Keresés

Részletes keresés

sagia Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19110

Persze és gyöngyöt sem szabad viselni!:)))

De ezt még nem hallottam és nekem mindnetől függeltenül a gyöngy sor tetszik! (ráadásul rengeteg ruhán van gyöngy, hajban, virág csokorba is szoktak mostanság tenni...)

Előzmény: Törölt nick (19108)
Supersonica Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19109

Nem tudom, hogy törvényi szabályozás van-e arra, hogy hány csillag felett kötelező, nálunk és az általam ismert legtöbb rendezvényteremben van légkondi. Persze 40 fokban hiába hűtik le a termet 20-ra, 100 ember 2-3 óra alatt "visszafűti". A kertkapcsolatos helyszíneknél az az általános tapasztalatom, hogy nincs légkondi, mondván, majd huzatot csinálnak azzal, hogy kinyitják az ajtót - ablakot. Idén júliusban egy olyan helyen voltam esküvőn, ahol ELVILEG volt légkondi, de az ötven főt nem bírta, ablakot nem lehetett nyitni, lévén pince, így ültünk inkább a kertbe ki, ott is volt vagy harminc fok, de lenn még többnek éreztük, az emberek és a természetes levegőkeringetés hiánya miatt.

Szerintem mindenképpen biztosra kell menni, legyen légkondi, így ha mínusz 10 fok van nyáron, akkor sincs baj, ha plusz negyven, akkor sincs :D

Három évvel ezelőtt emlékszem arra, hogy nagyon esős és hideg volt a nyár végig, talán 10 nap volt kánikula jellegű.

Amúgy ha már, akkor én február vége - március elejére tenném, korán sötétedik, így a naplementés hajókázás a szertartásra megoldható :) - ez az egyetlen faxnim :)

A havas tájképek biztos nagyon szépek, de én nem szeretem a telet :), ha lesz hó akkora még, akkor biztos, hogy sírni fogok.

Előzmény: stgellert (19103)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19108
Van egy olyan babona is, hogy azokban a hónapokban amelyikben 'r' betű van nem szerencsés házasodni :)
Mtubi Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19107

Egyre több helyen van már klímaberendezés...Én is fotózom esküvőkön és nekem is jobb, ha nem 30 fokban kell mindezt tennem, de...a házasulandók nagyrésze mégis a tavasz végétől az ősz elejéig tartja esküvőjét bizonyos "misztikus" tényezők miatt. :)

Előzmény: stgellert (19103)
Yv Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19106

és nászútra túrázni mentünk:)) arra meg nem jó a túl meleg.

Előzmény: Yv (19105)
Yv Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19105

azt hiszem én meghaltam volna, ha nyáron esküszünk. ruhapróba alatt volt, hogy oda kellett koncentrálnom, hogy ne ájuljak el. varrónő, barátnő és vőlegény megcsodálták, megbeszélték, aztán megkérdezték, hogy mi a véleményem, mire mondtam, hogy "levehetem?"

(ja, én alapból nem vagyok egy nőcis nőci, ezért voltam utolsó helyen a kérdezettek sorában:D)

szeptember 8-n tök jó idő volt, kellemesen hűvös ahhoz, hogy ne haldokoljak a rucimban. de nem is fáztam (jó, megfáztam, de ez mellékes:D)

(a polgárira meg kerestünk fehér egyszerű ruhát, de nem találtunk, végén vettünk egy blúzt meg nacit.. aztán még kabátot is kellett vennem, mert esett az eső:D ez 6-n volt)

Előzmény: stgellert (19102)
sagia Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19104

Akiknek most hétvégén lesz az esküvőjük szerencséjük van, mert 33 fokot mondanak napközben és éjszaka sem megy 18 fok alá. Azért ez nem rossz!!!

Azt láttam, hogy a nyárra sem volt garantált a jó idő, talán a júliust kivéve. Szóval lutri!!!

Vannak olyan emberek (én nem ebbe tartozom), akik a telet szeretik és abban érzik jól magukat. Ráadásul egy tengerpartos nászútat el sem tudnak képzelni!! Tényleg ismerek ilyen embert!:)) Talán pont ez a jó, hogy nem mindenki júliusban, vagy májusban akar esküdni!

Ráadásul ha megnézzük a hagyományainkat, akkor a betakarításos idő végén voltak a lakodalmak, mert akkor volt étel, meg szabad idő! Esetleg a május jött még szóba.  Itt jön elő az is, hogy decemberben nem illik már esküvőt tartani, és szinte húsvétig nem nagyon volt ez régen szokás. (farsangi idő és böjti időszak miatt):))))

Előzmény: Mtubi (19098)
stgellert Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19103
Kiváncsi is vagyok, hogy ingkognitós eküvőszervezőnk mit mond erre...:-)
Mennyire általános a klímaberendezés...
stgellert Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19102
Én is fázós vagyok:-))) De 30 fokban állni a tűző betonon, vagy a meleg templomban, vagy házasságkötőben...

