AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
kezdem nem szeretni, hogy az összes kedvenc zenészem beszáll statisztálni az Iced Earthbe.
Merthogy Steve nem tudja száz százalékosan kibontakoztatni egyéniségét, ott, az hóttziher.
Nem egészen. Jon volt az eredeti énekes, a tesója Criss a gitáros. A Streets után szállt ki Jon, és megcsinálta a power metalosabb Doctor Butcher lemezt Chris Caffery gitárossal. Saváék ekkor vették be Zak Stevenst, az ő első lemeze az Edge Of Thorns volt. 1993 októberében Criss autóbalesetet szenvedett, meghalt (RIP), akkor jött vissza Jon, hogy életben tartsa a bandát. Azóta így dolgoztak: a fő énekes Zak, de Jon is hallatta a hangját, főként vokálban.
A többit majd szuper hozzáteszi :)))
Az Edge of Thorns is tetszik.. :)
Ami a lenyeg, nem ismerem a bandatagokat, es a kulonfele felallasokat, csak a CD-k vannak meg...
Ami a forumbol lejott : Criss Oliva volt az elso eneked, de a tesokaja, Jon is a bandaban van...aztan Criss meghalt, Zak jott helyette, o viszont most megy, es Jon enekelne...Jol latom ? :))) Ha igen, akkor hogy enekelhetett Jon a Gutter Ballet-en, meg a Sirensen meg ezeken ? :)
Azokon Jon Oliva, úgyhogy felsorakozhatsz stzar mellé :)
Engem viszont sokkolt ez a hír, mert imádom Zak hangját, sőt, a szerény, visszafogott egyénisége is tetszik. Akkorákat énekelt már az Edge Of Thorns albumon is, hogy az csoda. Nem lesz könnyű az újabb keletű Savatage dalokat bárkivel is elénekeltetni. Szerintem Oliva hangja már messze nem olyan jó, mint mondjuk 10-12 éve volt.
Nem tudok pontos számokat, de a 15 millió nekem az amerikai eladásnak tűnik, az nagyjából stimmelhet, és akkor mondjuk a 34 az egész világon. Marha sok, de végül is nem lehetetlen. Mick Wall csak nem ír le baromságokat :-)
Supertzar,figyusz csak:Nem tudod veletlenul,mi a helyes adat a Guns Appetite for destructionjenek eladasanal?A Classic Rock magazin ( foszerk:Mick Wall) kovetkezetesen 34 milliot ir,mindenhol mashol a "szokasos" 15 millio.
Ma kapunk teljes számcímlistát, köszönetrovatot, a héten befejeződik a borító, megjön a master, aztán indulhat a gyártás. November közepe, teháét úgy 15. és 20. között. Ha minden nálunk van, akkor tudok majd pontosabb időpontot.
Olvastam az interjút! Klassz!
Te is félreértesz. Én nem mondtam hogy körbetáncoltad, csak azt hogy örültél hogy "visszajött" Jon.
Tényleg nem tehetsz róla:))))
(megjegyzem a Sirens király...(mármint a nóta))
Egyébként koncerten elmegy Jon hangja
G
ui. John West jöhet, de csak akkor ha koncerten ő is úgy forgatja a szemeit a Handful of Rain-nél mint Zak:))))
ui2. nézzetek csak meg pár Zak-es koncertvideót, és próbáljátok már kitalálni mit néz
persze lehet hogy kancsal:)))
Nem, félreértesz. Nem táncoltam körbe a lakást, amikor meghallottam, hogy Zak kivált, mert már tökre elfogadtam. De objektíven szemlélve Zak csak egy technikás, finom énekhangot adott a Savának (az sem kevés, persze), ami nélkül még elboldogulhatnak (a stúdióban).
Arról meg nem tehetek, hogy a Sirens album óta istenítem őket :-)))
John West például? Caffery nagy cimbije, tökös hang, jó fazon, legfeljebb átugrik a Royal Huntból :-)
In Zeiten, in denen man mit drei Klicks am
Computer vietnamesischen GrindCore, sibirischen Gulag-Rock oder die neuesten
Hits der New Wave Of Albanian Heavy Metal findet, muss jedoch etwas mehr
Substanz dahinterstecken. Das Ganze mag ja ganz toll auf die Diskriminierung der
Roma hinweisen (zu denen auch die beiden EKTOMORF-Chefs Zotan und Csaba
Farkas gehören), nervt aber. Zum Antesten sei hier ´Sunto Dél Mulo´ empfohlen,
hehe, a németek kicsit taplók néha:))))
az album egyébkent 5-t kapott (szvsz kb. jogosan)
G
ui.ja a Rock Hard-ból való a részlet
supertzar
itt megint egy olyan témánál vagyunk, hogy te egy másik korosztály vagy, neked a Hall of the Mountain King a jelen volt, nekem az első Sava albumom a Handful of Rain volt, az előbb említettet csak a Criss Oliva koncert tribute-n hallottam és bár az a véleményem hogy remek nóta, de annyit számomra nem jelent
a régi albumokat pedig egyértelműen Criss Oliva miatt hallgatom, még akkor is ha a Savatage központi figurája Jon Oliva marad( a dalok, azok mindig is ott vannak a szeren)
Jól van ez így, én rettenetesen tudom sajnálni, hogy Zak elment, te pedig örülsz jól, hogy Jon megint a lead singer, persze engem sem zavar, ez a fasza a zenében.
