Keresés

Részletes keresés

mindenszentek Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1874

azt tudom hogy rengeteg fajta van

majd ha azt is tudom mit akarok döntök:-)

addig meg azt gyakorlom...ami van..:-)

Előzmény: gb. (1873)
gb. Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1873
Rengeteg fajta meditacio van,azt,hogy melyiket valasztod az attol fugg,hogy milyen eredmenyt akarsz elerni.
Előzmény: mindenszentek (1871)
gb. Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1872
csak most latom ,hogy elirtam a neved,azt hittem te nem tudsz forditani?
Előzmény: gb. (1869)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1871

egyelőre fogalmam nincs a meditációról mint gyakorlatról

hogy - többnyire öntudatlanul - képekben gondolkodunk azt véletlenül és nyilvánvalóan volt azonban szerencsém alaposan bár közvetve megtapactalni:-)

Előzmény: gb. (1865)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1870
no akkor csakazértis:

Ne gondold, hogy pótolhatatlan, vagy tévedhetetlen lennél. Ahogy C.D.G. mondta: "A világ temetői tele vannak.... ....velünk."

;-DDD
Előzmény: en route (1867)
gb. Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1869
Nagyon jo ,mindenszentek!Pirospontot kapsz forditasbol.
Előzmény: en route (1867)
en route Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1868
"ne beszélgessünk?:-)))"

:) De, csak kicsit később.
Előzmény: mindenszentek (1863)
en route Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1867
Ó... Ez télleg könnyűnek tűnt, kösz a sikerélményt.:)

Ne gondolj úgy magadra, mintha pótolhatatlan vagy tévedhetetlen lennél. Ahogy de Gaulle mondta, a temetők tele vannak pótolhatatlan emberekkel.

Vagyis:
Pótolható pótlékok vagyunk.
Előzmény: gb. (1866)
gb. Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1866

“Don't think of yourself as indispensable or infallible. As Charles De Gaulle said, the cemeteries of the world are full of indispensable men.”

— Donald Rumsfeld

Politician

(1932-)

Itt van egy konnyu forditani valo .

gb. Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1865

Kepekben gondolkodom;ez jo,van benne sok igazsag!

Meditalni szigoruan kell ,ha az Istent fel akarod ismerni mindenben,hidd el nagyon fontos a felebredesben."Nap ,es a hold" kozotti viszony felismerese meditacio nelkul nagyon ketseges.

Előzmény: mindenszentek (1862)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1864

a 4 hónap a példabeszéd vmi:-) életszerű része

1xűen pl mikor ezt mondta kb március-április lehetett:-)

jaj v nagyon profán vagyok?.:-))

melepne ha bármi lenne ezzel a 4 hónappal

de nem is nyüzsgök mer ez a kérdés végül a múltkor is lekerült a napirendről

Előzmény: gb. (1860)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1863

jómagam a helyzet után szoktam.-) akár 20 évvel később...ha 1x akkor jut eszembe.-))

"egyes történetekben mintha már mégiscsak túl lennék kicsit beszélve.:)" ???

ne beszélgessünk?:-)))

meg még fent idézett alatt sem értem egészen...

nem csak perszonális kiválasztásnál kommunikálunk számos csatornán...hanem kb folyamatosan...

jó hogy nem empátiával telve:-) - bár próbálkozok - nem hinném hogy a telepátia kiválasztott - vese...:-))) - képesség lenne, sőt....tudatosan gyakorolni persze nem akárkinek megengedett,,,ahogy egyelőre nekem se:-))))))

Előzmény: en route (1861)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1862

na szoval aki képekkel illusztrált angollal jön az nekem ne mondja hogy angolul gondolkodik.-) mert hogy képekben gondolkodik az tuti

azt már tudom hogy én - is - képekben gondolkodok...de ezt sajnos csak utólag tudom konstatálni...

nem baj az is több mint a semmi:-))

janadeperszehameditálnékkontemplálnékésnemtommicsinálnékdelegalábbböjtölnék:-))))))))))

ezzel persze nem kívánom az általam nem ismert módszereket leszólni, remélem annyira nem vagyok hülye:-)     

Előzmény: gb. (1858)
en route Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1861
Persze, keresgélek, nincs is annál frankóbb, mint kínos helyzetben magamba marni.:)
Alapból sejtegetem, hogy minden velünk megeső történet rólunk, meg nekünk szól, - de azért néha van egy olyan érzésem, hogy egyes történetekben mintha már mégiscsak túl lennék kicsit beszélve.:)
Erre aztán mondható, hogy amíg meg nem oldunk dolgokat, addig biza agyba-főbe, meg agyon is hallgathatjuk 'magunkat', meg a végtelenített kis sztorinkat, - hiába, mégiscsak piszkál valami kétségféle időnként, hogy biztos, hogy mindez/minden nekem van címezve?

