Keresés

Részletes keresés

Beren Creative Commons License 2004.01.09 0 0 1674
"ááááááááááááááááááááááááááááá, mi lesz így a Dűne 7-ből???"

Remélem semmi... Vagy egy hihetetlenül izzadságszagú, filléres ponyva, amitől végképp megcsömörlik az ember...

Előzmény: shaddam (1673)
shaddam Creative Commons License 2004.01.09 0 0 1673
ááááááááááááááááááááááááááááá, mi lesz így a Dűne 7-ből???

ezek után, amiket írtok, lehet, el sem olvasom a Butleri Dzsihadot.

a Corrino-házat is csak megvettem, bele sem kezdtem az előző kettő után.

üdv.

Előzmény: Beren (1672)
Beren Creative Commons License 2004.01.09 0 0 1672
Elolvastam a Butleri Jihad-ot. Szerintem Brian Herbert igen jó úton halad afelé, hogy a porig rombolja és megtapossa az édesapja által megteremtett mítoszt... ):o(
angyalhentes Creative Commons License 2003.12.11 0 0 1671
Isten hozott a Cthulhu-mitosz vilagaban! :(

Előzmény: orcinus-orca (1668)
Ra3 Creative Commons License 2003.12.11 0 0 1670
na, én kb most a Butleri Dzsihad felénél járok, hát végül is olvasható, de akkor is elmenne ha a Dűnéhez semmi köze nem lenne. egy kicsit sok mindent akartak szerintem egy könyvbe összehozni, túl sok dolog történik egymás után, túl sok szálon futnak az események, és igazi mondanivaló nem igazán van csak akció ezerrel.
OPi Creative Commons License 2003.12.08 0 0 1669
Ezzel egyet lehet érteni. Sajnos.
MIÉRT IRNAK ENNYIRE BÉNÁN ????
Előzmény: orcinus-orca (1668)
orcinus-orca Creative Commons License 2003.12.08 0 0 1668
Na igen, igaza van Dohinak, attól függ kit kérdezel.
Ha negem kérdezel, a BH-KJA-féle franchise cuccok valójában csak a Dűne-ciklus közkedveltségét használják ki, írói mondanivaló nincs mögötte. Az elfogadható színvonal határát erősen kísértő művek inkább elvesznek a Dűne-világából, mint hozzátesznek. Eddig FH elejtett utalásaiból felépíthettél egy fantáziavilágot, most BH-KJA a saját, gyengébb verzióját pénzre váltva akar megfosztani ettől a lehetőségtől.
Előzmény: enf (1663)
doktormacko Creative Commons License 2003.12.06 0 0 1667
én ma vettem meg
OPi Creative Commons License 2003.12.06 0 0 1666
:-)
Előzmény: Dohi (1665)
Dohi Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1665
During their recent lengthy tour for THE MACHINE CRUSADE, Brian and Kevin spent a great deal of time brainstorming and adding details to the outline Frank Herbert had left in a safety deposit box. The story is so large it is best told in two volumes, which are tentatively titled HUNTERS OF DUNE and SANDWORMS OF DUNE. Having already delivered the manuscript for the third book in their "Legends of Dune" trilogy, THE BATTLE OF CORRIN, they plan to begin full-fledged work on DUNE 7 early in 2004. If all goes as planned, the first half of the story could be published as early as September 2005, a year after THE BATTLE OF CORRIN is released.

csoda, hogy nem 3 reszben adjak majd ki...

Dohi Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1664
attol fugg, kit kerdezel. nekem nehany dologtol eltekintve (amiket gyenge memoriamnak koszonhetoen nem tudnek elmeselni) tetszettek.
enf Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1663
Azt mondja meg nekem valaki: A ház regényeket érdemes megvenni? Élvezhetőek?
Előzmény: Mr._Bungle (1662)
Mr._Bungle Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1662
Kinn A Butleri Dzsihad, 3300 pénz és szokás keményfedél ... neki is esek ...
Gundark Creative Commons License 2003.11.14 0 0 1661
Jaja ez is a Szukits féle dolog.
enf Creative Commons License 2003.11.13 0 0 1660
Olyan szép keménykötésben van mint a többi? :)
Előzmény: Gundark (1659)
Gundark Creative Commons License 2003.11.13 0 0 1659
Ma a könyvesbótban kaptam egy prospektót, oszt ilyen van benne : B. Herbert K J Anderson, A Butleri dzsihad. Fölül meg hogy a dűne legendái trilógia. Szerintem karácsony körül itt lesz :)
orcinus-orca Creative Commons License 2003.11.11 0 0 1658
OFF
Végleg lezárandó a vitát: értettem az iróniát a mondatodban - sőt, ha megfigyeled én is elrejtettem a 1643-ban egy finom utalást: Ha igazán korrekt akarnál lenni, írtam, ami parafrázisa a 1641-edben szereplő ha igazan udvarias akarsz lenni-nek. Ebből - ha valóban olyan jól bánsz a nyelvvel, mint gondolod - megértheted, hogy én viszont nem akartam udvarias lenni. :-)
ON

Amit viszont én kedvelek Herbertben, az a finoman egymásra épülő síkok szövevénye.

