Maradjunk annyiban hogy mig európa egy emberként tàmogatja ukrajnát izraelt csak csak óvatosan és leginkább csak annyival hogy politikusok bánatosan néznek bele a kamerába.
nyugat csak duzzogva támogatja a izraelt és tüntetéseken áll ki a hamasz mellett.
Az egész nyugati fölépítmény Izrael mögött áll. Ebből nagyon kevés kivételt tudok. A kolumbiai és spanyol fölépítményben voltak hangok, melyek ellenzik a genocídiumot. De a terepen sok a tüntetés, ez igaz.
Az, hogy Ursulára orrolnak, mert egyeztetés nélkül ugrott el ígéreteket és nyilatkozatokat tenni, az nem jelenti azt, hogy nem támogatják Izraelt.
Londonban már megjelntek a horogkeresztek néhány zsidó üzlet kirakatán.
"Ami történt 7-én annak nincs köze az oroszokhoz.."
Ezt honnan lehet ilyen biztosan tudni?
Követni kell az eseményeket. :) A kapcsolati rendszer kb. a következő: Usák - britek - Hamasz - ISIS(később: Moderate Rebels) - Muslim Brotherhood - Katar.
Ami történt 7-én annak nincs köze az oroszokhoz de köze lesz mert kihasználja a történéseket. Csapásmérő gépeket ( azt hiszem MIG 35-ösöket ) küldött a szíriai támaszpontra
MIG-31-eseket a Fekete-tengerre. Hatótávolságuk okán védeni tudják a szíriai orosz támaszpontokat. De ez nem kihasználás, hanem reagálás az usa közel-keleti felvonulására.
Izrael tiszteletben tartja és betartja a nemzetközi humanitárius jogot, a szokásjogot és a genfi egyezményeket, és ellentétben azzal, amit Izrael ellenzői hisznek, a törvény Izrael oldalán áll. A kórházak, mecsetek és iskolák, ahol a Hamász terroristák bujkálnak, törvényes célpontok
Avi Bell, a San Diego-i Egyetem Jogi Karának és a Bar-Ilan Egyetem Ramat Gan-i Jogi Karának professzora szerint „A háború törvényei lehetővé teszik Izrael számára, hogy célba vegye és megsemmisítse a Hamaszt és minden tagját, valamint elpusztítsa a Hamászt. uralkodni Gázában.”
A Hamász megsérti a megkülönböztetés törvényeit, amikor nem tesz különbséget katonák és civilek között. Az elmúlt években a nemzetközi közösség gyakran az arányosság törvényeire összpontosított, amelyeket szerinte Izrael megsért.
Bell azonban azt mondta: „Az arányosság vonatkozó szabálya kimondja, hogy Izrael csapást mérhet a Hamaszra, még akkor is, ha a terroristák emberi pajzsokkal veszik körül magukat, mindaddig, amíg a civilek járulékos kára nem egyértelműen aránytalan a katonai haszonnal.”
„Izraelnek jogában áll csapást mérni a Hamász terroristáira annak ellenére, hogy emberi pajzsokat használnak” – erősítette meg.
"A probléma az, hogy amikor Izraelről van szó, sokan nemzetközi jogot gyártanak, vagy szelektíven figyelmen kívül hagyják a nemzetközi jogot, hogy megvédjék az antiszemita terroristákat és hamisan vádolják a zsidó államot" - mondta Bell.