Értem, szóval 'perszonális kiválasztásoknál' pátiával tel/v/e kommunikálsz.:)
Előzmény: mindenszentek (1857)
gb. Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1860

"ezt hirtelenjében nem értem. milyen 4 hónap?"

Jezus ezt arra ertette,hogy az Isten csak a jelenbe van;de mi allandoan a jovoben ,vagy a multban vagyunk.Szoval nezz fel a harmadik szemedre ,MOST es ne varj semmire ,az aratast mostkell csinalni (nem holnap).

Előzmény: Törölt nick (1625)
gb. Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1859

“A pessimist sees the difficulty in every opportunuity; an optomist sees the opportunity in every difficulty.”

— Sir Winston Churchill

British Politician

(1874-1965)

A peszimista minden lehetosegben problemat talal;az optimista viszont lehetoseget lat minden problemaba.

gb. Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1858

Ja ,angolul tobbnyire minden jobban hangzik.

De ezen sokan nemertenek egyet mert nagyon hozzaszoktak a magyarhoz es magyarul gondolkodnak.Annak ellenere ,hogy en roszul betuzok;de megis angolul gondolkozom.Hat azon mar nem segithetek .(es nem is nagyon akarok)

Előzmény: mindenszentek (1856)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1857

hát azt nemtom, amit tudok: ha vki nem szimpi addig keresgélj magadban míg nem találsz vmi kivetni valót....már ha jót akarsz magadnak:-)))

asszem erről biztos van könyvtárnyi irdalom...nekem nem kell/szabad hinni!!

a perszonális kiválasztásokat a telepatikusan zajló kommunikáció intézi többnyire öntudatlanul és persze szerintem sőt esetemben:-)

Előzmény: en route (1853)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1856

Az életnek nem az a célja, hogy Isten kedvére tegyünk.

Az élet célja az, hogy tudjuk és megteremtsük azt, aki vagyunk.

:-))

egyébként angolul jobban hangzik 

Előzmény: gb. (1850)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1855

fenntartom:-) hogy ezek a Who you are végű cuccok nagyon frankók:-)

ha filmrendező írja ha gb egyenegy:-)))

Előzmény: gb. (1850)
gb. Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1854
Szia,nagyon sziv-esen,nincs mit.Az amit irsz is jo meglatas.Ha tobb idom lenne akkor csak magyarul irnek,de ez nem valosulhat meg addig meg nyugdijba nem megyek,de az meg egy par jo ev,hahaha.
Előzmény: en route (1853)
en route Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1853
Tisztelettel megköszönöm. Ezt is, meg az aprókákat is. Komolyan. És elnézést, ha bármi szelíden is, de erőszakos voltam fordítás-ügyben.
Főleg, hogy ez nem is 'vesés'.:) Inkább magvas.

Viszont vese/szív-ügyben tegnap/tegnapelőtt volt egy utóvillanásom. Az eredeti idézethez már igen áttételesen van köze, de azért beírom, hátha valakinek ad valamit. Valami 'ezo' szöveget olvastam, és ott írták volt, hogy ugye a vese felel a kapcsolatokért, kiválasztásért. És eltűnődtem a 'kiválasztás' szón. Hogy az nem csak a biológiai szelektálást jelenti: 'mérgek jobbra, többi használható nagyság szerint balra el'; és talán nem is csak a szellemi/lelki méregtelenítést; hanem a hozzánk tartozók kiválasztását, /jó értelemben/ az emberek közötti válogatás képességét, készségét is. Talán pontosan ezért 'felel' a vese kapcsolatokért is: a számunkra vonzó vagy taszító emberekhez való hozzállásunkról, a 'felel'ős viselkedésünkről is beszél. Ha még ehhez hozzákanyarítjuk a másik említett szervet, a közhelyszinten is ugyancsak az érzelmi viszonyulásokhoz köthető szívet, - akkor összeáll valami teljesforma kép. Eszerint aki a szívet/vesét, az valójában a teljes embert nézi, biológiai, szellemi/lelki és érzelmi kötődéseiben, választásaiban egyaránt. Ezt aztán tovább árnyalják olyan mindennapi és megintcsak közhelyes ínyencségek-bölcsességek, mint 'az vagy, amit eszel'; 'nem mindegy, mivel táplálod a lelked', meg 'madarat tolláról, embert barátjáról'.