Előzmény: angyalhentes (1657)
angyalhentes Creative Commons License 2003.11.11 0 0 1657
Hogy ontopik is legyek: az egyetlen dolog, amit Herbertnel (es nalad is :)) hianyolok, az a humor. Azert is tunik olyan irrealisnak es idegennek az a vilag, mert mindenki olyan nagyon komolyan veszi magat.

)Es ne haragudj, amiert felteteleztem rolad, hogy beidezett mondatomban megerzed a finom ironiat.)

Előzmény: orcinus-orca (1656)
orcinus-orca Creative Commons License 2003.11.11 0 0 1656
Feyd-Rautha: A személyeskedés valóban helytelen, én is elkövettem, sajnálom. Ami felbosszantott: nem igazán értettem, hogy mibe kötöttél bele, de azt hiszem, nagyjából kibeszéltük/tisztáztuk. Én is örölük, hogy lezártuk.

angyalhentes: Senki nem allitotta, hogy igazan korrekt akarnek lenni
No comment.

Feyd-Rautha Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1655
OFF
Itt az idő, hogy végleg lezárjuk ezt a "vitát", ugyanis teljesen személyeskedésbe ment át, főként az én hibámból. Ezúton megkövetem orcát, én valóban csak amatőr szinten viszonyulok a témához, és elnézést kérek minden ideírótól, hogy ilyen irányba tereltem a topikot.
Ezentúl ez ügyben semmit nem fogok hozzászólni, megígérem.
ON

Leto Duncan azon kérdésére, miszerint miért nem kaphatja meg elődei emlékét, azt válaszolja, hogy neki az eredeti reprodukciójára van szükség, aminek értékei torzulnának a gholák emlékeivel terhelve. Az eredeti Duncan pedig nem találkozott Muad-dibbel, csak Paul Atreidesszel.
Ettől függetlenül persze táplálhattak bele emlékeket, ahogy zenszuni elmélkedést is porgramoztak az első gholába. De ezzel a Bene Tleilax nyíltan ellentmondott volna az Istencsászárnak, amit persze amúgy is megtettek párszor.
Szóval, végeredményben biztos meg lehet magyarázni, de azért reméltem, hogy lesz valakinek egy frappáns megoldása. Nekem nincs.

Előzmény: Ghanima (1654)
Ghanima Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1654
Mert mit is csináltak és kik Duncan Idaho eredeti testével (emlékeivel)?
Arról nem tudunk /tudtok... ;-))), de én!!/, ha jól emlékszem (khmmm...), hogy mi történik igazából az „inkubátorokban”...
Ergo belefér, hogy emlékátültetés, „újjánövesztés” is történik.
Mondom én... :-)
Előzmény: Feyd-Rautha (1619)
Ghanima Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1653
Spoiler!!! Mátrix-kedvelők ne olvassák el!!
Az első tíz percet követően mélységesen unatkozni kezdtem a Mátrix3-on, és felháborító, de nagyon „ügyes” pénzcsinálásnak (ld. a klasszikus viccet Kohn-bácsival) nyilvánítottam és csak azért nem mentem ki a teremből, mert a legközepén ültem, ó, én balga!! az egy órán át tartó nevetséges és üres lövöldözés ideje alatt jobb híján próbáltam megfigyelni a nézők reagálását, majd magamat kezdtem el szidni, hogy miért is dőltem be ennek a ....rnak, amikor már a második rész is mérhetetlenül gyenge volt, na akkor egyszercsak megvakították a hőst. Erre kicsit fölfigyeltem és rögvest golyóérettnek nyilvánítottam a két fívért! Akik ilyen pimaszul lopnak, keverik a rettenetes giccset mindezzel, húsz éve lejárt szgépes háborúsjátékok szintjét viszik a filmjükbe, teljesen zagyva pszeudo vallási és filozófiai maszlaggal keverve, hát azok „hajjanak meg”!! Hol a kriszkésem! Legfőleg azért, mert volt pofájuk Herberttől is lopni.
Kull Wahad!
Előzmény: vasjanko (1637)
angyalhentes Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1652
Tokeletesen igazad van, ugyhogy elnezest kerek minden erintettol.

Elragadott a frazeo...logiam.

Előzmény: Gofry (1651)
Gofry Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1651
Szerintem egész korrekt volt a vita, amíg el nem kezdtetek személyeskedni.
Nyugi (a személyeskedés kis halál, az elme gyilkosa..:)
uccuneki Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1650
ha valakit érdekel, úgy tűnik, a héten megint megkezdik az ismétlését a Dűne gyermekeinek..
angyalhentes Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1649
nagyon off
En az Alapitvany-trilogiarol beszeltem, mely egyertelmuen a Nagy Romulustol a reneszanszig huzodo idoszak alternativ megfogalmazasabol indul ki, ami azert mar neki is tavoli mult volt.

