Keresés

Részletes keresés

Barátocska :) Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1814
Igen, ismerem Masaru Emoto vízkristályfotóit (nagggyon jóóók) és azt gondolom, hogy az összes többi "felvetést" is (talán) ismerem (pl. biztos van benne szó a Balogh Béla féle részecske- és hullámtermészetü "anyagszerüségről" is, ami valójában hm... micsoda is?! :), szóval inkább azt gondolom, hogy egy összefoglalása lehet annak, amit tudok, de szórakoztató, "emészthető" formátumban, talán, persze...

Szóval mindenképpen szeretném látni, és a gyerkőc miatt különösen örülök, mármint, hogy felvetődött a lehetőség "bevezetni" őt a "nagy" dolgokba :)))))))
Előzmény: mindenszentek (1813)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1813

nem vagyok kvantumfizikus...azt a fajta kvantumfizika lájtot viszont már ismertem

egyébként kihagyhatatlan tekintettel a vizuális ábrázolásra...

sőt még olyan - képi -  humor is van benne amit szerintem egy 11 éves gyerek is élvezhet

nem az volt a célom, hogy tudatos szinten vegyen le vmit...hogy mit vesz le...pl ebből az majd x év múlva fog kiderülni...elsősorban az ő számára:-)

van benne exteológus és minden féle tudós, emelett ügyesen egy sztori is bele van építve...hogy ne legyen száraz és a két vonal jól van ötvözve, vizuálisan stb pedig egyenesen csúcs

szóval mivel sztorija is van, ami egy fotós csajról szól...korhatár nélkül jöhet

summa summa alapvetően újat nekem nem mondott sem a tudományos sem a nem tudományos.-) világképről...de felejthetetlen élmény 

asszem idén karácsonykor jön dvd-n, de több reklámot már nem csinálok:-)

ja vannak pl fotók arról, hogy milyen alakzatba rendeződik egy pohár víz, ha arra ragasztasz egy cetlit és arra ráírod: szeretet, béke, öröm stb....itt megemlítik, hogy ha egy pohár víz ennyire ugrik erre a szóra...hogy szeretet talán többet kellene "gondolkozni" mielőtt megszólalunk...nekem meg mielőtt túl hosszan magyarázok 

Előzmény: Barátocska :) (1812)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1812
Ez biztos a "Mi a csudát tudunk a világról", amit még mindig nem láttam :(((

Szóval azt mondod, sok új nincs benne??? Nekem is pont tizenegy éves a lányom, milyen hatással volt a gyerköcre a film??? Levett valamit??? Eddig még eszembe sem jutott, hogy meg kellene neki mutatni. Milyen jó ötlet!!! Köszi!!
Előzmény: mindenszentek (1811)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1811

volt vagy van a moziban egy olyan film, hogy What the bleep we know?

v ennél vmivel hosszab a címe

abban voltak enyhén hasonló mondatok főleg a felvezető szövegben

újat nem tudtam meg, de ettől még élmény volt...vittem a 10 éves gyerekemet....gondoltam hátha levesz vmit mielőtt ráállítják az atommagos modell tiszteletére

szóval ez a szentencia akkorát visszhangzott a fejemben mintha isten kozmikus méretű - szélesvásznú, dolby systemes:-) -  mozijában enném a pattogatott kukoricát:-))

v filmeket forgatsz v elveszett benned egy rendező...

Előzmény: gb. (1806)
en route Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1810
1778. Úgy tippeltem, ez lenne.
Előzmény: Törölt nick (1809)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1809
melyiket szeretnéd magyarul?
Előzmény: en route (1807)
en route Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1808
Minthogy szerencsémre ez is rövid volt, továbbgondoltam:

Ne Istent kérd, magadnak parancsolj.
Előzmény: gb. (1806)
en route Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1807
Kösz. Véletlen. /Már az is, hogy megértettem. Egy lehetséges magyarázatot találok rá: 2 sornál kevesebb volt.;) Apropó, az a vesés, az sokkal több volt. Nemelehetnee, hogy esetleg magyarul is idetedd, ha szépen kérem?/ Ja, cserébe a zsákost neked adom.
Előzmény: gb. (1796)
gb. Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1806

"The purpose of life is not to please God.

