Szia Guriga!
Én Magyarországról Szolnokról írok. Hát nálunk a télen se hó, se nagy hideg (ami ugye nem is baj). Viszont a fehér hó szépsége az egy kicsit hiányzott. De mostmár várom a tavaszt, hogy újra kinn lehessek a kertben. Szeretek kertészkedni, virágokkal foglalkozni, de mivel csak 2 éve költöztünk jelenlegi kertes házunkba, így most van kialakulóban a kert.
A zutolsó hópihe is elolvatt.
Ma reggel nyolckor +13 C !
Holnap napközben - 8 C ...?
Aszonta a TV. Erre befizetek.
Gyorsan kiviszem a szemetet és szétnézek a sufniban.
Még mindig van, jelenleg olvad.
Canada legdélibb csücske.
Az egyenlítötöl számítva Rómával egymagasságban.
Csak hát...itt nicsenek Alpok kivédeni az északi szelet...
A helyzet az, hogy pontosan télen, a havas kertben mutatnak igazán a bogyók. Ha a bokor túl is éli a telet, mit érek vele, ha a bogyók az elsö fagynál összeesnek, elvesztik a színüket?
A vicc az, hogy Vancouverben télen is gyönyörüek voltak a bogyók.
Ott meg a hó ritkaság!
Hátakkormosmá hova a fenébe mennyek lakni?
Az enyémek egyáltalán nincsennek védett helyen,mert később olvastam egy másik könyvben,hogy érzékenyek,de tő takarással a tavalyi telet átvészelték,bár az sem volt nagyon hideg.
Köszi! Remélem, találok valamelyik kertészetben. Szeretem a tarka terméseket, mert télen is színt visznek a kertbe. Régen volt egy kecskerágónk. Mindig rengeteg termés volt rajta. Sajnos kipusztult. Azóta vágyódom egy másikra.
Ezt egy kertészeti áruda parkolójánál fényképeztem, és nagyon sajnálom, hogy nem vettem ilyet. Mivel kivül van az áruda kapuján, és becslésem szerint több mint 5-6 éves, szerintem látott már hideget-meleget, ami volt itt 5 év alatt. Nem hiszem, hogy különösebben foglalkoztak volna vele. És 2 éve itt olyan tél volt, hogy ihaj ! :)
A felvétel októberben készült, nem tudom, hogy viselkedik hóban, vagy mikorra pusztulnak le róla a bogyók. De nekem októberben is nagyon tetszett :)
Igazság szerint azért nem vettem, mert egyszerűen nem tudtam elképzelni a jelenlegi őszi lombozatom között egy lila izét, és nem tudtam, télire megmarad-e :)
Ha jól írom le, akkor Callicarpa Bodinieri Giraldi.
Vancouverben sokat láttam, azon a zéghajlatom nagyon szép volt.
Itt szeptemberben láttam elöször, kis félmétesres kusza akármi volt.
A bogyók már rajta voltak, arról ismertem meg.
Rögtön hazavonszoltam és leültettem. Vagyis be. Le. A földbe.
Szóval sokáig (egészen mínusz 16-ig ) szép is volt...
Remélem, hogy csak a bogyók mentek tönkre!
Na ,a zidén már van mit zokogni.
Nagy boldogan hoztam haza tavaly ezt a kis bokrot.
Azt hittem, holgy a kis bogyók szépek lesznek a hóban.
Csakhogy elöször egy hétig mínusz tizenvalahány fok volt, és mire
jött a hó....
Hat pont ezt mondtam en is a ferjemnek, amikor a halaiert aggodott. . .es mi lesz az ehezo gemmel??? Azt mondta, ad neki ebedpenzt :)) es egyen mashol.