a kirándulásaink akaratlanul megrövidültek és csak abban a körben tudtunk mozogni, ami ezt az idő intervallumot nem lépte túl. Szeptemberben voltunk Villasimiusban és olyan 7óra körül sötétedett.
Amikor ennek a nagyon kanyargós útnak vége van odafele, akkor vagytok Villasimiusban, visszafele meg már mindenfele van sztráda hosszabb-rövidebb ideig, vagy a célállomás függvényében végig és persze rengeteg útjelző tábla.
Gyere sokat ide azt kívánom ennél az életben ne legyen jobb soha!
Én nem fogok, ezt leírtam ,hogy nem mindig mindennek a szép oldalát kell nézni!És esetleg van olyan is aki még nem volt még itt és ilyenek mint te nem vezetik meg!Vannak szép tájak ezt nem mondtam,de !!!!!!????milyen áron?
Nem is akarok már válaszolgatni semmire butitsd tovább azokat akik ide fellátogatnak!Én nem a te elvakult táborodat erősítem!
A menyetek, az a menjetek( gondolom én) A balyom, az a bajom:)) A kellett, az két T., a külömb, az a különb.
Nagyon egyszerű vagy! Mit vártál?????????
Szardinia ragyogó hely azoknak, akik ezt szeretik. 3 nyáron keresztül összesen 6 hetet töltöttünk itt és imádtam minden percét.NA ez nem az a piálós AI, de akik ide mennek, azoknak nem ez kell( rajtad kívül)
Mindenhez jogod van. Ahhoz is, hogy megtanuld a magyar nyelvtant( ha már idáig nem sikerült), na meg ahhoz is, hogy elhúzz valami arab, vagy egyéb topicra. Ez nem a te világod. Fel sem méred, hogy hol vagy. Kár beléd!!!!!!
Lehet, hogy igénytelen vagyok, de legalább magyarul alapfokon megtanultam...
Valóban a szállásra igénytelen vagyok, nekünk elég egy jó fekvésű kemping egy hegyoldalban lehetőleg tengerpart nélküli.
Sokfelé jártam, általában egy néptelen, szép strandért, öbölért némileg meg kell küzdeni. Esetleg 1-2 órát autózni, vagy 1-2 órát gyalogolni a hegyekben. De nekünk ez a jó és az eredmény egy gyönyörű fehér vagy akármilyen színű homokos, vagy kavicsos öböl, ahol csak mi vagyunk, nincs büfé, nincs zuhanyzó, nincs semmi.
De nem vagyunk egyformák. Szerencsére vannak akik a túrista telepeket keresik, animátornak lepasszolják a gyerekeket és koktéloznak a hotel medencéjének a szélén.
A Google Eath-ön találsz szép kis fehér homokos strandokat, ülj be a kocsidba és menj oda. Vagy Lido di Jesolo is szívesen vár!!
kár, h a nyelvhasználatodra nem terjed ki e módfelett komoly igényességed... így ugyanis egy tanulatlan, ám sznob alak képe bontakozik ki, akinek valóban joga van leírni a véleményét-ám annál kevesebben veszik majd komolyan azt.
Nem az a bajom,hogy olaszul beszélnek de azért voltam már pár helyen az angol az alap de vakkantani sem tudnak!
Ajnározhatja mindenki Szardíniát a táj szép de ennyi!Menyetek el másfelé is és lehet hasonlítani! Lehet ez az én balyom van mihez hasonlítanom!
Na ennyi azért fórum mert el lehet mondani a tapasztalatokat nekem ez eddig egy nulla tájékára sem jövök többet!
Nem hiszem,hogy ezzel megbántottam volna valakit de azért el kellet mondanom ,hogy ha össze adok mindent simán elmehettem volna bár merre ahol 100 szor külömb bár mi ,a fórumot nézegettem mielőt befoglaltunk volna szinte mindenki el volt ájúlva ezért is foglaltam be!
Ha valaki kicsit igényes és még nem volt Szardínián NEM TANÁCSOLOM a látogatást!
És szerintem itt ezt is jogom van leírni! Az is lehet,hogy pont te nem voltál még ennél külömb helyen és neked ez a tuti!
igen, az tényleg megdöbbentő, hogy olaszországban olaszul beszélnek :-) ez kb. olyan, mint mikor a britek fel vannak háborodva, hogy a kaja nem az angolos ízlésnek felel meg...
Rossz helyen vagy ! Nagyon! Valamit nagyon elrontottál!! Egy puccos hotelben dekkolsz? Minek a programok és az animátorok? Mivel olaszok, olaszul beszélnek. A hiba nem Szardíniában van ez biztos. És vannak hófehér homokos partok.
Gondolom egy túrista telepen vagy, az tényleg undorító lehet.
Na van mit mesélnem fogok is !! egyenlőre még itt vagyok még 1 hétig de fel sem foghatom miért is van mindenki elájulva a fehér homokos tengerpart!!Na ilyen itt nincs vagy aki ezt állítja az még nem látott "fehér" homokot!Az árak brutál az olazok brutál az animátornak nevezett alakok katasztrófa olaszul beszélnek nagy része, semmi program és vannak itt Pl.30-an
Egyenlőre mást nem is írok de fogok megigérem !!!
Kenyér (vagyis annak nevezett valami) 800-900.-Ft/ kg
Fagyi 750.-Ft kezdődik 1 adag
Forma 1 árak! Na nem hiszem,hogy a Magyaroknak találták ki!