Sajnos igazad van. A múltkor olvastam egy összeállítást a biciciclismo.com-on, hogy 2006. óta évről évre csökken a profi kerékpárosok száma. Eredetileg ezer kürül dolgoztak a pro tour és professzionális kontinentális csapatokban, de ma már nem éri el a kilencszázat se a számuk. Viszont évre évre nő azoknak a száma, akik kérik az UCI-től az állástalánná vált profiknak jár újrekezdési támogatást. Ha jól emlékszem 12.400 eurot.
OFF A kerekparozasnak az utobbi evekben, koszonhetoen a kisero szervezeteknek, csapatvezetoknek es az altaluk generalt bolhacirkusznak, a media "tamogatasaval", sikerult lesullyedniuk az utolso helyre, a boksz ala, a profi sportagak renomejat tekintve :(
Szerencsére Chris nem az a fajta naplóíró, aki két-három "jóvoltalábam" mondattal elintézi az ilyesmit... :-)
Nem irigylem Hornert, szar dolog lehet úgy menni a világ egyik legnehezebb versenyén, hogy nem tudja, a harmadik hét végén lesz-e még állása, és az otthoni számlák járnak a fejében... :-( Mert Armstrongnak, Contadornak vagy Leipheimernek nem lesz gond csapatot találni, de rajtuk kívül akadnak még párak a csapatban és körülötte.
De azért lehetett volna találni a világ legjobb csapatának egy átkozott szponzort, nem? Mindenki megdöbbent, mikor kiderült, hogy egy darab szponzor sem hisz a legjobb csapatban.
Sokat godolkodtam rajta, hogy írjak-e. Már megszoktam, hogy a nagy körversenyek idején csendes és összeszokott asztaltársaságunkban varázsütésre megjelennek a nagy hangú próféták, jósok, varázslók, bölcsek, forradalmárok, és megfellebbezhetetlen hangon kinyilatkoztatnak.
Köztudomású, hogy nekem nem az Astana a kedvenc csapatom. Két dolog vagyok miatt lelkes olvasó, Bazayev, és Péter kommentárjai miatt. Én se tudok aludni, amíg az esti összegzést el nem olvasom. De ez a mondat kiütötte nálam a biztosítékot:
"Klöden meg Horner meg szerintem nem klasszis."
Az a véleményem, hogy ebben a sportágban nemcsak az a klasszis, aki 7 tourt nyer. A múltkor a spanyolok összeszámolták, hogy a pro tour és a professzionális kontinentális csapatokban majdnem 900 versenyző van. Vannak jobbak, vannak rosszabbak. Ahhoz képest, hogy hányan űzik ezt a sportágat, abba a kilencszázba belerülni se kis dolog. De Andres Klöden, aki a testalkatából eredő sérülékenysége ellenére két touron állt a pódiumon, és olimpiai érmes volt, mindenképp klasszisnak számít. Bárki örülne neki, ha ilyen versenyzője volna. Chris Horner pedig a mezőny legerősebb segítője. Nem egy olyan ember van, akit ő segített a nagy versenyek pódiumára. Ha nem lenne klasszis, nem lenne egy ilyen nagy és drága csapatban 38 éves korában.
Igaz, de nem lehet összehasonlítani a két feloszlást, az egyiknek az oka LA visszavonulása volt (2004-ben is tudni lehetett, hogy a DC csak 1-2 évig fog szponzorálni), a másik meg a dopping.
De ez is benne van a pakliban, mindenki csak találgat. Sajnos ide jutottunk. Remélem, hogy nem szűnik meg az Astana. Már két feloszlást is átéltem és rohadtul nem szeretnék megint egyet és nem csak a magam nevében beszélek.
"ha Contador marad, és 38 perc alatt ér fel az Alpe D'Huezre, míg LA csak 40 perc alatt, akkor Contador lesz az első ember."
Amit írtál, az önös érdek, igen. 2007-ben láthattunk is ilyet, pont Vino és Klöden közt. Olyan ciki dolog volt ez az akkori Astana menedzsmentjének (a hazaküldésről meg az egész botrányról nem is beszélve), amilyet sem LA, sem Bruyneel nem fog felvállalni.
