AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
"Pont azért vagyunk, hogy megmutassuk, amit nem láthatsz a Viván..." Ezért nincs Eminem. Mellesleg ajánlottam én nektek anno Josh Homme, de John Garcia interjút is fel, asztán az sem kellett.
Biztos, mert még nem tettek le semmi meggyőzőt az asztalra, és különben is állandóan nyomja őket a Viva (1-2, is). :)
Nekem inkább valami megbízható Maiden honlap kéne... csak annyit tudok, hogy ebben a klipben vannak a filmből részletek, amit te ajánlasz, ott kéne hozzá tudni a film címét vagy valami szereplőt vagy operatőrt vagy sminkest, mer ott csak ilyesmik alapján lehet keresni.
Bocs, hogy megzavarom a kedélyes társalgást, de nem tudja valaki, mi a filmnek a címe, amiből az Iron Maiden Bring yr daughter to the slaughter klipjében részletek láthatók? vagy olyan webcím is jó lenne, ahol van esély kideríteni... merszi.
Saturnkám, épp hogy elolvastam, amit írtál és mivel a nagy mesteredet, Eminemet idézted, ezért mertem őt megemlíteni.
Bocs, hogy nem a Top 20-ből válogatjuk az MHH tartalmát. Ha nem vetted volna észre, pont azért vagyunk, hogy megmutassuk, amit nem láthatsz a Viván és nem hallhatsz a rádióban :-)))
Te már ezt direkt csinálod, nem? Ennyire nem lehetsz besztóndulva :-)))
Vannak akik többfajta zenét is befogadnak (pl. te meg én ) vannak akik megmaradnak egy bizonyos tipusnál.
Az Eminem valóban nem téma ezen a topicon (bár én is szeretem) de semmi köze a metálhoz,és, valljuk be, egy rap album soha nem lesz annyira igényes mint egy akár középszerű metálalbum.
Ez a true metal-os dolog is csupán a beállitottság kérdése.
Most te elolvastad, amit írtam, vagy csak úgy fecsegsz. Az Eminem pl. egy az ezerből, amit szeretek, de, ha te folyamatosan ezen lovagolsz, akkor csak rajta. Nemhiába egy true galoppmetálos.
Bocs, hogy a Hammer nem teszi címlapra Eminemet és még csak nem is csinál vele interjút :-)
Vagy esetleg Lajcsival...
Majd többet nézünk Vivát meg MTV-t, hogy tudjuk mi a dörgés.
Nekem csak az a bajom, hogy itthon nem jutok normális zene-kultúra infóhoz, mert a Hammer annyira be van szűkösödve a maga kis true hullámába, hogy nem tud kievickélni, és mindig nagyon csúnya embereket raknak a borítókra, meg belső képekre, és ahelyett, hogy a korral haladnának folyamatosan csak nosztalgiáznak, valószínűleg saját szórakoztatásukra.
SZVSZ - ez az egész metal revival kb. olyan mint mondjuk volt a punk visszatérés, csak mondjuk kisebb jelentősséggel, mert hát azért az igénytelenségnek is van határa - de a lényeg itt is az, hogy most "pénzért" mindenki újrabeleprostituálja magát a bizniszbe.
De ha nagyon zavarna a dolog, akkor valószínűleg nem foglalkoznék vele, csak egyszerűen jókat derülök amikor olyan szépen, intelligensen és enyhén diplomatikusan le tudjátok írni, hogy ez a Saturn mekkora fasz.
Komolyan szociológiai elemzést fogok lassan végrehajtani ebben a topicban.
De ha személyeskedtek, akkor legyen, MEGJEGYZEM AZT NEM ÉN KEZDTEM, csak véleményt nyílvánítottam. Soha senkinek a nevét, de még a nick-jét sem vettem a számra-billentyűre, vagy mi a faszomra, hogy zenei nemtetszését fejlődési visszamaradottságnak könyveljem el. De az a legszomorúbb, hogy ez főleg rátok jellemzők, akik múlt évszázadi zenéket hallgatnak, ráadásul az igénytelenebb fajtából.
