AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Az új Theatre of Tragedy vmi olyan félelmetesen kibaszottul jó hogy hihetetlen!!!!!!!!!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
na....befejeztem...DE OLYAN KURVA Jó!!!!!!!!!!!5000 pontos album.
supertzar: egyetértek Rhaddal, teljesen és sajnálom, hogy te tojsz a dolgokra, ez nem túl felelősségteljes dolog egy szerkesztőtől, s ugyan úgy gondolom, hogy főleg idehaza, a politika kezd egyre jobban összemosódni a zenével, de a fórummal kapcsolatban legyen igazad. Itt én többet önkezdeményből nem politizálok. Viszont a Milán megnyilvánulásait felelős szerkesztőként talán kissé megnyeshetnéd, és így abszolút nem érné szó az újságot. Ebből is látszik én nem akarom Milánkát kirúgva látni, elég ha a véleményéből kerülnek ki a szélsőjobbos felhangok. Ahol ennyi normális ember ír kritikákat, ott nagyon kilóg a lóláb.
És hogy legyen tényleg zenei kérdésem is: tudsz valamit az Orphaned land harmadik albumáról? Megjelent egyáltalán?
Haaat nem tudom...nekem nem igazan tunik arabosnak....bar mintha egy picit telleg.. :)
De inkabb olyan bulihangulata van...mint a regi Skid Rowoknak.. :)
Ha jol tudom, holland banda. Volt egy lemezuk (tobb is volt, de most kifejezetten egyre gondolok), olyan arabos zenevel operaltak rajta, a cimere mar nem emlekszem. Azt nem is lenne baj megszerezni, mer' lenyultak:((
Ismertek olyat, hogy Vengeance.. ?
Epp most kerult a kezembe a Wing of An Arrow cimu albumuk, es kellemesen meglepodtem.
Jofele Skid Row szeru bulis rockzene.. :)
Ami az új Ulver anyagot illeti:
Leghamarabb is 2001 áprilisában fog kijönni, ugyanis nem akarják
elkapkodni. Négyen csinálják: Trickster G., Havard, Tore, és Skoll.
A hangmérnök Knut M. Valle lesz, a Jester Studio lesz megint.
supertzar, Ulverrel kapcsolatban egy kérésem lenne:
Tényleg az írja a kritikáját, akinek TETSZIK is, mert nincs kedvem
azt olvasni, hogy technós irányba fordult el, pedig igen nagy
különbség van a techno és a futur-step, electro, ambient és
nu skool breakz között. Az UN által legutóbb használt acid-jazz
fogalom igen más műfajt takar.
Márpedig az új Ulver ilyen lesz.
Ross Robinson: Elegem van az adidas rockbol, pl.:Soulfly.
Max Cavalera: Ki akartam probalni valaki mast, nem megint Ross R.-nal nyomulni.
Erdekes.
Na mindegy.
A Screenes Oláh Tomi momentán a legjobb koncerteket csinálja barcikán a Sportban az országban.
A balos-jobbos kérdéshez egy hozzáfüzés. Én leginkább egy régi Exhorder interjúból idézett dologgal tudok egyetérteni: "Mi mindenkit utálunk."
Most.
Hail Supertzar!
Szeretném ha segítenél egy fontos dolog helyre teveseben.
A problemakör: az uj Ulver
Kerdes: Mi van ezzel az uj anyaggal, amirol ket sort irtatok az uj Mhh-ban?
En nem is hallottam meg errol semmit, a honlapjukon egy kanyi info sincs errol. Am egy par hetes infoban (az Arcturus honlapjan) Garm azt irja: meg csak fele ha kesz van a zenenek. De emlites sincs a ilyenrol hogy most oktober vegen jelenik meg. Bar en csak orulnek neki ha igy lenne. SZal, az a kerdesem, hogy most mi is van itt tulkeppen? Es hogy ez minthogy filmzene albumrol leven szo, milyen filmnek a zeneje lesz, es egyaltalan tekintheto e ez egy uj Ulver anyagnak, ha erted mire gondolok? Koszonom faradozasod elore is!
