Igen Haasz András valóban egy ilyesmi kellene amit mondasz. Csak valami kézenfekvőbb kezeléssel. Van olyan amibe például betöltök egy adott hangszer stílusfilet (pl.: Yamaha, roland) és játsza ? Illetve ne playback játsza hanem ahogy én nyomom neki.
Köszi! Már van egy halvány képem hogy hogyan kell nekiállni, meg is néztem 1-2 programot, de odáig messze nem jutottam el, hogy egy általam kiválasztott stílusban tudjak szintizni. Bármilyen hangot, hangszert képes megszólaltatni de hogy a midi billentyűvel vezéreljek egy akkord futamot az nem megy. Lövésem nincs róla hogy töltsek be egy stílust meg ilyesmi. Mindenkinek köszönöm a türelmét! Segítsetek! Egy nagyon alap kis program is elég lenne kezdésnek, ami az alap stílusokat ismeri és kísérettel játszani lehessen rajta. Találtam egy Yamaha psr900 programot potom 299 dollárért, de próbálkozás szinten ez elég sok pénz. Rendes szintetizátoron tudok játszani, és egy ilyenforma szinti kezelőfelületét szeretném megkapni a monitoron.
A Native Instruments-nek vannak klasszikus szintijei és orgonái, Yamaha DX7, Hammond orgona, stb... Azok működnek host programként is, nem csak szerkesztők alá behozott VSTi hangszerként! Például...
Segítségre lenne szükségem. Létezik e olyan program , és ha igen melyik az ami egy szintetizátort hoz létre a számítógépen? Most nem szerkesztőkre gondoltam hanem egy olyanra amit valóban úgy használhatnék a Pc-n mint egy szintetizátort. Rendelkezek midi billentyűvel és a Pc segítségével szeretnék zenélni. Rengeteg programot megnéztem, próbáltam de nem jutottam el odáig, hogy frankón játszani tudnék. Gondolok olyanra, hogy betöltöm a stílust, a hangszert és indítom. És a midi billentyűvel tudjam vinni az akkord kíséretet(bal kéz) és a hozzárendelt hangszert (jobb kéz). (Esetleg intro. fill, syncstart, ending). Segítséget előre is köszönöm!
Szia Bigbuzz! (és mindenki, aki konkrétan tőlem kérdez valamit)
Április 27 - ig egy rendezvényen vagyok, nem nagyon leszek gépközelben. Az ilyen kifejtős jellegű kérdésekre, amikről hosszabban kéne éretkezni, addig nem lesz időm. Utána viszont természetesen szívesen segítek!
Tehát Yamaha DX7s szintetizátor, EMU XMidi1x1 (asszem ez a neve) interfész, EMU 0202 hangkártya.
Az alapértelmezett hangkártyának az EMU van beállítva (audio input és output az EMU 0202, MIDI lejátszáshoz 2 lehetőségből választhatok, az SW szintetizáror és a EMU XMidi1x1-ből, melyiket válasszam, az SW-t ugye?).
De egyelőre nem szólal meg a Sonar. Az Options-ben a Midi Devices-nél a Midi in esetében 1 lehetőséget kínál: EMU XMidi1x1, az outnál Microsoft Midi Mapper és az EMu XMidi 1x1.
Az audio in és out az EMU 0202.
Tudom, hogy ez így nagyon primitív, bocsánatot kérek mindenkitől érte, de nem boldogulok.
A Yamaha hangmintái talán azért csesződtek el, mertr Midi Out-ra is az interfész volt beállítva eredetileg, és ez gondolom belebabrált, vagy ez hülyeség?
Próbálok válaszolni, amire tudok. De egy - két dolgot nem értek. A "Xamaha DX7" az Yamaha DX 7 szintetizátor lenne? Akkor nyilván van valamilyen midi interfészed is, mert ugye anélkül a Sonarból nem tudod megszólaltatni. Azt gondolom, láttad, hogy a Sonarban van egy midi IN / midi OUT kiválasztó menü. Először is, itt szerepelniük kell azoknak a midi interfészeknek, eszközöknek, amelyeket használni szeretnél. Alapból midi OUT -ként kiválasztható a Windows alap "GS" szoftver szintetizátora, amely ugyan nem a csodák csodája, de szólni fognak rajta a standard midi fájlok, egész elfogadható minőségben. Alapból ez a szoftver szinti a Windows alapértelmezésű hangkártyáján fog megszólalni (kiválasztás: Vezérlőpult - Hangok és audioeszközök menü). A 0202 - val nem sokat szórakoztam, így azt nem tudom, hogy ha ezt állítjuk be alap hangkártyának, akkor azon kimegy - e ez a GS szinti, de valószínűleg igen. A Proteus VX az egy más téma. Sonarból sose használtam még, de gondolom, ugyanúgy kell használni, mint bármelyik másik szoftver szintit. Azt sem tudom, hogy a Proteus VX tudja - e a GM kiosztást. Ha nem, akkor sávonként kézzel kell beállítgatni a megfelelő hangszereket. Amennyiben sima zongora darabokról van szó, más szólamok nincsenek, akkor ez nem különösebben problémás.
