Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4126
részemről elmondtam a scenes sztorit, mosom kezeim...:)

a Kovenant (korábban Covenant)-ban az ex-Dimmu bőgős, (itt énekes is), Nagash, újkori nevén Lex Icon (...) játszik, és a legendásan pontatlan kultuszdobos, Hellhammer... asszem ez mindent elmond. Amúgy a Covenant első lemeze black metal, a második ilyen heavyvel kevert lightos black, a harmadik meg a negyedik poszt Marylin Manson jellegű.

Előzmény: fmsahs2 (4125)
fmsahs2 Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4125
Jézusom, és még azt hittem, hogy a progmetál topikban van a Scenes-ellenesség... Miért utálja most hirtelen mindenki a kedvenc lemezemet, és miért indokolja ezt érzelmi sivársággal ? Szerintem ti vagytok érzelmileg sivárok. Vagy velem vannak komoly bajok ?

Egyébként a Take Five egy fiúbanda volt, hálistennek csak egy számot értek meg, nem emlékszem a cimére.

Valaki emlitette lejjeb a Kovenantot. Egyszer láttam őkete a MHben, és nagyon tetszettek a fényképen. :) Tudva, hogy honnan jöttek a kedves bandatagok, kicsit félve kérdezem, hogy milyen stilust játszanak ? Ha black, akkor próbáljatok meg viszonyitani nekem, hogy a Dimmu Borgirhoz képest milyen ? Azoktól egyetlen számot hallottam és heveny röhögőgörcsben törtem ki... Szóval még annál is durvább, vagy néha lehet egy félmondatot érteni, meg mondjuk a zenészek tartják a ritmust, meg a dobos nem azt üt ami éppen az eszébe jut stb.

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4124
ez az, te nulla, ne pampogj
:)
Előzmény: Zero (4122)
clisHe Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4123
mindent
:o))
Előzmény: Zero (4122)
Zero Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4122
ehhhh, mit tudsz te :-)
Előzmény: clisHe (4121)
clisHe Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4121
miert bantod azt a gyereket??
artott neked??
Előzmény: Zero (4120)
Zero Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4120
olyan gyér, mint te :-)
Előzmény: Törölt nick (4118)
supertzar Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4119
Itt a Kerrang-féle Limp Bizkit kritika is, 5K-ból 3K, ami elég konkrét fika, mert még az új Nevermore is pl. 4K, miközben próbálják magyarázni a trendy olvasóknak, hogy a közhiedelemmel ellentétben azért a power metalnak is lehet némi jelentősége a súlyos zenék között a 21. század küszöbén...

Limpről meg:
"It's no coincidence that the synchronised dance routines in the video for the new single Rollin' look like they were half-inched from an N'Sync video - in America at least, both bands are vying for the same audience..."

Amúgy az NME kritikában nem a tény volt érdekes, mert tényleg nem támogatják az ilyesmit, hanem a hogyan. Beledöngölték a talajba Frédiéket...

Kerrangék újabb jellemző húzása, hogy a Maiden lemez a megjelenésekor 5K-t kapott, most viszont a single - Out Of The Silent Planet - csak kettőt, miközben a dalt a lemezkritikában pár hónapja a Maiden talán legjobb nótájának nevezték.
Ezért nevetséges a brit sajtó.
Hype, hype, hype, majd jön a sárba döngölés...

Előzmény: leos carax cornelius (4069)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4118
milyen felnőtt lesz abból? :)
Előzmény: clisHe (4117)
clisHe Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4117
akad meg gyerek is

Előzmény: Törölt nick (4116)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4116
mert a Melanie Blatt-ot kúrogatja, meg van egy gyerekük is azt hiszem
:)
Előzmény: clisHe (4115)
clisHe Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4115
az uj All Saints-on is jatszik egy szamban
Előzmény: Törölt nick (4114)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4114
a Stuart Zander viszont egy kurva nagy basszusgitáros.
Előzmény: Zero (4094)
prowler Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4113
acidangel: Jó, szerinted a Dream feelingtelen, a Symphony X üres, mindenki kiszámított, hideg zenét játszik, csak te miért pont itt akarsz téríteni?
Miért hallgassak jazzt, meg miért hallgassak nu skoolt meg mifenét még, mikor én megtalálok mindent a kedvenc metal zenéimben. Nézz le emiatt, nevezz szűklátókörűnek, megszoktam már, itt mindenki hihetetlenül nagy megfejtő. Főleg, aki már elfordult a metaltól, miközben x éve még javában istenítette ugyanezeket a bandákat.
Nekem elég az a kevéske kis érzés, ami még nyomokban ott van ezekben a zenékben.
A Metropolis 2 ma is épp olyan tökéletes lemez, mint amikor megvettem.
Új Symphony X-ről nincs új hír, stzar?

