Keresés

Részletes keresés

Dydand Creative Commons License 2005.11.07 0 0 194
Sziasztok!
Jól kezdődik a hetem: "megdobtak" két csukával:) Szerintetek mi legyen belőlük?
Üdv: dy
szysssz Creative Commons License 2005.11.06 0 0 193

Be kell vallanom, hogy elsőre nekem is a rejtői godolat jutott eszembe, de olyan jó néha kicsit gonoszkodni.-)))

Sajnálom, hogy rákjaid ilyen csúfos véget értek.

Előzmény: szkati (192)
szkati Creative Commons License 2005.11.06 0 0 192
Korai volt az örömöm! Miután kigyulladt az alig 2 éves mikróm, ezalatt elfeledkeztem az éppen sülő rákról, amit jól kiszárítottam, de azért megettük. Olyan volt, mint a rágógumi. Mellesleg szívesen maradok kettesben fél kg rákkal is, de leginkább hármasban úgy, ahogy az Rejtő is megírta. Mi ketten ülve a széken, a harmadik résztvevő meg tálban az asztalon.
Előzmény: szysssz (191)
szysssz Creative Commons License 2005.11.04 0 0 191
Édes kettesben 1/2 kg rákkal, akit már megfőztél. De izgi lehet! DDDDDDDDD
Előzmény: szkati (190)
szkati Creative Commons License 2005.11.04 0 0 190

Ma esti menű: ( édes kettesben!)

1/2 kg rák( nem apró, de messze van a királytól)

Mélyhűtőből ki. Serpenyőben kevés olivaolaj, rák be a serpenyőbe. Ilyenkor teszek fedőt úgy 10 percig. Leveszem a fedőt és kb. 5 gerezd összenyomott fokhagymát rakok bele, de akkor már kis lángon és persze megszórom egy kis petrezselyemmel.

Papirtörülközőre teszem. A tányérok mellé szép borospoharak és az Egerből most hozott Cserszegi fűszeres bor.( Ezalatt az összes telefon kikapcsolva, de még az ajtócsengő is)

-panka54- Creative Commons License 2005.11.04 0 0 189
 Kősüllö
Előzmény: szkati (186)
Boarhunter Creative Commons License 2005.11.03 0 0 188
Bandárok
Előzmény: szkati (186)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.03 0 0 187
szvsz süllök
szkati Creative Commons License 2005.11.03 0 0 186
Mik ezek a csíkosak?
Előzmény: -panka54- (185)
-panka54- Creative Commons License 2005.11.03 0 0 185

Szép estét mindenkinek!

A felvételekről csak annyit, / 3 nap, 3 ponty/ eddig ha mondtam valamit elhitték!

Nem szokásom se füllenteni se lódítani, valótlant pedig végkép nem szoktam állítani!

Ez a felvétel az utolsó amit közlök. Maradok minden becsületes horgász tisztelője.

Előzmény: kulináris kóstológia (181)
szkati Creative Commons License 2005.11.03 0 0 184

Üdv. Minden Halkedvelőnek!!!!!

Én magam is nagy halkedvelő vagyok, meg az egész családunk és ráadásul a hosszú, elmúlt hétvégét Szilvásváradon töltöttük. Ettünk jó pisztrángot, meg olyan turista-szopatósat is, mint ahogy a FÁbri mondaná. A fokhagymás pisztrángon nem volt elég a fokhagyma( persze, mert drága). A Fenyő nevű intézmény tényleg jó, ott ettük a legjobbat. Ott csak levest nem szabad enni, de semmilyet se, mert langyos és rossz.

Én a pisztrángot leginkább úgy sütöm, hogy halsütő rácsba fogom össze és ha lehet, akkor parázson és szabad tűzön, előtte besózom, de semmilyen fűszert nem rakok rá, mert leég. Amikor viszont készen van, akkor petrezselymes, fokhagymás olivaolajjal megkenegetem. Próbáljátok ki!