The purpose of life is to know,and to recreate, Who You Are."

God.

gb. Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1805

"In your reality,Good cannot exist without Bad.So you belive it must be the same in Mine .Yet I tell you this;There is no"bad" where I Am.And there is no Evil.

There is only the All of Everithing . The Oneness. And the Awareness, the Experience, of that."

God.

gb. Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1804

"The concept of "Age" as it relates to souls really has to do with levels of awareness ,not length of "time"."

God.

gb. Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1803

"Feeling good " is the soul's way of shouting "this is who I am"

God.

gb. Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1802

“I like things to happen; and if they don't happen, I like to make them happen.”

— Sir Winston Churchill

British Politician

(1874-1965)

gb. Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1801
ez a kedvencem,szepen enekelnek amikor tajcsizom.
Előzmény: Törölt nick (1800)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1800
Szép vagy. Ezóta kép óta sokat romlottál. ;-)))
Előzmény: gb. (1797)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1799
Alakul. ;-)
Előzmény: gb. (1795)
en route Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1798
Még a szomszéd helyébe is nehéz beleélni magunkat, nemhogy a zsoltárszerzőébe. :) De nem is hiszem, hogy ez lett volna a cél. Inkább valami megértésféle.

Az átvett elem - lehetséges. Miért is ne. A legtöbb 'dolog' körülöttünk átvett elem. Valamiért mindenesetre érdekesnek, helytállónak találhatták. Na, e körül a 'valamiért' körül forgolódtunk.

Igen, bizonyos dolgokban kell határozott vélemény. Szükséges a konkrét megnyilvánulás: kifelé. Hogy élni, lépni, dönteni tudjunk. Más esetekben jobb, ha tartózkodunk a határozott véleménnyilvánítástól. Szükséges a konkrétságunk elcsitítása: befelé. Hogy észrevenni, tisztelni, érteni is képesek legyünk.
Más szavakkal: ha bevállalod, hogy nem vagy minden dolgok tudója, esélyed van, hogy kicsit mégiscsak meglegyintsen a mindentudás szele.
Megint másképp: az egóval, énképzettel, öntudattal stb. szükségszerűen velejár egyfajta határozottság, elhatárolás, elhatárolódás, - de a cél mégiscsak az önkörünkből való kiszabadulás lenne.
Úgyhogy: határozottan kiállok a határozatlanság létjogosultságáért. :)

Ami az értelmezés/vélemény/kinyilatkoztatás témát illeti: számomra a szó nem attól lesz/lehet kinyilatkoztatás értékű, hogy egyesek annak szánják, de nem is attól, hogy mások annak akarják tekinteni, hanem attól, hogy ereje van. Ereje pedig nem a határozottságtól, kiállástól, célratöréstől, lehengerléstől van. Hanem egész egyszerűen belülről fakad és átizzik minden határozott és határozatlan, de emberi körítésen.

P. s.: Gondolom legalábbis. De nem szánom kinyilatkoztatásnak. Még azt se állítom, hogy csakis így lehet. Csak annyit mondhatok, hogy jelen állapotomban, en route, így látom.
Előzmény: prklht (1794)
gb. Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1797
gb. Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1796
Ez jo.
Előzmény: en route (1792)
gb. Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1795

Sziasztok ,En is.

megvagy elegedve a vese irasommal vagy meg nem?

Előzmény: Törölt nick (1791)
prklht Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1794
Láttam, melyik idézetett értelmezgettétek, de azt gondolom, ezt a mai világképpel a fejetekben tettétek, és igen nehéz beleélni magát valakinek, egy több ezer évvel élt személy helyébe. Hozzászólásommal arra is céloztam, hogy az a gondolat csak egy későbbi átvett elem a zsidóság történetében, amely azonban a kereszténység kialakulásakor is jelen volt. Az értelmezés, vélemény, kinyilatkoztatás dolgában ellentmondanék, hiszen főleg a leírt szó nem attól válik azzá, aminek akkor szánták, ( Jézus szavai kinyilatkoztatások ) hanem attól ki miként tekint rá. Valamint azzal is ellenkeznék, mely szerint csak tudogatunk. Ha nem vállaljuk a határozott véleményünket, semmit sem érhetünk el. A többi mondandódhoz nincs mit hozzátennem. 

