Keresés

Részletes keresés

fapeter Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1531

teccik :-)

így a plexit tárcsa (csigakerék) forgatáskor 180 fokot egyirányba forog?

Te reszelted azt a csigakereket?

Előzmény: Ogmet_ (1530)
Ogmet_ Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1530
Ogmet_ Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1529
Végre ismét automatikusan forgatódnak mostantól a kistojáskáim. :)
Tegnap kb. 11 órán keresztül műszív tartotta életben őket (karácsonyfa izzó), azzal sajnos csak 36 és 38 fok között tudtam tartani a hőmérsékletet (szél és közép között), de a 9. napon már ez nem nagy gáz, nem lesz miatta tömeges pusztulás. :) Éjszakára visszaraktam az eredeti szívet, majd ma délután ismét műszív tartotta őket életben, mert még nem lettem kész tegnap vele, mostanra viszont elkészült. Az előzőnél erősebb, a fogaskerekek most biztos, hogy nem fognak szétmenni, mert csináltam rá egy túlterhelés gátlót, és azt a tojások mennyiségével arányosan lehet szabályozni.
Ogmet_ Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1528
Nyugodtan bent maradhatnak a pulykatojások a keltetőben, amíg kelnek a csirkék. A csibéket kell majd mindig kiszedegetni, hogy a pulykatojásokat ne gurigázzák szét, egymásnak neki, hogy összetörjön. A kihűtéssel azért vigyázni kell.
Előzmény: marcsi089 (1523)
fapeter Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1527

Szia!

A záp tojás ne maradjon a keltetőben, mert bakteriális fertőzést következménye, és azt is okoz(hat), jelenlétére a keltetőtér levegőjének szagából lehet következtetni. nem lehet büdös a keltetőben. Ha kellemetlen szag van benne, jobb megkeresni a szag forrását. A terméketlen tojások tapasztalataim szerint nem okoznak problémát.

Én nem szoktam a tojásokat spriccelni, inkább a keltető belső felületét nedvesítem.

A fel nem tört tojásokban a csibék a héjjon keresztül lélegeznek, amit eltömíthet a ráspriccelt víz, ami fulladást okozhat.

Előzmény: Jamooo (1525)
fapeter Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1526

Kedves Marcsi! (reagálok én is, mert ha nem teszem, még párszor bekopizod a kérdésed. FELESLEGESEN!)

Ha kelnek a csibék kiszeded őket, a többit hagyod a keltetőben.

A keltetőgép alkalmazása pont a kotlóst hivatott kiváltani!

Jamooo Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1525

+Fapeter lenne itt még kérdés, hogy akkor : Mikor is kell spriccelni? És mennyit? Ha nincs tapasztalatom a lámpázás terén és nem is szívesen csinálnám, akkor nembaj, ha bennmaradnak az esetlegesen záp vagy befulladt tojások?

Jamooo Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1524
Miért kellene kotlós alá tenni őket? :S Én ezt nem értem. Azok nem nevelhetők ugyanúgy mint a tyúk naposcsibéi kotlós nélkül? Be a dobozba az első pár napon, utánna már a naphoz, fényhez, friss levegőhöz vagy egy zárt helységhez hozzászoktatni őket ahol majd élni fognak, pont úgy mint a napos tyúk csibéivel is. Vagy nem? :S Most az, hogy maximum 7db lesz la bumm, úgyis nagyobb testűek mint a tyúk csibék.
marcsi089 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1523
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni tőletek!Pénteken betettem a gépbe 23db itáliai+20db búbos tojást,és még 7db pulyka tojást!A pulyka tojást csak próba ként tettem be hogy fias e!Az a problémám hogy nem tudom hogy mit csináljak ha fias lesz a pulyka tojás,mert ha kelnek a csibék akkor mindenképp ki kell vennem a gépből,de sajna nincs kotlom!Végül is 2 hétig még nem gond de utána jó lenne kotló alá tenni!Nem???????????
Katalin45 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1522
kösz már keltettünk vele csak sajnos a tavaji hőfokot elfelejtettük és a mostani kelésnél a nagyrésze a tojásoknak belepusztult ja és könyvünk van csak az meg 37,5 38-at írt és az meg nem jó
Előzmény: Törölt nick (1521)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1521

Szevasz Katalin

Minden titusu keltetőnél Tyúk tojásnál 37,8 az első héten aztán 37,2 és az utolsó napokban 36,8.

