Igen, láttam a könyvben. De végül is él rajta, így ellátja az alany, csak csúnya. Ezért kell gyökérnyakba oltani és akkor max földszint lesz egy dudor...
Előfordul ha az alany kisebb növekedésű és magasan van oltva. Ilyen esetben mélyen gyökérnyakba kell oltani, majd évente kicsit feltölteni és akkor a nemes is gyökereket ereszt idővel.
Bocs, látom. Azért a galagonya kevés szokott lenni a berkenyének. Oltottak régen berkenyéket - de nem házit - galagonyára, és ebből rémisztő tankönyvi ábrák születtek, vékony törzzsel alul, és dupla méretű törzzsel az oltás felett.
Üdv. Szeretném megkérdezni, hogy az oltott házi berkenye hány év múlva terem. Amint olvastam a korábbi kommenteket, Neked már van tapasztalatod. Köszi.
hm, ez erdekes. ha a letoltott pdf-et nyitom meg acrobat readerben, ott tenyleg nem lehet masolni. viszont ha a bongeszoben nyitod meg a linket, akkor onnan siman masolhato a szoveg.
Cseh nyelvűt nem lehet letölteni, de megnyitni igen. Utána nyomtatás fáljba... és készen van. Lehet közvetlenül is ki lehetne nyomtatni, de nekem nincs nyomtatóm--illetve még nem kész. Nem tudok "csehül", de lehet igy sem felesleges.