Keresés

Részletes keresés

gomba2008 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 632

Én pontosan emlékszem. Úgy volt! 2006 dec. 06-án költözködtünk. Napsütésben, és rövidujjú pólóban.

Ezt a rohadt globális felmelegedést is ígérgetik, aztán már mégsem fogom megérni. Pedig az én életemben csak hasznát látnám! Nem kellene fűteni, mekkora buli lenne már! :o))

Előzmény: taormina001 (630)
gomba2008 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 631

Ha jól tévedek márc. 28. van. Sem erős szél, sem zápor nincsen. Észak-kelet magyarországon vagyok abszolút. Reggel jöttem haza munkából. Motorral. Jó idő ugyan nincs, de teljes szélcsend van, és végre a hószállingózás is abbamaradt.

Ezek a hosszútávú előrejelzések kicsit olyanok, mint Nostradamus jóslatai. :o)))) Ez HIT, és nem tudomány. Aki hinni akar benne, az megjegyzi azt, ami stimmel. Mert persze hogy lesz olyan is, hogy x időpontokban fedi a valóságot. Amikor meg nem, az nyilván nem számít. :))

Lábjegyzetként megjegyzem, semmivel nem különb a hivatalos előrejelzés sem. Ma az origon mínusz 8 fok van meghirdetve. Az indexen csak mínusz 5, mert nehogymár egy álláspontot képviseljen a jobb oldal ballal! :o))) Mivé is lenne a világ!

Nem fagyott még éjjel sem. Végre.....

Tehát, mindenki higgyen amiben akar. Én mától a jó időben, mert ezt szeretém már de nagyon! A tulipánokon, barackvirágokon ugyan már nem segít, de ami megmaradt a virágrügyekből azt meghagyhatná már nekünk a teremtő...

Ebben gondolom mindannyian egyetértünk.

Előzmény: Törölt nick (624)
taormina001 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 630

Én nem értek hozzá, mert még arra se vagyok képes, hogy a saját kertészkedési tevékenységemet tisztességesen följegyezzem, azonban emléxem valamire, amire mára már valahogy csak kevesen: 2006- és 2007-ben kb. elmaradt a tél: rövidujjú pólóban ástam nov- decemberben, és január februárben is végig 10-15 fok maradt. 2006-ban különösen extrém mértékben, aztán már kicsit kevésbé. Ez volt az az év, amikor a globális fölmelegedés témája annyira elharapózott. Aztán a késöbbi években lassan helyreállt a "rend".

Előzmény: Flanell (625)
Flanell Creative Commons License 2013.03.27 0 0 629

Hm. Erről a Sharka-érzékenységről még nem hallottam. Rossz hír.

Előzmény: Lactarius Curtis (628)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2013.03.27 0 0 628

LOL

De hogy valami ideillő is legyen, a Kioto ültetését tervezők figyelmét felhívnám egy dologra, jelesül hogy a fajta sharka-érzékeny, ezért sharkás szilvák közelébe nem ültetném.

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.27 0 0 627

A ciklikussággal van kapcsolatban, pénzügyszakon tanítják, hogy pénzügyi tervezésnél mindenki vegye figyelembe, hogy 7-8 évente minden családban, szervezetben történik valamilyen jelentős környezeti változás: válás, haláleset, gyerekszületés, válság, munkahely váltás, egészségügyi probléma, stb....

Előzmény: Törölt nick (626)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.27 0 0 626

Lehet, hogy ez a Dávid-naptár készítőjének is a titka? :))) Megnézi a 7 évvel ezelőtti időjárást és az szerint készíti el?

