AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
te jó ég, nappal nem vagyok gépközelben és fellendül a topic.
és már megint gyilkolásszátok egymást. dejó....
(címlap átdizájnok tök jók, főleg a második aranyos, magától a rhapsodytól kiütést kapok, elb.ott egy fejek, viszont nagyon szép selyemingeik vannak :)) )
és nemtom mit vagytok oda, igenis adott országban kell nézni, hogy mivel eladható egy lap, tetszik-nemtetszik, ez már csak így működik a binznyicben kicsiben és nagyban. ha a coc jó lemezt csinált volna, akkor sem lenne értelme címlapra tenni, therapyt meg főleg, lehet anyázni
meg francia, meg spanyol, meg görög, meg lengyel :-)) Skandináviát csak azért nem írom, mert ott nincs Hammer, más metal lapok vannak. De ahol a Hammerfall No.1. lett a poplemezek között (Svédo.), ott bizonyára a Rhapsodytól sem kezdenek büfizni :-)
K! borítók: Green Day, Offspring, Deftones
MH brit: Manson,Soulfly,PitchShifter
MH Izrael: Labyrinth
Terrorizer: Dickinson
Mi az, hogy álnick? Ez a rendes, saját nickem, senkiét nem hamisítom, egyedül használom, nem keverhető máséval össze. IRL is vállalom, hogy itt és most ezzel a moderátorhoz fordulással a hammeros gárda messze túllőt a célon, de ezt a témát már ők is lezárták.
Egyetertek patek-kel, tenyleg minek kell folyton eroltetni ezeket a nyalas modern zenakarokat? OK azok tobbsege akik ide irkal ezt igenyli, de ez csak azert van
mert ezek nehany kivetellel mind ilyen szamitogepbuzik, nem igazi metalosok.
Rajtuk kivul az orszagban ott van meg tobbezer fanatikus rocker , akik ugyanigy
hanynak ezektol a paparoach-vagy miktol. Nem is ertem hogy lehetnek emberek
akik kedvelik a rappelest. Nekem ne akarja egy ilyen kis zselezett
haju majom a pofamba magyarazni hogy milyen laza gyerek is o , nagy bandavezer
meg gordeszkas, es mennyire imadjak a kis csitrik.
Es azok akik ezeket szeretik tenyleg nem is tudjak mi az a metal hammer, soha nem
is fogjak megvenni, plane nem otszaz forintert
Hogyan lehetne osszemerheto egy ilyen zenekar zeneileg, emberileg, akar egy Nevermore-hoz egy King's X-hez vagy egy Opeth-hez ?!? Brutalitasilag egy Nile-hoz emperor-hoz , morbidangel -hez kepest??
mi szukseg volt arra a sok Macskanagrag interjura is? En szinte mindent elolvasok, es
szarok ra ki hogy nez ki, de amikor meglatok egy ilyen sargara festett haju arcot mindig bofoghetnekem tamad
ezerszer leirtak mar de ezek a szarok tenyleg par even belul eltunnek
az lenne a legjobb ha egyaltalan nem is lennenek magyar zenekarok a lapban , azt
a par tehetseges death meg prog bandat leszamitva . A tobbiek csak szolgai masolok,
majmoljak az amerikai korn vagy grunge zenekarokat, vagy a skandiav gotokat.
Holott azok kozott is alig akad igazan ertekelheto.
a tobbiek tehetsegtelenek, kutyautok, nem erdemlik meg a tamogatast
a kovetkezo zenekarok teljesitmenye az en szememben egy nagy nulla, nem is zene:
ektomorf
mindcrime
replika
fresfabrik
blindmyself
without face
strong deformity
superbuttvagy mi???
nek sprain
dyingwis
meg a tobbiek
Es nem ertem mi tortenik a Queensryche-val. Azt gondolnam hogy idosodven az ember
egyre bolcsebbe valik, mar ok is tul vannak a negyvenen , de naluk epp az ellenkezojet latom.Nem birom felfogni, miert nem
veszik eszre mennyire tragya a mai zenejuk a tiz evvel ezelottihez kepest. Most tenyleg
ennyire hulyek, vagy csak megszokasbol folytatjak, keptelenek abbahagyni? Oriasit
hibaznak egy lemezzel 97-ben aztan ket ev mulva ugyanazt megismetlik tiszta rohejes
Es akkor meg az interjukban korabban azt nyilatkoztak, hogy visszaternek a gyokerekhez
gratulalok fiuk ezt jol elbasztatok
Megvalami a Milan Peter temahoz. Nem tudom azok akik annyira utaljak, mennyire kisertek
figyelemmel a munkassagat. En 96-ota szinte minden lemezkritikajat-koncertbeszamolojat
elolvasom, mondjuk a tobbieket is , hiszen ezert veszem a lapot nem az interjuk miatt . Mar a legelso Dynamo beszamoloja nagyon tetszett, arra gondoltam aki
egyszerre szereti a Spiritual beggars-t meg a Slayer-t azzal mar nagy gond nem lehet.