Persze kiváncsi vagyok kit vesznek be helyette.
G
Streets, Gutter Ballet, Hall Of The Mountain King - ezek azért nem gyenge Sava albumok, hogy ne csak a korai kedvenceket említsem. Ez a vonal talán Criss nélkül is működhet. Talán...
Zak egy tökéletes technikájú énekes, de egy hangot nem tudott írni a Savában, nyilván ezért is lécelt le. A mai viszonyok között szerintem nem marad sokáig jobless. :-)
Jon tényleg nem egy tökéletes énekes, szenved is egyes témákkal élőben, de van benne olyan szenvedély, tűz, ami szerintem Zakből hiányzott.
Másrészt azt sem tudom elképzelni, hogy a turnéra nem kerül majd új énekes a bandába. Egy csomó nótához kell még egy hang, méghozzá valami technikásabb torok, mint Joné. Szerintem lesz itt még kavarás...
ilyen bulit mi is csinaltunk mar egyszer, metál buli, belepes csak elolnyomott poloban. en vettem egy ossianost:) megerte, kiraly buli volt!!!:) csak az a baj, hogy a brutalis tango epp sowhatnal volt kolcsonben:)
Ez számomra az utóbbi idők legrosszab híre, Zak Stevens a kedvenc énekesem, nélküle a Savatage számomra nem sokat ér, hacsak fel nem támasztják Criss Oliva-t
Bocs, de ki nem állhatom Jon Oliva-t mint énekest
a francbaafrancbaafrancba
G
Az "Egy szót mondok..." nem Kalácstól származik, hanem emlékeim szerint a debreceni Diktátortól, és ők is csak koncerten hangoztatták :-))
Egyébként most hétvégén Petőfi Csarnok: Demonlord, Kalapács, Ossian :-)))
Hetvegen otthon oriasi bulit rendezunk a 80-as evek zeneinek jegyeben. A Metal resz mottoja Kalapcs Jozsef hires beszolasa: "Egy szot mondok: Heavy Metal".
Nos, arra lennek kivancsi, hogy ez megjelent-e valamelyik hivatalos Pokolgep kazettan, ha igen akkor melyiken?
Viszont Richarddal, meg Steve-vel nem is lesz olyan gyenge ez a felállás.Persze, hogy Steve meddig marad, az megint egy más kérdés.Mondjuk John bevehetné még Shannont is maga mellé...Nem lenne gyenge.
Nem tudni, hogy volt-e verekedés. Bordatörés volt, amiről hivatalosan azt tudni, hogy A. elcsúszott. Pletykák szerint azonban inkább verekedés van mögötte, de az Albi féle szívmasszázs verzió sem gyenge :-)))
Mindenesetre gyanús az egész.
Savatage dolog tényleg nagy meglepetés, és vszleg én vagyok az egyetlen ember itt, aki nem fogja fel hatalmas tragédiaként, hogy Zak kiszállt. Nekem mindig is Jon volt a Sava énekes, és elég nehezen szoktam meg Zakariást, pedig isten a hangja. Sajnálom, hogy így alakult a dolog, de
ez még nem a világ vége szerintem.
Crimson Glory szomorúbb ügy, kivéve persze, ha Midnight újra előkerül. Wade meg átment a Seven Witchesbe (a Metalium gitáros Jack Frost csapata), ott is nagyot fog alakítani, nem?
Ideasról nem tudok semmit, de majd rákérdezek.
Skyclad tökéletes volt, ahogy az várható is volt. Igazi koncertbanda. Remélem, tényleg vissza tudnak jönni majd. Még 8-10 számot játszhattak volna :-)
MHH ezen a héten lesz, ahogy írtam is. Szerettük volna behozni az egy hét csúszást, de nem sikerült. Egy csomó minden - cikk, fontos anyag, fotó - így is az utolsó pillanatban esett be.
Bocs mindenkitől!