Koszi a valaszt. Nehany tovabbi kerdes: Matyi kikkel csinalja az uj produkciot es milyen jellegu lesz? Voltál e a Dream Theater bulin, ha igen hogy tetszett? Mi a velemenyed az Ossian 2 uj studio lemezerol? Mi van mostanság Marothy Zoliékkal? Koszi a valaszt es gratula az igenyes ujsagert!!!!!!!
AJ, bocs, ez a BDD-be ment volna. itt jon az igazi idevalo:
A zenevar hirdetesben kurva jo a Glen Bentonos diakigazolvany:))) Melyik pihentagyu talalta ki? A Demo-rovatban az Ambrosia-nevezetu true-metal remenyseg baloldalt ulo hosszuhaju tagjan meg MAKKOSCIPO van!!!!! Erre varjatok gombot:))))) (a jobboldali Freespokenes arcnak meg ugyanolyan 20eves Mongol borkabatja van, mint nekem, bassza meg...)
De az osszijan meg mindig a vilag legnagyobb csapata, ahogy elnezem....
Ez a Zubur Olle` gyerek ollyan szepen beszelt az uj Nocturnal Mortumrol, hogy asszem jovo heten megyek, oszt megveszem. A legalabb 30 percnyi vizcsobogasert is megeri. Regebben minidg lementem a patakhoz a kismagnoval, de mindig tul zajos lett a felvetel.:)
"Akinek meg nem tetszik az Immortal, az..."
Uristen Patek ez diszkriminacio!!! :))))
Egyetértek. Szarok a politikára, a politikai véleményekre, engem csak a zene érdekel. Nem érzem, hogy tele lenne a Hammer politikai témájú dolgokkal, sőt, azt sem, hogy bármilyen szagú politikáról (mind büdös) szólna bármelyik írás.
Rhad és gyak nyisson egy külön topikot Milán Péter monnyon le! címmel és aki erre az önismétlő, egyoldalú baromságra kiváncsi, az ott gyülekezhet!
"Száz jó arc tombol és száz gitár szól
Legtisztább mámor, egy adag rock'n'roll
Szállunk a holdig, itt kár minden szó
Indul most bennünk a rock'n'roll ûrhajó"
Szerintem ez a Rock'n'Roll űrhajó dolog így teljes és így - legalábbis nekem - egyáltalán nem érthetetlen vagy ellenszenves.
Ha kiragadnám a Keresztútról mondjuk a Fekete ünnep néhány sorát/képét/gondolatát, azzal is lehetne így dobálózni, vagy nem?
az a baj supertzar, hogy mégis csak valahol miattad kell beszélnünk ezekről a dolgokról. nem én alkalmazom Madolf Pitlert, nem én nyomom a börfejű és szélsőjobbos lemezkritikákkal teli a hammert, hanem a te csapatod. szóval azzal, hogy a homokba dugod a fejed, hogy nem reagálsz, meg elintézed azzal, hogy offtopik, nem veszel le a lábamról. én örülnék a legjobban, he nem kellene ilysmiről beszélni. mert a hammer tele van előremutató értelmes interjúkkal is, ahol egykor eszetlenül zúzó emberek döbbennek rá, hogy nem az agresszióval, mások kiirtásával és a gyűlölettel lesznek jobbak, hanem ha a tömegízlés helyett elkezdenek gondolkodni, kialakítani a saját értéktrendjüket, nem elvitatva, sőt inkább bátorítva, hogy a rajongóik az övéktől eltérő értékrendet kövessenek. (pl. Soulfly, Nevermore interjú a legutóbbi számból). Ezeket az embereket kellene az idióta 14 éves olvasóitok elé állítani példaként, nem a Deicide, Marduk, Burzum vonalat. a Milánt meg ki kell rúgni, Olly is el tudná látni a feladatát.
