Keresés

Részletes keresés

Szürkeszamár Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1260

Ezek szerint megvan a 3. szavazat is, még egy kerestetik :))))

Nálam az ideális páratartalom az, amikor jól érzem magam. Ezt szerintem műszerrel képtelenség mérni. Ha nem jó a levegő, szellőztetek.

Előzmény: hamanokaito (1259)
hamanokaito Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1259

Sziasztok !

Eddig csak olvastam a Fórumot. A C lépcsőház 6. emeletén lakom és egyelőre gyakorlatilag hibátlannak tartom a lakást. Igaz péntekre bejelentkeztek a Garanciális Irodából valami csőtakaró rózsát felszerelni az erkélyre, emiről nem tudom, hogy mi és eddig nem is hiányzott.

Szerintetek mennyi az ideális relatív páratartalom a lakásban ? Nálam most - kalibrálás után - 55 % környékén mozog. Rendesen kellett tekerni a "műszer" beállító csavarján, a vizes ruhás pácolás után jóval a 100 %  felett mutatott. Visszaállítottam 95-re, ahogyan az útmutatójában van, azóta így használom.

A leadott szavazatokból egy az enyém ...

Üdv minden fórumtársnak ! 

Hamano Kaito

Catman Creative Commons License 2005.11.16 0 0 1258
Szerintem ha nem jartok korbe a hazban, es keritek el szemelyesen a szavazolapot, akkor erdektelensegbe fog fulladni...
Előzmény: Fedél nélkül előfizető (1256)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1257

Én ugyan nem az első, hanem a második-harmadik napon dobtam be, ergo még kettőt keresünk!

Nálam T-televízió van, internetet pedig egyiktől sem veszek havi hat rugóért, de a kedvetekért beikszeltem az IGEN-t.

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (1256)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.11.15 0 0 1256
Sziasztok!

Ma beszéltem az AFM-mel a kábeltv/telefon/internet ügyében, mert arra várnék, hogy a T-birodalmon kívüli szolgáltatóval köthessek szerződést. Elmondták, hogy a kiküldött kérdőívek közül eddig összesen 4 azaz NÉGY (!) darabot kaptak vissza (amiből az egyik az enyém kell legyen) Ugyan a megadott határidő még nem járt le legjobb eséllyel teljes érdektelenségbe fullad az elképzelés.

Ezek szerint mindenkinek mindegy, hogy mennyit fizet ezekért és azért milyen szolgáltatást várhat el????
Ha fenntartjuk a monopolhelyzetét a t-birodalomnak, akkor attól az esélytől fosztjuk meg a ház minden lakóját, hogy dönthessen arról, hogy kitől rendeli meg a szolgáltatásokat. Pedig azoknak a lakóknak, akik már szerződtek sem kerülne semmibe egy igent mondani az egészre.
Ez szerintem elkeserítő.
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.11.14 0 0 1255

A mi lakásunk elég sok nehézséget tartalmaz. Az ügyintézők nagyon előzékenyek és segítőkészek voltak, szinte hibátlanul dolgoztak. 1 kivételével mindent jól megcsináltak a lakásban (nem vártunk el 100%-ot, tudtuk, hogy lesznek hibák), és ha megnézitek a lakások alaprajzát, végül is nem lett sehol sem gipszkarton a fal (eredeteileg a strangoknál volt). A beépített anyagok és jó minőségűek. Ja, és még a lakás bejárati ajtajával vagyunk igaziból elégedetlenek, mert a leeső morzsák hangja is kihallatszik. Vagy ez normális? Valszeg cseréljük az ajtólapot, amint lesz rá pénzünk.

Egyelőre mi is jó választásnak tartjuk az AL-t.

Előzmény: Szürkeszamár (1254)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.11.13 0 0 1254

Szia Véső!

Osztom véleményed. Nálam is csak apró hibák voltak-vannak, amelyek egy ilyen volumenű és összetettségű munkánál egyáltalán nem szokatlanok. Ha pedig szólunk - javítják. Tökéletes lakást pedig szerintem csak akkor tudsz csinálni, ha saját építő céged van. Vagy még akkor sem :)

Két hónapja jártam azon az építkezésen, ahol eredetileg akartam lakást venni. Akkor odavittek három munkagépet és két alap-cölöpöt kifúrtak. Tegnap ismét arra jártam, és minden ugyan úgy van, ahogy két hónappal ezelőtt volt! Jelenleg kb. 1 évet késnek az eredeti ígéretekhez képest. Beleborzadok a gondolatba, hogy mi lett volna, ha oda fizetek be...

Lehet  filózni, hogy milyennek kellene lennie a tökéletes lakásnak és tökéletes munkának, de a realitásokat figyelembe véve az IKON egy toronymagasan jó döntés(ünk) volt. Kopp-kopp...

