Igen, lehet egy ABC-vel klasszikus darabokat is előadni, de nem ettől nagy ez az orgona. Ahhoz Jimmy Smith-t, Jimmy Foster-t és társait kell megnézni. Egy önálló műfajt alakított ki. Ez a jazz-blues-rock orgonálás. Itt nincs csúszkálás. Erős hüvelykujjcsapkodós balkézbasszus aminél az alapegyeket rápufogtatja a lábbasszus mintegy a nagybőgő húrjainak megcsapását szimulálandó. Néha pár előke, egyszerűbb hangsor beszúrva. Ez más műfaj. Te szintén más műfajban játszol. Ami még szinte murisan érdekes: több orgonista autodidakta, kottát olvasni nem tudó. Nemcsak a király, hanem pl. Don patterson, Lonnie Smith
Van egy szélsőséges eset, Barbara Dennerlein. Nos, nála intenzívebb basszusra nincs szükség. A nyers fapriccsre csak ráizzad az ember segge. Már képet 2005 márciusában is feltettem róla, érdemes tényleg több évet visszaolvasni. Barbi munka közben: http://www.youtube.com/watch?v=60ut7yIuCEY
...Szerintem is, jó dolog. Végre egy hely, ahol többnyire naprakész lehet az ember Hammond-ügyben. (index-bay: Egy 1,7 milliós csoda OASYS szerintem már sehol sem lesz, amikor még mindig csikorognak a jó öreg Hami-k. :) )
Pontosan....Hiaba, szegeny orszag ez alapjaba veve, megha van is sok gazdag "tehetseges" ember. Egy baratom kint el mar 20 eve USA-ban , es azt mondja mindig: ez az orszag egy gagyi orszag, es mindenbol a az olcso, es a szar ami eladhato. Sajnos igaza van, neha ra kell jojjek, es most itt nem csak a millio folotti Hammond orgonam ad erre okot. Lemezekkel foglalkozom mint kereskedo tudjatok www.victoraudio.hu olyan szinten kezd mar a cd is luxuscikk lenni, hogy ezt nem gondoltam volna meg par eve. Amikor 2500 Ft-ert adok pl egy jo albumot, Jimmy Smith akar, es nem viszik, mert "majd letoltom a netrol" meg hasonlo dumak....haaaat, en megertem, hogy nincs penz, engem sem vet fel. Kivulallo azt latja, dehat auto araban van Hammondja..:-) Sokaig sporoltam ra, es hat a fanatizmus, mast nem vettem... es meg egy fontos motto: ezeket a cuccokat egyszer kell megvenni! Az erteke csak no (ha vigyaz ra az ember), es orok darab.
Az pedig, hogy egy A, B, C Hammond model millio folott van, plane ha csoves Leslie van hozza....nem kerdes! A nemet Ebay-en meg kell nezni akar, egy A100 is vagy 3500-4000 EU magaban...vagy 2000 EU egy Csoves Falacika...es akkor meg nincs ugy osszelove mint Tehtube szaktarse, vagy becses szemelyeme.
Egesz mas az ara, mint a szinten Hammond L, M, T szeriaje. Az par szaz euro-ert mar kaphato. Nagyon jo az is...en is olyanokkal kezdtem, ez mar anno Tehtube leirta, hogy ugyesen ki van talalva ez a Hammond company reszerol:-)
Viszont a Rolls Royce B3, C3, A100, RT3 ott viszont nincs mese, amit a Rhoda, Jimmy Smith vagy barmi mas nagy Jazz Hammond orgonista lemezfelveteleken hall az ember. Nem hiaba Emerson bacsi is az L100-asat zuzta, de a C3 mindig becsulve volt:-)
Egyebkent oszinten megmondva, nem is banom, ha nem megy el az orgim. Tenyleg tokeletes ahogy leirtam. Hirtelen fellangolas volt, hogy mi lenne ha, egy masik format C, B-t kiprobalenek...dehat ugyanaz, mitobb, ezzel evek ota csak tuningolas, hang javitas van...csovek, zengeto...etc igy meg az uj joveveny lehet el is szomoritana, hogy ujabb munka lenne..:-) Ami jo, vagy nagyon jo, azt konnyu rontani:-)
Egy a lenyeg, Hammond forever, es tessenek sporolni, mert ezek megerik!
Bár ismét eszembe jutott Finna Nándi (Gitárodú hangszerbolt) szavai: "ebben országban csak nagyon kevesek akarnak 100.000,- FT-nál többet adni egy hangszerért. Csak az olyan megszállottak mint te Dombikám, meg én, meg még egy ketten."
Nagyon szép darab, igazán. Az ára is... Biztos megéri.
Egyet azért megkérdeznék: kinek az ötlete volt a pad kárpitozása? Én mint egykori templomi orgonista (és most Hammond-os a Te jóvoltoból is......) nem tudom elképzelni, hogy ezen normálisan lehetne pedálozni. Persze most abból indultam ki, hogy Boelmann C-moll szivtjének I. tételét játszom - abban azért kell "steppelni".
