Keresés

Részletes keresés

opilca Creative Commons License 2008.02.02 0 0 636

Ha  valami kérdés eszembe jut  megirom ,remélem nem sokaltok be tőlem légyszives segitsetek::

valószinüleg  túl lépjük a belső repülőgépek  csomag suly limitjeit. van infotok arról menniy a plusz költség kilónként:,?,  a reptársaságoknál??

országban taxi árak??

köxi

opilca Creative Commons License 2008.02.02 0 0 635

Sziasztok.Remélem jár erre valaki:)))  Segitséget szeretnénk kérni a barátnőmmel. A nyáron újra  Thaiföldre utazunk, de most szeretnénk a kalandot kiegészíteni  egy  fülöp szigeteki túrával . Sok infóra lenne szükségünk.

-ÁLtalános júliusi időjárás??

-Olcsó belső repűlőjegyek

-desztinációk(repülők)

-Banaue ?? rizs teraszok nyáron?? milyen  állapotban vanank??

-banaue-ba való eljutási lehetőségek  földi légi?? honnan ? hogyan lehet megtalálni a lehetőségeket ?körübelül milyen árra  kell számitani:?? banaue - szállás lehetőségek:?

- boracay?? nyáron??

-vizum szükséges? ha igen menniybe kerül??

-mit érdemes megnézni?? meglátogatni?? manila  banaue  boracay  körzetében??árak? utazási lehetőségek?

-valószinüleg  vagy bangkokból vagy kulala lumpuron keresztűl utazunk manilába  .tudtok kedvező olcsó repülési lehetőséget?? társaság??web cim??

-ételek italok?étkezés??az országban??

-ruházat : banaue térségben??mit javasoltok,akik jártaTOK OTT A NYÁRI IDÖSZAKBAN?

-költségek::árak manilában boracay-on banaue-ban? tax  éttermek??szállások ilyemik?? belépők?? természetvédelnmi területeken?

-ha szükséges kisérő kell  banaue-ban?? aki a jó helyekre tud elkisérni?,

Elnézést kérek hogy nem vagyok túlságosan felkészült ,de most döntöttünk a szigetek mellett és még nem jártam körüla témát?? kérlek segitsetek.

minden ötletetnek infónak örülnénk.tippek.ilyesmi.)

ui: ja és ha valaki tervezi a juliusi idöszakban a szigeteket : akkor társulhatunk. sziasztok és köszönöm várom az infókat sziasztok  palkó csicsó:)))

ombolipal@gmail.com

naish73 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 634
Áruld már el, hogy mit csinálsz arrafelé, mert kilyukad az oldalam :) Ez nem lehet csak utazás...
Előzmény: W.L. (633)
W.L. Creative Commons License 2008.02.02 0 0 633

Ha nem valtozik a helyzet, lassan itt Del-Kina partjainal is jegtorokre lesz szukseg.

Menekulok is ma este Manilaba.

Igy viszont alighanem majdnem 4 hetem lesz a Fulop-szigeteken, ami az erdeti utitervben nem szerepelt.

Előzmény: naish73 (632)
naish73 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 632
Hol lehet erről a "jégtörős" dologról többet megtudni?
Előzmény: R-U-D (630)
minimal Creative Commons License 2008.01.31 0 0 631
Irtam az Fbookon, hetvegen lehet at tudnek ugrani egy-ket orara!
Előzmény: R-U-D (630)
R-U-D Creative Commons License 2008.01.31 0 0 630

huu, nagyon restellem, de igy tortent

valamikor talalkozhatnank, van mit mutatnunk :-)

Előzmény: minimal (629)
minimal Creative Commons License 2008.01.31 0 0 629

Kerem szepen! :o)

Mastol kell megtudnom, hogy itthon vagy? :o)

Előzmény: R-U-D (628)
R-U-D Creative Commons License 2008.01.31 0 0 628

Sabangbol bancaval lehet menni El Nidoba. Van jarat hetente parszor.

8 oras utnak indul, de konnyen 24 orassa valhat mint az en estemben az elromlott motor miatt.

Előzmény: SyL (624)
mocodima Creative Commons License 2008.01.29 0 0 627
Mármint 10 ezer forintokat a repülőjegyre nem költenék. Nem tudom, mennyi a rezervátumba a belépő.
A biztonsági ellenőrzés pedig valóban nevetséges. Többször vittem a nagy, 12 kilós utazótáskát és a hátizsákot magammal plázába vagy mondjuk a manilai LRT-re, csak a dobverővel odébbtoltak néhány cuccot bennük aztán mondták, hogy mehetek.
Davao-ban már nem volt természetes, hogy mindenki beszéljen angolul.