Hidd el, ha Contador marad, és 38 perc alatt ér fel az Alpe D'Huezre, míg LA csak 40 perc alatt, akkor Contador lesz az első ember.
2.Szerinted nem, tiszteletben tartom. Ennyi. Tudom, de ők a legnagyobb nevek a csapatban (Berci és LA kivételével).
3.Szerinted mi számít önös érdeknek? Kíváncsi vagyok a véleményedre.
Szerintem a legnagyobb különbség az, hogy a saját csapatánál ő lesz a főnök, az lesz, amit ő akar. Azért most itt az Astana-nál nem így van, érthető módon.
De mivel nincs fix havi fizetése az Astanától (értsd: 0 ft-ért versenyez az ő szineikben), feltételezem, bizonyos dolgokban megegyezett a szponzorokkal. Pl. edzésen hadd népszerűsítse a saját alapítványát/bizniszét.
Pontosan a mezekben lesz a különbség. Éppen ez a lényeg, Lance-nek derogál kazah mezben versenyezni. Elég megnézni, hogy edzeni se abba jár, mint akárki más a csapatból.
Nem elsősorban Leviről beszéltem, bár ha úgy vesszük, a Postalban kezdte, és igazi körverseny esélyeseként csak 2007 óta beszélhetünk róla. Klöden meg Horner meg szerintem nem klasszis.
Nem baj, ha elmondod a véleményed, csak nem értem, miért vagy ilyen uszító. Ne sugalld azt, hogy LA az önös érdekeit fogja szem előtt tartani egy új csapat alapításánál. A különbség valszeg a mezekben, és a finanszírozás mértékében lesz. Ez van, válság van, mindenhol.
Ki beszélt most arról, hogy kiből ki csinált valakit? A csapat liszenszéről és életbenmaradásáról volt szó. Ennyi.
Aha, Leviből, Klödenből, Hornerből Johan csinált valakit? Ezt nem gondoltad komolyan, ugye?
Nem ismersz, ezért gondolod, hogy bajom van Lance-szel. Azért mert valakit kritikával illetünk,még kedvelhetjük. Csak elmondanám, hogy amióta kerékpárversenyt nézek (2000-) USPostal ill. Disco szurkoló voltam. Kedvelem Johant és Armstrong (volt) a kedvenc kerékpárosom.
Ez meg egy fórum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét.
Centenáriumi Giro, 2. szakasz Jesolo - Trieste, 156km
1 Alessandro Petacchi (Ita) LPR Brakes - Farnese Vini 3.43.07 (41.951 km/h) 2 Mark Cavendish (GBr) Team Columbia - Highroad 3 Ben Swift (GBr) Team Katusha … 41 José Luis Rubiera (Spa) Astana 42 Lance Armstrong (USA) Astana 60 Yaroslav Popovych (Ukr) Astana 0.13 78 Janez Brajkovic (Slo) Astana 97 Levi Leipheimer (USA) Astana 119 Christopher Horner (USA) Astana 0.47 138 Andrey Zeits (Kaz) Astana 1.04 149 Daniel Navarro (Spa) Astana 188 Steve Morabito (Swi) Astana 3.09
Az összetett:
1 Mark Cavendish (GBr) Team Columbia - Highroad 4.04.43 2 Mark Renshaw (Aus) Team Columbia - Highroad 0.14 3 Michael Rogers (Aus) Team Columbia - Highroad … 10 Lance Armstrong (USA) Astana 0.27 11 José Luis Rubiera (Spa) Astana 16 Yaroslav Popovych (Ukr) Astana 0.40 17 Janez Brajkovic (Slo) Astana 18 Levi Leipheimer (USA) Astana 51 Christopher Horner (USA) Astana 1.14 78 Daniel Navarro (Spa) Astana 1.31 176 Andrey Zeits (Kaz) Astana 4.04 191 Steve Morabito (Swi) Astana 6.09
Ez a nap is megvolt. Cavendish - Petacchi (vagy inkább Cavendish - mindenki más) 0-1. A brit fiú saját magának rakta fel jó magasnak a lécet, most majd szépen fel kell nőnie a feladathoz.