Előzmény: Véső (1253)
Véső Creative Commons License 2005.11.12 0 0 1253

Egyébként nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki milyen véleménnyel van az új lakásáról. Én, leszámítva az apróbb hibákat, nagyon elégedett vagyok, kiváló a lakóközösség, szép, igényes munka van a lakáson, nem hallom a szomszédokat, tehát a hangszigetelés is valszeg jó. A fűtéssel sincs problémám, a lakás jól tartja a hőt, s kikapcsolt radiátor mellett is tartja 18-20 fokot. Tényleg örömmel térek haza. Szóval utólag azt mondhatom, hogy nem bántam meg, hogy itt vásároltam meg új otthonomat. :)))

Véső Creative Commons License 2005.11.12 0 0 1252

Sziasztok!

Nekem az OTP még mindig nem utalta az utolsó részletet, pedig műszaki szemlét már kb. 1-1,5 hónapja csinált. Nem tudom, miért.

Közben nem valami biztató dolgok olvashatóak a Centeresek honlapján. Ha van időtök, olvassatok bele.

IKONlakó Creative Commons License 2005.11.11 0 0 1251
Én sem kaptam még biztosítási kötvényt. Október elején kötöttük meg az AL irodában. De megnyugtattak, hogy él a biztosítás és a kiegészítő névre szóló ajánlatát a biztosítás azonosító számával el lehetett vinni.
Előzmény: Modrooka (1226)
IKONlakó Creative Commons License 2005.11.11 0 0 1250

Én még csak tervezem a függöny felszerelését. Szerintem az a lényeg, hogy a karnis rözítés ne az ablak fölötti falrészen történjen, mert ott a redőnytok van, hanem azon túl, ahol már tégla. De mivel a függönyt el akarjuk húzni, a karnis hosszabb lesz mint az ablak szélessége és a rögzítés is az ablakon túlra kerül.

Remélem igazam lesz...

enibody Creative Commons License 2005.11.11 0 0 1249
Igen, én is elborzadok rajta, ahányszor ránézek :). A B-ben és a C-ben sokkal többen vannak már...
Előzmény: Modrooka (1248)
Modrooka Creative Commons License 2005.11.11 0 0 1248
Hát ahhoz képest, hogy kevesen költöztek be, elég rendes szemétkupac áll az A lépcsőház előtt:-)
Előzmény: enibody (1246)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.11.11 0 0 1247

Szia enibody!

Nálam kétszer is voltak, és úgy látszik ez az eljárás: egy munkatárs felméri a hibát, aztán kijön a megfelelő szakember javítani. Ezt mondjuk rá meg is értem, mert lehet, hogy a hozzá nem értő lakó egészen mást hisz hiba okának (pl. eső miatti beázást jelent, a valóságban pedig vízvezeték a hibás).

Előzmény: enibody (1246)
enibody Creative Commons License 2005.11.11 0 0 1246

Szia Szürkeszamár!

Tegnap sajnos csak a hibákat mérték fel, csak jövő héten jönnek megcsinálni a hideg-meleg vizet és az elektromos hibát :(. Azt hittem, hogy ha a telefonban lediktáltatják velem a konkrét hibákat, akkor már úgy készülnek, hogy meg is csinálják :(. Na mindegy...

Egyébként az A lépcsőház még elég csendes. Furcsa, hogy nagyon kevesen költöztek még be...

Előzmény: Szürkeszamár (1217)
Modrooka Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1245
Ha minden igaz, akkor jövő héten mi is költözünk ugyanarra az emeletre és lépcsőházba-)))
Előzmény: Fedél nélkül előfizető (1244)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1244
Igen, jelentem már a B II. emelet népsűrűségét növelem. Még kicsit nomád körülmények között, de még mindíg jobb, mint az utcán, itt legalább fűtenek :-)
Előzmény: Modrooka (1243)
Modrooka Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1243

Kedves Fedél nélküli előfizető!

Ezek szerint Te már véglegesen be is költöztél?:-)

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (1242)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1242
A telefon/kábeltv/internet szolgáltató választással kapcsolatosan én is remélem, hogy minél többen mondjunk igent a kérdésre, még azok is, akik már Matávosok lettek, mert így később nekik is lehetőségük lesz választani, és nem lesz az egész ház egy szolgáltató monopóliuma.
A nagy kérdés az, hogy mikorra lesz ebből valóban a választás lehetősége.... 15 nap a szavazás, azt gondolom hamar kiértékelik, és jó esetben pozitív lesz az eredmény. Utána az AFM megkezdi az egyeztetéseket a szolgáltatókkal, majd az egyes szolgáltatók elkezdenek sertepertélni a ház körül, stb... Na arra lennék kíváncsi, hogy ez meddig fog tartani. Én eddig kivárásos technikát folytattam, mert a T-birodalom kedvesen megtréfált már egyszer, így velük a legutosó esetben fogok szerződni, de már komoly elvonási tüneteim vannak, főleg internet tekintetében. :)
Modrooka Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1241

Kedves Szürkeszamár!

