Bocs hogy szolnokiként beleszólok a dolgaitokba,de kérdezzétek már meg Vojvoda Gyurit,hogy mennyire valós az hogy Dávid haza akar igazolni,Benkével egyetemben? Nálunk tart még a bajnokság,így semmi konkrét dolgot nem tudunk,mindenki csak találgat.Ivkovics keze biztos benne lenne a dologban,itt Szolnokon ki lett utálva,nem csodálnám ha keresztbe tenne nekünk.Mondjuk Voja 6 évet lehúzott nálunk,nem csodálnám,ha váltana.Beszélik még hogy a Sassari akarja leigazolni.
Dramicanin amúgy azért korábban jobban lepattanózott, játszott többször ötöst is, Kecskeméten viszont nem és itt "felejtett el" teljesen lepattanózni, gyakorlatilag egy magas shooternek használják, semmi másra. Támadásban azért így is jó játékos szerintem önmagában, extra keze van és azért pozícióban sem elveszett, Rolinál szerintem képzettebb, többet tud ebben a tekintetben. Csak kérdés, hogy van-e még benne annyi, hogy ezt megmutassa, vagy Kecskeméten tényleg elfelejtette :)
Az más kérdés, hogy alapvetően ő is, meg Roli is kintről szeret indulni támadásban, egyikük sem úgy szokta kezdeni, hogy akkor ő megfogja a területet belül, védekezésben pedig szintén, Roli mondjuk jó besegítő védő, de ennyi - nem tudjuk igazán zárni ezzel a párossal a festéket (Dramicanin lassú is), plusz az ellenfelek echte 5-ös centerei ellen is csak széttárjuk a kezünket, hogy jó, akkor ez a tiétek, oldjátok meg.
Egyébként nyilván jó edzői munkával és ésszel mindent lehetne kezelni, lehetne csapdázni hátul, jól váltani, elöl pedig olyan játékot játszani, ahol az erősségek domborodnak ki, csak az a gondom ezzel, hogy Ádám még Kennyvel is pozícióztatott, amikor szerencsétlen teljesen suta volt hozzá - ellenben alig játszottunk rá jó pick-and-rollt, amikor az volt az erőssége.
És ez a bajom azzal is, ha Szása marad az említett két ember mellé: én el tudnék képzelni olyan játékot elöl-hátul, ahol jól kiegészítik egymást és eredményesek tudnak lenni (hiszen jól dobnak, Szása 3-5-ig bárki vérét tudja szívni, gyors is, labdát vezetni is tud, legalább annyira, mint mondjuk a "kisember" Baki :D), de én Magyarországon még nem láttam olyan edzőt, aki tudatosan és folyamatosan erőlteti azt, ami a csapata fő erénye és támadja azt, ami az ellenfél fő gyengesége, már ami a matchupokat illeti. Ádámtól se sokszor láttam ilyet, de mástól se, márpedig ha ezekkel a játékosokkal majd bízunk az egy-egyezésekben, meg a pozíciózgatásban, "mert az ötösnek az a dolga, hogy", stb., akkor bszhatjuk, már bocsánat.
De ugye nem is tudom, hogy miről beszélünk, hiszen semmi konkrétat vagy hivatalosat nem lehet tudni, ez a Dramicanin-dolog is felröppent, aztán ki tudja, hogy tényleg így lesz-e. Mondjuk ha már Kecskemétről is ezt hallják, akkor...
(Szásának egyébként a delfinekes tájékoztatás szerint ajánlottunk szerződést, illetve ott öt fiatalt írnak, ezek és a zuhanyhíradó alapján magyar fiatalt akarunk még igazolni)
A legutóbbi ankéton elég nyilvánvaló volt, hogy túl komolyan nem akartuk Ubillát megtartani, ott el lett mondva, hogy aki csak támad és nem védekezik, arra nincs szükség igazán...
Sok mindent hallani, de amíg nincs hivatalosan szakmai igazgató bejelentve, addig közel sem biztos semmi.
Amúgy Dramicanin és Pustahvar együtt katasztrófa + ugye Rolival. Ez három echte 4-es, egyetlen klasszikus 5-ös center nélkül. Dramicanin 2-3 lepattanós magasember, aki többnyire távolról dobál.
A hírek szerint egyébként annyival jobb volt a ZTE ajánlata, hogy azzal nem lehetett mit kezdeni.
Felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban nekem is, ő azért képes egyedül meccseket eldönteni-megnyerni, de a hiányosságai is egyértelműek. Én azért jobban örültem volna, ha marad.
Ubilla egy jó irányító bárki bármit mond. Viszont azt is meg lehet jegyezni, hogy lehet nála jobbat találni a piacon, bár az elmúlt években azért voltak bőven bőven melléfogások, így nem megnyugtató az, hogy ismételten keresgélhetünk, ahelyett, hogy lenne egy fix pont, akinek tudjuk az erősségeit-gyengeségeit, és ezek ismeretében lehet mellé igazolni a légiósokat.
Ubilla elvileg nyitott volt a folytatásra, de ezek szerint ismételten nem sikerült olyan ajánlatot tenni számára amivel maradásra bírtuk volna. Személy szerint sajnálom, hogy távozik főleg, hogy bajnokságon belül váltott csapatot.
Nehogy már te mond meg, hogy mit csináljunk! Véleménye nem lehet az embernek, ha nem egyezik a tiéddel?!? Nagyon nehéz már jó irányítót találni, Manny meg egy bitang jó irányító!
Hát ez kurva jó, Manny a a fős ZTE-be! Akkor megint kurva "sok" pénzünk lesz, hogy még őt sem tudtuk itt tartani. Siralmas ez az egész, ami itt folyik. Mindent kezdhetünk előlről minden évben. Gratula!!!