Előzmény: en route (1785)
en route Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1793
Ne szólj szád, nem fáj veséd. :)
Előzmény: mindenszentek (1786)
en route Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1792
Zsákutcában is zsákmányolhatsz zsákbamacskát.
Előzmény: gb. (1787)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1791
“Even a mistake -as a marriage-, may turn out to be the one thing necessary to a worthwhile achievement.”

hahaha

én aztán tudom mit beszélek. ha ha ha ;-)

ölellek titeket, add át üdvözletem az asszonynak!
Előzmény: gb. (1789)
gb. Creative Commons License 2006.06.06 0 0 1790

Szia Mirdad,

Isten hozott ebbe a topicba.Itt mindenki szereti egymast ,nem ugy vetted eszre?(foleg az uj hozzaszollokat

Előzmény: Mirdad (1736)
gb. Creative Commons License 2006.06.06 0 0 1789
Most megfigyeles alatt vagyok,szoval mostcsak kicsit tudok irni.
Előzmény: mindenszentek (1788)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.06 0 0 1788

jaj ám, és miközben kútba veszett szavakat mondunk...számos fontos informácira bukkanhatunk...és összegezhetjük saját gondolatainkat....önző módon.-)))

(én pl többek köt ezért csacsogok az origón látszólag értelmetlenül)

Előzmény: gb. (1787)
gb. Creative Commons License 2006.06.06 0 0 1787

“Even a mistake may turn out to be the one thing necessary to a worthwhile achievement.”

— HENRY FORD

American Businessman

(1863-1947)

Előzmény: Törölt nick (1781)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.06 0 0 1786
majd lesz ha elfakad a vesém:-)))
Előzmény: en route (1783)
en route Creative Commons License 2006.06.06 0 0 1785
No hiszen:), ha meggondolom, Kal 1717-es idézetét értelmezgettem volna, csak valahogy a 2-es vessző tájékán a te egyiptomi-etruszk összehasonlításod is belejátszott. Ezért aztán a szöveg végülis neked íródott.

Az értelmezgetés nem vélemény. De a vélemény sem kinyilatkoztatás.
Ennek fényében tapogatózva tovább: egyetértünk, nem matematikai a vizsgálati 'módszer', vagy ha igen, az már olyan mélymatematikát pedzeget, amelynek alapja feltehetően szinte a priori törvény.
Abban sincs vita, hogy a mérleg nyelve kinek-kinek a maga leglelke, lelki/ismerete. A vizsgálat önvizsgálat; a szívbemarkolás, vesékig látás pedig elsősorban magunkra kell irányuljon.
Viszont a jelzőrendszer, amit /akár kifelé, mások felé, akár befelé, magunk felé fordítjuk a szenzorokat/ használunk, lehet sajátos. Ennek része a szem is, más is. De éppen azért, mert nem ugyanolyan érzékelőkre támaszkodunk, s nem is ugyanolyan mértékben, lehetnek ugyanarról eltérő benyomásaink. Bizonyossággal meg sem állapítható, melyikőnk érzéklete az igazi. Talán mert a mi szintünkön nincs is olyan, hogy igazi.
Innentől kezdve a "magunk is meg tudjuk állapítani valakinek a mibenlétét" - nekem elég visszás. Nem, nem tudjuk megállapítani. Csak tudunk, tudogatunk, tudogathatunk valamit. Jó ez a magyar, van ebben az alanyi/tárgyas megkülönböztetésben valami... helyre-, helyünkretevő.:)
Ez a helyre-igazítás mindig is ránk fér, hogy belássuk, amit a végén írtál és amivel már szintén egyet tudogatok:) érteni, hogy: Isten módszereit mi csak találgathatjuk.
Előzmény: prklht (1784)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!