Ez a 7-es egy bűvös szám. :)

Az emberek sejtjei 7 évente cserélődnek ki, a házasságok nagy része a 7. évben megy tönkre, stb. :)

Flanell Creative Commons License 2013.03.27 0 0 625

"Egy nyíregyházi tanár évek óta felgyezi a pontos mért adatokat. Majd összehasonlította a Dávidjóslattal. Meglepő eredményt kapott. A 7 évvel ezelőtti hőmérsékletek, stb. egy az egyben megfelelnek az idei éves jóslattal."

http://www.bulvaros.hu/cikk/vx109h/

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.27 0 0 624

Így néz ki az előrejelzés az első három hónapra. Mivel már lassan elmúlik a 3. hó is, így felteszem és meg lehet nézni, hogy helyes volt-e.

Észak-kelet Magyarországra vonatkozik. A számok azt jelzik mely csillagjegyben áll az adott nap, a "z" zápor, a "v" erős szél, a ritkás vízszintes csíkok: köd, a sűrű függőleges csíkok a csapadék intenzitását jelzik, stb..

Ezen kívül van még rajta hőmérsékleti grafikon is. Tegnap óta van meg.

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.27 0 0 623

Nem akarok viccelődni a kérdésen, de a tény az tény:

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/03/27/12/Rekordokat_dontoget_a_csapadek_a_Tiszantul_eszaki_reszen.aspx

Ez a hír ugyan kelet-MO-ról szól, de elég csak rápillantani a pillanatnyi hótérképre, vagy visszaemlékezni a két héttel ezelőtti eseményekre, már ami a Dunántúlt illeti. (Az osztrák hókotrókat sem közép- vagy kelet MO-n vetették be.)

A "viszonylag kevés"-től szerintem országos szinten is fényévekre távolodtunk el ami a márciusi csapadék mennyiségét illeti. És ahogy elnézem a jövő heti előrejelzéseket, ez a tendencia egyelőre nem akar megváltozni.

Előzmény: Törölt nick (617)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 622

Nekem az Észak-, és Dél-kelet Magyarország van meg. A mai naptól figyelni fogom, hogy mi jön be belőle. Jó lenne egy dunántúli is, hogy megnézzem: eltalálta -e a márc. 15.-i hóvihart, hófúvást az M1, M7 környékén és Zalában.

Hát a mi környékünkre mára záport jelez. Egész nap esik. Nappal havas eső, estétől meg hó.

Mozo66 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 621

A leghidegebb nap január 25 -26 körül sem igazán jött be ......

Ez tippelés .

Előzmény: Mozo66 (619)
Mozo66 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 620

...látom neked is feltünt ...    : )

Előzmény: Törölt nick (616)
Mozo66 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 619

A csapadék kevéssel több lesz (50-100mm) mint a 2012-es esztendőben, de ez sem jelent majd elegendő pótlást. Viszonylag kevés csapadék érkezik márciusban, áprilisban,

Hát ezt igen jól eltalálta .... (a március , április a mostani időszakot jelöli )    a pótlás már épp elég lenne .

Előzmény: Törölt nick (612)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 618

Nem mondja komolyan! :)

Tudod, hogy mikorra esnek Pongrác, Szervác és Bonifác napjai, és miről nevezetesek?

Előzmény: Mandinka* (608)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 617

Lehet viccelődni, de ha neked nincs ilyened, akkor nem tudhatod.

Amit olvasni 2013-ra az általános, de az ország kb. 6 régióra van osztva.

A napoknál a csapadék valószínűségét és mennyiségét is írja.

Nyugat dunántúlra teljesen rendben van.

Előzmény: Törölt nick (616)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 616

nos....

Viszonylag kevés csapadék érkezik márciusban, áprilisban, augusztusban és szeptemberben.

...az első hónapnál már tévedett, kifejezetten csapadékos a március.

Tudod, az elromlott óra is napjában kétszer pontosan mutatja az időt!

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 615

Eddig napra pontosan bejött neki.

Amúgy kb. 20 éve megveszem. Meg kell tanulni használni, ha csúszik a naptár, de

20 év alatt nem emlékszem, hogy elhibázta volna a nagyon meleget, nagyon hideget, sok csapadékot.

