ez azért nem teljesen így van:) A románnak kell még egy év legalább míg felveszi a ritmust..a támadás ezen poszton meg elsődlegesen MÉG Gyuláé. szal nem őrá esne az elsődleges válasz.. Aztán ki tudja mit hoz a második félév..Ott sok minden ki fog derülni.
Most hogy leigazoltátok ezt a román srácot beállóba, akkor ez azt is jelenti, hogy jövőre Gál már nem a Veszprémbe játszik? Szegedre megy vagy esetleg külföldre?
Holnap délelőtt 11-kor lesz a sorsolás a nyolcaddöntőkre.
A szóbajöhető ellenfelek, azaz a csoportgyőztesek, akik az 1-es kalapba kerültek: FRA Montpellier Handball SLO Celje Pivovarna Lasko DEN Aarhus GF ESP FC Barcelona-Cifec GER THW Kiel ESP BM Ciudad Real ESP Portland San Antonio GER SG Flensburg
A tavalyi nyolcaddöntősök közül 10-en újra itt vannak: Celje Pivovarna Lasko, Ciudad Real, FC Barcelona-Cifec, KIF Kolding, MKB Veszprém KC, Montpellier Handball, Pick Szeged, Portland San Antonio, SG Flensburg Handewitt, THW Kiel
Van 6 új csapat: Aarhus GF, Ademar Leon, Gorenje Velenje, Paris Handball, RK Zagreb, SC Magdeburg
Az egyetlen biztos pont, hogy a nyolcaddöntőben nem kaphatjuk a Ciudad Realt, hiszen azonos csoportból bekerült csapatok nem kerülhetnek össze a nyolcaddöntőben.
A csoportmásodikok kezdenek otthon (dec 3-4), a visszavágók a csoportelsők otthonában kerülnek megrendezésre (dec. 10-11).
Buzauba, a szállodába érkezve szinte az első pillanatban figyelemre méltó "folyosói" pletykába botlottunk: a jólértesültek azt suttogták, hogy délután 1-re a szállodába jön Cozma-apuka, hogy jelen legyen fia, Marian Cozma hároméves veszprémi szerződésének aláírásakor. Ha már a téma az utcán hevert, kicsit utánanéztünk, s a helyi lapokban megerősítést nyert az információnk, hiszen azok kész tényként tárgyalták a román klasszis magyarországra való igazolását. Új szerzeményünk az esti banketten szívesen nyilatkozott nekünk új szerződéséről.
</P">
- Gratulálunk az MKB ellen mutatott teljesítményedhez, ami sokak elismerését kivívta Veszprémben. Hogy értékeled az MKB ellen vívott két mérkőzést?
- Nagyon erős csapattal találkoztunk, amely a BL serleg elhódítására is esélyes. Veszprémben szerencsére jól játszottam, itthon sem ment rosszul a játék, csak sajnos most nem kaptam olyan jó labdákat, mint az első mérkőzésen, így nem lehettem annyira eredményes.
- A Veszprém vezetői mikor figyeltek fel rád, mikor kerestek meg először?
- A veszprémi mérkőzés után keresett meg a vezetőség, s azt mondták, hogy régóta figyeltek már.
- Milyen érzésekkel jössz a csapatunkba?
- Megtiszteltetés számomra, hogy európa egyik élcsapatánál egyáltalán felvetődött a nevem. Nagy örömmel megyek Veszprémbe és remélem, minél hamarabb sikerül beilleszkednem a csapatba és a fantasztikus veszprémi közönség is megszeret. Szeretném megnyerni a csapattal a bajnokságot és a Magyar Kupát, s nagy álmom a BL serleg elhódítása is. Ezen eredmények eléréséhez a körülmények a bakonyi fővárosban adottak.
- Hányas számú mezben szeretnél játszani Veszprémben?
- A 15-öst választanám, de az már Pásztor Istváné. A 30-as szám is szimpatikus nekem.
- Mit üzennél azoknak a veszprémi szurkolóknak, akik nem lehettek itt Romániában?