A tojások felett, mellett szóval mindenhol a keltetőben.

De szerintem vegyél egy keltetésről szóló könyvet, mert nem csak a hőfok ami számit a keltetésnél. Vagy olvass ezen a fórumon sokkal vissza.

Előzmény: Katalin45 (1519)
Jamooo Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1520
Így van.A gépem bizonyos "HU 100" amin felül körbe van egy fűtőszál, tehát a kényszerlégkeverés miatt nem kell olyan alacsony hőmérséklet. Köszi! ;)
Előzmény: fapeter (1515)
Katalin45 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1519
Sziasztok.Tud nekem valaki tanácsot adni vagy segiteni?A gergely féle 600-db keltetönél ami ventilátoros.Mekora höfoknak kell lenie.Válasz elöre is köszi.
Tommy81 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1518

sziasztok!

A zöld etetését mikortól javasoljátok?

Csinálok nekik egy jó kis borítót mert a kertvárosi macskák veszélyesek nem olyanok mint a vidékiek.És akkor csipegethetnének,meg egy kis porfürdőt vehetnének ha nem fúj a szél és leárnyékolom egy részét mikortájt tehetem ezt meg?

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1517
Ahan......Péter újfajta drogra lelt : keltetés XD
Már az első perctől függőséget okoz :)
Előzmény: fapeter (1516)
fapeter Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1516

Aki egyszer beletapasztal a keltetés izgalmába (örömeibe, kudarcaiba)

azt már nem nagyon lehet leállítani! :-)

(ha öröm, akkor azért, ha kudarc, akkor a MIÉRT-ek miatt)

Főleg, ha a keltetőgépét saját maga állította elő!! :-))

Örülök, hogy ilyen sikere lett a topicnak!

Előzmény: papamaci326 (1510)
fapeter Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1515

szia!

Azthiszem, az akkori gépekben még nem volt kényszerlégkeverés, ezért kell "magasab" hőmérsékletet állítani.

Azokban csak egy karika alakban meghajtott csőfűtőtest van körben a fedelében.

Előzmény: Jamooo (1514)
Jamooo Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1514
Helló! Nekem is PlMaschine-m van(14 éves) és az útmutatójába az van írva, hogy 38,6 és 39 fok között kell lennie benne a hőmérsékletnek. Szóval 4 tized fok közé kell beállítani a hőmérsékletet. Biztos, hogy jó? (Mondjuk már mindegy, de azért várom a válaszokat, hátha jó nagy hülyeséget csináltam, de nem álltam le vitatkozni egy 14 éve kinyomtatott lappal.)
marcsi089 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1513
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni tőletek!Pénteken betettem a gépbe 23db itáliai+20db búbos tojást,és még 7db pulyka tojást!A pulyka tojást csak próba ként tettem be hogy fias e!Az a problémám hogy nem tudom hogy mit csináljak ha fias lesz a pulyka tojás,mert ha kelnek a csibék akkor mindenképp ki kell vennem a gépből,de sajna nincs kotlom!Végül is 2 hétig még nem gond de utána jó lenne kotló alá tenni!Nem??????????
Equerry Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1512
Hello Bleziusz!

Gondolom hungarocelles Pl Mashine géped van.Amikor bekerülnek a tojik a gépbe,akkor mindíg túlfűt!3-4 óra is eltelhet mire beáll a hőfok!Ez nem lehet az oka a gyenge kelési aránynak!Ha viszont később sem áll be a hőfok akkor próbáld meg lejjebb álítani a gépet!Üdv.
Előzmény: Bleziusz (1511)
Bleziusz Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1511

Sziasztok!Azt írja a haszn.útmutató hogy 37.8 fokra kell állítani a hőmérsékletet.