Eladó ez a B3. Végállomás, fullos. Pad, 25-ös pedál. Ezt nem lehet felülmúlni. Extra csöndes mechanika, ütős hang, Organ Mate Tube Reverb, elektronikus-csendes lezlivezérlés. Finom billentyűzet, drawbarok, kapcsolók. Red cap kondik.
Kétsebességes lezlimotorok, csöves leslie végfoktuning: 35->65W-ra, ami szinte kettő lezlinek felel meg!
Pici optikai tuningok: Joey DeFrancesco szignálta a kottatartót, a pad ülőrésze nagyon szép kárpitot kapott. Egyben 2,09M, de lehet külön is.
Úgy érzem, kicsit "kereskedelmi csatornává" kezd átalakulni ez a fórum. Egyik-másik Hammond olyan frekvenciával cserél gazdát, hogy már szinte követhetetlen. Na és persze egyre drágul a portéka. Kár....
Na megegyszer! Hammond fan-ok, mugyujtok figyelem figyelem!!!Egyszeri lehetoseg!
Forumban mar ismert, es talan nehanyotok szamara hallott(kecskemeti Rhoda Scott koncert) Hammond A100-as orgonanm, es csoves 710/22H Leslie-m felturbozva elado!
Hibatlan allapotban, kompletten organ mate zengetovel, Orgona Rhoda néni alltal ellenorizve, es dedikalva....Tokeletes hangszer, legendas B3/122 hang!!!
220 Volt-os, 50/60 Hz atalakitas minden ami kell...feszes billentyuk, 1962-es evjarattal, es a lenyeg, mintha most hoztak volna ki a chicagoi gyarbol:-) Iranyar 1,8 kompletten (Orgona, pad, pedal, Leslie...etc)
Szeretném felhívni a figyelmeteket új zenekarunk a Boogie és a Root Powers demójára, ami nemrég készült el. A Felvételeken Nord Electro hallható egy valódi Leslie-vel.
10110101-es hangszereket ábszolúte nem ismerem... de úgy látom, mindenesetre szégyelli a "nagy ürességed" és az X lábat a vékony, digitális technika alatt :)
Egyébként gratulálok, nagy lépés egy igazi birtoklása.
Kételkedem hogy a videón Nord Electro lenne. Továbbra is master+agyra tippelek.
Ha lehet, játszik rendesen normál szekrényes vagy hordozhatón, ez jól látszik a képeken, de tényleg költségcsökkentő egy ötoktávos használata. X állvány, függöny...
Egy CX3-at is felfedeztem, de az a 6 potis az valami más.
az en fulemnek ez A hammond hangzas, a myspace-es oldalukon, ugyanigy van keverve.
nagyon reg nem hallottam ilyen jot az ujak kozott, most vegre elolepett egy uj kedvenc :-)
az olasz vonal szamomra nehany kiveteltol eltekintve erdektelen (pl. defrancesco szvsz kizarolag nagyobb egyenisegek lekisereseben jeleskedett eddig, a sajat lemezei egysikuak, ami foleg a pat martino-mclaughlin munkak alapjan meglepo)
a srac honlapja alapjan nem klon, bar en a roland vk-760-ra tippeltem volna, pont a potik miatt.
Urak, Holgyek Hammond fan-ok!!! Forumban mar ismert, es talan sokak alltal hallott Hammond A100-as orgonanm, es csoves 710/22H Leslie-m felturbozva elado, kompletten, hibatlan allapotban, organ mate zengetovel, Orgona Rhoda néni alltal ellenorizve, es signozva....Tokeletes hangszer, parositas, 220 Volt-os atalakitas minden ami kell...feszes billentyuk, 1962-es evjarattal, es a lenyeg, minzha most hoztak volna ki a chicagoi gyarbol:-) Iranyar 1,8 kompletten (Orgona, pad, pedal, Leslie...etc)
Urak, Holgyek Hammond fan-ok!!! Forumban mar ismert, es talan sokak alltal hallott Hammond A100-as orgonanm, es csoves 710/22H Leslie-m felturbozva elado, kompletten, hibatlan allapotban, organ mate zengetovel, Orgona Rhoda néni alltal ellenorizve, es signozva....Tokeletes hangszer, parositas, 220 Volt-os atalakitas minden ami kell...feszes billentyuk, 1962-es evjarattal, es a lenyeg, minzha most hoztak volna ki a chicagoi gyarbol:-) Iranyar 1,8 kompletten (Orgona, pad, pedal, Leshttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/6/8/8/4/THM_0002606884.jpglie....)http://imgfrm.index.hu/imgfrm/6/8/8/7/THM_0002606887.jpg
ez a titokzatos orgona egy nord electro lesz szerintem. annak vannak pont a közepén 5 sorban a tekerőpotik. azért fura, mert pont a kamera magasságában van a gép, ezért olyan mintha csak 5 poti lenne. ez valójában 10 poti, de így laposan csak 5- nek láccik.