A másik kérdés nagyon fura. Ha valamilyen hangkészletet beletöltöttél a DX 7- be, akkor midizve ugyanazt kell hallanod, mintha kézzel billentyűznél rajta. Persze, ha ugyanazokat a preseteket használod. Ha mégsem így van, akkor két eset lehetséges. Vagy az van, hogy a dalokban a midi fájlban egyéb vezérlő kódok is vannak, és azokra furán reagál a hangszer, vagy pedig a DX 7 hibás.
Sőt, van egy olyan kérdésem is, hogyan lehet azt megoldani, hogy a Yamaha a Proteuson szóljon, és mellette a midi file-okat is le tudjam játszani valamivel.
Ha megy a Proteus, akkor az lefoglalja a hangkártyát, nem tudok zenéket semmivel lejátszani.
Teljesen hozzá nem értőként kérnék némi segítséget a következő problémához;
jazz zongora midi fileokat töltöttem le, szerettem volna a harmóniákat boncolgatni. Rendelkezésre áll: Sonar Cakewalk, Proteus VX szoftverszinti, Xamaha DX7 (amira annak idején a DX7 manager-rel új hangokat töltöttem), EMU 0202 hangkártya.
1. Meg lehet-e azt oldani és hogyan, (tehát mit hol kell beállítani), hogy a Proteus hangjain szóljanak a nóták? Vagy valami sima zongorahangon?
2. Amikor próbáltam meghallgatni a Cakewalkkal a számokat, akkor a Yamaha régi iszonyatos hangjain volt hajlandó megszólalni csak, a szintin teljesen összekeveredtek a hangok, egy rakás régi, használhatatlan hang előjött, de teljesen összekeveredve, a régi hangok eltüntek róla.
Viszont így élvezhetetlenek. Egy sima zongora hangot szeretnék.
A kérdésekből remélem kiderült, hogy milyen szinten állok, ha valakinek van türelme válaszolni, azt köszönöm.
OK, jobb a békesség :) Már át is pakoltam a másik slotba (csak kettő van összesen), itt csak az alaplapi audioval esik egybe (IRQ17), de az le van tiltva az eszközöknél, úgyhogy nem gond. (A BIOS-ban nem akartam kikapcsolni, mert 2 rendszer van a gépen és a másikon inkább azt használom és az M-Audio-t tiltom le.)
Köszi szépen a választ, jó, hogy rád mindig számíthatok :)
Néha be szokott kavarni. Célszerű lenne átrakni a hangkártyát egy másik slotba. Előre mondom, ott is egybeesik valamivel valószínűleg, pl. USB port, LAN. Azokat viszont többnyire le lehet tiltani.
Régen jártam itt. Elsősorban MidiTom-hoz lenne egy kérdésem, de természetesen mástól is köszönettel fogadok választ. 3 évnyi sikeres laptopozás (Toshiba, Pentium M, Echo Indigo IO-val) után most összeraktam egy asztali gépet zenei célokra. Asus P5Q Pro alaplapra építettem és M-Audio Delta 44 kártyát tettem bele. Idáig szépen működik minden, de persze végignéztem minden beállítást, és az IRQ-kiosztásnál észrevettem, hogy a hangkártya ugyanazt a 16-os IRQ-t használja, mint a videokártyám (Sapphire Radeon HD4670 PCIE 2.0). Mivel emlékszem még a jó öreg "IRQ-sharing" problémára, kíváncsi lettem, hogy ez még ma is okozhat-e meglepetést?
A drivert természetesen neked kell megírnod. Vagy a másik megoldás az, hogy a PIC-et úgy programozod fel, hogy az minden szempontból megfeleljen az XP-ben eleve meglevő "standard" USB-s midi drivernek. Talán még ez az egyszerűbb, csak meg kéne szerezni hozzá a szükséges dokumentációt vagy SDK-t, ha létezik ilyen.
