AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
melyik Mindcrime? A Zombie, vagy a Funky Boys? :))
NOrbertünk a Forbidden Twisted Into From-ját elemezte, ami szerintem abszolúte nem nagy cucc, aztán volt még Living Death, Carcass, Running Wild, Mutha's Day Out.
bazmeg Zubor Olly az überelhetetlen negativizmus, hogy a faszba lehet azt alulmúlni?
:)
Mondja mar meg valaki, hogy mikrol irtak es kik a mostani Hammer Hatasokk rovataban??(ha volt benne ilyen..) Erdekel, na. (U. N. vajon meg mindig nem erzett eleg erot magaban a Mindcrime ismertetesehez? :-)) Supertzar, szoljal mar ra, hogy ne halogassa a vegtelensegig..:-))
Az az igazsag, hogy nem csaptam magam a foldhoz az itteni (angol) rocksajto szinvonalatol. Igaz, hogy mivel fokent a 90-es evek metal zeneit szeretem, ezert nem kapok sirogorcsot, ha nem a Hammerfall-t latom (ismetelten) cimlapon, viszont el kel ismernem, hogy az MHH meg most is nyitottabb,szinesebb, mint az itteni lapok. Nem azt mondom, hogy csontig elegedett vagyok az MHH-val, de az biztos, hogy sokkal szelesebb spektrumot nyujt. A hype-olas, (amirol parezer hozzaszolassal korabban mar szo volt) tenyleg intenziven megy: a Slipknot mar leszallo agban van, (valoszinuleg azert, mert egesz egyszeruen mar eleget facsartak ki beloluk, mindenki kezd mar raunni a pofajukra/maszkjukra), a kovetkezo kedvenc az Amen, a Papa Roach, esetleg az At the Drive-In lesz.
A masik dolog, amiben az itteni lapok alulmuljak az MHH-t, az az ujsagiras szinvonala; a mufaj jellegebol adodoan nyilvan senki nem tudja elkerulni a klisek idonkenti hasznalatat, de amit az angol ujsagirok muvelnek, az kulonosen faraszto tud lenni.
Komolyan mondom, egy Zubor Olly - lemezkritika ezekhez kepest a kreativ, intelligens, informativ ujsagiras csucsa.:-)))
Új Theatre of Tragedy rulz ezerrel.Teccenek benne a "dance" es próbálkozások,meg a csávó kappanhangja,szerintem pont illik az album feelingjéhez,ami engem speciel nagyon megtalált.Jobban mint mikor még gót nyomorékság volt.Ízlések és pofonok.
Adamskij: kosz az infot, bar vegulis ezt mar a multkor is mondtad, csak megorultem hogy hatha ott a Hammerben kozelebb vannak a dolgokhoz.
Egyebkent 100%-osan egyetertek veled abban amit irtal. Minden tiszteletem UN-né, de szerintem sem neki kellett volna irnia a Metamorphosisrol. Bar igaz, a Blakes album neki is bejon. Szerintem sem adott pontos infot a dalok fajtajarol, bar elso hallasra tenyleg dancesnek tunik. De csak elsore! Szerintem nincs ember akit a Gnosis cimu szam ne fogna meg. Szerintem a legjobb dal amit eddig irtak! Neked mennyire jon be?
araya, én sem vagyok jó metalos, de nekem se jött be.
Roppant kezdetleges próbálkozásnak érzem. Ki kellett szenvedni
valamit. Az Aégis még elment, de Rohonyi már ott is bizonyítottan
tönkretette a lemezt kappanhangjával. Az a srác jól hörög, tegye azt!
Engem a férfi énekes hangja kifejezetten idegesít, egyébként alapvetően nekem se tetszik a lemez. Hétvégén mégis meghallgattam vagy háromszor, négyszer. Lehet, hogy nem vagyok jó metálos?
hát ha az új Theatre of Tragedy siker lesz, kikaparom a beleim és megeszema szemgolyóm. legalább gyorsan megyszabadultok tőle. hihetetlen, hogy egy olyan múlttal bíró banda hogyan tudott ilyen moslék anyagot lerakni.
Egyenes út a csőd felé. Megint egy kötelező lemez.
Tényleg, az előző lemezhez képest milyen lett a Rhapsody?
Azért ugye megmaradtak a filmzene-szerű betétek?
ToT nem jön be. Egyáltalán nem. A Paradise Hosttal szemben
ez tucat dance termék.
Szombaton megvettem a Barlangban az új Rhapsody maxit és szerintem fenomenális! Szerintem jóval keményebbek lettek, mint voltak, különösen a Holy Thunderforce dalban. A Rage Of Winter szimfonikus verziója is őrületesen jó! Aki a Rhapsodyra azt mondja, hogy fantáziátlan tucatzene, az süket, mint a grószmuter :-)
Új Symphony X mikorra várható a Barlangba?