A fordításokat még egyszer köszi. Jó volt végigbogarászni.
Előzmény: gb. (1848)
gb. Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1852

"There are those who lack respect for the natural world;Awful things will happen to them.Therefore respect where you dwell."

Lao Tzu,Tao Te Ching

Akik nem becsulik a termeszetet;Borzaszto dolgok fognak veluk tortenni.Eppen azert becsuld meg kornyezetedet.

Lao Ce,Az Ut.

gb. Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1851

"If some years were added to my life I would give fifty to study of the I Ching and then  I might come to be Without faults."

Confucius

Ha hosszabb ideig elnek ,50 evet aldoznek a" Valtozasok "konyv tanulasahoz,akkor lehet,hogy egyszer hiba nelkul lennek.

Confucius

gb. Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1850
"The purpose of life is not to please God.

The purpose of life is to know,and to recreate, Who You Are."

God.

Az elet celja az nem az ,hogy Istent kielegitsuk.

Az elet celja,hogy megismerjuk ,es ujjateremtsuk ONMAGUNKAT.

Isten.

Előzmény: gb. (1806)
gb. Creative Commons License 2006.06.14 0 0 1849

“Nothing makes a woman more beautiful than the belief that she is beautiful.”

— SOPHIA LOREN

gb. Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1848

Itt van a fele Kal,a tobbit radbizom.koszi.

" The will is exhalted,

Az akarat kimerult,

Stirred by passions,

A szenvedelyek felkavartak,

And yet behaviour

De a viselkedes

Is not led astray.

Az nem jar tevuton.

The essences spirits are there

A lelek eszenciaja megvan

In greate abundance.

Es rengeteg.

Yet nothing disperses the qi."

Semmi sem szorja szet a belso energiat.

Huainan zi Chapter 7

"They restrained their will

Megtartottak akaratukat

And desire diminished.

Es vagyalmuk eltunt.

At piece in their heart,

Mert szivukben beke van,

They felt no fear.

Nemfeltek semmitol.

They worked hard

Kemenyen dolgoztak

And were not exhausted.

Es el nem faradtak.

The qi folloed a regular course.

A belso energia kovette a termeszetes utat.

Each followed his desire

Mindenki kovette sajat vagyat

And all were content.

Es mindenki nyugodt volt

Előzmény: gb. (1847)
gb. Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1847
megvarjuk a ferditeseket ,nem surgos.
Előzmény: Törölt nick (1845)
en route Creative Commons License 2006.06.12 0 0 1846
Az eleje egy idézetféle, a vége meg egy szó. Ennyi. De köszönöm, kedves vagy.

Megerősítés témában viszont félreértettél. Arra gondoltam, hogy jó bárki fordítását olvasni, azt megerősítendő, amit magam összeböcölléztem. Ebben a topikban az érintett és számomra érdekes/érdemes gondolatokon túl az tetszett még, hogy kicsit játszhatok azzal, amihez amúgy elég hülye vagyok, ti. az angollal. De tudom, ez a hely alapvetően nem nyelv-topik, ráadásul mindegyikőtöknek megvan a maga elfoglaltsága és a hiányosságaimat nem terhelhetem rátok.:)
Előzmény: mindenszentek (1835)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.11 0 0 1845
eddig szerintem a legjobb I Ching magyarázat amivel találkoztam.
lényegretörő, nem maszatol, nem pszichologizál, hanem közvetlenül magadra irányít.
az emberke aki írta taoista beavatott volt, megítélésem szerint igen magas megvalósítási fokkal.
ráadásul jól ismerte a konfuciuszi és a buddhista tanításokat is, bár ez mellékes.
szerintem vedd meg. azután számolj be. ;-)

p.s.: a ferdítések bizonytalan időre ugornak. diplomát kell védjek.
Előzmény: gb. (1844)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!