A legnagyobb sikerem a családomban mostanában a toszkánai hallevesemmel van, ami a következő:

1 fej fokhagymát pici olivaolajon megpárolok és felöntöm 2 dl száraz fehérborral. Picit párolom az egészet együtt, majd ebbe a léve belerakok 2x fél liter sűritett paradicsomot( olyan tetrapackosat, van valami olasz forgalomban). Sózom, borsozom( fehérborssal) és beleteszek egy pici cukrot is.  Ebbe a lötyibe beleteszek 1 kg tenger gyümölcseit és felöntöm annyi vizzel, hogy jól ellepje. Kb. 20 percet főzöm, mert pl. a tintahalnak kell egy kicsivel több, mint a ráknak, vagy kagylónak. Amikor már majdnem kész, belekeverek legalább 2 csomag apróra vágott petrezselymet. Pesti kenyeret megpiritok és még melegen alaposan befokhagymázom mindkét oldalát. Minden tányérba rakok egy szelet fokhagymás pirítóst és erre merem rá a levest. Ha ettetek még jót!!!!!!!!( A család egyik, másik tagja szokott a leveshez még egy kis fokhagymát harapdálni is, no de nem minden családtagom teljesen normális)

Ha legközelebb van időm, akkor leírom Nektek az én mandulás pisztrángomat!

oiuz Creative Commons License 2005.11.03 0 0 183

Jó reggelt!

afSiH

Édes a "bosszú"......:::::)))))))))))))))

és ez a kaja milyen jó lehet......

afSiH

oiuz

Dydand Creative Commons License 2005.11.02 0 0 182
Kulináris kolléga "felbosszantott" egy másik -kulináris- topikban, ezért most "bosszúból" megosztom a szombati menüt, amit én kreáltam....

Amúrt nyeltünk szüntelenül kapros-tejszínes rákraguval. Tudom-tudom.... a kapros-rákragu alapját úgy hívják, hogy Kárpáti módra, de ez egy módosított, továbbfejlesztett szósz, és a többit én tettem hozzá. (Azt már csak HALkan teszem hozzá, hogy nagyon gyorsan elfogyott.....:)))

A recipe:
1 kg amúrbélszín (a gerinc melletti hosszú "húsrúd", mely a hal bontásakor egyszerűen levágható)), 5 dkg szezámmag, hal fűszerkeverék, zsemlemorzsa, vaj, 2 dl főzőtejszín, 20 dkg szeletelt gomba (legjobb, ha erdei gombából készítjük, de dobozos csiprekéből se rossz), 20 dkg garnéla (fagyasztott is jó), bors, 10 dkg liszt, 1 csomó kapor, 1 dl fehérbor, 1 csomó petrezselyem, 1 tk köménymag, 1 kg (lehetőleg egyforma nagyságú) krumpli, só

A halat beszórjuk a hal fűszerkeverékkel, megforgatjuk a szezámmagos zsemlemorzsában, vajjal kikent tűzálló tálba esszük, aláöntjük a bort, majd lefedve a 220 C-s sütőbe toljuk.
Ha a rák friss, akkor szétszedjük, megpucoljuk, ha fagyasztott akkor kiolvasztjuk, majd enyhén sós, köménymagos, petrezselymes vízbe tesszük (tehetünk bele pár csepp citromlét is) és megfőzzük. A krumplik héját jól megdörzsöljük, hogy a szennyeződéseket eltávolítsuk, alaposan megmossuk, majd ketté (ha nagyobb krumplink lenne akkor négyrét) vágjuk. Felvágva, héjastól sós vízbe tesszük, majd őket is feltesszük főni.
20 perc múlva a krumplit lehúzzuk a tűzről, lecsöpögtetjük, majd vajjal gyengéden átkeverjük. Vigyázzunk, ne törjük össze! Ha szeretnénk megszórhatjuk egy kevés hal fűszerkeverékkel is. A gombaszeleteket vajban, sóval, borssal, petrezselyemmel összepirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott kaprot (friss kapor hiányában szárítottat) és egy keveset a a garnélák főzővizéből. Pároljuk tovább, míg a gombaszeletek kisség megpuhulnak, ha a vőzőlé kevés lenne a garnélák vizéből pótoljuk. Amíg rotyog a mártásalap a garnélákat leszűrjük és az alaphoz adjuk. Gyorsan átforgatjuk, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Kóstoljuk, ha szükséges utánízesítjük. Lisztet adunk hozzá, amíg a kívánt sűrűséget el nem éri. Aki lisztérzékeny ezt a lépést el is hagyhatja.
A halat kivesszük a sütőből, két oldalára halmozzuk a főtt krumplit, majd az egész tálra rálocsoljuk a rákragut. Visszatoljuk a sütőbe és még 15 percet sütjük.

Finom chardonnay hozzá és a felhökben leben az ember...
Nyami, izé, üdv: dy
Előzmény: kulináris kóstológia (181)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.28 0 0 181

Szervusz, Szépjóestét  -PANKA54-!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))......

...így,  NAGYBETŰKKEL!

Örülök, hogy újra ITTa HALasban!:)))))!

