Igen, elsőre csak Cindrics ismerős, a többieket nem nagyon ismerem, de ettől még csapatként lehetnek jók. Az edzőt sem ismerem. Karacsics csak csere? Duvnjak sehol?
Az EHF sem ellensége saját magának. Ahhoz h valaki elkezdje az EB-t elég ha be van oltva. A kétnapos PCR-tesztekből meg lehet h antigén-tesztek lesznek.
Az omikron kapcsán jelenleg nem látom reálisnak, hogy ne kapja el a játékosok nagy része az EB előtt vagy alatt. Valószínűleg egyiküknek se lesz tőle semmi baja, de amíg a negatív teszt a játékjogosultásg kritériuma, addig ez azért így izgalmas lehet.
>Most nehogy azt mondják, hogy a Bundesliga mindenek felett, mert egy kicsit el vannak tévedve.
Nézőpont kérdése, hogy el vannak-e tévedve, szerintem nincsenek. A Bundesliga a németeket mindig is jobban érdekelte, mint a válogatott vagy a BL, és ez most is így van.
A német válogatott 9 újonccal megy az EB-re, miután játékosok egész sora mondta le a részvételt. A meghatározó játékosoknak semmi kedvük most EB-re menni.
A szlovákok Pozsonyban 2 csoportot is lenyomnak. Egyik nap az egyik másik nap a másik csoport ugyanabban a csarnokban. Ez alapján 3 csarnok elég lenne, igaz ekkor az edzéslehetőségeket meg kellene máshogy/máshol oldani.
Én is gondoltam erre mindentől függetlenül, simán elbírná a büdzsé.
Csarnok lenne épp elég, főleg, ha azt nézem, hogy mennyire nem volt néző a női vébén, de az mondjuk más kávéház, vb és női.
Lehetne meccs a Papp-ban, Tatabányán, ha elkészül akkorra, Veszprémben, Győrben, és még 3-4 ezres csarnok lenne máshol is, pl, Kaposvár, Nyíregyháza, Nagykanizsa, BOK, stb.
Nem is tudom mi lenne, ha ezek az emberek topformájukat hozhatnák, akkor jobbak lennének mint a mostani csapat?! Az a gyanúm, h igen, a szélek biztosan, Pisti és az Iváncsikok, Harsányi. Szinte minden posztra jut klasszis, max a játék volt lassabb akkor. x minimum lenne a múlt legendái topformában és a jelen csapata.
Jobb időpontban van, közte karácsony és szilveszter. Mondjuk a nemzetközi meccseket kivéve itthon is le lelehtne állni a női vb előtt 2-3 héttel. Ha meg EHF rendezvény, akkor BL-t is lehetne 2 hétre pihiztetni.
Január 9-10 hazamennek, na ezt én kihagynám, tudom, h családjuk van sokaknak, de addigra már itt is fog tombolni az omikron, ez potenciális fertőzésveszély. Ricsi különösen 'érzékeny' a covidra, őt elszaparálnám mindentől is.
Amúgy szerintem a torna elején bárkit megverhetünk. Jó, mondjuk a dánok, franciák kivételével, ha nekik is nagyon fontos a meccs, de erre is volt már precedens.
Az 5. meccstől kezdünk fáradni, bár most ez a 20 fős keret nekünk kifejezetten kedvező. Hanuszt várom a meglepetés embernek.
Nem olvastam még a friss horvát keretet, de gondolom Karabatic még nem igazolt oda a franciáktól?
Amúgy az első okfejtésed is rendben, várhatóan a portugálokat /vs Island/ és a szlovénokat kell verni a nyolchoz.
Eddig ez teljesíthető, ha nem is könnyen. A négy már nem reális egy ilyen egysoros csapattól, bár most már a 2.sorunk egy kicsit közelített az elsőhöz. Az fogja eldönteni a jó szereplést, hogy a második sor mit produkál.
Leimetert most sajnálom igazán és nem azért mert akkora sztár, de sokkal összeszedettebb és labda biztosabb mint Ancsin. Az is lehet, hogy részben jobbkezes jobblövőre kényszerülünk.
Az első sorunkkal a gyengébb, max közepes szélsők ellenére is bárkivel felvesszük a versenyt, de ahogy cserélgetni kezdünk, támadásban a komolyabb csapatok ellen valószínűleg vissza fogunk esni.
Amíg bírjuk nem lesz gond. Mindenesetre ez a csapat így is erősebb mint Egyiptomban volt, meg otthon is vagyunk, de az ellenfelek is. Ligetvári ott van, Hanusz, Nagy Bence, Székely sokkal jobb formában, Rosta is tovább erősödött és szerintem most Topic beilleszkedése is jobb lesz.
Most olvasom, h Vranjes a szlovén kapitány, így már érthető Skube és Zarabec, és már félni sem félek tőlük, a kókler kicsinálja megint őket, ő lesz ott a leggyengébb láncszem.
Hoppá, akkor én el vagyok tévedve, azt hittem olyan lesz a lebonylítás mint most a női vébén, de nem, akkor még nehezebb lesz a szitu, mert a középdöntőben várhatóan ezek lesznek:
HUN, POR-ISL, DEN, SLO, HOR, FRA, és ebből kell kettőt megelőzni a nyolcadik helyért, háááát, ez sem lesz könnyű.
Reméljük csoportelsőként jutunk tovább és aki jön tőlünk, azt a hátunk mögött tudjuk tartani, és akkor megint csak a szlovének ésvagy horvátok a leginkább foghatóak.
A horvátok sem jobban nálunk, csak a két irányítójuk extraklasszis, Cindrics és Karabatics, a többi poszton egálban vagyunk minimum, esetleg még Cupic és Duvnjak bekavarhat, ha nyomják még a válogotottban, lássuk majd az ő keretüket is.
"És még bízhatunk az EHF-ben is, a hazaiakat illik legalább elvinni a 8-ig, Nacsevszki és bandája megdolgozik majd a luxusért, mert biztos tejben-vajban-egyebekben fogják fürdetni őket..."
Ezt most miért mondod? Vagy láttad a Szeged-Kielt? :-)
Ajánlom is az EHF-nek, hogy kapja meg a magyar csapat is azt a támogatást amit más rendező mindig megkapott!
Én is így néztem. Tehát a papírforma szerint a dán, francia, horvát, szlovén négyesből kell hármat megelőzni a továbbjutáshoz. Ez sztem nem reális, de a 8 közé hazai pályán azért illene bejutni. Nagyon nem lesz egyszerű, főleg, hogy látjuk milyen ellenfelekkel kell majd játszani egymás után a meglehetősen egy soros csapatunkkal.
Eléggé beszoptuk a sorsolást, a másik ág valamivel gyengébb. A franciák egyébként hogy a viharba kerültek a 3. kalapba?