AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
a www.concerto.hu-n van a hír, ott találsz is linket a petôfi csarnokhoz, ott is fent vannak a dátumok, mindkkettô, több info nincs...érdemes megnézni a zenekarok hivatalos oldalait.
Rhapsody címlap? Királyság! Tegnap a Nightwish is az volt, pontosabban királynőség :) Tarja akkorákat énekelt, hangról-hangra mindent, zseniális volt. A hangosítás már kevésbé, viszont a közönség kitett magáért. Ilyen visszatapsolást még nem is láttam, szerintem ezek is úgy mentek el, hogy ide vissza kell jönni :)
Azt hallottam tegnap, hogy december 7. Motörhead, PeCsa, hallott erről valaki valamit?
Ha ilyen bandák lennének az MHH mellékleten, egyszer is nagy kín lenne végighallgatni, meg sem venném.
A Sinergy kinek hogy jött be? Nekem sehogy. Ez a csaj nem tud énekelni, nemcsak Tarjához képest, amúgy sem. Drámai volt, de legalább lelkes.
Remélem, Skyclad jobban fog szólni, bár az meg Wigwam, mindegy, reménykedem.
Milyen a Skyclad előbandája, Stzar, spanyolok, igaz? Milyen zene? Érdemes korán menni?
Hol lehet kapni angol Cd-s Hammert és Kerrangot ?????? és mennyiert ? cds Rock soundot már láttam 2000ért :( az drága.Anglofil, és amerikafil vagyok :)
Atus: ez az ! jók ezek a beszámolók.
...And You Will Know Us By The Trail of The dead: ezt tvbe láttam tetszett, mien név már ez ? :)
Jegy nélkül vágtunk neki a koncertnek, de szerencsére még a sorban belénk botlott pár szlovákiai, akiktől szereztünk belépőt (szerveztek buszt, de megmaradt pár jegyük...).
A sort elnézve nem is hittem volna, hogy ennyien beférnek az E-Klubba :-)
Nyilván teltház volt, mozdulni sem lehetett a küzdőtéren.
SOWHAT!
Tévében én sem láttam még őket, bár ezt elég sok metal zenekarról elmondhatnám :-( Bár a Friday Rock Show a VH-1-on elég tisztességes műsor...
Én egyik barátomnál hallottam, megtetszett, átvettem, ennyi :-) De az MHH-nak is nagy szerepe van a dologban, mert sehol sem lehet olvasni ilyen együttesekről. Sokan biztos az újságból kaptak kedvet a koncerthez...
Maga a koncert nagyon tetszett, bár az elején mintha Tarja halkan szólt volna. Nekem csak az Oceanborn van meg (+ hallottam a Wishmastert, a Kinslayert és a Dead Boy's Poem-et), így elég sok volt az ismeretlen dal, de sebaj :-) A hangulat is nagyon jó volt. Különösen a Walking In The Air-nek, a Wishmaster-nek, a Dead B's P-nek örültem, kár, hogy nem volt Stargazers és Riddler...
Sinergy nem volt rossz, az Eternal Tears Of Sorrow viszont nem tetszett annyira. Főleg az énekes (hangja) miatt...
Mondjuk az új brit Hammer CD-n ilyenek voltak most: My Ruin, Amen, Spineshank, Vast, Vandals, Plan A, Damage Manual, Earthtone 9, Napalm Death, 40 Grit, Sugar Coma, Occupational Hazard.
Ebbol nekem egyedul az Amen tetszett, ezenkivul elmegy meg az Occ. Hazard, a Vandals, meg talan a Plan A. A tobbi vagy gyenge, vagy absz. nem az en zenem.
Viszont hadd nyugtassalak meg,:-)) Supertzar, a novemberi melleklet sem lesz sokkal szinvonalasabb:
jo szamok:
(Spunge) (tuti jo kis ska punkos felgyorsulasokkal); aztan.. hat... nem rossz meg a Schindler (turheto power pop kisse furcsa nevvel:-); Pitchshifter uj szam koncertverzioja.
"elmegy kategoria": Lost prophets (eros FNM-behatasu bebibanda); AFI.
A maradek nalam nem jott be: Mudvayne (ugy indul, mint egy nyugis grunge szam, aztan elkezdenek osszevissza zajongani); The Haunted ( a zene jo, csak az enekest cserelnem le;-); Less Than jake, Downset; COF (ez nem az en zenem); Everlast: nem ertem mit keres itt, vegig se birtam hallgatni..