EEEz nem bűnösség kérdése: kicsiFiadÜgyihorgász, a képek tények, - nem mese e felvétel gyermeteg Haltársaknak (sem)!

Oiuz Haltárs! Biztosítasz e felől?

Kedves -Panka54-!

Ha jól számolom, akkor a harmadnapi 3-mal együtt 9 volt a végelszámolásnál?

Bizony, a traffipaxot villantani illett volna, hogy most legyen miről beszélni a hitelesség kedvéért. ...

Eeeez 1 illlen topic, amelyhez hangulatilag is edződni kell.!, mert nem mind1, hogy ugyanazt a 3 HALat kell még kétszer,vagy 2x három újabb fogású HALdarabúúú tetemet lemezteleníteni!?

Na, ugyehogyugye!? 

A frissensültön kívül mi is volt mééég, Kedves Panka54???!

Valami(lyen) pontyos főőőztödet titkolod előlttünk!? Illatok után odatalálunk...

... semmi 2ség!:)))

A mélyhűtő többsége + a jövőképé...

SZERVUSZ Panka, jó hétvégét!:)))))))

Üdv.: kulináris

Előzmény: -panka54- (180)
-panka54- Creative Commons License 2005.10.28 0 0 180

Szervusztok:))

Sikeres horgászás eredménye:))

Nem én voltam a bűnös, kicsifiam jóvoltáből kerültek a lakásba:)

Még harmadnap is volt három, azokat már nem kaptam le.

Mélyhűtőbe csücsül a többség, de frissensült is volt.

Előzmény: kulináris kóstológia (176)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.28 0 0 179

afSiH és Üdv. Oiuz <Halmentes> Haltárs!

HA-HA:)))! utóbbi időben halmentességben jártas Haltárs!  

-Panka54- érkezéséig éppen 2 hét telt el, míg e haltároló fedelét kedves Kortárs Hölgyem frissítőleg felnyitotta:)))) ... oxigéndúsabb máris a levegő.

Köszönöm szíves pesti kérdését Oiuz Kolléga!: köszönöm jól, - általában az aranyközépúton járva - momentán a budai oldalon, de egyre jobban leszek, mert 13:00 után célirányba fordulva irány Pest, talán otthon a kerti munka az őszi napsütésben. Főzőcskéről egyenlőre nem tudok, Párom nem tett célzást konyhai teendőkre, bár ennek ellenkezője is bebizonyosodhat vecsernyéig...

Jövőkép: mélyhűtőbe újabb karakteres süllő menekült a 7en, előbb-utóbb

irulni-pirulni szeretne, erre irányulva a'sszem tenni kell valamit érdekében.

Üdv. és minden jót, kellemes hosszúúúú 7végét minden erre járogató Haltársnőnek, Haltársnak! afSiH!

kulináris

Előzmény: oiuz (178)
oiuz Creative Commons License 2005.10.28 0 0 178

HÁHÁ!!!!!!!!!!!

Kulinári Haltárs!

Maga még él???????????

Nagy örörm ez számunkra::::::::)))))))))))))))))))))))))))))

Hogy szolgál a kedves egészsége?

vagy csak úgy pestiesen:

MIZU?

afSiH

oiuz

Előzmény: kulináris kóstológia (177)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.28 0 0 177

afSiH!

Pardon, pardon!

Szerdai vacsi: tengeri halszeletek rántva, + olajbogyó, savi, kinek-kinek tetszése szerint.

Csüt. reggelire a maradék halszeletek.

afSiH!

kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.28 0 0 176

afSiH!

Halas-kulináris üdvözletem, kedves panka54!

Őszi lehalászás, vagy sikeres horgászat eredményei az előkészített - szép példány -áldozatok? Avagy piacos medencéből (ki)választottak? (Hunyadi tér?...)

1 nappal korábbi felvételeden (Mit főztök holnap?... ) topicban még tisztítás nélküliek: mivé lettek? ...

Halászlében, vagy panírban forrósodtak elkészülésükig?

Halas élményedet megosztod Velünk szóban is?

afSiH!

Üdv.: kulináris 

Előzmény: -panka54- (174)
oiuz Creative Commons License 2005.10.28 0 0 175

Hal-i!

Végre egy új arc!

üdvneked panka54,

afSiH

oiuz

-panka54- Creative Commons License 2005.10.28 0 0 174
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.14 0 0 173

afSiH!

Oiuz!

A remény hal + utoljára ... e topic ellaposodását még sem hagy6juk iszap mélységig süllyedni! ...