adamskij Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4112
Az első pontosítás: okt 19. Tütü pince.
A másodikért még nézek pár dolgot.
Fafara Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4111
na pont ez a kritika fedi nagyjabol az en velemenyemet is
Előzmény: Zero (4107)
Zero Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4110
az egyik másfél topicon másfélapuka néven valamelyik tag írta tegnap, hogy mennek "nyugatra", de nem írja, hogy kivel.
adamskij Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4109
Elsőre én is meglepődtem, de nem csak átkapcsolgatás közben
fél percig tartózkodtam a csatornán, hanem végignéztem ezután
a műsort. És többször is elhangzott ez. Most már csak az lehet,
hogy én vagyok olyan süket, hogy a Jovanotti-t összekeverem a
Jamiroquai-al, de azért ez igen súlyos lenne, bár nem elképzelhetetlen.
Utánanézek én is.
Előzmény: supertzar (4108)
supertzar Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4108
adamskij, közben megnéztem, a honlapok szerint Jamiék sehova sem mennek, totális pihi van.
Hacsak nem titkosított bulikat nyomnak a másfélék kedvéért.
Nem kell mindent elhinni amit a tévében mondanak :-)
Persze azt sem, amit itt az Indexen, úgyhogy bocsesz, ha mégis.
Előzmény: adamskij (4106)
Zero Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4107
a wanted.index.hu fülbemászó rovatában is van egy CarWashTagNacht kritika...érdemes elolvasni, teljesen a másik oldal...
adamskij Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4106
A dezinformáció elkerülése végett:
A Z+ iZé című műsorában kedden a másfél volt a vendég.
Mind az öten, Esztistül. És hát ott erről volt szó. A turné előtti utolsó
koncert: okt. 26, ha jól emlékszem, csütörtök, Tütü. Aztán irány Berlin,
azaz okt 27 Berlin. És ettől kezdve Németo.., Belgium, Franciao.
És a Jamiroquai előtt.

Hát ez a "nem semmi". Megérdemlik, igen, igen, megérdemlik!!
Előre kvadrofónia!!

A szörnyűségek végett:
Én szeretem a progresszív zenéket, sőt, azokat kedvelem.
Elkerülendő a "mi a progresszív napjainkban?" vitát, és csatlakozva
kenobi megállapításaihoz, továbbra is az a véleményem,
hogy a jó dalok számítanak, nem pedig a furcsa/kiszámolt zenei
megoldások. Félre ne értsen senki, a Dream napjaink legképzettebb
rock/metal csapata, ehhez kétség sem férhet. Mégsem ők írják a
legjobb, fogós dalokat. De a legprogresszívebbeket sem - értve ezalatt
a szó eredeti értelmét. Az már csak személyes véleményem, hogy
meg sem közelítik az Awake vagy az Images dalainak érzésvilágát.
És azokhoz képest a mostani lemez - számomra csalódás. Nagy csalódás.

Az Apocalyptica nagyon jó!

Fafara Layo&Bushwacka, DopeDragon, Ed Rush, John B
ízelítőül.

Zero Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4105
faff: Ezt hogy érted?
Előzmény: Fafara (4103)
Zero Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4104
megint "cinkelek", haha :-)
carwashtagnacht-ot a SR2001-re, lesz egy banda, aki nem fog közönséget énekeltetni, viszont mozog a színpadon, igaz háttal a crowd-nak :-) eddig minden koncertjük letaglózott. Egyszer megcsinálták azt, hohy egy 1200 W-os stroboszkópot a közönséggel szembe fordítottak és szinte végig ment a koncerten, ha apokaliptikus zenét keres valaki, bennük rátalál...apropó, Apocalyptica...a Cult nagyon jó lemez...a Path egy akkor slágerszám, hogy bármelyik metalbanda megirigyelhetné.
Előzmény: supertzar (4101)
Fafara Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4103
a carw....-ot szerintem kicsit tuldimenzionaltak.
Előzmény: Zero (4100)
kenobi Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4102
hóhó...

