Elég lazán pörgő ez a topic, talán ez is mutatja, hogy a sznuker nem annyira népszerű kis hazánkban?
Még csak annyit, hogy furcsa érzés lehet egy játékosnak - és most éppen elég ismeretlen játékos játszott - aki eddigi pályafutása során összesen keresett annyi pénzt, mint az ellenfele egy év alatt. Akinél bemondta a szpíker eddigi keresetét, ott visszaosztottam az évek számával és szinte annyi havi kereset jött ki, mintha melósként dolgozott volna.
Ezzel szemben ott van a nagyok 8-10 millió fontos eddigi jövedelme.
Aki eddig kiesett, azok szerintem kevesellték azt a pár ezer fontot, amit elég hosszú játékkal össze lehet itt hozni és inkább kiestek.
Snookerben a magas, vékonyabb játékosok nagy előnyt élveznek, sokkal ritkábban kell hosszabbítóról lökniük és nem zavarja őket a nagy belük. Ahogyan a kétkezes játékosoknak is ritkábban kell az X-et elővenni.
Azt sem vágta, hogy miután elfogytak a pirosak, miért löknek a sárgára. A papruhás csóka, Engyel(?) István sem jobb, vicceskedik, de roppant kínos az ő tudatlansága is.
Na pont az ilyenek miatt némítom le inkább. A golyók ütközését jó lenne halllani de az ilyen idióták miatt csak felidegesíteném magam. Komolyan azt mondta, hogy snookert adni disznóság ? Mondjuk ez inkább vicces, egyértelműen fogalma sincs az egészről.
Mindkét csávó, aki Kurucz mellett szokott lenni, komplett hülye. Az előbb pl. disznóságnak minősítette a snookeradást (talán Gy. M. volt az). Minek vannak ott ezek? Nem értem, ehhez képest az is sokkal jobb lenne, ha Laci bá' egyedül nyomná.
Örülök, hogy lehet nézni a Championship League-et élőben, az előbb pont O'Sullivan volt. A magyar kommentár szokás szerint egy katasztrófa, angol pedig nincs, de lenémítva is jó.
Két hét múlva pedig már kezdődik is az új szezon első pontszerző bajnoksága, a Championship League, ahol szintén ott lesz Michael Holt, annak ellenére, hogy már kiesett a Main Tourról, azaz "amatőr" státuszban fog asztalhoz állni, de hát muszáj valakikkel feltölteni a helyeket, mert többen távol maradnak a rendezvénytől. Érdekes módon a legutóbbi vébédöntő két játékosa még nem jelezte ezt, azaz résztvevőkként vannak feltüntetve, de nem lesz ott pl Neil Robertson, John Higgins, Anthony McGill, Ding Junhui, Martin Gould, valamint ugye Liang Wenbo.
Na még azt a kéztartást ha valaki megmagyarázná nekem, már mint hogy miért a feltartott hüvelykujjuk mellett csúsztatják a dákót.
Így gondolom le kell szorítani a dákót, hogy ne csússzon meg.
Persze mindenki így csinálja - néhány kivétellel - vagyis biztos így a jó, de miért?
Én gyerekkoromban a tepsi méretű kis billiárd asztalon a mutatóujjammal egyfajta fityiszt csinálva lökdöstem,amúgy meg sznúker asztal mellett még csak nem is álltam, nem hogy löktem volna .
Hogy a dákó az álluk alatt van középen, az gondolom két szem közepét is jelenti egyben, nyilván így a legjobb a térlátás.
Amúgy valakinek a lökését analizálták - azt hiszem Robertsonét - de sajnos későn figyeltem oda , így nem hallottam mi benne a különleges. Ti hallottátok?