Október 1. szombatján a 171-es hsz.-Mben ígért ponty, afrikai harcsa víg lubickolásuk közepette bográcsban, akácfa tüze felett bajai halászlévá főtték ki magukat. Kocsonyás topicban már +emlékeztem hűtőbéli megkocsonyásodott állagukról ... HMMMMMMMMM!

afSiH!  

Előzmény: oiuz (172)
oiuz Creative Commons License 2005.10.11 0 0 172

Hal-Halak

FEL topik fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.09.30 0 0 171

afSiH!

Üdv. és HAL-I Kedves Stefiadri (145)!

.

Főleg hogy "kulináris kóstológia" is reménnyel kecsegtet.

2005.08.26 21:37:14 (141)

stefiadri:

.............. szövetkezzünk?

...............mélyhűtőben afrikai harcsa, süllő, hortobágyról "bevándorolt" ponty:

elkövetjük, s asztaltársaságunk is lesz!

Előző hsz.-om fenti, - reménnyel kecsegtet-ő - invitálásomra tekintettel természetesen Neked is szól ... egy hónap távlatából is, nem felejtettelek ...!

A ponty és harcsa biztos főszereplői holnapi főzőcskémnek, a süllő más alkalomra marad egészben sütésre (hagymakarika, burgi, gomba, foki, tejföl, fűszerek, olaj, stb. körítéssel).

Jó hétvégét!

Üdv.:

kulináris

Előzmény: stefiadri (145)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.09.30 0 0 170

afSiH!

Üdv. és HALI OIUZ!

Szia!

afSiH!

Jókor érkeztem? Néhány perce csíptem meg üzidet, kontrázom máris!:

Akkor /pillanat ma is néha-néha van!:-)))

Szombat délutáni előrejelzésM: a pesti időjárástól függetlenül bogrács és benne halak, fűszerek bajai módi forgatókönyv szerint pattógó akác fölött nemes egyszerűséggel hallében egyesítve, annak zamatos gőze alatt ízletes étekké forrá ki magát - finom vörösbor kíséretében.

Ez utóbbiból arányosan megosztva fog jutni bográcsba, és a bográcsfelügyelő szervezetébe is - Mindenki kedves egészségére ajánlva!  

(A tálaláshoz való tésztát Párom fogja gyúrni, úgy lesz az igazán eredeti.)

afSiH!

Jó hétvégét köszönöm, és viszont is Mindenkinek!

A jó halak már rakoncátlankodnak előfordulási helyükön (mélyhűtőnkben) egész héten, nagyon itt az idő kiszabadításukra az őszi (vár6ó???) verőfényes napsütésben! HMMMMMMMM.... napsütés, ..... kert, .... halak, ...... bogrács ... vörösbor .... afSiH! 

Üdv.:

ulináris

Előzmény: oiuz (169)
oiuz Creative Commons License 2005.09.30 0 0 169

Hali Mindenki!

afSiH!

Ezúton kívánok jó hétvégét mindenkinek, egyetek sok halat!

Úgy tűnik, hogy elfogytak a halas élmények....:::::::::::::(((((((((((((((

nagyon szomorú vagyok, de bízom a topik feltámadásában.

Kulináris spori az egyedüli aki legaláb néha-néha irogat!

Na mindegy!

Jó halat

afSiH.

Üdv

oiuz

kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.09.28 0 0 168

afSiH!

Tisztelt oiuz sporttárs!

Köszi a beszámolót, s köszönöm, hogy így álltáll halasságunkhoz!

Üdv.

kulináris

Előzmény: oiuz (167)
oiuz Creative Commons License 2005.09.28 0 0 167

afSiH!

Kedves kulináris sporttárs!

Az inspiráció sikeres volt, hiszen megírtam a beszámolót, ha csak röviden is.

Ezen kívül a bográcsos boros bulikhoz kívánok jó halat és jó étvágyat!

afSiH

oiuz

Előzmény: kulináris kóstológia (166)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.09.27 0 0 166

afSiH!

Tisztelt HALKEDVELŐ Oiuz!

> Szerteném Önökkel tudatni, hogy kulináris kostológia kolléga és sporttárs határozottan zrikál, és szóbelileg inzultál engem.

Fentiekhez kollégális, sporttársi elfogulatlansággal:

1.)

A határozottsággal egyetértek!

2.)

Szóbeliség igaz!

3.)

"zrikál"-ás, "inzultál"-ás a következő, oiuz-tól származtatott mondat baráti, élménybeszámoló megírására való inspiráció késztetése - volt, amely a Fórumban tudomásunkra is juttattatott!: 

Ettől teljesen (teljes erőből) elhatárolódom és határokon túlnyúló halas élményeimet ezúton osztom meg Önökkel.