És az új Limp Bizkit? (csak vicc volt, hihi)
Bazze lehet hogy nem követem a mai zenéket annyira mint régen, de azért valami megmondhatná hogy mi a f..sz az a nu-metal??Mostani hammerben szinte minde cikkben szerepel:)
Levike, a Vengeance CD-n van meg? Ki énekel rajta Ian Parry vagy Leon? Köszi.
Dieselnek válogatásról azt tudom csak írni, amit a Rock Hardék szoktak, kb. így:
"A válogatást a szerkesztőség állítja össze, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy az újságban szereplő bandák legjava szerepel rajta, mert nem minden kiadó és művész akar ilyesmiben résztvenni, vagy a költségek ráeső hányadát nem hajlandó vállalni."
Nálunk annyi a különbség, hogy a kinti kiadók nem vállalnak semmit a költségekből (jogdíj, előállítás), a hazaiaknál a jogdíj miatt erre mindenképp szükség van. Az ingyenes tényleg nem a legjobb megfogalmazás, inkább a kereskedelmi forgalomból kizárt, promóciós anyag a jobb, legközelebb majd figyelünk erre. Kösz!
Teljes COC lemezt még mindig nem hallottam (pont hazavitte valaki a Dome-ból az előzetest, mikor érte mentem, hörgh-hörgh).
Anselmo H-dolgáról semmit nem tudok, valami belső problémáról viszont volt pletyka. De csak pletyka és csak a Neten. Ha van valami gond, az az amerikai turné során úgyis kibukik majd. Ha egyáltalán.
Új T.O.T.-ba belehallgattam csak, de nem az a muzsika, amit sokat hallgatnék. Orphaned Land hármasról nem tudok semmit.
Matyi anyagról semmi mást nem tudok, majd ha megkapjuk, talán több infóm lesz. DT bulin voltam és sokkal jobban tetszett, mint a legutóbbi. Lehetett volna hangosabb, de talán messze álltam. Nem értem a kollégákat, akik elégedetlenek voltak, mert szerintem még LaBrie is remekelt. Nem kértem vissza a jegy árát :-)))
Ossiannál az előző album nekem jobban tetszett, több speed témát el tudnék viselni, fikcsisebb dobtémákat, ilyesmit, valamint olyasmi hangzásképet, mint az új Lizzy Bordennél. Álom...
A próbatermi felvételünk jobban tetszett, nyersebb, erőteljesebb, dinamikusabb, keményebb volt. De ezzel sokszor így vagyok. (Szeretem a nyers próbatermi felvételeket.)
Zoliékról nem tudok semmit, vendégeskednek itt-ott, plusz KISS Forever, szerintem takarékon mehet
a saját csapat. Szigeten belenéztem a bulijukba, de nekem az steril volt.
Ulver téma:
Annyit tudok, hogy a Perdition City album - ami egy képzeletbeli film soundtrackje lesz, vagyis nem egy hagyományos felépítésű, éneklős anyag - eredetileg idén tavasszal jött volna ki. Azóta tologatja a megjelenést Trickster/Garm. Nálam a legutolsó hír az, hogy editálás/mixelés van hátra, ez kábé két-három héttel ezelőtt jött. A német terjesztőknél sincs frissebb infó, ők még bíznak az idei megjelenésben. Ismerve az előzményeket, simán bejöhet adamskij infója is a jövő áprilisról, Garmnál bármi megeshet.
Igazi Ulver anyag lesz és T/G valahol arról beszélt, hogy a Marriage és a Metamorphosis keveréke lesz. Jó vicc, én is ezt mondanám :-)))
Ross Robinson cikk föcim :
"Az ADIDAS rokk halott mint gép" (najó nem szószerint :)
Erre Mr. RR ott virít egy ADIDAS felsöbe :Ö
MUHAHAHHAHAHA! Ez állat!
:)
Ha hallottad már a teljes új COC lemezt, akkor légyszi' valami előzetes véleményt pötyögj már be ide. Köszi.
Továbbra is izgat a pletyka, mely szerint Phil Anselmo ismét heroinnal üti magát, a zenekarnak pedig elege van. Valaki hallott erről valamit?
a török attila mondott valami olyasmit, hogy egyetlen egyszer kellett az Eclecticből kihagyni cikket a szerző szélsőséges megnyilvánulásai miatt. Nyertetek, Milán Peti volt az illető.
Most jöttem rá hogy faszságokat beszélek,nem Abbás hanem van a Mike Oldfield nek egy albuma amin egy nő énekel,és pont olyan dallamokat hoz a Liv Kristine.Nagyon nagy.