Szép tájakon mentek és mindenki megúszta bukás nélkül. A Főnök pedig a legnagyobb látványosság szerte a vidéken, ami ezen a tengerparton megannyi kastély és hasosz között nem kis szó. :-) A vége látványos volt, de elég hülye ötlet volt több kört menni azon a szűk pályán. Legrosszabbul szegény Mathias Russ járt, akinek eddig tartott a Giro - mentő vitte el az út széléről... :-(
Sajnos nem úszták meg a mieink se, Lance és hű fegyvernöke Chechu még megúszta, de Levi és a többiek már kaptak 13 másodpercet. Ez mondjuk nem sok, de nem mondhatni, hogy hiányzott...
Holnap az olaszok szökni fognak, a Columbia üldözni, az Astana pedig remélhetőleg időhátrány nélkül megérkezni. Hogy sprint lesz-e a vége, az nagyban függ attól, hogy kiknek és mennyire gurul el a gyógyszere a San Stefano hegyen...
Szerintem minden Astanásnak ez az utolsó szezonja az Astanában.
A blőd összeesküvés elméleted mellett nem árt megjegyezni, hogy Contadorból és a legtöbb Astanás sztárból Bruyneel csinálta azt, aki. Bruyneel valószínűleg LA-el megy, akármi is legyen. Aki pedig különválik Bruyneeltől, a jövőben bele fog szürkülni a mezőnybe, ahogy a legtöbb Postalos/Discoverys "másodhegedűs". Vagy megbélyegzik kokszosként.
De egy ilyen csapatot várhatóan nem LA vagy Johann fogja elkezdeni szétzavarni (mégha lesz is szűkítés a keretben).
Armstrongékat eltávolítani? Ezt nem tudom, de nem hiszem, mert szinte tuti, hogy Lance-nek ez az első és utolsó szezonja az Astanában. Nincs szükség eltávolításra. Megy magától. Saját csapata lesz.
"Ha Armstrongnak kellett volna licensz, akkor azt ő az év elején megkaphatta volna, simán elintézte volna, és a szponzorok is meglettek volna neki. Ez kétlem, hogy indok lenne."
Aha, és össze is tudott volna szedni egy ilyen erős csapatot? Ennyi idő alatt? Na ne!
Vagy ilyen egyszerű lenne liszenszet kapni? Azért az nagyon nívótlan lenne egy UCI-tól.
Ha meg is tartják őket, valszeg úgy lesz, mint mikor átvette az Astanát Bruyneel... Hol vannak már Abakoumov, Colom, De Kort, Frei, Gourov, Hasselbacher, Ivanov, Joachim, Kemps, Kolessov, Mazet, Mikhailov, Mizurov, Redondo, Savoldelli, Sladkov, Yakovlev…
Ha Armstrongnak kellett volna licensz, akkor azt ő az év elején megkaphatta volna, simán elintézte volna, és a szponzorok is meglettek volna neki. Ez kétlem, hogy indok lenne. Itt azóta van a szarkeverés, amióta Vino eldöntötte, hogy ő márpedig amint lehet visszatér. Viszont hova térne vissza? 3 jobb versenyző van nála, de kettő biztosan, az egyik pedig évekig az egyik legnagyobb ellenfele volt. Ő nem egy Klöden, hogy ezzel a gondolattal simán elversenyezzen. Azt meg pláne nem hiszem, hogy Bruyneel simán asszisztálna ehhez. Elég olvasni, hogy Kazahsztánban Vino gyakorlatilag egy nemzeti hős. Sokkal inkább tudom elképzelni, hogy ő akarják Armstrongékat eltávolítani, mert neki elég annyi, hogy beszól a követségre, hogy pénz stop, és annyi. A kazahok meg ki mellett lennének? Amerikai, meg spanyolok mellett, vagy a nemzeti hősük mellett?
Egyébként meg nem vagyok mérges, szerencsére :D Csupán már rettenetesen unom, hogy kétévente el kell ezt játszani. Plusz az itthoni szarban is úszom már 3 éve. Átverés, ámítás és kisajátítás.