Távoltartani? Ugyan, miért??? (Persze először Halász Jutka meg Kaláka jöjjön, az oké, de később simán mehet neki a Megadeth. Is. Szerintem. De nem akarok a nevelési tanácsadó szerepében tetszelegni.:-)
szóval, itt az ajánlatom: - Last Rites - These boots - My Last Word - Into the Lungs of Hell - Anarchy - Mary Jane - Rust in Peace ...Polaris - Foreclosure of a Dream - Victory - Paranoid - Problems - Disintegrators - Insomnia - Prince of Darkness - I'll be there - Never Say Die - Duke Nukem Theme - Recipe for Hate ...Warhorse - I know Jack (valami 4 perces változatban pont jó lesz) - Back in the Days - Shadows of Deth - a maradék 3 db (+a minimum 3 szám ráadásra) mehetnek az örökzöldek :)
Akkor rosszul tudtam ezt a per dolgot. Biztos félreértettem valamelyik cikket. Ezek szerint pláne kéne tolnia olyan dalokat, amik sosem voltak koncerten. A bevált régi setlist se rossz, de már a töke ki van tőle mindenkinek.
Én sem tudom, hogy mi volt a pereskedés igazi tárgya és eredménye, de a Tornádónak Junior volt a társszerzője pl, s azt elég szorgalmasan nyomják a koncerteken. Akár így, akár úgy Junior hiányzik nékem a csapatból.
Ha van itt valakinek vénája hozzá, igazán összedobhatna egy netes szavazó-felületet, amin mindenki bejelölhetne megint 24 számot, amit szívesen hallana koncerten (nem ám csak 18-at), s a reprezentatív eredményt elküldenénk a mesternek, hadd szálljon magába egy kicsit :)
Ha jól emlékszem a Rude Awakeninges turné előtt/alatt volt ilyen szavazásos műsor a megadeth honlapján
Én meg igencsak tettlegességig fajuló hisztit rendeznék a Symphony elhagyása miatt. Az az évszázad egyik legkirályabb, legtömörebb rockhimnusza, refrénje és szólója kiemelt okán. Ha klasszikust mindenáron el kéne hagyni, akkor lenne tippem, de felesleges ilyenen agyalni, ép attól klasszikus valami, hogy nem lehet elhagyni. Na, értitek.
Nekem a Symphony egyáltalán nem hiányozna. Az nem egy kimagasló szám. Inkább Rust In Peace - Polaris. Vagy csinálhatnának olyat, hogy az egész Rustot eljátsszák. Vagy csak bizonyos korszakból játszanak - persze előtte tőlem kérjenek tanácsot:))))))
rajottem, mivel keverted ossze az engedellyel ahhoz nem kell a szerzo engedelye, hogy jatszd a koncerten, de ettol meg jogdijat kap ha fel szeretned dolgozni a dalt, es azt publikalni is tervezed, ahhoz viszont kell engedely a szerzotol ha minden valtoztatas nelkul rogzited a zenet es a szoveget, ahhoz megint nem kell szerzoi engedely, de a jogok minden esetben megilleti
le kell jelenteni a szerzoi jogvedo fele a koncerteken elhangzott dalokat az eladott koncertjegyek utan jaro szerzoi jogdijat ez alapjan szamolja ki es utalja a jogvedo tehat, ha ellefson a szerzoje vagy tarsszerzoje egy elhangzott dalnak, kap penzt gondolom, ettol mindenkepp szeretne megvedeni ellefsont, es lehetoleg a sajat szerzemenyeit jatssza
én úgy tudom, h mustaine abszolút nyert a perben ellefson-al szemben. sőt, sztem mustaine birtokolja a megadeth nevet, ezért játszani úgy gondolom bármit játszhatna koncerteken, legfeljebb részesedést kéne fizetni érte junior-nak. de még lehet azt sem.
Annyi jó számuk van, miért mindig ugyanazokat adják???
Ezen már én is filóztam. Sok jó számot régen sem játszottak. Soha. Egyszer megérné ezeket összegyűjteni. Külön azokat, amiket csak ritkán.
Szerintem a setlist dalkategóriákból áll össze népszerűségi rangsor szerint. Játszhatnak összesen koncertidő alatt X nótát. Ennek egy része új dalok, másik ugyanekkora része slágerek (Trust, Symphony, túleman), egy csoportja albumonkénti leosztás (RIP-ről mindenképpen és a Holy Warst mindenki szereti). Így meg eléggé leszűkül a kör. Nagyon meg kell gondolniuk mit választanak. Ezért módosul mindig csak kicsit a setlist.
A többi zenekar is így szokta csinálni, még 'talicskáék is.
Mióta Juniorral szemben pert vesztett, nem játszhat Dév olyan dalt, amit akár részben Ellefson írt.
Annyi meglepetés van a setlistben, hogy több az új nóta és végre van egy ritkán játszott (Hook In Mouth) is. Meg a gyakorlás is belejátszik, a törzsanyagot már kívülről tudják és nem szívesen gyakorolnak be kevésbé ismert, nehezebben előadható dalokat. Amennyire Mustaine elfelejtett vokálozni, kíváncsi vagyok hogyan bírja majd ezeket. Sőt, szerintem ezért is van több új nóta, azokhoz nem kell túl nagy vokáltehetség.
Esetemben pénztárcát. Manapság 10k fölött biztosan nem költök koncertre. Bár Megadeth esetében talán némi rugalmasság belefér, de mindennek van határa.
Ezeket a számokat kihagyhatatlannak gondolom, tehát kellenek. Ezekhez kell hozzácsapni a mindig aktuális slágereket, nincs itt gond. Sajnos az elmúlt években nem volt rá lehetőségünk, hogy megunjuk.
jogos, és igazat adok én is, de szerintem örül mustaine, ha ezeket is be tudja gyakoroltatni az újonan érkező tagokkal! azokból meg mindig van rendesen... :DDDD
Leszámítva az új számokat elmondható, hogy az elmúlt közel 10-15 évben semmit sem változott a setlist struktúrája: Wake Up Dead, In My Darkest Hour középtájt, végén Trust, Peace Sells és Symphony, legeslegvégen pedig Holy Wars. Ez már így elég unalmas. Annyi jó számuk van, miért mindig ugyanazokat adják???
na, azért most már kezd helyreállni a rend, és 5 (!) új dal van a setlistben. hajrá! meg hajrá endgame! úgy tűnik csak beindult végre az igazi túra! de várok már egy megadeth koncertet, mondjuk bécsben, mert ide tuti nem hozzák el őket.
Dialectic Chaos This Day We Fight! Wake Up Dead Skin O' My Teeth Head Crusher A Tout Le Monde Hook in Mouth Tornado Of Souls 1,320' In My Darkest Hour Washington Is Next Sweating Bullets 44 Minutes Hangar 18 Trust Peace Sells Symphony Of Destruction
ja, én is azt néztem az elmúlt napok koncertjeinek setlist-jében, h 2, max. 3 számot nyomnak az endgame-ről, holott ez a lemezbemutató turné... sztem minimum 4-5 új dal kéne ilyen esetben. nem értem mi lehet az ok. vagy lehet mustaine is az eddigi szokásával szakítva lassan csöpögteti az új dalokat, h a 1,5-2 éves turné elején ne lője el az összes puskaporát. lehet...