Nagyszerű kulináris élmény lehetett, belátom ...

Elismerés a változatosság felvállalásáért, az élmény megosztásáért, s erre  

- vörösboros? - fehérboros? - baráti koccintás!

Néhány perc és részemről mindent megteszek, hogy a saját készítésű tavalyi vörösborral hitelesítsem is előző mondatomat csak, hogy lelkiismeretfurdalásom NE legyen - Feléd!

> UI.: kulináris spori! a füstölt sprotnis vigaszág nem tűnik rossznak, de azért lehetett volna kreatívabb is.::::))))))

Nos, a  kreativitás hatékonysága a hal,- és minden más bográcsozás helyszínének közelében zajlik, zajlott, s fog zajlani napjainkban továbbra is annak érdekében, hogy a bográcsban, illetve nem bográcsban főtt ételekhez fini fehérbort, vagy vörösbort fogyaszthassunk - az idei nedük (Istenek itala) letisztulását követően! Tegnap és ma préseltem, + kicsit szüreteltünk is még, és szépen telnek a hordók.

A "kreatívabb" élc élét értem, megértettem!: a szüretzáró halászléről is megemlékezem e Fórumon, mint a hivatkozott sprotniról is!

> Ezekhez az ételekhez igen kíváló fehérborokat bírtam meginni, amikor nem halat ettem, akkor pedig vöröset!

Kedves megegészségesedésedre, ííígy utóóóólag is! Palackozott, vagy pincében csapolt borocskák voltak a hivatkozottak? ...

Ehhez fantáziám 2esélyes, mert arrafelé nem jártam ...

> Ne feledjétek oiuz mindenkit szeret!

... És minden HALakAT, tehát rossz ember nem lehet!

BÉKE a tengerparti végelszámoltatottak tengervízmentesített poraira!

Békességet, jó étvágyat és egészséget, üdv. MINDENKINEK!

kulináris

afSiH!

Előzmény: oiuz (165)
oiuz Creative Commons License 2005.09.27 0 0 165

Hölgyeim és Uraim! Tisztelt HALKEDVELŐ közös(s)-ég!

Szerteném Önökkel tudatni, hogy kulináris kostológia kolléga és sporttárs határozottan zrikál, és szóbelileg inzultál engem. Ettől teljesen (teljes erőből) elhatárolódom és határokon túlnyúló halas élményeimet ezúton osztom meg Önökkel.

Lássuk a végelszámolást:

az 1 hetes tengerparti tartózkodásom alatt a következő tengeri halak a következő mennyiségekben estek áldozatul, kiegészítésként közlöm az áldozatul esett tengeri szörnyecskék mennyiségét nem túl részléetes bontásban:

1 db Lepényhal (15-20 dkg)

1 db ismeretlen (10-12 dkg) úgy nézet ki, mint egy nagyobbacska aranyhal, próbáltam kívánni tőle, de nem teljesítette, így lenyomtam

1 db ismeretlen (8-10 dkg) valószínüsítem, sprotni (komolyan)

12 db szardínia (20-25 dkg)

2 db Branzinó (a 30 dkg) (nem tudom a magyar nevét)

1 db Rombuszhal (35-40 dkg)

Szörnyecskék:

Kagylók:

fekete: 3-3,5 kg

kicsi szürkés-barnás-fehéres 1-1,5 kg (olyan, mint a shell logo, csak kb 1-1,5 cm átmérőjű)

Rákok:

kicsi rengeteg (1,5-2 cm)

közepes 0,5 kg (2-4 cm)

nagy 0,20 kg (sajnos nem homár méretű volt olyan 4 cm fej+ 5-6 cm törzs)

Polip, illetve tintahal össesen: 0,5-0,7 kg (tudja valaki mi a különbség?)

Ezekhez az ételekhez igen kíváló fehérborokat bírtam meginni, amikor nem halat ettem, akkor pedig vöröset!

A súlyomra, az elfogyasztott ételek mennyiségére történő bármilyen utalást személyes sértésnek veszek, és a Halevők Nagy Védőszentjénél a sértegetőt bemószerolom, így soha többet nem fog jóízű halat enni.

Ne feledjétek oiuz mindenkit szeret!

afSiH

üdv

oiuz

UI.: kulináris spori! a füstölt sprotnis vigaszág nem tűnik rossznak, de azért lehetett volna kreatívabb is.::::))))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!