Manilában nemzetközi departure esetén már 750 pesot (3000 Ft) kell befizetni a reptéren.
Előzmény: mocodima (626)
mocodima Creative Commons License 2008.01.29 0 0 626
Meg kellett szakítanom az üdülést, de néhány észrevételt megosztanék itt.
Mintha teljesen amerikaiakra szabták volna az országot. Bankokban csak USD-t lehet beváltani pesora. USD-t nem lehet venni. (Kisebb pénzváltók foglalkoznak más valutákkal.) Amerikai popzenét harsognak a hangszórók a parkokban.
Davao városában töltöttem két napot, a hallottak látottak alapján teljesen felesleges volt odamennem. Nem vagyok ornitológus, hogy a majomevő sas látványáért fizessek 10 ezer forintokat. Mindanao szigetét nem javaslom turistáknak (rövid ottartózkodásom tapasztalataira építve).
A város még biztonságos, a hegyek közé ne menjek, ezt mondták helyi lakosok.
Davao-ban 1300 Ft-ért szálltam meg nem légkondis szobában az Evergreen hotelben. De gondolom frekventáltabb helyeken, mint Boracay vagy El Nido stb. csakis 4000 Ft-tól felfelé lehet éjszakánként meghálni. (Mellesleg, mint egyik taxisofőröm mondta, hölgyet egész éjszakára 4-6 ezer forintért lehet hazavinni.)
MABUHAY!
Előzmény: W.L. (625)
W.L. Creative Commons License 2008.01.28 -1 0 625

Szerintem se aprozd el a 3 hetet.

Hagyd ki a visayai szigeteket, Palawan ugyis sokkal szebb!

Ugy tobb idod maradna Palawanra es Eszak-Luzonra - szerintem az orszag ket legjobb resze.

SyL Creative Commons License 2008.01.27 0 0 624

Szia.

El Nido -ra szánhatsz három napot is, a Bacuit Archipelago ban nyomnak a banca -sok Island hopping -ot, Tour a, Tour b, és Tour c -t. Mindegyik egy-egy nap. Más lagunákba, szigetekre visznek. Sznorkelling paradicsom. Puerto bol nem tudom hogy jutsz Nido ba, de ha busszal akkor Sabangot nem érdemes kihagyni, igaz hogy korlatozottan van áram, nincs net, és pénzt sem tudsz ott váltani de megér 2 napot, nagyon szép a partja.

Ha nidobol akarsz tovabb menni boracay -ra érdemes idoben foglalni gépet, ha egyáltalán repülnek, talán a Cebu pacific.

Vagy vissza Puertoba, de egyhuzamban jeepney -vel elég kemény 12 oras zötykölödés, disznok és kakasok társaságában :)

2 napja még malaysiaban páltam a 30 fokos tengerben, most értem haza HongKong bol, de már most nézegetem hova meneküljek tovább ebböl a hidegböl:)

Szemuveget meg pipat mindenhol kapni, még akár Nido ban is.

Jó utazást.

Előzmény: mocodima (622)
naish73 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 623
Konkrét boltról nem tudok Manilában, de vannak bevásárlóközpontok, meg piacok, biztos kapsz valahol búvárszemüveget, meg pipát.

Én Palawanon min. 1 hetet töltenék a háromból, vagy még egy kicsit többet. Nem lehet olyan gyorsan mozogni a helyszínek között, meg érdemes ott tölteni az időt, nagyon szép. El Nidoban betekintész nyerhetsz egy tengerparti falu életébe. Kíváncsi lennék, mennyit változott az elmúlt 2 évben. Majd tegyél fel fotókat, légyszi.

Luzonon se csak a rizsteraszok érdekesek, lásd kb. kérdésére írtakat nemrég.
Többi helyszínről nem tudok nyilatkozni, mert nem voltam.
Manilában óvatosan, mert helyenként brutális!
Előzmény: mocodima (622)
mocodima Creative Commons License 2008.01.22 0 0 622
Sziasztok!

