AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
ha mar gorilla, par hete egy baratom mutatott vmi demoszeruseget, h mit szolok hozza, mert a srac rock'n roll vonalrol erkezett, aztan mas fullel milyen, de a sajatok is marha jok, eleg rockos volt meg szorakoztato
ja, cora szórólap, hehe, ez jó, főleg azzal a helyes kis matricával.
és ha tudnád, nem akarták elárulni mit hoznak a turmixba, csak a műteremben pakoltak ki mindenféle büdös sz.rt (talán még azt is) mintha a szag átjönne a képen, ehhh.
még esetleg ha tető nélkül, turmix indul és amint fröccsen szét a trutymó, de az is vérgyenge lett volna.
nem, a lemezcímet nem merték elárulni. mi az?
no hála'... kolléga fotózta, de fogtuk itt a fejünket jó páran itt, hogy. pedig egy másik kolléga, mármint wice bazi jó ötletekkel állt elő, de csak titokban.
Bocs, nem vettelek észre.
Rhapsody talán lesz a héten a terjesztőnél, nem tudom. Jelzem, ha tudok valami biztosat. Helloween, Skyclad, Cradle is esedékes.
Címlap Rhapsody lesz
Mondjuk az új brit Hammer CD-n ilyenek voltak most: My Ruin, Amen, Spineshank, Vast, Vandals, Plan A, Damage Manual, Earthtone 9, Napalm Death, 40 Grit, Sugar Coma, Occupational Hazard.
Tudod, milyen remittendánk lenne itthon egy ilyen válogatással? :-)
gyak: szerintem a Mood gitárjai annyira jellegzetesek, hogy aki szereti őket, az azonnal felismeri (még a Trouble-ben is, ha-ha). Ugyan tempóilag nem voltam elhalva az AC/DC nótájuktól (egy hallás), de ugyanezt még pár bandáról elmondhatnám. Ezt a primkó, de nagyon húzós kettő/négyet nem könnyű ám elcsípni.
Pl. Zana éppen el tudta volna. Miért beteg ötlet egy Action féle AC nóta? Ha valaki szellemiségében közel állt a korai AC-hez, az épp a Zolee-s Action volt.
A Mood szerintem a saját, létező hangzásával nyomta el a nótát, másoknál inkább csak az erősítőmárkát hallom, a stílust nem annyira :-)
Más. Nightwishről vélemény? Zúzott a hangzás, mi? :-)))
Magasabb művészeti szempontokról a tribute esetében egy számnál lehet beszélni, mégpedig az utolsónál:))))))
Én egyébként jól végigrágtam magam az anyagon és néhány első benyomást felnyomok ide, és majd holnap felrakom az egészről a véleményem. Lecc fájt!
Abszolút kedvencek, első hallásra: Strong, Very Bad Things, Hooligans, Nyers, Gorilla
Abszolút rossz: Anima, Plastic O'Hara, viszont ez annyira szubjektív, hogy az alternatív, elektro rajongók tuti kultuszként kezelik majd az ő feldolgozásaikat. De tény, hogy nagyon sok munkát rakott bele minden zenekar.
Egyébként a feldolgozók fele hard rock, metal, és punk/hc(VBT) így határozottan nem rossz az arány. Ennyi széles látókör meg kell, nem?
És ami miatt jó, hogy nincsenek öreg metálos csókák, az a Mood, amely zenekart, ha zeneileg nem is szeretem, nagyon jó kis bandának tartom és tisztelem, de amit itt műveltek, azaz simán eljátszották az eredeti AC számot, csak rosszabbul, azt nem értem. Miért nem valami jó kis Down stílusban?Némileg idegesítő. Tudnak ők sokkal jobbat is. Na, és akkor mit várjunk a Pokolgéptől vagy a Demonlordtól, ha egy ilyen, a periférián egész jól egyensúlyozó(értsd, a NWOHHM rajongóknak és modernebb arcoknak is bejövő) zenekar lusta arra, hogy egyénibbre, tényleg teljesen a saját arcára(vagy valami meglepő másra) formáljon egy számot? Ez nem annyira provokáció, aki hallotta már, vitassa már meg velem, igazam van-e?És mély tisztelet viszont a Strongnak és a Hooligansnak, akik viszont nagyon jól megcsinálták.
Supertzar, te hallottad. Szerinted?
Mellesleg ez az Action Zanával ACDC-t, nagyon beteg ötlet. Nagyon-nagyon. Nem is. Dark fantasy. Lidérces álom...:)))
Ja és nagyon jól szól a lemez és ez még csak nem is a végső master. Végre van egy fiatal hangmérnök Hidasi Barna(és tettestársa Regi) személyében, aki megmutatja a vén trottyoknak , hogy lehet jól szóló magyar Rocklemezt csinálni.
Neck Sparainék Barnát egyébként csak Terry Date-nek becézik. Tényleg, az új neck Sprain bitang állat lesz!
Lehet hogy jövőre jó évünk lesz?
Ó, és a Fresh Fabrik is nagyon jó.
