Biztosan magán bevallás lesz kötelező. A postás kihozza csípőből és a páciensnek pl. év végén kell egy összesítő bevallással leadózni a fogkefétől az atomrakétáig mindent. A zállam meg szúrópróba szerűen ki-kiemel pár tételt és lecsekkolja.
Máshogy kivitelezhetetlen a százmillió fél-egy dolláros apró bigyó adminisztrálása.
Idáig rendelhettél az EU-ból nettó áron, ha van EU-s adószámod. Persze kevesen választották a hazai adókulcsot pl. a német helyett. Most majd feltétlenül csak a hazai lesz a fizetendő.
Szét kell választani az EU-s ill. azon kívüli küldeményeket. A közösségire megfizeted az ebay-nek a magyar 27% ÁFA-t kicsekkoláskor, más ktg. nincs ilyenkor. A többi esetben valószínűleg marad a szokásos vám eljárás.
Egy kérdés: ha több, hasonló terméket (pl. számítógépes kazettákat) töltök fel eladásra külön-külön és egy vevő többfélét is vinne, akkor az ebaynél is van lehetőség egyben elküldeni neki a termékeket, úgy hogy neki is csak egyszer kelljen postaköltséget fizetnie? Szép magyar szóval "összevárni" a termékeket. Köszönöm.
Ismét érezni a lassulást, de ha még most rendelsz, valószínűleg megjön az idén. Ha szerencséd van, akár november közepe-vége felé már megkapod.
Nekem még mindig nem teljesen világos, hogy mi lesz januártól, hogy fog működni a vámolás. Az egyik cikk szerint nekem kell online beküldenem a dokumentumokat és kártyával fizetnem a másik szerint meg majd az ali/ebay/stb. felszámolja, nincs tennivalóm.
Hetfon feladott csomag, masnap hajnalban mar a 3. sz kezbesito bazison van. Ez eddig tok jo. A gond az, hogy meg most is ott van. Es automataba kellene kerulnie, szoval kizart, hogy nem volt otthon a cimzett.
Az előbb kimaradt, hogy "Nemzetközi kicserélőközpontba érkezett" státuszban van egy hónapja egy küldeményem, azaz Magyarországon beleesett egy sötét lyukba, ahonnan egy hónapja nem tud kimászni.
Azért az ipari termékek zöme nem onnan kerül ki MÉG. Az IT szektorban biztosan világszínvonalúak, ezerrel megy az agyelszívás nyugatról. Ahhoz pedig valóban azokkal versenyképes fizuk kellenek. De a kínai is sok gyarmatként kezelt országban gyártat. Malajzia, Thaiföld, Fülöp-szigetek és a távolkelet szinte összes szegény országában.
Van két ali rendelésem, aminél a tracking azt írja, hogy Shipment cancelled. Az a furcsa, hogy ez a 3-ik rendelésem, soha nem volt korábban gond. Írtam az eladónak, annyit válaszolt, hogy ő nem kapta még vissza a küldeményt. Hetek óta nincs változás. Nyissak máris ügyet, vagy várjak még, lehet, hogy csak a tracking infó hülyéskedik?
Jelentősen megugrottak a kínai bérek, a nagyvárosokban már keresnek annyit, mint Kelet-Európában.
Lélektani határt léptek át a munkabérek három kínai nagyvárosban: Pekingben, Sanghajban és Tiencsinben, ahonnan az ország elitjének a jó része kikerül.
Itt fizetnek tehát a legtöbbet, de az Economic View című helyi gazdasági portál megírta azt is, hogy a nagyvárosok átlaga is csaknem eléri a 85 ezer jüant, ami nagyjából 3,2 millió forintnak felel meg és az amerikai szegénységi küszöböt is meghaladja.
Ezt azért nem hiszem, mert az olcsó munkaerő még mindig alatta van a világ más részeinek. Az lehet, hogy az államuk preferenciái is változnak. Mikor melyik iparágat "szponzorálják" a postai díjak átvállalásával.
Amiket én szoktam vásárolni, azok alig 1-5 Euros dolgok, elektronikai vackok. Tömegre meg szinte nulla. Igaz, egy rendelés azért összejöhet több 10 Eurora, de a tömege és fizikai mérete nagyon kicsi.