Keresés

Részletes keresés

Szipolyka. Creative Commons License 2004.11.26 0 0 16015

Aaaa, Andrea, hagyd el... Ebbe most meg a ferjem is egesz konnyen belement (pedig szenvedni fog, mint a kutya). Az elteti, hogy remelhetoleg ez az utolso ilyen jeles alkalom...

Hogy mit jelent a "gyerek", azt most tanulgatja az ipse, 49 evesen egy 3 honapos babaval. Asszem meg fogja egy par meglepetes erni ezugyben. Legalabbis ahogy a gyerekekrol beszel ugy altalaban - biztos meg fog dobbenni, amikor pl. kiderul, hogy a gyereknek sajat akarata is lehet; nem lehet lerakni egy sarokban es elvarni, hogy nehany ora hosszat nyugton legyen ott; meg ilyesmik...

Előzmény: Andrea-r (16014)
Andrea-r Creative Commons License 2004.11.26 0 0 16014
És nemelehetne-e azt mondani, hogy más programod van? És nem elmenni? Idike! Hinta jó ötlet, de Lilla mindenre rácsimpaszkodik, korlátra, pultra, asztalra, amit felér és lóbálózhat rajta. Épp ma voltunk az Ikeában, elsősorban játszani, de még az utolsó pillanatban rájöttem, hogy vasárnap már Advent lesz, és gyertya kell a koszorúhoz. Vanília illatú gyertyát vettem. A Kikában meg ánizs- és fahéjkoszorút és narancsos gyertyát. Kész illatorgia lesz.
Előzmény: Szipolyka. (16011)
Szipolyka. Creative Commons License 2004.11.26 0 0 16013

A fonokod egy vicc!

Jah. Egy baromi rossz vicc.

Előzmény: Törölt nick (16012)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 16012

A fonokod egy vicc! Adventi enekles... Gyerekekkel? Es ha zsido vagy? Vagy mohamedan? Normalis??? Kotelezo karacsonyi vacsora? Nalunk korbeadtak egy papirt, iratkozzon fel aki menni kivan es mellekeljen 5 font eloleget. De nem KOTELEZO!

Nagyonnagyon drukkolok, hogy vegrevegre szabadukjatok, ez a pasi egy iszony :(

Operahoz jo szorakozast (en kerdeztem, te kis elhavazott :) )

Kuldok neked melt (nehogy elfelejtsd elolvasni a nagy eneklesben :) )

Előzmény: Szipolyka. (16011)
Szipolyka. Creative Commons License 2004.11.26 0 0 16011

Hallariiii

PENTEK WOW

Remelem, mar nem tart sokaig az az idoszak, amikor joforman nem tudok leulni a gep ele :-)))
(Egyelore semmi konkretum, de bizva kuzdunk - vagy valami ilyesmi)

Mindenfele szar hireim vannak. A fonok elhatarozta, hogy a jol megerdemelt vakacio elott meg megkinoz minket. Az hagyjan, hogy meghivta az osszes kisgyerekes kollegajat jovo vasarnapra adventi eneklesre / teara, de gyakorlatilag kikonyorogte, hogy reszt vegyunk a karacsonyi ceges vacsoran, ami sajnos 20-an lesz (direkt a mi kedvunkert elorehozva 22-rol).

Ez persze azt jelenti, hogy 21-en utazunk, majd valamikor este 9 korul hazaerve... Amit nagyon sajnalok, lanyok, nagyonnagyon.

Viszont hogy ebbe beleegyeztem, rogton volt alkalom kerni valamit: nekem mindig kevesebb szabim marad, mint a ferjemnek (ha beteg a gyerek es otthonmaradok vele, elesek 6 jutalomnaptol, klassz, mi?), es megkertem, hogy atlagolhassuk a szabadsagunkat jovore. Ez azert szuper, mert igy ha januarban felmondanank (almodik a nyomor), akkor beadnank a papirt 31-en, es annyi napunk van, hogy mar masnap nem kell bejonnunk...

Szegyen-gyalazat, mar nem emlekszem, melyikotok kerdezte az Operat. Mindenestre kariaji Anyutol, ugyhogy nem tudom. A tenyt is csak azert kozolte, hogy addigra kegyeskedjunk otthon lenni. Gyanum (es remenyeim) szerint Fekete Attila lesz a tenor, mert Anyu is odavan erte meg en is (en fedeztem fel neki egy Verdi aria-esten, azelott evekig nyafizott, hogy Mo.-n nincs szalonkepes tenor, erre volt az a Verdi-est, es ugy enekelte a pasi Rigoletto-bol az Asszony ingatag-ot, hogy ott helyben mindenki beleszeretett)... Majd kiderul, mi lesz.

