A 1000 Hrs kikerült ma a main setből, vajon ennyi volt?
Hopp, nem:
18. A Thousand Hours
Nagyon örülök ennek, hogy többször is játsszák ezen a turnén, amióta az eszemet tudom, hallani akartam élőben.
Ma azon tűnődtem egyébként, hogy mennyire más a hangulata most ennek a számnak, így mélyebben énekelve, másik hangnemben, vagy hogy mondják (javítsatok ki, ha hülyeséget írok).
Na, gyorsan rákerestem, igen, most A-ban énekli, az eredeti D-ben van.
Szóval más, valszeg már nem tudná olyan stabilan kiénekelni végiga azokat a magas hangokat a kora miatt (vagy tudná, csak nem akarja), de nekem ez így nagyon bejön, hitelesebb tőle az egész.
Az eredetiben is imádtam, de abban egy fiatal faszi kétségbeesett segélykiáltása volt benne, panaszosabban hangzott, remélve valami jobbat mégis, vagy a fene tudja...
Na most ez 60 plusszosan már inkább megmosolyogtató lenne, mint hiteles szerintem. Ebben a hangnemben viszont az jön át - hiába ugyanaz a dal, ugyanaz a szöveg - hogy ez már egy lemondóan melankónikus, beletörődött érzés, ami a dalban van... Meddig még? Mennyi van még hátra, amég a szélbe üvölthetem a fájdalmat?
Vagy csak én érzem bele ezt az érzést? Ti mit gondoltok erről?
Simon a kontrolládán vágja magát pózba többször is, miután megint összevállaztak Reevesszel. Ha nem tudnám, hogy 60+ évesek, várnám, h mindjárt elkezdenek pogózni, vagy valami hasonló.
Állati jól szól a Burn, Jason dobjai hipnotikusak, a basszus valahogy még mélyebbre hatol most, Reeves.. hát igen, rohadt jól játszik, kifejezetten jót tesz ennek a dalnak, hogy rátesz részletgazdag kiemeléseket és fátylat.
...Perry is megvan még,
egyebként a showt Simon és Reeves rohangálása viszi el, ezek ketten nagyon egymásra találtak.
Néhány kép magáról a helyszínről. Európai szemmel elég érdekes, és igen, valóban a székek egy része bérelhető - 20 dollárért korábban, ahoy egy korábbi YT videóban is látható. Most 15 USD/szék az árfolyam... Csak összehasonlításképpen, egyetlen széken többet keres a helyszín, mint Robert egy jóárasított, 30 USD körüli jegyen.
16. I Can Never Say Goodbye 17. Want (A Thousand Hours) 18. Plainsong (Charlotte Sometimes) 19. At Night (Play For Today) 20. Disintegration (A Forest)
2nd encore:
21. Lullaby 22. Six Different Ways 23. The Walk 24. Friday I'm in Love 25. Doing the Unstuck 26. Close to Me 27. In Between Days 28. Just Like Heaven 29. Boys Don't Cry