A kedvenc fotósom:-) ugye nyáron fotózott, általában félholt embereket, illetve én láttam esküvőn félholt vendégeket...
Mondjuk, ez nagyon meleg magyarországi nyár volt...
Előzmény: Kiskukacka (19100)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19100

5. Mert utalom az esot, es ha egy nyari datummal novelni tudom a napsuteses, szaraz orak szamat a nagy napon, akkor hajra!

6. Mert utalok fazni. Igen, lelkes rajongoja vagyok a futheto pulovernek. A meleget birom, szabad levegon 30 fokig semmi bajom. (volegeny turesfoka 25, ezert szeretnenk a szertartast keso delutanra)

Valaki mas folytaja?

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19099
Vagy aki tavasszal határozza el, és nem akarja elkapkodni az előkészületeket, viszont egy teljes évet sem akar várni ;)
Mtubi Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19098

Ennek több praktikus oka van.

1. Inkább bevállalják a 30 fokot és a jóidőt (persze erre nyáron sincs garancia, de nagyobb esély van rá), mint a hideget és az esőt.

2. A feltehetően jobb idő hordozza magában azt, hogy van lehetőség kültéri megoldásokra is és nincsenek teljesen bezárva az események.

3. Nászút...Nem mindenki teheti meg (pénz), hogy olyan délre menjen, ahol meleg van. Persze vannak wellness megoldások, de inkább tendencia nyaralós-pihenős megoldást választani (gondolom).

4. A tavaszi/őszi idő kiszámíthatatlanabb és rövidebb, mint maga az egész nyár. Mostanában kicsit elcsúsztak az évszakok, már szinte csak hideg/meleg időszakok vannak. :(

5. Biztos van még, de több nem jut eszembe így hirtelen...

Természetesen jó még a tavasz vége/ősz eleje, de szerintem az emberek nagyrésze szívesebben gondol valami élettel teli időszakra, mint a szürke és sötét télre. Amikor megnősültem, akkor én se akartam télen esküdni (májusban volt). Szerintem az házasodik télen, akinek sürgős valamiért. :)

Előzmény: stgellert (19097)
stgellert Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19097
Így van, én tényleg nem értem, miért pont a nyár a fő esküvőszezon...
Előzmény: KissMe (19095)
pillanda Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19096
Én is megyek most 13.án esküvőre!
KissMe Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19095
Igen, a szeptember még valóban az esküvői szezonhoz tartozik. Két barátnőmnek is ilyenkor volt a lakodalma, egyiküké két éve szeptember 30.-án, a másiké pedig tavaly szeptember 15.-én. Mindkét napon gyönyörű idő, nyári meleg, napsütés volt, nem úgy, mint a mi április 5.-i esküvőnk napján, amikor egész nap borult volt, még esett is, és majd' megfagytunk a szabadtéri fotózás alatt.
Ja, és szeptemberre már minden rokon, barát visszatér a nyaralásból, úgyhogy nem kell a lagzihoz igazítaniuk a pihenést (vagy fordítva).
Előzmény: sagia (19094)
sagia Creative Commons License 2008.09.02 0 0 19094

Nincs igazad!:)))

Nekem mág hátra van a "nagy nap" - szeptember 20!! El lehet kezdeni naptáncot járni!!!:))

Ráadásul azt látom, hogy a szeptember még egy nagyon népszerű hónap. Az elmúlt hetekben derült ki, hogy az egyik kollegám - 5 méterre ül tőlem, nekik is szeptember 20-án lesz az esküvőjük. És jegyesoktatáson is találkoztma olyan párral.

Előzmény: Supersonica (19082)
tunde21 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 19093
Igazad van! azt hittem, a webweddinges oldalra gondoltál :)))
Előzmény: pillanda (19091)
pillanda Creative Commons License 2008.09.02 0 0 19091
Persze, én sem gondoltam hogy az kevés, de az oldalon az "angliában varratós" 120ra jönne ki, ha 30ért megvarrja az anyag még mindig lehet 60-80is, akkor is megmarad az előnye hogy próbálhatom menet közben. :o)
Előzmény: tunde21 (19088)
stgellert Creative Commons License 2008.09.02 0 0 19090
(ui írtam neked mailt, ne ijedj meg:-) )
stgellert Creative Commons License 2008.09.02 0 0 19089
Banyek, most látom képen amit leírtam, irígy vagyok:-D
Előzmény: Giv (19085)
tunde21 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 19088

Szia!Az anyagköltség egy szép ruhának azért nem olyan olcsó ám! Nekem kb. 60 ezer Ft volt, és csipkéből mintákat vágott ki a varrónőm, így csak abból 25 cm kellett. Ráadásul én shantung anyagból szerettem volna, de az olyan sok lett volna, hogy szatén lett a végén. A szaténon kívül még selyemorganzát vettünk, ill. bélésanyagot, merevítőket, stb a felsőbe. Szoknyám is 4 rétegből állt, hogy legyen valami tartása, és még alatta volt egy tüll alsószoknya is. Szóval azért nem olyan olcsó az anyag, ha igényes és szép ruhát szeretnél!