Ha igazán korrekt akarnál lenni, akkor észrevennéd, hogy ki kezdte a jelzők osztogatását: a Drukkerkocsmában edződött "vitakészségű" Feyd-Rautha (aki mindezidáig nem sokat tett le SF-témakörben, azon túl, hogy nagy hangon belefolyt egy olyan kérdésbe, amelyben nem volt érintett) vagy én.

Senki nem allitotta, hogy igazan korrekt akarnek lenni :) De mivel igyekszem, ezert elarulom, nem igazan tartom ervnek az ilyen "ovoneni, kerem, o kezdte" tipusu erveket, ezen felul pedig az sem illendo, ha valakinek mas topikokon valo jelenletet hozod fel ellene.

Azt pedig kifejezetten utalom, ha valaki egy olyan dologrol, mint az SF, ugy beszel, mintha csak az ove lenne, mert o ert hozza, mert o bennfentes, mindenki mas meg paraszt, mert "nem tett le semmit az asztalra".

Kulonosen erosen erzem ezt az un. "irodalomtudomany" temakoreben, ami azoknak, akik valaha csak erintolegesen foglalkoztak valodi tudomannyal is, nem tudomany, hanem szocseples es okos meglatasok valtozo aranyu kevereke.

Bar nem ismerem Feyd-Rauthat, de ugy tippelem, hogy termeszettudomanyi vagy mernoki teruleten erzi otthonosabban magat, ezert o is osztozik az irodalomrol foallasban beszelok nemszereteteben.

Akár értelmes vita is kialakulhatna, bár meg kell mondjam, ahhoz olyan nickek kellenének, akik néhány tudatlan ifjú titán miatt már rég nem írnak ide. Most már megértem őket.

Oh, hat a nagy Oregek, akik meg talan annal is bennfentesebbek, mint...? Hat ezt mar en se tudom elkepzelni. Pedig nincs is jobb, mint olyanokkal vitazni, akik egyetertenek veled :)

Amit pedig F-R nickjerol irtam, az nyilvanvaloan poen, es remelem, ezt o is elsore erti. Sajnalom, hogy te nem.
on, es reszemrol a tema lezarva (de tenyleg)

Előzmény: orcinus-orca (1647)
elmouse Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1648
Feyd-Rautha -t ne bántsuk, ugyanis neki köszönhetem a Dűne gyermekei kötetet. Ingyen és bérmentve küldte el nekem postán, és még a költségeket is ő állta.
Szeressük Feyd-Rautha -t gyerekek!
:)))))
Előzmény: orcinus-orca (1647)
orcinus-orca Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1647
OFF
Szívesen lefolytatom veled a vitát az Asimov-topikban, de bármelyik Asimov világát ismerő SF-kedvelő megmondhatja, hogy Asimov folyamatosan összekapcsolta az először különálló elemeket, hogy egy az Én, a robottól Gaiaig ívelő monstre ívet húzzon. Az Én, a robot a 20. sz. végétől indul, de pár mondattal felvázolja a történéseket a 20. sz. közepétől. Természetesen mivel Asimov korábban élt, mint most mi, ez nekünk most már múlt. Bár szerintem ezt te is tudod, csupán "belekötni" akartál valamibe, mint ahogy írod is.
ON

Ha igazán korrekt akarnál lenni, akkor észrevennéd, hogy ki kezdte a jelzők osztogatását: a Drukkerkocsmában edződött "vitakészségű" Feyd-Rautha (aki mindezidáig nem sokat tett le SF-témakörben, azon túl, hogy nagy hangon belefolyt egy olyan kérdésbe, amelyben nem volt érintett) vagy én.

Akár értelmes vita is kialakulhatna, bár meg kell mondjam, ahhoz olyan nickek kellenének, akik néhány tudatlan ifjú titán miatt már rég nem írnak ide. Most már megértem őket.

(Amúgy sem kívánom mások nickjét minősíteni. Azt javasolom, te se tedd, rendkívüli udvariatlanság.)

Előzmény: angyalhentes (1645)
orcinus-orca Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1646
Mit?!
Előzmény: enf (1644)
angyalhentes Creative Commons License 2003.11.10 0 0 1645
Ha mar itt tartunk, akkor rogton abba kotnek bele, hogy az Alapitvany sem a jelen kivetitese, sokkal inkabb a multe.

(Es ha igazan udvarias akarsz lenni, akkor a t. topiktarsat nem nyegleseggel vadolod, hanem inkabb megdicsered a talalo nickjeert.)

Előzmény: orcinus-orca (1643)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!