Itt senki nem mondta, hogy a P. Waltz vagy a King C. nem progresszív.

Szerintem a progresszív metal jelző elhangzása után egyaránt megjelenik a Dream T., a P. Waltz, a QR, a Cynic vagy a Messuggah, és ez így van rendjén.

Mint minden rövid stílusmeghatározás, így ez sem lehet pontos, de azt mégsem mondhatjuk mi, DT fanok, hogy mi "metal alapú, de jazz és klasszikus elemekkel átitatott komplex ritmikákra és virtuóz hangszeres játékra épülő" zenét szeretünk.
Egyébként nem is értem, ki állíthat olyan hülyeséget, hogy a DT nem progresszív? Egy vitán felül iskolateremtő lemezeket készítő zenekar akkor is progresszív marad, ha lemezről lemezre nem újítja meg a stílusát (Akkor a Pink Floyd sem progresszív, más bocs?!). Gondolom, azt azért senki nem állítja, hogy az első DT nem hozott gyökeresen új megközelítést.

Egyébként aki szerint a DT csak annyi, hogy "matekozzunk !", az a fülein ül. Nem állítom, hogy ez a leg érzelemdúsabb zene a világon, de annál tutkóra több érzelem van benne, mint a metal lemezek 90%-ában.

Tudod, egy zene nem attól lesz érzelemdús, hogy egy metalbanda színesítésként vonóst alkalmaz, de tökegyforma nótákat nyomat, hanem attól, ha valaki olyan fokon mestere a hangszerének, hogy mindent el tud mondani. Ilyen pl. Vai vagy Satriani, és majdnem ilyen Petrucci is.
Tudod milyen a matekos prog. metal? Pl. az After All, na az matek. A Nemesis pl. nem az. Számológéppel csak a ritmusváltásokat és a hangokat lehet kiszámolni, de JÓ DALOKAT írni így nem lehet. És a DT-nek vannak jó dalai. Átkozottul jó dalai.

Tehát szerinted a Kovenant érzelemdúsabb zene, mint az "agyatlan" Dream Theater?
No comment.

Előzmény: adamskij (4092)
supertzar Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4101
Most mi is a gond? Hogy itt is figyelek arra, mit írok le? Ha-ha!
Amúgy Jami... ügyben én azt hittem hosszú pihi van, legalább jövő tavaszig. Most akkor mi van? adamskij szörnyűségeket hord össze a Dreamről, aztán még dezinformál is. :-)))
Vagy mégis?
Előzmény: Zero (4098)
Zero Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4100
az awake még nálam, a tufánál is favorit, nagyon jó lemez, a mai nepig előkerül a walkmanem vendégeként, két carwashtagnacht-hallgatás közt...most tényleg az utóbbi a favorit...pénteken nyomtak egy nagyon jó koncertet az Aebsence, a Dying Wish és a Kaotika társaságában és azóta még fixebb a helyük a magnóban. A Disrtance demó, asszem '96-ból tipikus walkman-zene, azt se tudod, merre nézz, csak hogy ne találkozz egy tekintettel se az utcán, nagyon befordult anyag.
Előzmény: Fafara (4097)
Fafara Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4099
ja, masfel, masfel, telleg? de jo, imadom oket!!!
Előzmény: Fafara (4097)
Zero Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4098
figyeled a kis gonoszt, lebuktál funkytzar, Jamiroquai nagy kezdőbetűvel, Másfél kicsivel...Jamiroquai-t a hammerba :-)))
Előzmény: supertzar (4095)
Fafara Creative Commons License 2000.10.18 0 0 4097
azert az egy kicsit eros, hogy agyatlan lenne a dream...

milyen gepzeneben van erzes? marmint mit tudsz ajanlani? (nem piszkalodas kerdes)

a scene-temahoz annyit szolnek hozza, hogy mikor megvettem a lemezt ki sem lehetett robbantani a lejatszobol, naponta x-szer meghallgattam es hetekig. aztan azota nagyon ritkan veszem elo, asszem "tulhallgattam", vhogy mostanaban nincs kedvem hozza. erdekes modon az images es az awake barmikor... szoval nalam ez a ketto a nagy favorit, a scenest is imadom, de most pihentetem.

meg most divat lett szidni a dreamet ahogy eszrevettem, nem?

Előzmény: adamskij (4092)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!