Bocs, most olvasom csak a tegnapiakat és látom, hogy már tegnap is másodszor kérdezted. Jobb későn, mint soha :-)
Screenről semmit nem hallottam mostanában, Matyi azonban készített egy új zenei anyagot, komplett albumnyit, amit mostanában fogunk hallani. Kiadó még kérdéses, amennyire én tudom.
A másik kérdéskör a problémásabb - ugyebár újság, zeneszerelem, plusz kiadózás -, ráadásul épp két napja beszélgettünk erről a többiekkel is. Ugyanis szeretnénk írni a kedves bandáinkról mi is, Cselő pl. az új Nevergreenről (még nem hallottuk), még akkor is, ha épp a HR vagy a HMP jelenteti meg. (Igen, azért adjuk ki, mert más nem tette volna, mi meg nagyon szeretjük.)
Ha mi írnánk az Ossianról (pl. lemezismertetőt), sokan sípolni kezdenének, és nehéz dolog ez, mert a sípoknak is igazuk van valahol.
A B-Out témáról annyit, hogy Atus nem győzi elégszer leírni, mennyire alulértékeljük a v.v.v. lemezt, ami nekem pl. valóban nem jön be. Bocs. Másnak viszont bejön, neki is, és annak is, aki végül az ismertetőt írta róla. Én nem akartam azt felvállalni, hogy a rajongótábort minimum megosztó lemezről negatív véleményt írjak le, mert akkor a kereskedelmi siker elmaradását (ami szerintem előre látható volt), egyértelműen mindenki a Hammer nyakába varrta volna. Ez az a dolog, amit a Hammer felelősségeként szoktunk emlegetni és amit csakis több erős lap létezése oldhatna fel.
A Szigeten ugyan láttam Szabiékat az ötödik-hatodik sorból, de ott olyan pocsékul szólaltak meg (önhibán kívül), hogy nem akartam írni róluk. Inkább majd egy önálló buliról valamikor, rendes hangzással, hallható gitárral, hallható énekkel.
Szerintem egy kicsit furán jönne le egy olyan kritika, hogy "én pl. nem szeretem/ismerem ezt a fajta zenét, de az a véleményem róla, hogy". Szóval úgy gondolom inkább korrekt, hogy adott zene értékeit írja le a kritikus, s nem azt, hogy ő mennyire tudja befogadni.
(Mondjuk bocs, nem engem kérdeztél, ez önálló vélemény - amúgy a pontozás szerint Yeti sincs teljesen elájulva az új Ossian-tól.)
Tudnál némi infoval szolgálni arrol hogy mi van a magyar kozonség altal teljesen
elutasitott de szerintem zsenialis Screen egyutessel, továbbá másik nagy
kedvencemmel Mátyás Attillával?
Elore is koszi. Egy gyors "javaslat" mi lenne ha a lemez es koncertismertetoben
nem mindig az az ember irna aki el van ájulva az adott foleg magyar
zenekartol(pl.Ossian-Yeti, Black-Out-Nagy Szabi ill. AOD-Uzseka). Engem pl akár
az adott zenekarokrol is Cselo es a te velemenyed is erdekelne..
Végre valami amiben egyetértünk Saturn.
Tényleg, nem lehetne, hogy nyílik egy topik - leginkább a politikában, de ha valahol itt, akkor itt, és Rhada ott ámokfut (bocs, igazad van, meg minden, nem megyek a basztába és nem akarok vitázni, de mindig te kezded), gyak meg az "állítólag" dolgait ott emlegeti (veled sem akarok vitát nyitni, mert a témára minden irányból tojok).
Ez a téma nem zenei téma, és úgy veszem észre, hogy itt 3-4 embert leszámítva még érintőlegesen sem érdekel. Tegyétek már meg, hogy a többség kedvéért átcuccoltok egy másik topikba és ott győzköditek egymást!
