Gratula az egész csapatnak! Az első félidő megmutatta, hogy milyen az, amikor mindenki ott van a fedélzeten és odafigyel a csapat a védekezésre. Gyakorlatilag az első negyedben megnyertük a mérkőzést. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Pécs ideális első ellenfél volt. A bajnokságban mindkétszer keményen ütöttük őket és a játékstílusuk is nagyon fekszik nekünk. A cél, hogy biztosan győzzünk, jól játszunk és ne sérüljön le senki abszolút megvalósult.
Bruinsma egyértelműen extraklassz volt ma és az 5/5-ös triplamutató nagyon szépen néz ki. A fiatalok közül jó volt látni, hogy Doktor Peti sokat játszott és jól is, a 12 dobott pont szépen néz ki. Anderson az elején nagyon ment és több egyéni akciót is vállalt. Ő is benne volt, hogy szép előnyt építettünk ki. Zozó szokás szerint ponterősen játszott és szép asszisztokat is adott ld. Lake fantasztikus zsákolásánál...:) Szili hozzátette a szükséges pontokat, Beni viszonylag kevesebbet játszott, érthető okokból, de azt nagyon hasznosan tette. Nekem egy kicsit Ákos és a nagyon kevés játékpercet kapó Kovács Beni tűnt indiszponáltnak, de reméljük, hogy ők is péntekre belejönnek. A meccs abszolút pozitívuma Lake játéka volt, aki ma nagyon eredményesen, jól és nagy szívvel is játszott. Barac ma nem villogott annyira, de hozta a melót, mint mindig.
Összességében nagyon meggyőzőek voltunk, de a Pécs nem lehet fokmérő, mert nagyon gyengék mondjuk ki őszintén. A pénteki mérkőzés és talán az előrehozott döntő a Szolnok ellen lesz. Meglátjuk, hogy ott majd milyen formát futunk, ha sikerül bejutni a döntőbe az sem lesz mindegy, hogy a másik ágról egy érzésem szerint nekünk jobban fekvő Szegeddel, Körmenddel találkozunk, vagy a kevésbé fekvő DEAC, Atomerőmű valamelyikével. Azt gondolom, hogy sikerülhet, mert most mindenki rendben van és jobban tudunk rotálni.
Nem a perceket, hanem azt, hogy Dancsecs és Kovács B nem jött előbb. Persze könnyen vagytok , van 8 jó játékosotok :D Aki nálatok a leggyengébb láncszem (Lake), az sok helyen 2.-3. ember lenne. Irigylem, hogy Anderson a legnagyobb problémátok ;)
Nem akarok okoskodni, meg mi már csak nézői vagyunk ennek a kupának, de Okorn miért nem rotál jobban 23 pontnál ? Vagy ez a Pécs nem okoz akkora gondot a Falconak, hogy elfáradjatok ?
Én az Albának jobban örültem volna, a Szolnok még egy ilyen rossz napot nem fog kifogni, de ilyen ész nélküli csapatot jobban tudtunk volna verni.
Másik indokom, hogy a kemény védekező csapatok ellen nagyon nem bírunk, Paks például.
Más témára evezve: Tudom ez a csapat csak a Pécs, de Okorn időzitése jónak tűnik idén is. Pörgünk, extra passzok, jó védekezés. (20 perc alatt kapott 26 pont)
"Kedves Gyászoló Család! Fogadják együttérzésem és részvétem, nehéz bármit is mondani, ha egy édesanyát elveszítünk. Nem ismertem, de biztosan nagyon sokat tett a kosárlabda sportért. Nem lehetett könnyű Kornélnak és Beninek az utóbbi időszakban edzősködni és játszani. Talán el kellene gondolkodnunk, mikor esetleg negatívan kommentelünk valamit, hogy egy-egy gyengébb teljesítmény vagy be nem dobott kosár mögött milyen tragikus háttér és fájdalom is lehet. Kedves Ildikó, nyugodjék békében!
7602021.04.01. 22:15"
Bb1-en írta az egyik szolnoki srác.
Ahogy ezt este elolvastam, kicsit átértéklődött bennem elég sok dolog.
A mai naptól akármi is lesz a végeredmény a kupában és a bajnokságban, egy rossz szót nem fogok írni egyetlen egy játékosra sem.
Ez a csapat idén óriási megpróbáltatásokon megy keresztül lelkileg. Covid, novgorodi szivatás, sérülések, visszavonulás, szülők elvesztése.
Ezek után én büszke vagyok az egész brigádra!!
Ennek a garniturának óriási lelki ereje van, szerintem Beniért és Sziliért 5x -s erővel fognak küzdeni minden mérkőzésen.