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 16010

Ha az a veszely fennall, hogy Mateen is hintazni fog, akkor mindenkeppen szedd le, jobb a bekesseg.. :(

Ikeaban lehet kapni nagyon kiraly szobahintat, nekunk nagyon bejott, 8 M8 hiltivel a plafonon 600 kilot elbir. A egesz ovoda felkapaszkodhat ra :)

Előzmény: Andrea-r (16006)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 16009

Ha konkretan most egyeb paraznivalod nincsen, akkor ezen vegulis parazhatsz :)))

Ez az elmelet egy joooo nagy marhasag szvsz. Elgondolkodva a dolgon, az unokatesoim jutnak eszembe. Egyikuk (A) a lazaanya archetipusa, tudta hogy a gyereknek jo lesz az oviban, neki meg jo lesz dolgozni es kesz. Gyerek 1 het alatt beszokott (masban is igen hasonloak Danival), azota is minden kozossegbe, azonnal baratokat szerez, nevelokkel tanitokkal jol kijon. Masik unokateso (B) oriasi lelkifurdalassal adta be a sajatjat (ugyanabba az oviba egy evvel kesobb, de vegyescsoport, ugyhogy a ket gyerek egyutt volt, mint addigi eletuk soran szinte minden nap), mert otthon volt a picivel (A-nak 1 gyereke van), dolgozni nem ment stb. B kisfia honapokig zokogott (az anyja meg kint), mire nagyjabol elfogadta a helyzetet. Azota egyebkent a ket gyerek kozotti kulonbsegek meg markansabba valtak. A gyereke orszagos korosztalyos bajnok 2 sportagban is, a versenyszellem elteti (nagyon jo tanulo, mert szorgalmas), B gyereke meg a gyufacimket is elolvassa, falja a konyveket, kicsit duci fiu oriasi lelekkel es nagyon nagyon okos.

Egyikre sem tudom az itt felbukkant elmeletet rahuzni. Na jo, ez eg mindig csak 3 pelda, de az ellenkezojere nekem 1 sincs.

Szvsz  a gyerek TUDJA, hogy anyunak MUSZAJ dolgozni mennie es ezt anyu is tudja, bar sajnalja, vagy anyu csak le akarja ot razni es/vagy anyu sincs meggyozodve arrol, hogy ez a legjobb megoldas. Es ez utobbi a legrosszabb, mert ez nagyon erzi. Es ennek megfeleloen reagal. Szvsz teljesen mindegy, hogy dont az ember, ha be kell adnia, adja be, de legyen errol melyen belulrol is meggyozodve. Az nem indok, hogy gyerek nelkul konnyebb shoppingolni. szvsz...

Előzmény: Lucilla (16007)
illdii Creative Commons License 2004.11.25 0 0 16008
Jaja, attól én is komolyan parázok, hogy a harmatlelkű Ákoska eccercsak összeroskad és rájön, hogy ő ezt nem bírja idegekkel:))))
Előzmény: Lucilla (16007)
Lucilla Creative Commons License 2004.11.25 0 0 16007
Ettől a hamarbeszokikdehosszútávongázlesz dologtól én is nagyon félek, vagy 8 hónapja várom a ménkűt, mert Ákos nagyon könnyen beszokott...
Előzmény: Kutyafüli (15997)
Andrea-r Creative Commons License 2004.11.25 0 0 16006
Az tényleg nagyon messze van, talán Borókáé közelebb van, de pusszanat.

Ma én vagyok a horror-felelős. Mindkét gyerkőc ágy fölött van 1-1 polc, jó nehéz. És ma Lilláé leszakadt. Ő is az ágyon volt (gyanítom, hogy hintázott rajta, ami persze álmomban sem jutott volna eszembe) de szerencsére nem esett rá. Azon gondolkozom, hogy Mátéét is leszedem, pedig ő tényleg csak 1-2 plüssállatot tart rajta.
Előzmény: illdii (15985)
Kutyafüli Creative Commons License 2004.11.25 0 0 16005
Mondd mar, udom en hogy maniasok vagyunk :)
Előzmény: illdii (16004)
illdii Creative Commons License 2004.11.25 0 0 16004

Ez tök érdekes... Okokról lövésem nincs, pedig logikus ám amit írsz...

PS: Csak annak a nőnek a gyereke mos szalvétát, aki naponta mossa otthon a törölközőket;))

illdii Creative Commons License 2004.11.25 0 0 16003
És erre a munkára mered mondani, hogy nincs benne elég szakmai kihívás?!;))
Előzmény: Törölt nick (15996)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 16002

jóvan bakker, de ő a te gyereked. És te nem értesz a gyerkekhez, mint ezt tudjuk. Egyértelmű, hogy rosszul nevelted. :)

Előzmény: Törölt nick (15998)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 16001

Cincnek is valami ilyesmit mondott az ovisnéni. Hogy aki könnyen beszokik azzal később gondok lehetnek.

Mindenesetre érdekes. Engem legalábbis érdekelne  a magyarázat

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 16000
Inkabb a nadragjara :)))
Előzmény: Kutyafüli (15999)
Kutyafüli Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15999
puceron vagy a gatyajara? :)
Előzmény: Törölt nick (15998)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15998

A "kimossa a szalvetajat" a rosszalkodas kategoria?