A Rock Sound mellekletei egy fokkal talan jobbak:
az elozo 11 szamabol 4 hatarozottan jo: Papa Roach, Pitchshifter; Earthtone 9 (8 perces szam, de meglepoen jo), es ami nekem a legjobban bejott: Fifth amendment.
Ezen kivul volt rajta: Soulfly, My Ruin, Pissing Razors, Therapy? (He's Not the kind...Andy Komar Lacis manirokat mutat..;-( mi johet meg..:-( ) ;Vast (Blue, ami szerintem tiszta britpop); egy Lowgold nevu nyal, meg a Vandals, akik legalabb aranyosak.
A mostani rock Sound mellekleten 12 szambol 6 tok jo:
Sunna; ...And You Will Know Us By The Trail of The dead; Slash's Snakepit; J mascis @ The Fog; Spineshank-nek is jo ez az uj szama, meg meg van egy October Rust-os Type o szam, ami termeszetesen hatalmas.
"Futottak meg": The Bardo, COF, Downset,Regular Fries, Everlast, + egy At The Drive In szam, ami nekem nem jon be.
Osszesegeben tehat nem mondanam, hogy az itteni valogatasokat teletomik jo szamokkal, viszont idonkent tenyleg van rajtuk egy, jo esetben ket jo uj banda.
Szoval, Sowhat tuloz szerintem..:-))
Masfelol, Supertzar, lehet, hogy egy ilyen valogatassal nem lehetne eladni az MHH-t, na de azert azt se felejtsuk el, hogy az olvasok olyan bandakra kivancsiak, amikrol mar olvastak a lapban. Es igen, jol sejted, :-), most jon a szokasos szemrehanyasom,:-) hogy ignoraltatok annak idejen pld. az egyes Vast lemezt, ami pedig mindenkeppen megerdemelte volna a figyelmet.
Vagy hogyan lehetne elvarni, hogy erdekelje otthon az embereket egy Plan A, amikor effajta zenekrol utoljara kb. a Wildhearts lemezek megjelenese idejen hallhatott az MHH-bol. Pedig azota megjelent pld. egy 3 Colours Red debut (1997), amit vetek figyelmen kivul hagyni....
Hammerfall nem is volt a válogatáson :-)
Nem rajtam múlt amúgy, ha-ha!
A CD-s british Hammer egyébként kapható itthon is, úgyhogy arra nem kell előfizetni, viszont az igaz, hogy a K! CD-k nem mindig jutnak el idáig. Néha igen, néha nem.
Nightwish téma: te ilyen megszállott anglofil vagy, nem? Arrafelé ugyan kiröhögik a metalt, de ettől ez még működik a jobb helyeken :-)
Bár hosszú, de bekopizom ide egy veterán brit rockfirkász véleményét a metal-is-ről. Én is hasonlóképpen látom a dolgaikat, ideje lenne észrevenni, hogy a szigetországon kívül is zajlik egy-két fontos dolog...
Malcolm Dome
I have a question for you all: when was the last time that a British band of the rock or metal variety actually broke out of their domestic docility and made a real international impact? On the face of it, we should all be able to name a whole troupe of bands who’ve waded their way across the waters to Europe, Japan and America, making their mark in a somewhat major manner. In reality, we’ve been a desert for at least a decade. Sure, there have been occasional signs of life: both Paradise Lost and Cradle Of Filth have established something of a bridgehead into Europe in the past few years, while Ten are a major name in Japan. But Paradise Lost are virtually prophets without honour in the UK, and Cradle Of Filth’s success is still considerably below the big time. So, for the most part, it’s been a case of clutching at straws.
Sir Elton John - yep, the man who once guested on a Saxon album! - last week stated that he thought us Brits were out of touch with the rest of the world and had become too “parochial” in a musical sense. And who can blame him? The days when we led the planet in the rock and metal sphere are right now only sepia memories, fast fading into the annals of myth and legend. Come on, do you see a Led Zeppelin, a Deep Purple, a Cream or an Iron Maiden about to emerge?
