Sziasztok! Még nem merültem el nagyon a szövegek értelmezésében, de pontosan miért is vádolják Michaelt a háború kirobbantásával? A hajó külsején mászkáló klingon önvédelem volt, nem ők lőttek először, amikor meg átmentek, a kapitány is vele volt. Lemaradtam valamiről? Mert akkor neki megyek megint...
igen, a főnénit még nekem is szokni kell.. (bár a sétáló halál eddig kimaradt nekem)
ds9 off : jaja, vicces, a 90es években benne voltam a Sega átiratban (novotrade int.), iszonyat nehezen sikerült a Sega hangrendszeréven a red allert-et megcsinálni, hangmintára már nem volt hely, küzdöttünk a beépített FM szintivel : ))
Nekem eléggé tetszett, egyelőre úgy gondolom hogy méltó sorozat lesz a Star Trekhez. A klingonok kinézete egyáltalán nem zavar, pláne mivel tulajdonképpen egy rebootról van szó (bár az a vékony bat'leth kicsit szúrja a szemem :D). Az egyetlen nagy bajom eddig, hogy a főszereplő csaj ugyanazt a szerepet hozza, mint amit a Walking Deadben, de ebben a felállásban elég idegennek és unalmasnak tűnik a Star Trek világhoz képest.
Így a harmadik rész után úgy tűnik ez egy szelíden sötétre vett Dark Trek lesz, melyben a hősök megítélése már korántsem olyan egyértelmű mint korábban volt. Nálam a DS9 marad az etalon, de próbálok nyitott lenni az új megközelítések irányában is. És mintha lassan kezdenék ráharapni a CBS Fulleres változatára.
Végülis négy rész után még a Fox Monty Pyton Trek-je se az a teljesen nézhetetlen kategória.
Az Enterpriseban "szépen megmagyarázták", hogy a TOS-ban miért voltak annyira emberszerűek a klingonok...és a genetikai manipuláció előtt, illetve után meg miért olyanok, amilyeneknek "megismertük" őket az Enterpriseban, a TNG-ben...és a többi soriban/filmben. Viszont ebbe a sorba sehogyan sem illenek bele a STD vámpírklingonjai...
A főszereplő csaj marad, róla fog szólni a sorozat. Szerintem ígéretes karakter, bár néha úgy viselkedik, mint egy dacos óvodás. Egyébként az ő indulása sem újdonság; lefokozás, sitt, aztán kiemelik és bizonyíthat (meglepő módon bizonyít is): Ro, Paris..
A "klingonok" szörnyűek. Klingonul beszélnek és van egy klingon jelvény a ruhájukon, de ennyi. A ruhájuk, a viselkedésük és a hajójuk nevetséges, a maszkjuk iszonyú ronda. Hogy lesznek így olyan tökös karakterek mint pl. Gowron, vagy Grilka? És hogy fognak a színészek játszani a full gumimaszkban?
És mi a jó túrónak nem lehet már elengedni az előzmény-témát? Bár tulajdonképpen sikerült, ha nem mondanák az évszámot és Sareket valahogy máshogy hívnák, simán lehetnénk a VOY után a 24. században. A hajók simán 24. századiak, de majdnem az összes többi látványelem is. És persze megint kaptunk a hídra egy eddig soha nem látott fajt. Miért nem lehetett pl. egy andoriai?
A full sötét tereket és a folyamatos idegesítő kameramozgást is hanyagolni kéne, egyik-másik jelenetben egész elszédültem.
Mindezek ellenére nem volt ingerem rá, hogy kikapcsoljam, lekötött végig. A kapitány pl. nagyon jó (volt, sajnos). Az is nagyon tetszett, mikor a csaj rábeszélte a számítógépet, hogy kiengedje a dutyiból, az igazi Trek volt.
Látványos az biztos és ilyen szempontból nem bánom, hogy nem butítják le a TOS korának megfelelő színvonalra. Ma már ez elég mesterkélt hatást keltene.
Ugyanakkor a lassú beszédű pátoszos klingonok valami egészen siralmasra sikerültek. Hol vannak a hosszú hajú, vért vedelő, viccesen very cool metal harcos valódi klingonok? Kinek kellet ez a változtatás?
A megszokott fényes, világos hajó belsőt sem igazán értem miért kellett ilyen setét félhomályra váltani. Könyörgöm a Trek világ sosem volt valami darkos, gótikus. Nem is passzol hozzá igazán.
És hát a főszereplő hölgy se ragadott meg különösebben, de a harmadik résztől úgyis egy teljesen új sorozat jön, új kapitánnyal, legénységgel. Szóval még minden lehetséges. Reménykedem egy karcosabb folytatásban.
Összességében örülök, mert végre van újra Trek. Sőt igazából kettő, ha Monty Python szerűen fárasztósan angolra vett The Orville-t is ideveszem. :)
...csak a pilot első felét láttam...de egyáltalán nem vagyok lenyűgözve...hogy néznek ki azok a szerencsétlen klingonok?...és a ruházatuk? Hajójuk? (Amíg el nem hangzott a pilot legelején a klingon szó...addig azt hittem, hogy valami új fajt látok.)
2256-ban járunk, ugye 100 évvel az Enterprise után és 10 évvel a TOS előtt...de sehogyan sem illik bele ebbe az idővonalba...túl modern a TOS-hoz képest, ami elvileg a jövő....Jó tudom, amaz a 60'-as években készült...de arra jobban is ügyelhettek volna a készítők, hogy nagyobb legyen az összhang az eredeti szériával...vagy ez is valami új idősík, mint a legújabb mozifilmek esetében?...mert akkor agyfa*t kapok!:)
Huh, hát... én megnéztem egyszer, kétszer, többször, de nem igazán tudok mit mondani rá...
Még reménykedek, hogy a készítők csak trollkodtak egyet, s a sorozat mégsem az elsődleges idősíkban fog játszódni, hanem a JJA-filmek Kelvin-féle idősíkjában, mert különben eléggé gáz inkonzisztens lesz a klingonok kinézete, illetve a hajó kilátóernyője a tíz évvel későbbi TOS-belivel összehasonlítva.
Az se lenne baj, ha ott játszódna (látvány alapján inkább odavaló), akkor is nézném, de így még nem tudom.
Mellesleg egy 25. századi folytatás jobban bejött volna, esetleg összefogva a Star Trek Online játékkal vagy ötletet átvéve onnan (jópár ottani történetet szívesen megnéznék megfilmesítve is).