Eszünkbe se jutott szólni...meg se fordult a fejemben, hogy ez is garanciás lehet. Egyenlőre azzal küszködünk, hogy kijöjjön valami vizszerelő megcsinálni a mosogatógéphez való hidegvizes csapot...mert egyszerűen olyan ferdén rakták be, hogy nem lehet csatlakoztatni a csövet rá.  A felmérő emberke már volt, csak javítani felejtetek el kijönni múlt hete....aztán rájuk lett telefonálni, hogyha nem tudjuk kipróbálni a következő két hét alatt a mosogatógépet, és valami baj lesz vele, azt rájuk verjük ( mivel 1 hónapos visszavásárlás van rá)

de akkor megérdeklődjük ezt a redőny dolgot is...

Előzmény: Szürkeszamár (1240)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1240

Szia Modrooka!

Ez állítólag garanciás, mivel a redőnytok használhatatlan. Szóltatok már?

Csak azért kérdem, mert akkor én is rájuk telefonálok, hogy ugorjanak be hozzám is egy kis üveg sárga vakolattal, hogy bemaszatolják a hézagot :)

Előzmény: Modrooka (1238)
Modrooka Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1239
Akkor legközelebb nem kutyagolunk a Scontóig:-)
Előzmény: Bohócabb (1234)
Modrooka Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1238
Nálunk is ez a helyzet.
Előzmény: Szürkeszamár (1235)
Modrooka Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1237
Ezt nem tudtam.
Előzmény: Nőgyógyász (1236)
Nőgyógyász Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1236
http://www.fkf.hu/szelektiv/oldalak/muanyag1024.htm

"Ne dobjunk bele ... , hungarocellt, ..."
Előzmény: Modrooka (1231)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1235
Függönyt nem szereltem fel, redőny mellet döntöttem. Sajnos volt egy kis baki, mert a kőművesek kicsit bevakolták a redőnytok szélét, így ki kellet vágni a vakolatból, hogy a lemezt rögzítő csavarokhoz egyáltalán hozzá lehessen férni.
Előzmény: Bohócabb (1234)
Bohócabb Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1234

Nem kell olyan messzire menni, mert a Plus mellett is van egy szelektív hulladékgyűjtő sziget kialakítva. Bár ezt a bejárati ajtó melletti hirdetőfalon elhelyezett térképen nem jelölték be, mégis ott van:)

Egyébként azok a kedves lakótársak, akik már tettek fel függönytartó karnist, milyen módon rögzítették. Azt halottam, hogy csak a plafonra lehet felfogatni. Van akinek ennek ellenére sikerült az ablak fölötti falrészre felszerelni?

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1233

A víz és áram az igényfüggő, ezzel nem leszel okosabb. Pl. a mostani albérletünkben nincsen kád, ezért a vízfogysztás is kisebb, mint amikor majd jól kiásztatom magamat a kádunkban...

A közös költség kb 145 Ft/m2. A fűtés is igényfüggő, de több lakás alapján segít kalkulálni.

Ja, álllítólag már csak 1-2 lakást nem adtak át.

Előzmény: smatte (1230)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1232

Láttam, hogy sokan szavaztak a kábeltv és net kérdésben. Remélem, mások is az igen mellé X-eltek. Még az is, aki már szerződött a T-Commal, mert semmi kára nem lesz abból, hogy több cég is bent lesz. Sőt, neki is előnyös a verseny. Az AFM egész korrekten járt el. Célszerű lenne az elektronikus szavazást bevezetni, bár ahhoz ugye mindenkinek kellene valamilyen net hozzáférést találnia.

Modrooka! Örülök, hogy ti is ilyen környezettudatosak vagytok. A postaláda betyárokat célszerű korlátozni, mert A4-esnél kisebb papírokat nem akarok benne látni. (A postai küldeményeket kivéve.)

Ma találkoztam a takarítókkal!

Modrooka Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1231

Sziasztok!

Mi tegnap édes Férjemmel elballagtunk a Sconto mögötti hulladékgyüjtőhöz a háztartási gépeinkhez kapott csomagolóanyaggal...  Hát volt mit csinálni, míg a "poliszterént" belegyömöszöltük a műanyagot gyütő konténerbe. Kicsit hangosak is lehettünk a szembe lakók nagy örömre, mert apróra kellett törni, hogy beférjen a szűk lyukon  Viszont, ha mindenki a mi példánkat követné, nemigazán férne be már semmi abba konténerbe...mert kicsit kicsi....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!