The problem isn’t a lack of will or talent, but a lack of vision and foresight. We have bands with ability and improvisational skills, who could - if they’re allowed to develop naturally - become serious world-beaters. But they’re under the most intense pressure, because the UK record industry and media have become slaves to trends and obsessed about what’s happening in America. The result is that, by and large, the wrong bands are being championed. And these acts last for about two minutes under the harsh glare of expectation, before being ditched for the ‘next big thing’, which will once again turn into a huge disappointment. Of course, we can happily exist in our island mentality. But that goes totally against the whole ethos and creed of the music we all know and love. This is a worldwide phenomenon that cuts across political borders, and both religious and social criteria. We are a planet-wide tribe - and that has been our strength. Naturally, we’ve taken great pride in the massive contribution Britain has made to the sum of musical heritage. But don’t we also glory in the impact made by Metallica, Van Halen, Jimi Hendrix, and so forth? Of course we do. The point is that the longer we isolate ourselves - consciously or otherwise - from the collective rock community, the more we will be marginalised and cutting ourselves off from great music, all due to a slavish desire to seem cutting edge. By all means, let’s promote new sounds and styles, but let’s never do this at the expense of the wider musical spectrum. And that, my friends, is what is currently happening over here.
Én mondjuk az elsőt bírtam nagyon, nem is értem, miért a másodikat isteníti mindeki, mikor a Portrait viszonylag eredetibb (vö. az AS lemez Reznor hatásaival) és izgisebb
Pontosan igy gondolom en is, az AS nekem kifejezetten unalmas volt, kulonosen a kozepen nagyon egybefolynak a szamok.
Drága, + ide nem jár cd melléklet :(, de szinte mindig van rajtuk valami új, érdekes zene.
Mondjuk az új brit Hammer CD-n ilyenek voltak most: My Ruin, Amen, Spineshank, Vast, Vandals, Plan A, Damage Manual, Earthtone 9, Napalm Death, 40 Grit, Sugar Coma, Occupational Hazard.
Ezek még mindig közelebb állnak hozzám mint az Ossian/Hammerfall vonal :)
Tudod, milyen remittendánk lenne itthon egy ilyen válogatással? :-)
Lehet nem jönne be nekik, én örülnék egy Damage manualos Hammer cd mellékletnek.
Más.A Nightwishen teltház volt ? Érdekes mer nekem kb.8 tv-zenecsatornám van és még soha nem lattam öket, gondolom radioba se adják sürün. Akkor honnan ismerik ? csak a Hammerböl (max. zúzda ?!) Az újságnak ilyen nagy hatása lenne az olvasókra ?
megvan a vast: music for people és nekem tetszik. igaz, hogy talán kevésbé metalos lett, de szerintem egyúttal eredetibb, érettebb is lett. jó, lehet továbbra is egy csomó zenekarhoz hasonlítani (pl. lost:host, chroma key, stabbing westward, stb.), de szerintem akkor is kapott egy, az előzőnél picit egyénibb ízt. a balkáni témák, meg egyéb érdekes kis hangfoszlányok pedig továbbra is ottvannak! zsír!
Stílusnál én olyasmire gondoltam, hogy jellegzetes, mondjuk nagyjából megalakulástól jelenkorig tartó sound, zenei világ. Én spec. a Moodot idesorolom :-)
ha mar gorilla, par hete egy baratom mutatott vmi demoszeruseget, h mit szolok hozza, mert a srac rock'n roll vonalrol erkezett, aztan mas fullel milyen, de a sajatok is marha jok, eleg rockos volt meg szorakoztato
ja, cora szórólap, hehe, ez jó, főleg azzal a helyes kis matricával.
és ha tudnád, nem akarták elárulni mit hoznak a turmixba, csak a műteremben pakoltak ki mindenféle büdös sz.rt (talán még azt is) mintha a szag átjönne a képen, ehhh.
még esetleg ha tető nélkül, turmix indul és amint fröccsen szét a trutymó, de az is vérgyenge lett volna.
nem, a lemezcímet nem merték elárulni. mi az?
no hála'... kolléga fotózta, de fogtuk itt a fejünket jó páran itt, hogy. pedig egy másik kolléga, mármint wice bazi jó ötletekkel állt elő, de csak titokban.
Bocs, nem vettelek észre.
Rhapsody talán lesz a héten a terjesztőnél, nem tudom. Jelzem, ha tudok valami biztosat. Helloween, Skyclad, Cradle is esedékes.
Címlap Rhapsody lesz