The Hammond basic mechanism (for the big consoles) was produced essentially unchanged from the Model A of the 1930's through the 1970's. However, the model BC does not have the percussion feature that is present on the B3 or C3. This makes it rather less desirable for lounge or jazz work, but it is still a creditable blues or church instrument. The percussion effect could be added with some effort.
...have been deservedly converted to firewood.
The old amplifiers will require replacement of filter and coupling capacitors at the least, and some of the tubes are getting pricey, though they are all available. Leaky coupling caps or filter caps can cause excessive current draw, which can blow the amplifier fuses.
The general feeling is that these amps are not worth restoration. Leslie speakers of any vintage are, on the other hand, extremely desirable.
Tehát az alapja az 1930-70-ig gyártott alapvetően változatlan "A" széria, de más a perkusszió, stb szűrők, kondenzátorok, csövek cseréje és minden mumus, amivel rémítgetik a halandó TG Hammond rulajdonosokat...vagyis nincs nagyon kiszédülve, még a tüzifát is emlegeti. :((
Jó régiek:-) Ősök
Mas is hianyzik beloluk nem csak a percussion...aszt hiszem a vibrato shift line-ja is mas, es meg talan a billentyuje sem olyan, drawbar nem smooth...stb de ezt Zsolti Tehtube szaktarts bajtars jobban vagja!:-)
Először azt kell eldönteni, mire akarod használni,mert sokféle létezik, ez az egyik legegyszerűbb darab, ha megadod az emiledet, akkor néhány linket tudok adni, ami magyar forgalmazókat tartalmaz. A berendezések ára gyorsan változik, az enyém olyan 1M alatt van vmivel,de hangsúlyozom, ez az egyik legkisebb tudású készülék. Az ár a szoftvert tartalmazza, nekem még PC-set is adtak hozzá.
Tisztelt újdonsült és veterán Hammondosok és vannabík!
Márc. 31-én, szombaton fellép a Boogie és a Cry Baby funk zenekar az Almássy téri szabadidőközpontban, a White Skin Black Soul fesztivál keretében. a koncert 8-kor kezdődik, és lesz Hammond orgona is meg ha minden jól megy, addigra a csövesített Dynacord Leslie, alias "csoda kutya".
A termovizió az egy barátságos dolog, az élet minden területén alkalmazható a humán gyógyászattól kezdve az mechanikai, elektronikai diagnózisig, épületek hőtérképeihez. Legkevésbé a Hammondokhoz. Ami nekem van az egy kis kezdő kütyü, mert iszonyú árakat kérnek érte. Ez csak üzleti alapon űzhető.
Az enyém ilyen kis öszvér, kamera+PDA:
A paraméterei:
(De azért csuda jó, most nyomjuk az üzletet hozzá)
M3 gyári hátlap, trükkös régi string bass, celesta elektronika, erősítővel szerelt, ill. erősítő nélküli rugós zengetőtag, csöves 230V-os zengetőerősítő, B2 csöves előerősítő, JR20 csöves tone cabinet(230V-ra konvertált, jack bemenete is van) eladó. Meg full B3/Leslie122
Sajnálom, hogy a Médiumon nem lehettem jelen, tán a következőn...
Felmerült a kérdés, hogy hogyan mértem hőmérsékletet a tonewheel motoron. Először szaglás útján, mert füstölt az olaj a billentyűk között, aztán kontakt ipari hőmérővel, majd az új beszerzésű termovizió segítségével.
Durva beállításban erre jutottam:
Majd játszásiból a főbb elemek hőmérsékleteit is megnéztam:
Sok örömöt a tőlem is újabb Hammond tulajdonosnak!!
No ha már szóba került, az europai lesliek nagy általánosságban olasz termékek. Ezeknek a nagyrésze, az amerikai hagyományokat folytatva, felső dupla tölcsér
alsó forgódobos , kétutas rendszer. Aztán voltak nagyon érdekes megoldások is például a macsound, rollingsound tipusoknál használt, a felső forgóhangszorós megoldás
Mélyhangsugárzóként , egy két membrános hangszorót használtak , mely méykőzép
hangokat volt hivatott megszólaltani. A forgódob helyett pedig egy forgó hangszórót raktak. Két külön erösitős rendszer /ismerös 760 as lesliből/ és a három hangszórós háromutas rendszer biztositotta a nagyonszép "hifis" hangképet .
Nem nagyon kell olajozni. Még az egy évnél ritábban is elég a legtöbbször. Persze függ hogy mennyit fut.
Van olyan vastag eredeti amerikai szervíz manuálom: M, M2, M3, M100, M100A orgonákról. Vagy 100 oldal. Szét-összeszerelési metódusok, kapcsolási rajzok, huzalozások.
Hammond leslie nem nagyon létezik. Az egy külön cég volt a Suzukisodás előtt. Ami a lényeg, felső forgótölcsér, alsó forgódob.
-Elég jól lemásolták a működését az olaszok a mechanikával és ők, ill. a németek sokféle típust, méretet gyártottak. Kisebb, nagyobb, olcsóbb, drágább. Allsound, DBS, Dynacord, Echolette, Elka, Farfisa, FBT, Hohner, Macsound, Rolling Sound, Sharma, Solton, Trep? Yamaha...stb. Nagyon sokféle fellelhető viszonylag kedvező áron.
-Aztán van az eredeti Leslie márka. Ezek általábban nagyobbak, nehezebbek, drágábbak. Meg jobban szólnak. A szép fanútos, csöves típusok méginkább.
-Végül egy különlegesség a Motion Sound. Nagyon pici, könnyű lezlik most amerikából. Hangra az Eu és a régi amerikaiak köztre tehetem be, hatalmasat szólnak kis méretük ellenében mélyben is. Koncertezéshez ma egy billentyűsnek álomcucc (csöves előfok, beépített mikrofonok), de derekas áruk van.
-Tudok több eladó leslie-t, de a pénztárca és a feladat szabja meg a típust.
Milyen időközönként kell olajat tölteni? Honnan lehet belevalót szerezni? Szeretnék egy usesr's manual-t, szervíz manualt ... honnan tudok ? Ki tud eladó Hammond leslie-t?