Sajnos nem értek a MIDI-s dolgokhoz, de most szükségem lenne némi információra, és úgy gondolom jó helyen járok... Építek egy MIDI kontrollert PIC-kel. A hardver része már megvan; USB-n csatlakozik a számítógéphez, ahol soros portként tudom is olvasni a mikrokontroller által küldött adatokat - pl. egy potméter aktuális állásának megfelelő A/D konverzió értékét. A Traktor Dj nevezetű programmal szeretném használni, és mivel a program MIDI utasításokkal vezérelhető, ezért arra lenne szükségem, hogy a Windows, ill. a Traktor MIDI eszköznek lássa a kontrolleremet. A kérdés pedig az lenne, hogy ezt hogyan érhetem el? Mitől látja a Windows MIDI eszköznek azt, amit rádugok a gépre? Gondolom valamiféle driverre lenne szükségem. De létezik ilyen driver, vagy nekem kellene írnom egyet? A válaszokat előre is köszönöm!
9 potméter, 8 forgópoti, kezeli a Logic, Pro tools, Cubase, Nuendo, szoftvereket, (még többet is) transport gombok, Jog-wheel kerék. Nekem túl sokat tud, csak egy gagyi kéne. Ez nekem komoly. HitSpace-ben vásároltam, 1 év garancia van még rá, 1x használtam. Hibátlan állapot, dobozával, CD-vel, Samplitude SE szoftverrel. ...
Először azt kéne tisztázni, hogy "gép" alatt mit értesz? A Windows "hangbeállítások" menüjét, valamelyik audio szoftvert, vagy a cucchoz feltelepített kezelőpanelt?
Hozzáteszem, hogy nekem nincs a kezem ügyében pillanatnyilag GS-10, tehát csak a manualra tudok támaszkodni, ami alapján nekem úgy tűnik, hasonló a többi Roland - Boss cucc USB kezeléséhez. Ha szakértőkkel akarsz konzultálni, akkor érdemes megkeresni a Roland Zenegalériát, vagy beírni a www.rolandee.hu fórumára.
Ha valaki tud kérem segítsen. Notebookot használok és egy Soundblaster live external USB - s hangkártyát + foltettem az edirol Roland VSC MP1 - se szoftszintit
és a problémám a kovetkezo . Ha Vanbasco karaoke - val indítom a dalokat van úgy hogy látom hogy pl. szintinek kellene játszani de zongorahang jon.
Még nagyobb baj az hogy egyszeruen bizonyos dalok lejátszása kozben leál a lejátszás a dal viszont látom hogy fut tovább de csak egy szintihang hallatszik mintha állandóan tartanák egy hangot. lehet ezen valahogyan segíteni mert a kedvenc dalaimat egyszeruen nem tudom lejátszani.
segitség - nagyon sürgősen keresem ZORAN - Kell ott fenn egy ország mid. vagy kar. zenei alapját. A chrismidinek, vagy a Gregmidinek megvan , de én felvidékről vagyok, és nem tudom befizetni. Nagyon kellene a karácsonyi műsorba. Ha valakinek megvan, kérem küldje el, lehet a angol változat is- CHRIS REA - Tell me theres a Heaven - szivesen cserélek - van kb 2000 mid. és kar. alapom.cim: nurseman@azet.sk
segitség - nagyon sürgősen keresem ZORAN - Kell ott fenn egy ország mid. vagy kar. zenei alapját. A chrismidinek, vagy a Gregmidinek megvan , de én felvidékről vagyok, és nem tudom befizetni. Nagyon kellene a karácsonyi műsorba. Ha valakinek megvan, kérem küldje el, lehet a angol változat is- CHRIS REA - Tell me theres a Heaven - cim: nurseman@azet.sk
sziasztok! kérlek titeket, segítsetek rajtam!! szalagavatóra készülünk, 2 számot is énekelünk, csak nincs hozzá zenénk! karaoke-ra vagy midire gondoltunk, de nem találok sehol! (youtobe-n próbálkoztam, de ott nem találtam megfelelőt!)
az egyik: connie francis - Stupid cupid (magyar feldolgozása Szanditól a Nyugi doki)
a másik pedig: Dolly - Ábrándos szép napok (eredeti Mary Hopkin - Those were the days...)
aki tud valami okosat mondani nekem, lécci írjon a tundercica@vipmail.hu címre, vagy itt!!!