Kicsit későn írok a fórumba. Én végigolvastam ezt a topicot!
Útitervem a következő lesz. Persze nagyon képlékeny: Manilába érkezem 2008.január.25-én hajnalban. A hétvégét ott töltöm, vennem kell néhány dolgot, a többi között egy tasakot víz alatti fotózáshoz. Búvárszemüveg és pipa is kell. Tipp, hogy merre kapható?
Busuangára nem mennék, mert nem búvárkodok felszereléssel.
Tehát Maniláról megyek Puerto Princessaba repcsivel. El Nidoban két éjszaka. Talán onnan Boracay, Cebu, Bohol.
Mindanao szigetről még nincs elég infóm.
Összesen három hetet leszek a Fülöp-szk-en. Örülnék, ha segítenétek beosztani, mire mennyi időt szánjak. Szeretnék kicsit betekintést nyerni az életvitelbe, de a strandolás se maradjon el!
Luzon szigetén nem utazok, a rizsteraszokat megnézem Kínában.

Várom a mielőbbi válaszokat! Sziasztok
mrgili Creative Commons License 2008.01.11 0 0 621

kedves w.l

kősszi a gyors valaszt .na most az a story pattayan dekolok 4 honapja es elkel hagynom az orszagot laoshoz nincsen kedvem.

de a fulőp szigeteken meg nem voltam .valahova lekel szálnom vagy cebu vagy manila.érdekel az ejszakai élet az árak szálás stb deep-cafe@hotmail.com ha tudnál még infot adni jo lenne

W.L. Creative Commons License 2008.01.10 0 0 620
Szerintem onmagaban sem Manila, sem Cebu nem er meg egy utat... hacsak nem az "ejszakai elet" erdekel!

3 honapos vizum nincs, de 59 napos felveheto fulop-szigeteki kovetsegektol kulfoldon, es utana meghosszabithato a tovabbi 1 hobnapra (vagy tobbre is).

Hova erdemes menni?
Rengeteg helyre - eloszor erdemes lenne egy utikonyvben olvasgatni a lehetosegekrol.
Előzmény: mrgili (619)
mrgili Creative Commons License 2007.12.25 0 0 619

jan 29 erkezek nem tudom meg hova cebu vagy manila melyik a jobb.

ki tudja hogy van 3 honapos vizum

vagy mennyiert lehet bérelni  egy condot

hova erdemes menni

3 honapig szeretnek kint lakni de minden segitsegre tipre szuksegem van

thx,              deep-cafe@hotmail.com

mrgili Creative Commons License 2007.12.25 0 0 618

hello s.o.s

thailandon vagyok es akkarok menni cebu stb de ugy látom cebu nagyon negativ város.

hova mehetek ami jo és biztonságos,jok a csajok stb

e-mail deep-cafe@hotmail.com

thx

kb. Creative Commons License 2007.12.16 0 0 617
Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
W.L. Creative Commons License 2007.12.16 0 0 616

Szerintem 10 napra egy rovidebb eszak-luzoni korut realis.

A tipikus Cordillera utvonal Manila-Baguio-Sagada-Bontoc-Banaue-Manila, ehhez esetleg berelt kocsival meg lehet probalni Vigan es Laoag kornyeket hozzaadni.

Angeles/Clark korul a Pinatubo tura is nagyon jo.

Nem tudom, mennyire lesznek zoldek a rizsteraszok, de az teny, hogy eg es fold a kulonbseg akozott, amikor zoldellve illetve amikor csak frissen palantazva latod oket.

En lattam mindkettot! Amugy a Bontoc (illetve Maligcong) koruli teraszok is erdekesek, masok mint a Banaue koruliek.

Előzmény: kb. (613)
naish73 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 615
Arra azért vigyázzatok, ha a Tiger-rel mentek Macau-ból Manilába, hogy a gép Clarkba (Angeles) érkezik!!
Előzmény: sipoka (611)
naish73 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 614
Kb. két évvel ezelőtt volt R-U-D a rizsteraszoknál autóval (keress vissza itt a topicon, elég sok infó van), ő most valószínű nem fog válaszolni, mert nincs itthon. Amit emellett ajánlok az Palawan, de valószínű, hogy a kettő egy hétbe nem fér bele (W.L. szerint biztos). Ha Palawan nem fér bele, akkor ott van Luzonon a Mt. Pinatubo, a Mt. Mayon és a Lake Taal, vagy egy rövid látogatás Busuangán kisrepcsivel (Seair), ill. tovább északra Luzonon.

December második felében kezdenek ültetni a rizsteraszoknál, úgy tudom.

