Vitaindítónak vázolom Pál apostol lényegesebb eltéréseit Jézus tanításaihoz viszonyítva.
1. Hit általi önigazulás az igazság megismerése helyett
2. Test és lélek ellenségeskedése a sötétség leleplezése helyett
3. Krisztus váltsághalála vagy Isten megbocsátása
4. A törvény betöltése vagy Jézus tanítása
5. Egyházi elöljárók vezetése vagy Isten Lelkének vezetése
6. Kárhozattól való félelem vagy az Isten szeretete
Részletesebb magyarázatot találtok az alábbi linken:
http://jezusvagypal.andreanum.hu/
távoli hasonlattal...nehogy rögtön elmenjünk oly irányba mint pl a teremtő képzelet - apage satanas:-) - az is egyfajta szemléletváltás ill inkább változás ha valaki intuitíve gondolkodik
de már látom ahogy nyúlsz a szekercédért... amire az vagyon írva láng bötűkkel: LOGIKA amivel kapcsolatban ahogy látom feltételezed hogy az nálam kimaradt a törzsfejlődés során
A keresztény megtérés inkáb a gondolkodás kizárását eredményez, amikor tételeket és látásokat kell a megtérés után hit által elfogadni. Mindegy hogy a tétel írástudótól vagy magából a Bibliából származik, nincs szükség egy egész tant megérteni, hanem csak az igazolást kikeresni. Ha az megvan a tétel el van fogadva.
Az a gond, hogy ezekkel az eredeti nyelvekkel nem foglalkoztam. Létezne olyan megfogalmazás az evangéliumok területén, ami nem a gondolkodásmód megváltozására utalna?
A napokba láttam a Pajor filmet megint és pont ezen gondolkodtam, hogy a megtérés az is egy folyamat. Az Istenországa nem akkor jött az életébe amikor elmondta a bűnösök imáját szvsz, ha nem jóval előbb benne volt már.
Nos visszatérve eredeti témánkhoz, hallottam egy gondolatot.
Az evangélium eredeti szövegei szerint a megtérés valójában a gondolkodásmód megváltozására célzott. Aminek természetesen a gyümölcsei a cselekedetekben tudnak jelentkezni.
Az embereknek a legnagyobb adható ajándék a társ. Egymásnak vagyunk ajándékba adva. Az idézet gondolom Jézusról szól. Szóval a feltámadáskor egymásnak fogunk örülni...
Tehát vállaljam fel, hogy megint kidobjanak? Egy-két barátom szerint hasonlítok Woody Harrelsonra, a született gyilkosok c. film főszereplőjére. Ők a telefonjukba Wiki Nox névvel írtak be.
Szeretek szélsőségesen hülye lenni, de ezekért többnyire kihajítanak. Viszont örülök neki, hogy ilyen is történt, hiszen ezek sok dolgot lelepleznek...
Azért, mert nagyon érdekel a történelem és a befolyásolás témája is. Ebben a suliban nagyon érdekes dolgokat tanulok, kielégíti a kiváncsiságomat. Az életvezetésről, meg annyit, hogy számomra Jézus az irányadó, de minden jóra nyitott vagyok. Szeretek töprengeni ilyen dolgokon, gyűjtöm a véleményeket.