Sőt, a Without Face is.
Na ennyit mára.
Persze ez a kör nemcsak ebből a tizenhat névből állt eredetileg, hanem kábé huszonnégy-huszonhat előadót takart. De idő-, helyhiány és egyéb körülmények miatt így formálódott ki a végleges névsor. Az Excel táblázatunkban ott volt az Ákoson és a TCS-n kívül a Junkies, a MÁK, a Korai Öröm, a Másfél vagy például a dr. Valter and the Lawbreakers neve is. Az biztos, hogy senki sem muszájból csinálta (vagy akarta csinálni), bármily meglepő, itt minden előadó azért közreműködik (vagy közreműködött volna), mert szereti az AC/DC-t.
Láttam a brand new Manson videót, hát nem tudom. Tiszta Beautiful People, de nekem ez az Antichrist-feeling visszahozatala már nem egészen hitelképes. Aki hallotta a lemezt, az nyugodtan győzzön meg az ellenkezőjéről.
Én mondjuk az elsőt bírtam nagyon, nem is értem, miért a másodikat isteníti mindeki, mikor a Portrait viszonylag eredetibb (vö. az AS lemez Reznor hatásaival) és izgisebb, a Mechanicalon meg erősebbek és fogósabbak voltak a dalok. Amikor anno a Protrait lemezt felvette nekem egy kedves lányismerősöm, akkor még azt sem tudtam, kik ezek, fotót sem láttam, de nagyon tetszett a zene - hogy az Antichrist lemezzel is így lettem volna, mármint mindenféle "körítés" nélkül, abban nem vagyok egészen biztos.
Viszont Anima/Strong, Superbutt/Very Bad Things/Strong, Fresh/Strong, Superbutt/Nyers közös bulit láthattál volna már, ha jobban kinyitod a szemecskéd...
Hiába, Svédországban az új Hammerfall került az első helyre a listákon, azért Európa mégiscsak jobb hely :)
Ezt a körös dolgot már kezdem érteni, annyira bizonygatjátok, bár még sosem láttam, hogy a Hooligans együtt turnézott volna a Freshsel vagy a Nyerssel, de egy Mood/Nyers turnéra is kiváncsi lennék :)) Vagy egy Anima/Bomberre, Fresh/Superbuttra, netán egy StrongDeformity/Gorillára...
VA - Te ki vagy a Superbuttból? Az énekes?
Igaza van önnek természetesen, de ebből a csoportosulásból kihagyta a véteket és a víájpít, na meg a vénuszt is. Kérem máskor figyeljen oda, vagy Nagy Méltóságos Prowler elégtételt vesz önön jól.
:)
VA mester pontosan elmondta, mit értek egy adott kör alatt.
Biztos te is látod, hogy a zenekarok egy-egy csoportja együtt pörög, koncerteket/turnékat csinálnak közösen, fesztiválokat szerveznek, stb. Ilyen volt egy-két éve a Fresh Fabrik-Blind Myself-Korog-Neurotrend féle csapat is, ilyen most a győri metalmozgalom, meg még sorolhatnám. Mi volt ezen olyan nehéz megértenivaló?
Nem véletlenül lett a VBT az első szám a lemezen! Egyébként ezerféleképpen lehetett volna válogatni a zenekarok között: itt leginkább úgy alakult, hogy azok a zenekarok csináltak feldolgozást, akikkel jóban vagyunk, személyesen ismerjük őket, találkozunk koncerteken, fesztiválokon, kiadónál stb. (nyilván a minőség és a változatosság is fontos volt, de ezzel azt hiszem nincs baj). Főként azért alakult ez így, mert amikor felvetődött az egész ötlet, ezek a zenekarok értesültek róla először és mindenki szólt, hogy szívesen beszállnának. És mivel mindegyikről sejthető volt, hogy jót csinálnak majd, miért ne? Gondolom egyébként VGK is valami ilyesmit érthet a "kör" alatt.
Az eladhatóság nem nagyon játszott szerepet, a kiadó (1G) csak annyit kért, hogy a saját zenekarai kerüljenek bele, ha ők is akarják. Persze nem haragudtak volna, ha lett volna TCS vagy Ákos, de így sincs bajuk az egésszel.
A "nyolcvanas évek/2000" különbség nekem azt jelenti, hogy az adott stílus mikor alakult ki, függetlenül attól, hogy a régebbiek az újak mellett ma is ugyanúgy léteznek. Nem feltétlenül gondolom, hogy valami abszolút értékben jobb lesz attól, hogy modern (zene vagy bármi), viszont mi ezt szeretjük, ebben élünk tehát ez az AC/DC Tribute is ilyen. Ha a "szerkesztők" és közreműködők közül egyébként bárki is "magasabb művészi szempontokról" beszélne az album kapcsán, akkor azt nyugodtan szájba lehet vágni... :-)
Megtisztelő, hogy sajnálsz, de akkor sem értem. Nem vagyok olyan bennfentes, mint egyesek, ezért kértem, hogy magyarázd el, amit írtál. Azt hittem, van valami értelme...