Ha még nincs könyved, inkább a Jens Peters félét vedd meg, hasznosabb (kint is kapni) Ha még nem találtad meg, a www.travelphil.com -on is van némi infó.
Előzmény: kb. (613)
kb. Creative Commons License 2007.12.15 0 0 613
Tíz nap múlva megyek a Fülöp-szigetekre, pontosabban Manilába érkezem és onnan is fogok egy héttel később visszajönni. Hirtelen ötlettől vezérelve lett ez a célpont, máshova készültem, de oda irreálisan drága a repjegy erre az időszakra, így lett Manila. Szóval tpk. semmit se tudok az országról utazási, látnivaló szempontból, eddig nem jártam ott, de még nem is terveztem. A neten már nézelődtem egy kicsit és holnapra lesz útikönyvem is, de egyrészt hátha gyorsabban kapok itt válaszokat, másrészt akár naprakészebbek és jobbak is lehetnek a fórumon kapott személyes válaszok.

Egy rövid hétbe persze szinte semmi se fér bele, első ötletem az, hogy Manilában bérelt kocsival elindulunk (3 fő) északra. Szeretnénk megnézni a Banaue-nél (vagy még inkább a környékén, mert azok állítólag még szebbek) található teraszos rizsföldeket. A kérdéseim:
1. Meg tudja mondani valaki, hogy az év ezen szakaszában fel vannak-e töltve vízzel a teraszok? Pontos választ erre még nem találtam, de az aratási, stb. időpontokból kiindulva határesetnek tűnik.
2. Mik azok, ami még belefér egy hétbe (Manilától Maniláig)? A http://rikaphil.com/banaue_module_en.html oldalon szereplő útvonalnál van esetleg jobb javaslat?
3. Egy ilyen egyhetes út esetében a bérelt autóval közlekedés ellen szól bármi a Fülöp-szigeteken? Több éve vezetek Ázsiában (nagyrészt Kínában), így nem újdonság az európaitól eltérő közlekedési kultúra.
Előre is köszönöm a válaszokat.
W.L. Creative Commons License 2007.12.15 0 0 612

Erre! :-)

Elvileg jovo szeptember vegeig maradhatnek az orszagban, viszont addig csak egyszeren hagyhatom el.

Az az egyszeri alighanem Tajvan lesz Manilan at, bar eredetileg szerettem volna egy kis mikroneziai kiruccanast is beiktatni Manilabol. Sajna ugy tunik, az utobbi nem jon ossze.

Cebu egyebkent nemcsak mint varos volt randa, hanem az egesz sziget is.

Borzaszto tulnepesedett, es ebbol adodoan a termeszet teljesen leirtva.

Meg a fo buvarcsodanak kikialtott Pescador-sziget sem volt nagy durranas.

Előzmény: naish73 (610)
sipoka Creative Commons License 2007.12.14 0 0 611

Merre? Még nem tom..holnap este lesz a nagy össznépi megbeszélős tali..úgyh felvetem ezt a kérdést!

Ami tuti továbbra is: BP- HKG - Macau - Manila -..?..- Palawan - Kota Kinabalu - Brunei - Borneo..további részek(még képlékeny) - Macau - HKG - BP

Egyébként asszem, ha a többieknek fontos vmiért a cebui kiruccanás, én akkor is nagyon szuperül elleszek Palawanon addig:-)

Előzmény: naish73 (610)
naish73 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 610
És most merre?
(Merem föltenni a kérdést, mert már úgyis gyűjtőtopicról van szó, hiába F-szigetek a címe.)
Egyébként én se hallottam jókat Ceburól. A város már-már Manilával vetekszik.
Előzmény: W.L. (607)
naish73 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 609
Csak a csoki hegyek vannak a közelben, mint érdekesség, szerintem, meg a Jens Peters könyv elején lévő homokpados sziget, de olyan van El Nido-nál is van.
Előzmény: sipoka (608)
sipoka Creative Commons License 2007.12.13 0 0 608

Sziasztok!

Upsz a kérdést nem olvastam a múltkor, vagyis inkább nem tudatosult, hogy ez egy kérdés volt:-)

Cebun semmi nem fogott meg, egyszerűen csak beraktuk az utitervbe! De majd, most ha beszélek hétvégén a srácokkal rákérdezek, hogy miért is akarunk odamenni?-.)

Előzmény: naish73 (606)
W.L. Creative Commons License 2007.12.13 0 0 607

En voltam Cebun, es szerintem az orszag legrondabb, leglepusztultabb szigete.

A varos tortenelmi latnivaloi megernek kb. 1 orat, de tobbet nem.

Strandolas es egyeb olyasmi mint "tropusi sziget hangulat" ugyeben valoban Palawan a legjobb es legszebb hely.

Ugy nez ki 1-2 honapon belul viszontlatom en is a Fulop-szigeteket. ;-)

Előzmény: naish73 (606)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!