Mivel számomra is hihetetlen, hogy egy évre előre jelez, ezért vele szembeni tisztelet jeléül nem ajánlom fel, hogy átküldöm a scannelt 

verziót:P 

Ami időjárás jelentés néven megy a kereskedelmi csatornákon, az egy vicc, büntetni kéne.

Előzmény: Mandinka* (613)
artamira Creative Commons License 2013.03.26 0 0 614

Jó hát olyan is van aki a luca naptárban hisz, lelke rajta.

Mandinka* Creative Commons License 2013.03.26 0 0 613

Számomra ez hihetetlennek tűnik.

http://www.bulvaros.hu/cikk/acd4ir/

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 612

Sziasztok,

Magyarországon egyetlen egy ember van, aki egész évre tud előrejelzést készíteni. 

A naptárát Dávid-naptárnak hívják.

Engem egyéáltalán nem ért váratlanul.

Felénk április első hetének végén ismét lehülés lesz.

Április hullámzó, mint a március, csak 5 fokkal melegebb. Májusban elmarad a kánikula, de május közepén 1-2 napra nagyon meleg lesz, majd a hónap végén fagy. Június hideg, mint pár éve és esős. emlékeztek, amikor majnem be kellet gyújtani?:)

Júliusban sem lesz kánikula, de a közepe erős lesz. Júl. vége hullámzó, aug. eleje meleg, aztán ki is szaladunk a nyárból.

Október elején erős lehülés, de a vége nagyon meleg lesz.

Érdemes megrendelni, mert a csapadékot is "eltalálja".

Előzmény: Mandinka* (611)
Mandinka* Creative Commons License 2013.03.26 0 0 611

És elnézve az időkép és a köpönyeg oldalak jóslatait, valami brutálisan máshogy látják a dolgokat. Ráadásul naponta átírják a számokat. Ezek még 2-3 napra előre se tudják, hogy mi lesz.

Mandinka* Creative Commons License 2013.03.26 0 0 610

Igen, én is ilyesmit írtam neki a csereberés topikban, hogy nem lehet 3 hétre előre jósolni, max. 3 napra, de sokszor még rövid távon is tévednek az időjósaink...

Előzmény: artamira (609)
artamira Creative Commons License 2013.03.26 0 0 609

Egy hétnél távolabbi előjelzés, az inkább csak  jóslás kategória. 

Előzmény: Mandinka* (608)
Mandinka* Creative Commons License 2013.03.26 0 0 608

Ezt mennyire lehet komolyan venni? Tényleg lesz még egy 3. fagy/hóhullám áprilisban?

Lactarius Curtis Creative Commons License 2013.03.26 0 0 607

Valaki (Crystalheart) biztosan, mert ezt írta róla 2010-ben a fórumon:

"Az íze pedig mennyei, nem győzöm méltatni. Még így a borús idő és kevés napfény közepette is édes volt, bár kissé savasabb. Tavaly volt az igazi, amikor a feltételek is kedveztek neki. Én eleddig még nem ettem konkrétan muskotályos kajszit, de ha ültetsz belőle, majd megtudod. :) Az alakja szép, formás kis gömb, vagy néha fél öklömnyi gömb. Jól színeződik, és az érett barackot enyhén megcsavarva leválik, így a szedése is könnyű és egyértelmű, melyik az érett. Ha nem moníliás, akkor a földre hullva is roppanós marad egy darabig."

Előzmény: SándorTiszteletes (603)
Ford1971 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 606

Sziasztok !Segitséget kérnék 3 éves kajszibarack fa metszéséhez.

Ford1971 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 605

Sziasztok!Segitséget kérnék a kajszibarack fám metszéséhez!3 éves fa .Köszönöm!

gomba2008 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 604

:((( Fene megeszi. Úgy sajnálom. Ennyi virágrügyet egy fán ritkán látni, úgy örültem neki.

Előzmény: gempuci (601)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.03.25 0 0 603

Urak! 

Kóstolta már valaki a Kuresia nevű kajszit?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!