En is erzek egyfajta gyuloletet a szavaiban, de ez a gyulolet az emberiseg egesze ellen
iranyul, mely muanyag korunknak koszonheto. Ebben nem latok kivetnivalot.
Figyi, sosem mondtam, hogy követendő példának tartom a Kerrang!ot (bár '82-'83-ban még jók voltak, ha-ha) vagy a brit Hammert. Te kérdezted, hogy miért vegyes a fogadtatása a COC albumnak, erre válaszoltam. Amúgy sem COC, sem Therapy? nem volt most K! vagy brit MH borítón.
Friss COC hír:
"Corrosion Of Conformity drummer, Reed Mullin has been forced to sit out the groups upcoming tour with Clutch and others. He will miss all dates from November 15th through till December 23rd due to "back problems". Eyehategod's drummer, Jimmy Bower will fill in for him on all dates."
Phil Anselmo meg bordáját törte, aztán így elhalasztották februárig a Morbid/Kittie/Pantera US turnét. Kicsit furi, mert ha jól rémlik, Phil OD-ja után másnap már játszott a Pantera. Hiába, ő is öregszik... Vagy valami suskus van
hat csak ugy, hogy amikor ellenpeldat kell felhozni, akkor johet a kerrang meg angol mhh, meg mittommegmi, de ha arrol van szo, hogy ti miert nem szerkesztetek ossze egy (minimum es megkozelitoleg) hasonlo ujsagot, akkor meg nyafka, hogy azt itt nem tudjuk eladni. nemigaz?
ööööö...mikor erdekelt titeket a Kerrang?:)
sorry, hogy megint ide lyukadok ki, de ha egy csoppet is erdekelne titeket barmilyen mas szakmai lap IGAZAN, akkor nem Rhapsody lenne a cimlap:)
A COC Kerrang-beli nem túl kedvező fogadtatásáról már volt szó. Itt egy másik review, már meg nem mondom, honnan. Ez sem túl baráti.
Nyilván lesznek/vannak kedvező kritikák is (pl. MHH), de a fogadtatás eddig vegyesnek nevezhető.
COC - America's Volume Dealer
"Well, America's Volume Dealer might give Metallica and COC (symbolically just initials now) more in common to talk about when they stomp around the country on tour together. Even if it's only bad reviews. But hey it could be bad reviews and robust sales, which will finally salve Pepper's itch, which has grown to a full body rash after dealings with Columbia. And I can't quite see Phil Filth biting his tongue and going "(devil horns) COC!" given that the mancrank would rather mosh on tour with Morbid Angel. Damn, I wouldn't be so jazzed off about this album if the warm humanity of the songs wasn't so stupifyingly negated by their production values. This band was once the masters of groove, even catchy groove. America's Volume Dealer has none. Why? Reed's drum sound, tone, volume, and ultimately his performance. Forced to play electronic pads, Reed, who is the epitome of metal finesse, chock block drools his way through ballad and fey precious rocker alike, main problem being the pre-beat snare grace notes, something he is fond of, being keystroked in at the same volume as the two and four. This summarily ruins ballad Stare Too Long, opener Over Me and Who's Got The Fire, probably the best example of funky writing on here reduced to a three-legged sack-race of drunk bank managers. Painfully lacking in flow. Bass drum sounds like Kraftwerked-over Meco too, toms are lifeless, guitars are only a little bit ruined. Custer: "No, no Reed, to make this work, you gotta play shitty!"
