Ujabb kerdesem lenne.
Sikerult leszednem nehany DVD-mrol a hangot, ki szeretnem irni oket CD-re, de szet kene darabolni a file-t. Adott egy tobb mint 2 oras wav file 48 kHz-ben. Van progi, amivel lehet darabolni szamokra, vagy elobb at kell konvertalni 44,1 kHz-re es azt mar lehet? Persze a konvertalashoz is kene vmi progi, de en meg nem talaltam... Mp3-ban persze lehet vagdalni, de en szeretnem a minoseget nem lerontani a zenenek.
Elore is koszi.
Arról csak 70x, hogy a 6.0.0.x Nero overburning-je szar, és a 6.3.x.x-et kell telepíteni, és minden OK lesz... ;o)
732 MB-ot sztem egyetlen 700-ra sem nyomsz rá, 732.000.000 byte-ot igen, mer' az csak 698,09 MB, mint tunnyuk... ;o)
Általában 710-715 MB, amit a jó minőségű lemezek elviselnek.
Sziasztok!
Segítsetek CD túlírással kapcsolatban.
Bár tudom már 100X felkerült ez a téma, de még sehol nem találtam részletes leírást a pontos beállításokról.
Fel lehet egyáltalán írni egy 732MB-os avi file-t egy 700MB mértű CD-re?
A NERO 6.0.0-át használom és a CD íróm típusa: LG 16X CD-RW (HL-DT-ST CD-RW GCE-8160B), oprendszer Win XP.
Hiába állítom be, a Fájl->Beállítások->Különleges beállítások:
Lemez-egymenetes/DAO írás engedélyezése, és maximális CD méretet: 94 percre.
Valamint az írásnál a CD egymenetes írást, és az írási módot DAO-ra vagy DAO/96, mégis az írás megkezdésénél a következő hibaüzenetet kapom:
Az összeállítás lemezre írásához nincs elegendő hely.
"Helyezzünk be egy másik, több szabad hellyel rendelkező lemez..."
Egyszerűen nem értem mi a gond?
Van még valami amit nem állítottam be!
SEGÍTSETEK!!!!!!!!!!!!
A CDex-et használtam az audio -> mp3 konverzióra, egészen máig, amikor is egy ilyen kellemes üzenettel fogadott:
ASPI for Win32 is not installed correctly
Nem tudom, 6 órája még azt sem tudtam mi az az ASPI. Letöltöttem és telepítettem a legújabb 4.71-es verziót, a checker szerint minden okés; de a CDex még mindig nem látja a meghajtókat...
A PC memóriája, esetleg az IDE kábel, rosszabb esetben az író cache-memóriája hibázhat. Az eshetőségek első szűkítése érdekében én az írót elvinném egy másik gépbe és ott is kipróbálnám, ha ott jó, akkor lehet bányászni a gépben, de ha ott is hibázik, akkor biztosan az író a ludas.
Ujabban a felirt adat CD-imben mindig hibakat talal az ellenorzes kozben a Nero. Minden CD-n van vagy 10 elteres. Megneztem a Norton fajlossszehasonlitojaval, tipikusan egy szamban kulonboznek a bajtok (pl eredeti 62, irt 63). Mi a turo okozhatja ezt? Korabban ez nem volt, ugyanugy csinalok mindent, iras kozben nem fut mas program. :(((
Nem lehetséges, hogy a w2k okozza a galibát??
Nekem w98 és XP alatt is hibátlanul megy. Igaz, írni nem szoktam vele, csak tömöríteni. (Eac 0.9ß4 és Lame 3.93.1)
w2k alatt próbáltam Dos-os progikat futtatni, de csak bajlódtam velük, így ment szépen vissza a 98-as gép.
Zolcsi Baba:
"Szvsz nincsen semmi 'hiba', leszámítva azt, hogy nem szereti (a valszeg) Optodisc-et (ami a Sentinel alatt 'lapul'), viszont szeresse az istóktunnyamiafenét, ami az Emtec alatt van.... :o/"
Végül az derült ki, hogy az Emtec alatt is Optodisk lapul, de a hibát az IDE kábel okozta. 80 eres elhajítva, 40 eres a helyére, és most mindent hibanélkül ír, mint a kisangyal.
Kivéve a Sky -RW-t, ami -szvsz- gyártáshibás lehet, mert a DVD identifier Medium errort ír ki rá. (A Nero szerint pedig gyári, nem írható lemez :-))
Koszi.