Az enyem konnyen szokott be, fel ev bolcsis karrierje alatt egyszer sem hanyt es nem volt agressziv. Varrsz ra gombot? :)

Kutyafüli Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15997

Nem is meseltem... tegnap tulestem eletem elso szuloi ertekezleten, amit nem en tartottam, szoval a masik oldalon ultem ez alkalommal....

Nakerem, egyreszt a fiam egy rosszcsont (sose vonta senki ketsegbe), kezd oldodni teljesen, mar rosszalkodik, kimossa a szalvetajat ilyesmi :)

Es volt valami, ami nagyon meglepett, igaz, minket nem erint...

Szoval azok a gyerekek, akik nagyon konnyen beszoktak szeptember - oktoberben, azok most nagyon keszvannak....

Adott egy kislany, aki mar a masodik nap ott akart aludni, de vegul csak a harmadik nap engedtek, szoval most igy 2 honap elteltevel a kislany nem alszik ejjel, ujra bepisil es a bolcsiben idegessegeben hanyt 2 nap egymas utan.

A masik, egy kisfiu csak szimplan nem alszik. De nem kispalyasan am, fel3kor felkel es onnantol tombol...

Adott olyan, aki konnyen szokott be es most valami eszmeletlen agressziv lett, ugyhogy a vegso tanulsag az volt, hogy bar rovidtavon konyebb veluk, de hosszutavon ez a konnyu elszakadas megbosszulja magat. Es visszafele is igaz. Aki nehezebben szokott be, kesobb szokta meg a dolgokat, azzal most sokkal konyebb, otthon kiegyensulyozottabb, koveti otthon is a benti szokasokat. (lasd a fiam es a delutani alvas.)

huzzak ezzel a beszolassal valami bolcsis topicba?

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15996
Most tettem le a telefont. A pasinak az volt a problemaja, hogy az altalunk adott kezikonyv szerint osszerakott ajton a 3 par zsanerbol csak 1 teherviselo. Mi van ha az az egy nem birja a terhelest??? Elso gondolatom, hogy forditva tettek fel a zsanerokat, de elhessegettem, ennyire nem lehet hulye senki. Vegul kertem, rajzolja le es faxolja at. Forditva tettek fel. Tehat 2 zsaner eseteben a felfele allo pöcök nem a keretre kerult, hanem az ajtoszarnyra. Es o volt, aki amikor felvettem a telefont, visszakerdezett, hogy biztosan egy muszakival beszel-e... Nekem is vissza kellett volna kerdeznem :)))
erdeiboroka Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15995

Mi nyáron jártunk a Budai Gyerekkórház bőrgyógyászatán. Tudom ajánlani.

Béke, nyugalom, kevés ember, játékok, és egy nagyon szimpatikus idős doktornéni, aki egy másodperc alatt tudta, mi a baj :)

Előzmény: Andrea-r (15979)
Angiszeged Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15994

hehe:)))

Nálunk adnak egy kis-, és egy nagykanalat is. Amit a gyerek meghagy, azt anyukák megeszik. OTT sosem hagy Virág:). Pedig most is finom volt, paradicsommártás, krumpli, sült hús.

Előzmény: illdii (15989)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15993
igy korrekt, aszittem csak ugy jofejsegbol adjak
Előzmény: Kutyafüli (15991)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15992
jajj de megneznelek, ahogy kupogogsz a szekecsken es eszel a terded magassagaban levo tanyerkabol :)))))))))00
Előzmény: illdii (15989)
Kutyafüli Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15991

Igen, ha es amennyiben igenyled, feliratod, kivaltod, beviszed. Nekem ez igy jo, mert tuti nem felejtem el.

Illetve dehogynem. vegleg :) mert beviszem, es tudom hogy kapja a kolok. En mar csak a multival (es jovo honaptol az eskimoval) tomom :)

Előzmény: Törölt nick (15988)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15990
most épp nem adom, és rá van írva, hogy kell mellette külön d vitamint adni
Előzmény: illdii (15986)
illdii Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15989

Apropó... A bölcsiban ma a következő volt az ebéd: gulyásleves, lekváros palacsnita, banán.

Bakker, ma befizettem volna magamnak is;)

Előzmény: Törölt nick (15988)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15988
a bolcsiben ilyet adnak??? hümm
Előzmény: Kutyafüli (15987)
Kutyafüli Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15987

Nalunk a bolcsiben mar nem a cseppet adjak, hanem tablettat, amit boldogan nyammognak el a torpek ;)

mailtam csajok. aki tud, valaszoljon pliz.

illdii Creative Commons License 2004.11.25 0 0 15986
Hát mosnemzé, tőlem puffoghacc, de ha te adod nekik a multivitamint (Vitacolan) akkor abban van D vitamin.
Előzmény: Törölt nick (15981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!