Oh yeah, and Gittin' It On sounds like something off of Accept's Eat The Heat. That's what hurts, aside from the fact that Wiseblood and Deliverance were two of my favorite albums of the '90s. No, what burns my ass is that for all of Pepper's southern hospitality and blood red rock roots, COC put up a Wal-Mart in the middle of a lush summer, bees a' buzzin' backwood. The songs are for the most part there. Hated 'em at first but played it a bunch (because it's easy and I'm old), and I got to enjoy Pepper's vocals, his lyrics, the southern rock melodies and tones. But let's not go too far. Pepper writes a little too much ad copy here, faux-clever sloganeering wordplay hookery dropping like fake jewels of radio-play wisdom. As of late, Nevermore and In Flames are also both guilty of this, Nevermore because they are trying to counterbalance the difficult Dreaming Neon Black album with some memorable choruses, In Flames, because Anders' English ain't that good (Pinball Map, Square Nothing). However let's not forget, these records are solid 9's. But man, the songs here, variously successful and soft-shoe shilling as they are, are stomped dead by COC's and Custer's ill-advised, club-footed, oven-mitted dabbling in digital. Of course, it's only freaks like me that care about this stuff. It's probably all designed to sound good on scratchy radio. I made the mistake of playing the CD on headphones. Don't you.
figyi, szamodra a COC is vallalhatatlan, mert a fogadtatas "vegyes". Mitol vegyes? Vegyesebb, mint a Rhapsody?:)))) Kotve hiszem. Amugy lejjebb kerdeztem, hogy attol talalod vegyesnek, mert neked nem jott be, mas velemenyet meg nem hallotad?
Total Metal egy eleg jo metal musor a francia MCM-en. Illetve nem musor, mert csak klipek mennek, de legalabb nem olyan igenytelen mint a Zuzda.
Egyebkent en nem ismerem a Limp Bizkitet, csak a nevuket hallottam, meg azt, hogy az MTV Video Music Awardson nyertek - a hip-hop kategoriaban.
Jól látod, hiszen ha Fred lenne most a címlapon, olyan anyázás-folyam érkezne, hogy ahhoz képest a ti antimetal tirádátok meleg hangú dorombolás :-)
Másrészt meg Limp címlap számomra vállalhatatlan.
Azért a Limp a világ minden táján rock/metal újságokban szerepel. Persze egyre kevesebbet, mert átcsúsztak a Bravo/Popcorn vonalra, de azért az új albumhoz mindenütt van interjú. Én sem vagyok oda értük, de azért ez rock szerintem.
velem gondok vannak, getom is tudja, de a Papa Roach akkor is tetszik. Nem hiszem, hogy ezekre építjük a lapot, de nekik is van helyük nálunk. Hol másutt?
Mi az a Total Metal?
Supertzar,
teljesen okés, amit írsz. Nekem csak egy gondom van: a limp bizkit.
Mert szerintem sem Metál ez, sem Rokk. Most biztos, hogy nekemugrotok, de én fázom ettől az egésztől. És a legutóbbi Hammerben mást sem olvastam (enyhe túlzással) csak nú metál így, meg nú metál úgy.
Papa Roach, Limp, stb volt szerencsém látni őket a Total Metálban. Mit mondjak, közröhej. Akit ezek a zenék érdekelnek, azzal gondok vannak. Ne rájuk építsétek már az újságot...
kopmony: mit csinaljak a poszterrel egy demonlord koncerten?:) csukloszorito, vagy semmi mas! saturn azt mondta, hogy dobogos vagyok, ha nem is elso. legyen a rhap poszter az elso helyezete!:)
SZ.I. -> Állati a borítóterv, mostmár dtp-ötletért számlázzunk, én pl. egy Rhapsody-posztert kérnék a helyedben az igényes tervedért :-)))
moderátor -> Mi van, a politikában éppen béke van a nyilasok és a pufajkások között, hott így ráérsz itt aczélelvtárskodni? Máskor ezer évente, ha a Kultúrába vetődik egy főcenzor.
Diesel fenyegetést engedett meg magának. Nem a Ferrarissal, hanem a fórummal szemben - flooddal fenyegetődzött. Sokan ütik-verik egymást, de ebbe nem szólnak bele a moderátorok, nem védjük a usereket. Fenyegetést viszont sem URL, sem IRL nem tűrünk el!
Albi, nem hiszem, hogy nem érted. Therapy? jelenleg egy gyűjteményes albummal sehol a világon nem kerül címlapra, sem a COC egy vegyes fogadtatású új albummal. Mindkét bandát szeretem, de szeretem mondjuk a King's X-et is, de őket sem tehetnénk címlapra. A COC-nak a kazetta melléklettel szerintem elég komoly támogatást adtunk, lesz most interjú is, és Norbi is csak jókat írt róluk.
Igen, nekem ez a Rhapsody kép tetszik, nem vagyunk egyformák. A képet nem mi rendeltük, nem mi készítettük amúgy, hanem ez a csapat hivatalos promosorozata. Ők ezzel nyilván valamit ki akarnak fejezni.