You can suck my dick if you don't like my shit
Cuz' I was high when I wrote this so suck my dick!
Nemesis kicsit korai Candlemass, kezdetlegesebb, ráadásul Leif énekel. Gyűjtőknek való inkább.
AA meg progresszív power/doom, nehéz muzsika, de azt inkább ajánlanám. Klasszikus Candlemass-szel azonban nem kel versenyre.
Teisizelszitten!!! Tudod, hogy megveszek a Kamelotert, aztan nem szolsz, hogy mik vannak. Latom mar kamelot.com-on, cool! Regi szamok az uj enekessel, kiadatlan felvetelek, szep design, jajj, akarom!!! Supertzar, mi az ara?
Hammerben meg lemezboltokban már van möhöhö, kazettás, előfizetőknél is, csak épp az újságosoknál nem, ott majd holnap lesz, sajna. A kazettacsomagolás meg az új nyomda hozott néhány akadályt :-(((
Viszont szerintem most jól sikerültünk :-)
Nevermore, Hammerfall (ajándék poszterrel) már van a Barlangban, meg egy csomó más is, pl. C.Corpse live (CD/VHS), Lizzy Borden, Morbid Angel, Spocks Beard, Apocalyptica, Kamelot, Napalm Death, Peccatum, Soulfly digi, Slipknot digi, Eternal Tears Of Sorrow, Gathering, Scorps Tribute, Beauty In Darkness, Nebula/Lowrider split EP, On Thorns I Lay, Enslaved, Blazing Eternity, Helheim, Nasum, FOT Nephilim maxi, Bodom maxi, stb.
Rhadnak félretéve pihen egy Daemonarch!!!
Új Symphony X ma jelenik meg elméletileg, az talán a héten megjön, de lehet, hogy csak jövő hét elejére.
Na, egy ideig nem voltam netközelben és most órákon át olvashatok. Saturnembryo hozta a formáját megint, hallgasson Eminemet, és maradjon csendben inkább!!!!!
King Diamond koncert legyen már! A fél életemet adnám egy jó kis Diamond buliért!
Tzar, reggel akartam venni Hammert de nem bírtam, azt mondta az újsegges, hogy még nem kapott. Most akkor mi van?
Barlangban van már? Kazettás?
Új cuccok közül mi jött már? Nevermore és Hammerfall érdekel elsődlegesen, meg a Symphony X.
Ezek közül van most valami a Barlangban?
Ha nem szaroznád le a Manowart mindig, biztosan figyelmesebben olvasnálak :-))
Most akkor mire is vagy kiváncsi?
Leif Edlingről nincs friss infóm, szerintem vakarja a fejét és töpreng, hogy miért is lett olyan zsér az uccsó Candlemass (más néven kellett volna...)
Amúgy az Abstrakt Algebra volt a köztes szakaszban a csapata, az első album Abstrakt Algebra címmel '95 táján jött ki, a második anyagból lett ez a félresikerült Candlemess album. Nyilván a kiadó jobbnak tartotta a patinás Candlemass nevet az AA-nál.
Leif még egy Nemesis albumon (Day Of Retribution) is hallható, ami a Candlemass előtti csapata volt.
Jajj, erzekeny pontra tapostam:)
Azt el kell ismernem, hogy a dob valoban keraly, bar par perc utan a labdob miatt valami spanyol folkfesten erzem magam a sok ujjra huzhato csorgo utanerzes miatt:)
Szerintem a dobolas nonplusultraja :) Adrian Erlandsson a Forever Blindban. Na es talan Jesper gyarek a Lunar Strainen. Az egy multipolihisztor allat... volt...
