Meditalni szigoruan kell ,ha az Istent fel akarod ismerni mindenben,hidd el nagyon fontos a felebredesben."Nap ,es a hold" kozotti viszony felismerese meditacio nelkul nagyon ketseges.
jómagam a helyzet után szoktam.-) akár 20 évvel később...ha 1x akkor jut eszembe.-))
"egyes történetekben mintha már mégiscsak túl lennék kicsit beszélve.:)" ???
ne beszélgessünk?:-)))
meg még fent idézett alatt sem értem egészen...
nem csak perszonális kiválasztásnál kommunikálunk számos csatornán...hanem kb folyamatosan...
jó hogy nem empátiával telve:-) - bár próbálkozok - nem hinném hogy a telepátia kiválasztott - vese...:-))) - képesség lenne, sőt....tudatosan gyakorolni persze nem akárkinek megengedett,,,ahogy egyelőre nekem se:-))))))
Persze, keresgélek, nincs is annál frankóbb, mint kínos helyzetben magamba marni.:)
Alapból sejtegetem, hogy minden velünk megeső történet rólunk, meg nekünk szól, - de azért néha van egy olyan érzésem, hogy egyes történetekben mintha már mégiscsak túl lennék kicsit beszélve.:)
Erre aztán mondható, hogy amíg meg nem oldunk dolgokat, addig biza agyba-főbe, meg agyon is hallgathatjuk 'magunkat', meg a végtelenített kis sztorinkat, - hiába, mégiscsak piszkál valami kétségféle időnként, hogy biztos, hogy mindez/minden nekem van címezve?
Jezus ezt arra ertette,hogy az Isten csak a jelenbe van;de mi allandoan a jovoben ,vagy a multban vagyunk.Szoval nezz fel a harmadik szemedre ,MOST es ne varj semmire ,az aratast mostkell csinalni (nem holnap).
De ezen sokan nemertenek egyet mert nagyon hozzaszoktak a magyarhoz es magyarul gondolkodnak.Annak ellenere ,hogy en roszul betuzok;de megis angolul gondolkozom.Hat azon mar nem segithetek .(es nem is nagyon akarok)
Szia,nagyon sziv-esen,nincs mit.Az amit irsz is jo meglatas.Ha tobb idom lenne akkor csak magyarul irnek,de ez nem valosulhat meg addig meg nyugdijba nem megyek,de az meg egy par jo ev,hahaha.
Tisztelettel megköszönöm. Ezt is, meg az aprókákat is. Komolyan. És elnézést, ha bármi szelíden is, de erőszakos voltam fordítás-ügyben.
Főleg, hogy ez nem is 'vesés'.:) Inkább magvas.
Viszont vese/szív-ügyben tegnap/tegnapelőtt volt egy utóvillanásom. Az eredeti idézethez már igen áttételesen van köze, de azért beírom, hátha valakinek ad valamit. Valami 'ezo' szöveget olvastam, és ott írták volt, hogy ugye a vese felel a kapcsolatokért, kiválasztásért. És eltűnődtem a 'kiválasztás' szón. Hogy az nem csak a biológiai szelektálást jelenti: 'mérgek jobbra, többi használható nagyság szerint balra el'; és talán nem is csak a szellemi/lelki méregtelenítést; hanem a hozzánk tartozók kiválasztását, /jó értelemben/ az emberek közötti válogatás képességét, készségét is. Talán pontosan ezért 'felel' a vese kapcsolatokért is: a számunkra vonzó vagy taszító emberekhez való hozzállásunkról, a 'felel'ős viselkedésünkről is beszél. Ha még ehhez hozzákanyarítjuk a másik említett szervet, a közhelyszinten is ugyancsak az érzelmi viszonyulásokhoz köthető szívet, - akkor összeáll valami teljesforma kép. Eszerint aki a szívet/vesét, az valójában a teljes embert nézi, biológiai, szellemi/lelki és érzelmi kötődéseiben, választásaiban egyaránt. Ezt aztán tovább árnyalják olyan mindennapi és megintcsak közhelyes ínyencségek-bölcsességek, mint 'az vagy, amit eszel'; 'nem mindegy, mivel táplálod a lelked', meg 'madarat tolláról, embert barátjáról'.
A fordításokat még egyszer köszi. Jó volt végigbogarászni.
Az eleje egy idézetféle, a vége meg egy szó. Ennyi. De köszönöm, kedves vagy.
Megerősítés témában viszont félreértettél. Arra gondoltam, hogy jó bárki fordítását olvasni, azt megerősítendő, amit magam összeböcölléztem. Ebben a topikban az érintett és számomra érdekes/érdemes gondolatokon túl az tetszett még, hogy kicsit játszhatok azzal, amihez amúgy elég hülye vagyok, ti. az angollal. De tudom, ez a hely alapvetően nem nyelv-topik, ráadásul mindegyikőtöknek megvan a maga elfoglaltsága és a hiányosságaimat nem terhelhetem rátok.:)
eddig szerintem a legjobb I Ching magyarázat amivel találkoztam. lényegretörő, nem maszatol, nem pszichologizál, hanem közvetlenül magadra irányít. az emberke aki írta taoista beavatott volt, megítélésem szerint igen magas megvalósítási fokkal. ráadásul jól ismerte a konfuciuszi és a buddhista tanításokat is, bár ez mellékes. szerintem vedd meg. azután számolj be. ;-)
p.s.: a ferdítések bizonytalan időre ugornak. diplomát kell védjek.