- Nagyon jó és jó értelemben vett vagány a közönség a veszprémi, nagyon tetszett amit tapasztaltam, s alig várom már, hogy teljesítményemmel megörvendeztessem őket.
Befejezésként egy érdekes adalék új szerzeményünkről: 3, azaz három éve (!!!) kezdett el kézilabdázni Édesapja unszolására, s ennyi idő alatt érett nemzetközileg is elismert klasszissá, olyannyira, hogy ebben az idényben a veszprémi mellett német és spanyol csapatok bombázták szerződési ajánlatukkal, az érte folytatott versenyből azonban szerencsére mi kerültünk ki győztesen.
Az interjú után több közös fotó is készült és átnyújtottuk neki az MKB Veszprém KC csapatának hivatalos sálját, amit a bankett során is a nyakában hordott. Az est folyamán a Dinamo Bukarest csapatának vezetőivel is sokat beszélgettünk, akik mind-mind azt mondták, hogy Mariannal nagyon jól jártunk és nagy erőssége lesz csapatunknak. Úgy legyen!
Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata 38-27-re legyőzte a román Dinamo Bukarestet a Bajnokok Ligája F-csoportjának negyedik fordulójában. Zdravko Zovko mester csapata ezzel a sikerrel továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll az élen a csoportban, és már biztosan ott lehet a kupasorozat nyolcaddöntőjében.
Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz könnyű dolga az MKB Veszprém csapatának a Dinamo Bukaresttel a Buzau városában megrendezett Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ugyanis a román gárda egy ideig szívósan kapaszkodott az első húsz percben öt-öt perceként meglógó magyar sztárcsapat után.
Az első félidő derekén még egyenlő (7-7) volt az állás, aztán szép lassan érvényesült Zrdavko Zovko, a horvát vezetőedző együttesének nagyobb tudása. A szünetre négygólos előnyt szerzett a vendégcsapat, amelyben Perez Carlos talán nyújtotta a legjobb teljesítményt, de jól védett Vlado Sola kapus is,
A második félidőben teljes mértékben a veszprémiek akarata érvényesült. Háromnegyed óra után megvolt a tízgólos különbség – a magyar bajnok a két együttes október 8-i összecsapásán éppen tíz találattal, 37-27-re győzött –, aztán később már a tizenkettő is.
A Veszprém a második harminc percben valósággal átgázolt ellenfelén, s a végén tizenegy gólos különbséggel győzött, 38-27-re. A mieink sikerének értékét növeli az is, hogy a legutóbbi kiírás döntőse, a spanyol Ciudad Real csak négy góllal, 28-24-re tudta megverni ezt a csapatot október elején ugyanebben a csarnokban.
A Gazeta Sportulirol nevű helyi újság információja szerint mérkőzés előtt eldőlt, hogy a román csapat óriás termetű beállósa, Marian Cozma jövőre az MKB Veszprém csapatához igazol.
FÉRFI KÉZILABDA BL, 4. FORDULÓ
Dinamo Bukarest – MKB Veszprém 27-38 (13-17)
Ezzel a győzelemmel a magyar gárda négy mérkőzés után is százszázalékos, és már biztosan továbbjut a legjobb 16 közé. Az F-csoport éllovasának imponáló, 141-106-os a gólkülönbsége.
A második helyen álló Ciudad Real holnap lép pályára a szlovákiai területen fekvő Eperjesen a Tatran Presov vendégeként.
F-CSOPORT:
AZ ÁLLÁS: 1. MKB Veszprém 4 4 - - 141-106 +35 8 pont
A végét leszámítva egy klassz interjú, jó kérdésekkel és jó válaszokkal. Én a helyetekben törölném a végét, és így Dzsomba szavai a jövővel kapcsolatban még nagyobb hangsúlyt kapnának...
Nagy kár, hogy nem konkréttumokról, érdekességekről szól az írás. Olyan rajongó szintű. Nekem elég semmit mondó. Ha valaki annyira közel volt a CR-hez írhatott volna valami közelebbit is, mert ha jobban belegondolok semmi új információt nem kaptam róluk, amit eddig ne tudtam volna...