Ujabb ami death banda nem kell, az eddigiek is eleg szarok, de legalabb tudnam hallgatni a Pantit:)
szia. ha pénteken akkor még nem olvastam, majd holnap, ha előbb akkor nem érkezett meg és ha így van akkor lécci mégeccer ide: valentin@uproar.hu
köszi
már én is fáradok lassan, de tényleg, inkább kifejtem, miért is szar a pantera. vegyük először a gitárost, akit bár rózsaszín szakállal áldott meg az ég (avagy egy festékesflakon), sajnos képtelen úgy végigriffelni, sőt, végigreszelni egy számot, hogy azt ne hat füllel kelljen hallgatni, hogy mit és hogyan. és azon túl. szólóiban is hűen követi a hagyományos tekerés ("egypercalattezerhangvalamikromatikusskálánlehetőlegvagyilyes") vonalát, véletlenül sem játszik - általában - a bőgő kísérete alatt/felett olyan szólókat ami újszerű és előremutató, és EGYÉNI. ehh, minek is az. ha lassan, ha gyorsan játszik dimebag, az unalmas, tényleg, cseppet sem jut az első fél hangról az ember eszébe, hogy ezt bizony ő prüntyögi. (és persze torzítás nélkül, mindezt vonalból rögzítik, éljenek az ötvenes évek, szívesen kölcsönadom nekik a metal zone-omat, hogy megtudják végre, mi is az a torzított hangzás). aztán vegyük a bőgőst, mondjuk a bgitárhoz nem annyira értek, de azért rexre is szigorúan a lábdobot követő alapozás a jellemző. mint az jól megfigyelhető szabad füllel a már említett lapos gitárszólók alatt. a vokalista - bár nem hörög, de lefogadom, h tudna - viszont tud énekelni (fujjjj, feketepont és vállfölöttiköpködés), amit mostanában ismét csillogtat (ugyanmá, nem veszi észre ez a balfék, mekkora gáz dallamokat hozni, fujjjfujjj mégeccer), az agresszív üvöltözést megy ugye mindenki észrevehette, aki esetleg. az is színtelen és fanztáziátlan, akárcsak a zene maga. térjünk át személyes kedvencemre, a dobokra, és a dobosra, ez a dagatttetovált szakállas fickó szegénykém képtelen túljutni a kettő/négy variálásán, a kiállásokról és díszítésekről már nem is ejtek szót, képtelen egy értelmes ütemet kitalálni, önállótlan, sótlan és teljesen feleslegesen erőlködik a kétlábdobbal is. komolyan, nevetséges, inkább menne teniszezni, én meg elsírom magam amit a far beyond lemezen művelt. talán jobb lenne, ha gyakorolná a laza csuklógyakorlatokat (itt nem a levegővételi problémákra céloztam) és az fület oly nagyon gyönyörködtető "kétszázzalütömapergőtdesemmimást" témákat helyezné előtérbe. akkor vihetné még valamire. így csak rossz érzéssel tölt el, ha meghallgatok egy pantera számot és a dobtémák benne ragadnak a fülemben. ismételt fujj, most már almahéjat is dobálok a vállam fölött. szóval immáron a sokadik sikertelen lemezük után jó lenne, ha elgondolkodnának azon, hogy istenük ezentúl a floridai death szülőanyja, a kivételes tehetségű dead bodies from the hell legyen, szólhatnának a szövegek belezésről is akár.
(azt már csak félve említem meg, hogy anselmo nem volt éppen dagatt fénykorában - na jó, mostanában nem egy plakátfiú), rexen nem túl sok hájat lehetett lenni eddig sem, az abott testvérek meg így néznek ki jól ahogy. ami deathben biztos mindenki vigyáz a kilóira, corpsegrinder is párnákkal tömi ki magát az image miatt, a színpad mögött egy vékony ijedt szemű kisfiú)
remélem sokatokat elriasztottam a panterától, én meg megyek és felkutatom kinél kötött ki a dying fetus cd-m, holnaptól csak arra vagyok hajlandó ébredni, dolgozni, enni, inni, a többit nem részletezem ;)
Faff, én már fáradok, de azért te leírhatnád, hogy mondjuk a francnak hiányzik egy újabb ami death metal banda, amikor abból van bőven, míg mondjuk Panterából csak egy van. Ráadásul tudják is, hogy mit csinálnak.
És akkor mondjuk én még hozzátenném, hogy még most is true metalt játszanak, a szó legnemesebbik értelmében.
"Your trust is in whiskey, weed and Black Sabbath - it's goddamn electric"