Egyetértek TYHiltonnal, inkább féltem a Rákóczit, mint a kosár, meg a két röpicsapatot - az NB1 azért nagyon más kávéház anyagilag, mint az NBII, ahol a Rákóczi idén is erősen max. középkategória lehetett ezen a téren.
Amúgy igen, vállalni kell, szerintem itt nincs már választási lehetőség (licencet kértek és kaptak is), mert ha nem vállalják, akkor simán lehet, hogy az MLSZ visszasorolja őket akár alacsonyabb osztályba, legalábbis rémlik valami hasonló is.
Szerintem az NBI-et vállalni kell, itt nem nagyon van visszalépési lehetőség mint az alacsonyabb osztályokban. Keret az nincs első osztályú, alsó hangon szerintem 7-8 olyan játékos biztos kellene akiknek van érdemi NBI-es tapasztalata és minöségi javulást hozna a csapatnak. Nem véletlenül volt cél a szezon elején a stabil bennmaradás. Ez nem hogy sikerült is hanem bőven túl lett teljesítve.
Kövezzen meg bárki, de kicsit tartok attól, hogy ez egy korai feljutás és csúnya vége is lehet ha nem érkezik meg a lóvé, hisz jelenlegi NBI-be jóval nagyobb összegekről van szó mint 6-7 évvel korábban
Gratulálok a Rákóczinak a feljutáshoz! Mit lehet hallani, vállalják is az NB1-et? Akarják? Ha igen, a bennmaradásra esélyes a keretük? Vagy le kell hozzá cserélni a csapatot? Utóbbi esetben biztos nem két forinttal kell(ene) növelni a büdzsét, ami ne legyünk naivak, sajnos biztos kihatással lesz a többi kiemelt klubra is. :(
Szinte ugyanezeket hallottam én is, és több dolog is tűnhet ezek közül meglepőnek, amik, ha jobban belegondolunk végül is nem is biztos, hogy azok.
Pl. Ádám maradása a vezetőedző poszton. Kb. egyöntetű vélemény, hogy minden érdeme elismerése mellett, de az utóbbi két évben talán csak a most tavaszi 2,5 hónap híján, de permanensen megbukott, nem tudott a csapat hullámvölgyeibe belenyúlni, nagyon sokszor szinte ki is mondta a vereség sorozatokkor kb., hogy nincs más ötlet, dolgozunk tovább, ahogy tudunk, aztán várjuk, hogy kisüssön felettünk végre a nap. És igen, vicc, hogy mindössze egy ember felel (felel?) az elmúlt évek eredménytelensége és melléfogásai miatt, de a valós okokat, hogy ki és miért megy, vagy nem megy ezért, lehet sose tudjuk meg.
Mondjuk én azt elképzelhetőnek tartom azért, hogy Ivkovics kibulizza a szövetségnél, hogy ő meccselhessen, de ha nem is, Ádám akkor is "csak" a meghosszabbított keze lesz a mérkőzéseken, ez még el is sülhet jól is akár.
És én egyetértek mind Harazin, mind Halász kivágásával is, és utóbbi nekem sokkal nagyobb csalódás volt, mint előbbi. Lehet jönni azzal, hogy de Peca kaposvári, igen, az, de tegyük a szívünkre a kezünket, amit ebben az évben nyújtott, az még jóindulattal is csak kettes alá, és ha az edzői stáb úgy dönt, hogy bontsuk fel a szerződéseiket, vállalva inkább annak nyilvánvalóan nem kis költségeit is, akkor az bőven jelzésértékű arról, hogy mennyire nem voltak egyikkel sem megelégedve.
Én amúgy hosszabb távon Hockban sem látom már a fantáziát, nem A csoportos, sem felépítésben, sem képességekben. Bogdán annyival legalább előbbre van, hogy ő testileg talán lehet az, magas, erős lábak, erős, hosszú karok, ő neki emiatt még szavaznék lehetőséget. Hock jobban járna, ha elmenne B csoportba pénzt keresni, ott még akár lehet jó is.
Azt, hogy 4 légióssal tervezünk jövőre is, számomra garancia arra, hogy ismét a 8-10. hely lesz a célkitűzés, amolyan KTE 2.0 formátumban. Sajnos az előre lépéshez viszont minimum 5 kellene. Lehet persze reménykedni, hogy hozunk 4 elit légióst és akkor Roli, Luka és Gege elég is lehet melléjük, csak ezzel magának hazudik az, aki azt gondolja ez így lesz.
Az, hogy Pecát elküldjük élő szerződéssel, ős-kaposváriként, nagyon sajnálom, úgy, hogy éveket vártam/vártunk rá, hogy végre hazatérjen, tökéletesen beleillik abba a koncepcióba, ahogy korábban pl. Szili és Papp Peti is távozott.... Egyben kiváló üzenet az ex-kaposváriaknak (Levi, Márkó) arról, hogy mire számíthatnak, csak akkor majd ne csodálkozzunk, hogy máshol pattogtatnak... Répás Totyát le se kellett volna igazolni, tavaly is leírtam, túlértékelt, öreg, limitált képesség támadásban, védekezés nélkül, ez idén bebizonyosodott, tökéletesen lealibizte a szezont, igaz hónapokig "sérült" volt. Az pedig, hogy 2 év rájátszás és Kupa nélkül, szégyen alsóházi kudarc után 12. helynek csak 1 felelőse van, az komolytalan...
Luka játszott 4-es poszton is, igaz, hogy csak kényszerből, és volt hogy F. Markó is 4-est játszott az Albában. Szerintem Ők mind a ketten képesek 3-4-es poszton játszani, mert a magasságuk megvan hozzá.