Hadd legyen legalább egy kis szelete a hülye világunknak, ahol nem ezt kell hallanunk. Aki egyetért ezzel, kérem, most az egyszer hallassa a hangját! Ha nincs igazunk Saturnnal, akkor mondjátok azt, és akkor én hallgatok el.
Raul: Paksi állítólag sokat zsidózik. De spec vele nekem az unintelligens kijelentései miatt van bajom, nomeg a meg nem érdemelt metálhős legenda és az állandó önsajnálat miatt. Ó és a demagóg(metál) értelemben, hihetetlenül silány dalszövegei miatt. A zsidózásra nem tudok mit mondani, met újságban azt nem meri, koncertre meg a halálra röhögés elkerülése végett, be nem tenném a lábam.
Raul. ha már lovaglás, az MSZP nem kommunista párt. Egyébként ezek a magyar punkok amikor politizálni kezdenek, reljesen meghülyülnek, ez teljesen igaz. Azt meg nem hinném, hogy egy 20-30 éves ember igazából nyögné a pufajkások rémtetteit. És tartok tőle, nem véletlen és ne mi tehetünk róla, ha a magyar virtust fasizmussal kötik össze. Erről többek között pont az a bájos, szintén expufajkás 3/3-as Csurka lóverseny István tehet.
Legion: mondtam én, hogy nyírjunk ki téged? Azt olyan 16 éves koromban gondoltam utoljára. És nem paranoiás vagyok, csak a jóízlésemet bántja a sok magadfajta. Én nem félek attól, hogy majd pont ti változtatjátok egyetlen nagy fajgyűlöletgóccá az egész országot, ahhoz néhány SSblekker kevés lesz, szerencsére. De ti mind zsebadolfkák, csak addig vagytok elviselhető fórumpartnerek, amíg csak a zenéről beszéltek. Amikor előficcen az ideológia, csak szánalmas, kisebbségi komplexusokban szenvedő félrefésült hajú idióták lesztek, akik csak itt és így találnak méltó társaságra és jórészt inkognítóban, csak virtuálisan kiállva gyűlölködhetnek.
És mielőtt te fognád rám, hogy gyűlölködöm, én csak sajnállak titeket, ugyanis képtelen vagyok bárkit gyűlölni, pusztán a bőrszine, agymenése, politikai beállítottsága és ideológiája miatt.
ESZTZAR:....remélem ezt észreveszed!!!!!!!!!!!
Nagyon teccik a kazis melléklet!
Főleg a Halford/Lizzy/Edguy stb!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ami nem,Ossián,Cicanadrág,Story.....mondjuk ki nem szarja le,hogy nekem mi tetszik meg mi nem,de!!!!!!!!!
Kérdés,immár sokadszor:a Lizzy Borden albuma tele van ilyen kibaszott fogós nótákkal?
....és a Halford is végig ilyen gyilkos?
Mer' akkor megveszem!!!!!!!!!!!!!!
Pedig én leginkább BM-et hallgatok,de ezek nagyon nagy zenék!
Hogy valami értelme is legyxen a hozzászólásomnak,azt szeretném mondani,hogy baromi jó dolog ez a válogatás,mert egy magamfajta BM-es úgy elmegy az ilyen cuccok mellett,mint a pinty!
Csak azé' legközelebb ráférne egy igazán fekete dal is.
A legjobbak:Lizzy/Halford és a Testimony!!!!!!!!!!!!
És az egyetlen nagy negatívum!A kazira nem kéne ráírni,hogy a MHH INGYENES(????)melléklete,mer kurvárqa nem az.
Nem a píz számít,mer úgyis megveszem,de azé' legközelebb nem kéne az ilyet erőltetni!
Amúgy minde oké!
A SIMON'S Music Pub a Hungária u. 18 alatt van és október 14-én lesz a nyitóbuli a DEMONLORD és a TŰZMADÁR közreműködésével.
Mindenkinek ott a helye aki égve szeretné tartani a lángot:)