Sajnos a Nova nem szereti elsietni a napijegyek árusítását. Nagyon arra álltak rá, hogy vedd meg a bérletet. Ha lesz is napijegy, általában úgy csinálják, hogy ne érje meg. Tehát 60-70 euróra kell számítani. Prágai Sonisphere-re meg 40-50 euróba kerül. Ha még a Motörhead-et vagy Alice Coopert beteszik melléjük, akkor a sógorok tehetnek egy szívességet a fesztiváljukkal, inkább irány Prága:)
Nem tudom. Én alapjában elégedett vagyok. Nagyon másra nem számítottam. A ritkaságokra én nem számítok. Persze nagyon klassz lenne ilyeneket is hallani, de gondoljatok bele. 5 számot kellett betanulniuk az új albumról, köztük a monstre Wild Winds-et. Szerintem nem igazán volt kedvük ezután még nekiállni mondjuk Somewhere-s számokat betanulni. Mellég betették még 2 Minutes-t, a Troopert meg az Evil-t. Szerintem korrekt. Biztonságinak biztonsági, de ha megnézitek ez a turné a TFF-ről szól. Szerintem így korrekt. AZ Isle of Avalont sajnálom, hogy nem fogom hallani, mert a kedvencem az új korongról, de így belegondolva, nagyon nem koncertszám...
Hát a nyári setlist egy fokkal izgalmasabb volt bár valszeg egy pár számos variálás lesz még azért, azt majdnem minden turnén megvan az első koncertek után. Új számokra kiváncsi vagyok.
A 2010-es turnén ezek legtöbbjét játszották, az új számok kivételével persze (mondjuk annak is The Final Frontier World Tour volt a neve). Legalább egy-két helyen hozhattak volna frissítést, nem pedig a 2009-ben már játszott dalokat, amik 2010-ben kimaradtak.
Hát az új számokon kívűl semmi extra. Erre mindig azt mondják, hogy a klasszikusokat is játszaniuk kell olyan helyeken ahol még nem jártak. Sajnos mindig van egy-két ilyen hely a turnékon.
Mindegy majd a következő Somewhere-Senenth Son turnén...
Addig is ezen a turnén is meg kell őket nézni, már csak a Talisman c. szám miatt is. És persze a Running Free a végén.
1. Satellite 15... The Final Frontier 2. El Dorado 3. 2 Minutes To Midnight 4. Coming Home 5. Dance Of Death 6. The Trooper 7. The Wicker Man 8. Blood Brothers 9. When The Wild Wind Blows
Anno Dickinson azt nyilatkozta, hogy a TFF turné után nosztaliga turné jön. A pletykák meg ugyes Somewhere-Seventh-ről szólnak, de csak pletykák. Adja a Jóisten, hogy igazak legyenek.