Btw, van olyan progi, amelyikkel DVD-t lehetne szerkeszteni? A DVD attol olyan hosszu, hogy van rajta egy csomo minden, es en szeretnem feldarabolni reszekre, pl a koncertet kulon lemezre, a maradekot meg egy masikra. Van Ifoeditem, de azzal csak az ifo file-okat lehet atbuzeralni, es az se tul egyszeru.
Köszönöm a választ.
Tehát, ha jól értem, alapvetően nem az a baj vele, hogy rossz minőségben ír, hanem hogy túl sok szerepe van a szerencsének használatakor. Mondjuk nálam tökéletesen csinált mindent, de elhiszem, hogy attól, hogy én nem láttam, még létezhet valami...
Vannak vele stabilitási gondok, esetleg befagy, megáll stb. Ilyenkor kuka a lemez, ezért szoktunk mással írni. Én pl. Neroval vagy a Feurioval. Ezen kívűl az EAC egész író része elég primkó, a Nero irómagja (a Feurió is ezzel ír) sokkal profibb....
passzolok. egy Shuttle XPCt hasznalok, Teac DVD-iroval, win2000sp4-gyel, nem hiszem, hogy a rossz minosegu komponensek okozzak a hibat. mivel nincs hozza source, nem tudom debuggolni es kijavitani. ez van.
Nem rendelkezem elég tapasztalattal a témában, úgyhogy elmondanátok, miben is áll az EAC, illetvé író részének bugossága?
Még december környékén kaptam itt a tippet, hogy próbáljam az EAC-val másolni egy lemezemet, mert a számok között mindig pattogás volt. Azóta persze sokat olvasgattam, kipróbáltam ezt-azt, de én úgy találtam, nyugodtan használhatom kizárólag az EAC-t, teljesen jól megírja a lemezt. Csináltam olyat is, hogy grab EAC, írás Feurio (mert az új változat végre ismeri az írómat), de nem bírok külonbséget felfedezni (ugyanazt a lemezt készítettem 2 példányban).
Szóval mi a bug benne, miért nem javallott írni vele? (Ez nem kötekedés, tényleg tudni szeretném.)
Nem lehet hogy a konfigod nem egészen stabil? Én két gépen használom évek óta, folyamatosan (időközben mindkét gép többször átépült) de eleényésző a fagyások száma. Legtöbbször olyankor jön elő, ha én csinálok valami hülyeséget....
macimedve, en sem hasznalom az irast, megis lezuhanik idonkent, ami idegesito. egyebkent hajlando lennek fizetni egy vegleges verzioert, mert eleg igeretes a program. ezert is idegesit a dolog, mert itt van vegre egy profi tool, ami messze verne az osszes tobbit - ha valaki befejezne vegre. (iro modult sztem ki kene vagni, semmi ertelme)
Bár igaz, a CDEX-el ellentétben nem érte még el a verziószám az 1.0-t, és bennmaradt a nevében az általad vörös posztóként kezelt 'prebeta'-szócska is... ;oP
a verzioszam lenyegtelen, nem ezen all vagy bukik egy szoftver minosege. a prebeta, az evi 1 frissites, es az idonkenti lezuhanasok viszont zavarnak. lehet tolem akar 0.1 is, ha stabil.
Na, mindegy, hagggyuk. Kinek a pap, kinek a papnő... ):9)
igy van.
Mi (akik szeressük...) szeressük. :o)
en is szeretnem, ha hasznalhato lenne, de nem nagyon foglalkozik vele senki. (CDex-nel sincs nagy aktivitas, de az mar legalabb stabil.)
Télleg nem baztatni akarlak, de mosmá' megnéztem a CDEX hisztürijét is, és hááááááát...
Az utóbbi másfél évet nézve nemigazándibulértem, hogy mi is a bajod az EAC-val.... Kicsit több frissítés /új(abb) opsönökkel.../ volt, mint a CDEX-nél... :oP
Bár igaz, a CDEX-el ellentétben nem érte még el a verziószám az 1.0-t, és bennmaradt a nevében az általad vörös posztóként kezelt 'prebeta'-szócska is... ;oP
Na, mindegy, hagggyuk. Kinek a pap, kinek a papnő... ):9)
Mit pörögsz már ezen? Jelentéktelen bugok vannak a grabbelő részben, írásra meg a kutya se használja. Ingyenes progi, rendesen fejlődik, nem elég? Ha valaki összerakná azt az 1.0-t biztosan nem adná ingyen, és nem biztos, hogy jobb lenne.