Ma megkötöttem a szerződést. Nagyon kedvesek és gyorsak voltak. Egyből használhattam a netbankot. Már csak a kártyára kell várnom. Csak így tovább Gránit.
Na én úgy döntöttem, hogy nyitok egy számlát a Gránitnál. Neten kezdeményeztem és érdeklődtem telefonon is. Kedves ügyintéző, és azt mondták, hogy keresni fognak a szerződésekkel kapcsolatosan.
Mit hárítsanak át? Még nincs törvény az egészről, csak tervezetek és javaslatok. Ugye nem ritkák az utolsó utáni pillanatokban történő módosítások sem.
"A GRÁNIT Banknál még nem született meg az üzleti döntés arról, hogy a tranzakciós illetéket áthárítja-e, illetve milyen mértékben hárítja át ügyfeleire. Ez azt is jelenti, hogy 2013. január 1-i hatállyal bizonyosan nem lesz változás a számlacsomagok árazásában. Amennyiben a bank a tranzakciós illeték részbeni, vagy egészben történő áthárításáról dönt, erről haladéktalanul értesíti ügyfeleit. A hatályos jogszabályoknak megfelelően a Hirdetmények közzétételét követően, 2 hónappal később léphetnek majd hatályba a változások. "
"A módosításról szóló részletes tájékoztatást a 2012. november 1-jén közzétételre kerülő vonatkozó Hirdetmények tartalmazzák, melyet ügyfeleink ettől az időponttól a GRÁNIT Bank Zrt. székhelyén működő Ügyfélszolgálaton, a GRÁNIT Ügyfélközpontokban, valamint a GRÁNIT Bank honlapján www.granitbank.hu érhetnek el."
Nem találok november 1.-től közzétett kondíciós listát, az október 1.-jei már régóta ott van.
A hirdetmények rész alatt van. Októberi dátummal (csak egy kondíciós lista van, nincsen jelenleg hatályos és jövőben hatályos), mivel már október elején közzétették, hogy mi fog változni januártól. De csak a papír alapú utalások díját emelték meg. Attól még lehet, hogy pár nap múlva megemelnek mindent, de egyelőre nem hárították át.
Mondjuk van egy interregnum amíg ne tud senki semmi, (nem jött ki a trv. konkrétan és arra kisebb a kihirdetési határidő mint a banki kondíciókra) lehet ez csak 2-3 hétig lesz érvényes januárban.
Jól látom, hogy a Gránit Bank NEM hárítja át a tranzakciós illetéket 2013. január 1-től? Felkerült a módosított kondíciós lista a honlapjukra. Lakossági számláknál továbbra is ingyenes a kp felvétel és a netbankos utalás. Ami módosítás belekerült az az, hogy a papír alapú megbízásoknál áthárítják a tranzakciós illetéket, de netbankos utalásnál NEM!
A legújabb kondíciós listát kell nézni, abban néhány részben elrejtve ott van, hogy "2013.01.01-től".
Nekem megéri, hogy havi néhányszor utalgatok rá/róla, és ingyen használok más bankkártyát (egyelőre). Majdnem rábeszéltem én is magam, hogy azt az évi pár ezret még csak-csak megéri, de aztán megláttam a letiltás díját... :)
Kártyacsere van, megjött az új kártyám. Pénzfelvét az újjal, pin kód, összeg kérése mikor leesik, hogy az új kártyára is meg kell kérni az alapértelmezettől eltérő napi limitet. (aminek díja egyébként 500 ft, szal kis piszkosságok vannak itt is)
Amit neten lehet megtenni.
Más banknál meg csak telefonon, nlegyen okos az ember...
Álok mint bálám szamara, üfsz felhív, ügyintéző felvesz, probléma ecsetel. Hm, hm, ezt neten kell megtenni. Net nincs, itt állok az automata előtt, előző kártyámra már megtettem kezitsókolom neten ahogy kell a kérelmet. A kártyacsere meg nem az én passzióm volt.
10 perc csend, főnök felzavarása, majd a válasz OK, megmódosítottuk.
Működik, összeg felvéve.
Váá, egyszer az életben nem keresztbe tesz egy bank ahol tud? Pirospont.
Sziasztok. Ott volt az ügymenet fő lépései alatt. Köszönöm a segítséget. Szóval, ha bemegyek, és nem tartok igényt arra, hogy ők hajkurásszanak engem, akkor meg lehet nyitni minimális betéttel is a számlát. Köszi.