Ne aggodjon, kisbaratom, valoban hatalmas poen volt :)
A mostani reszek kozul a Jetreles volt az egyik kedvencem, arnyalodott Neelix karaktere es fontos etikai problemaval foglalkozott.
Sot meg is lepett, olyan tortenet volt, amit nem tudtam kiszamitani!
Most már csak az a kérdés, hogy ha egyszer a Viasat jól le tudja írni a weboldalán a sorozat egyes részeit helyes sorrendben, akkor miért nem tudja jól le is adni?????????? Ez számomra valahogy felfoghatatlan. Nem olvassa a saját weboldalát :))) Kissé gagyi a dolog :/
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem: nem tudom, hogy ki nézi közületek a Voy ismétlését a Viasat-on, de kiváncsi lennék, hogy mely rész(eke)t hagyták ki. Ha valaki tudja akkor írja le, mert fontos lenne. Azt tudom, hogy a State of Flux-ot kihagyták, de még azon kívül kimaradt még valami????? A múlt héten nyaraltam, és nem tudtam ellenörizni, sajna.
5552 c = 5552x3x10^8 m/s = 1,6656x10^12 m/s = 1,6656x10^9 km/s = 1x10^9 mérföld/s azaz egymilliárd mérföld másodpercenként. A nagyságrendet azért eltalálta :-)
A Voyager max. sebessége Warp 9,975 = 5552 c
70000/5552=12 év. Persze nem lehet állandóan max. sebességgel menni.
70000/75=933 c ami azt jelenti, hogy a 75 évhez Warp 7.8-as átlag kell.
"... a hajo sebessege ... 4 milliard merfold masodpercenkent"
Gondolom masnak is feltunt,hogy itt valami nem stimmel.
A 4 milliard merfold/masodperc az
6.44x10~9 km/s sebesegnek felel meg.
Ezzel a sebeseggel egy fenyevet 1469 masodperc alatt tesznek meg az kb 24.48 perc.
(c=300000 km/s fenyev=9.4608x10~12 km)
Tehat hetvenezerszer 1469 masodpercig tart az ut,
az pedig csak 1190 nap illetve 3.26 ev.
Ezek szerint valamivel tobb mint 3 eve alatt haza ernenek ezzel a sebeseggel.
Ebbol a kovetkezokre lehet jutni.
1. Tom Paris-nek fogalma sincs a hajo alapveto parametereirol,illetve ugy altalaban lovese nincs a hajo miben leterol.
2. Janeway kapitany valamilyen ismeretlen okbol nem akarja hazavinni a hajot,es szandekosan hulyiti az embereket a 75 evvel.
3 A rendezo nem ismeri a szamokat.
4.A forditok nem tudnak angolul.
5..
6....
es meg sorolhatnam :)))
A hajo tenyleges sebesege amennyiben elhisszuk,hogy 700000 feny evet 75 foldi ev alatt tesznek meg:
Tavolsag=9.4608x10~12x70000=6.62x10~17 km =662,000,000,000,000,000
Azaz mindosze 662 trillio km tavolsagra vannak :))
Ezt elosztva 75-el,1 ev alatt 8.83x10~15 km tesznek meg ami 280,000,000 km/s sebesget jelent.
Tehat csak 280 millio kilometert tesznek meg masodpercenkent.
A fenysebeseg 933 szorosara kepes a hajo,szemben a fenti 21466 szoros fenysebeseggel.
A mai resz szerintem rendkivul jo volt. Rengeteg kerdes merulhetett fel a nezoben, illetve erdekes lehetosegeket vetitett egy esetleges jovovel kapcsolatban. Egy "Fold" a Delta kvadransban, IGAZI emberekkel...! Nekem tetszett.
Multkor kerdezte valaki, hogy mennyit tud a hajo. Nos, a mai reszben volt egy erdekes mondat: "... a hajo sebessege ... 4 milliard merfold masodpercenkent"
Teljesen tok mindegy, hogy egy fityego csak fityego, vagy esetleg vallasi jelkep! Munkaban, es peldaul egy hajon szolgalatban nem mas mint egy rendkivul balesetveszelyes valami. Beleakad valamibe, aztan letepi a fuledet es szevasz:(
Ugy gondolom, hogy Te esetleg meg tul fiatal lehetsz, ezert nem tudod, hogy itt a Foldon, a jelen korban is rendesen korlatozzak a melohejeken a hordhato gyuruk, nyaklancok, fulbevalok szamat es meretet, pontosan a balesetveszely miatt.
Az lett volna szerintem a furcsa, ha nem veteti ki, az lett volna igazan realitastalan.
bye
Ha jól emlékszem Ro-val is levetették amikor először felbukkant, de mikor az epizód végén Picard felvette a legénységbe (és ezzel elfogadta olyannak amilyen) büszkén visszarakta a fülébe.
Ime a hozzászólásom a ST. fekázó individumnak:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P és még sokan mások.