Előzmény: pillanda (19083)
stgellert Creative Commons License 2008.09.02 0 0 19087
meg fehér prémes bunda...
Előzmény: stgellert (19086)
stgellert Creative Commons License 2008.09.02 0 0 19086
Hála az égnek, hogy megjelentetek, már azt hittem, a Kaptár vált valóra:-DDD

Supersonica, ha téli esküvőd lesz, gondolj ránk, imádná a párom fotózni (csak hó legyen...). Vagy jég:-)
Giv Creative Commons License 2008.09.02 0 0 19085
Vannak elvetemültek, akik szánkóznak az esküvőjükön :))
Előzmény: Supersonica (19082)
Supersonica Creative Commons License 2008.09.01 0 0 19084

Nem muszáj az őszt és a telet sem mélyhibernálásban tölteni :), én szakértek szívesen, télen és nyáron is :), szakmai ártalom.

A sajátomról is megvan a konkrét elképzelésem, és semmi hagyományos jelleg nem lesz benne. De hálisten a párom is így gondolja, most épp lottózunk, hogy legyen sok elköltenivaló pénzünk :D. (Az ötös lottón kettesem lett, ami nagyon dühít, mert egy szám eggyel mellette, a másik szám kettővel mellette volt, ez azt jelenti, hogy egy két millás négyes is lehetett volna...)

Pillanda: ezért mondtam, hogy én jobban megbíznék egy hús-vér varrónőben, akihez oda lehet menni, és rád alakitja az egészet, ha fogysz/hízol a finisben, aki ha elbaltázza a ruhát, megtéphető :D, és a többi. Nekem egy kicsit lutri volt a leírás, de én alapvetően pesszimista vagyok :). Szerencse, hogy bejáratott varrónőm, na, az van :), persze vele is egyszerűbb darabbal indítottam, hogy biztosak legyünk egymásban.

pillanda Creative Commons License 2008.09.01 0 0 19083
..de akinek meg idén volt az miért nem ír élménybeszámolót, praktikus tanácsokat a most szervezkedőknek....:o) lehet hogy még mindig az esemény hatása alatt van...

nekünk jövő nyáron lesz, nem nagyon van miről beszámolnom. ruhát amibe beleszerettem (tudjátok a "nemmerjükbevállalni netes varrodából":o)) megmutattam egy varrónőnek aki a koszorúslányruhámat varrta tavaly, meg idén is, 25-30.000-ért így első ránézésre megvarrná, persze anyagot én veszem, de akkor is olcsóbban jön ki jóval. Még rajta kívül 2 varrónőt fogok megkérdezni.
Ma azt mondták a Budafoki házasságkötőben októbertől esetleg lehet ceruzásan bejelentkezni, de felújítás miatt nem tud mit mondani... én azt hittem volt már felújítás... ennek nem örülök h. ilyen bizonytalan lett ez a része. a kisterem 7500.- a díszterem 30.000.-felett van.
hát én itt tartok, csak hogy legyen itt valami a fórumon :o)
Supersonica Creative Commons License 2008.09.01 0 0 19082

Neeeem, csak aki idén eddig itt "pörgött", annak nagy valószínűség szerint már idén megvolt szeptemberig... Aki jövőre szeretné tavasszal-nyáron, az meg majd január kezdetén kezd el őrültmód topikokat keresni :)

A tipikus esküvő szezon májustól - szeptemberig tart. Persze vannak elvetemültek, akik Mikuláskor, netán szilveszterkor tartják :D, de ez az elenyésző kisebbség.

Előzmény: Kiskukacka (19081)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.09.01 0 0 19081

egesz eddig fundalkodtam valami roviditesen ez ugyben (VESZ - Vegeaz Eskuvoi Szezonnak), de nem jottem fel semmi ertelmessel...

ezek szt most akkor a menyasszonyok elhallgatnak es varjak a telet?

Előzmény: Supersonica (19080)
Supersonica Creative Commons License 2008.09.01 0 0 19080

Meg lassan vége az esküvői szezonnak :)!

Előzmény: Kiskukacka (19079)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.09.01 0 0 19079
Biztos megkezdodott az Utoszezonban Nyaralasok Ideje (UNYI)... :))
Előzmény: stgellert (19076)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!