Na most indítottam újból a gépet és ha beleteszem a lázmérőt 38.4fokot mér.És ez túl sok eltérés,mert az előző kelés ugyanígy csak alig haladta meg az 50%ot.Akkor most miért nem stimmel?Vagy vegyem lentebb a hőmérsékletet vagy mit tegyek?

Üdv.

papamaci326 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1510
Szia!
Örülök hogy újra látlak a fórumon!
Ez tényleg tele van. Az enyémbe amit a te segítségeddel is, meg csináltam abba 144db fér. A másik ami még csak készülőben van abba 192 db fér majd. Mind kettő automata forgatós.Plusz van egy kicsi ami egy tálcás,kézi forgatós,és 25db liba tojás fér rá. A párásítást azt egy 5L kupa félbe vágva ebben van a víz, és a tálca billegése húzza a ruhát a vízből, hol elölről hol hátulról.Szuperül lehet állítani a megfelelő páratartalmat.
Engem már meg csapot a keltetés szele rendesen. :-)))
Előzmény: Fegyver zoli (1509)
Fegyver zoli Creative Commons License 2009.04.25 0 0 1509
így van tele!
Fegyver zoli Creative Commons License 2009.04.25 0 0 1508
üdv
Ogmet_ Creative Commons License 2009.04.25 0 0 1507
Szia!

Nekem az a véleményem, hogy amelyik csibének segíteni kell kikelni, az nem életképes. Vagy rossz a lába, azért nem tud forogni a tojásban, vagy egyéb kelésgyengeségi problémája van, az valószínűleg nem fog enni és elpusztul az esetek többségében. Legalábbis én a saját állományaimmal így tapasztaltam. Én is segítettem régebben a gyengén, de azzal mindig külön kellett bánni, s végül elpusztult, mert nem evett magától, vagy béna maradt.

A naposcsibéknél a legfontosabb, hogy teljesen tiszta környezetben szülessenek. Ekkor szerintem elég a gyógyszeres indítótáp és a sima víz, de eleinte kakasporral sokan le szokták itatni. Én azt mondom, felesleges pénzkidobás. Ettől függetlenül is elkaphatnak betegséget, ha olyan a környezete, illetve nem megfelelő a táplálásuk.
Előzmény: KLiFFF (1506)
KLiFFF Creative Commons License 2009.04.25 0 0 1506
sziasztok,
Tegnap kezdődött a kelés, vegyesen pulyka liba kacsa tyúk. Ez mind 1 gépben (román termék 37-38C között tartotta a hőmérsékletet, forgatós típus légkeveréssel, 54 db-os). Sajnos 2x volt áramszünet, egész délelőttös, ezt meleg vizes edénnyel próbáltuk kiküszöbölni, most kiderül milyen sikerrel. Az utolsó napokban elfelejtettük a víz permetezést, így keléssel egy időben kezdtük el :( kis segítséggel tudnak csak kibújni.

A kérdésem az lenne kell e a kicsiket vakcinázni? Vagy elég a 2 gyógyszeres táp? Illetve ezüstkolloid adható e ?
üdv.
Antika83 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 1505
Szia!
Neotesol ezerrel nekik és száraz táp!
Előzmény: gyula.uw (1500)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1504

Szevasz Gyula

Igaz nem nekem szól a leveled, de sürgős és írok. Kokciodozis-os betegség ütötte fel a fejét. Szerzzél hozzá sürgősen orvosságot. Kisállat patikákban is lehet kapni. Azt figyeld azért, hogy mekkora adagot kapnak, ja és baromfihoz kérjél mert a galambhoz másik kell.

Üdv: István

Előzmény: gyula.uw (1500)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1503
Bocs !
Feladási díj, +utánvételi díj, +érték. De ezt a póstán el fogják magyarázni neked, és ott meg is tudják majd mondani a pontos vég összeget.
Előzmény: marcsi089 (1502)
marcsi089 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1502
Köszönöm!Még annyi hogy a postán mondani kell hogy mennyi az utánvétel(tojás ár)Vagy miből tudják hogy mennyit kell fizetni?
Előzmény: Törölt nick (1501)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!