Az utóbbi hónapokban pletykák keltek szárnyra egy turnéról, ahol közösen fog játszani a Nagy Négyes. A Sonisphere szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy a törtélelem során először fog együtt színpadra lépni az Anthrax, a Megadeth, a Metallica és a Slayer! Kurvára itt volt már az ideje! Végre valahára megkapják a rajongók azt, amire vágynak. Ez egyszerűen kibaszott király, mondta Kerry King a Slayer-ből. Scott Ian az Anthrax főnök is egyetért az esemény jelentőségével. Az emberek már 1984 óta arról beszélnek, hogy játsszon együtt ez a négy zenekar, ez pedig nem kevesebb, mint 26 évnyi várakozás! Szerintem az elvárásokat nem is felülmúlni fogjuk, hanem valósággal szétzúzni! Ennyi legendás zenekar együtt még soha nem csinált ilyen bulit. Gondolj bele, hogy milyen lett volna, ha együtt turnézik a Beatles, a Stones, a The Who vagy a Led Zeppelin? Vagy a Black Sabbath, a Judas Priest, az Iron Maiden és a Motörhead? Kissé lehet, hogy elkalandoztam, de körülbelül ennyire tartom fontosnak az eljövendő bulikat. A nagy eseményt 2010. június 16-án rendezik. Ekkor lép Lengyelországban a Bemowo reptéren a Sonisphere színpadjára a Nagy Négyes. Három nappal később a fesztiválturné csehországi állomásán is részesei lehetnek a rajongók a metaltörténelemnek. Ez egy tipikus egyszer-az-életben esemény minden heavy metal rajongó életében, hogy láthassák a négy leghíresebb amerikai metal bandát együtt, egy színpadon. Ha maradt fej, amely nem lesz szétzúzva ezeken a fesztiválokon, azoknak semmi helyük nem lesz ott, mondta Dave Mustaine, a Megadeth főnöke.
Eddig csak a sonispheres feszteken láttam a Megadeth-et kiírva, a pesti meg "sajnos" önálló Metallica lesz. Állat volna persze, de nem igen reális álom...
Nap híre: a MEGADETH fellép a METALLICA-val Prágában, és Varsóban jövőre! Még akár az is lehet, hogy Budapestre is együtt jönnek! Mekkora lenne! Mint 1993-ban!
A Drím topikban már kitárgyaltuk nemrég, de határozott álláspontom az, hogy esetemben nem létezik igazi kapcsolat úgy, a csajszim ne szeresse azt, amit én. Mivel én a zenét szeretem legjobban - na meg a sportot -, így kell, hogy bírja a rockzenét. Ha egy csaj utálja a rockzenét, akkor az legyen bármennyire jó nő, már nem is jó nő. Egyszerűen összeférhetetlen.
engem abszolút nem zavar, de ha igénytelen (pl. zsíros haj), és úgy is öltözködik, mint egy metál arc, akkor az gáz. az olyan tetszik, akiről ránézésre (ápoltság, öltözködés) nem mondod meg, h rock/metál zenét szeret, viszont mégis. :)
de a legjobb, ha nyitott minél több zenei irányzatra. sőt, szerintem az intelligencia, és az ember zenei ízlésének sokszínűsége között nem is kicsi az egyenes arányú párhuzam. vélemény?
Ha a rock/metal rajongó lányok alatt a nagyi függönyébe bújt bánatpinákra gondolsz, esetleg a fültágítós, piercinges hardcoreos csajokra, vagy netán a kannásbor vedelő punkokra azok nekem sem jönnek be. :)
Mindig érdekelnek jótanácsok, nem fogom zokonvenni őket. Elvégre is már jópár éve osztjuk az észt itt egymásnak, úgyhogy senki se vadidegen itt :)))
Amúgy csak felvezetésnek írtam, hogy távoltartom majd az ilyesfajta művészettől a kislányt. Igazából az érdekelne, hogy nektek bejön-e az, ha egy lány rock-metál-rajongó?
Elárulom, nekem nem. Szerencsére az asszony szívből utálja (de megtűri) a zenét, amit állandóan hallgatok.
Távoltartani? Ugyan, miért??? (Persze először Halász Jutka meg Kaláka jöjjön, az oké, de később simán mehet neki a Megadeth. Is. Szerintem. De nem akarok a nevelési tanácsadó szerepében tetszelegni.:-)
szóval, itt az ajánlatom: - Last Rites - These boots - My Last Word - Into the Lungs of Hell - Anarchy - Mary Jane - Rust in Peace ...Polaris - Foreclosure of a Dream - Victory - Paranoid - Problems - Disintegrators - Insomnia - Prince of Darkness - I'll be there - Never Say Die - Duke Nukem Theme - Recipe for Hate ...Warhorse - I know Jack (valami 4 perces változatban pont jó lesz) - Back in the Days - Shadows of Deth - a maradék 3 db (+a minimum 3 szám ráadásra) mehetnek az örökzöldek :)
Akkor rosszul tudtam ezt a per dolgot. Biztos félreértettem valamelyik cikket. Ezek szerint pláne kéne tolnia olyan dalokat, amik sosem voltak koncerten. A bevált régi setlist se rossz, de már a töke ki van tőle mindenkinek.
Én sem tudom, hogy mi volt a pereskedés igazi tárgya és eredménye, de a Tornádónak Junior volt a társszerzője pl, s azt elég szorgalmasan nyomják a koncerteken. Akár így, akár úgy Junior hiányzik nékem a csapatból.
Ha van itt valakinek vénája hozzá, igazán összedobhatna egy netes szavazó-felületet, amin mindenki bejelölhetne megint 24 számot, amit szívesen hallana koncerten (nem ám csak 18-at), s a reprezentatív eredményt elküldenénk a mesternek, hadd szálljon magába egy kicsit :)
Ha jól emlékszem a Rude Awakeninges turné előtt/alatt volt ilyen szavazásos műsor a megadeth honlapján
Én meg igencsak tettlegességig fajuló hisztit rendeznék a Symphony elhagyása miatt. Az az évszázad egyik legkirályabb, legtömörebb rockhimnusza, refrénje és szólója kiemelt okán. Ha klasszikust mindenáron el kéne hagyni, akkor lenne tippem, de felesleges ilyenen agyalni, ép attól klasszikus valami, hogy nem lehet elhagyni. Na, értitek.
Nekem a Symphony egyáltalán nem hiányozna. Az nem egy kimagasló szám. Inkább Rust In Peace - Polaris. Vagy csinálhatnának olyat, hogy az egész Rustot eljátsszák. Vagy csak bizonyos korszakból játszanak - persze előtte tőlem kérjenek tanácsot:))))))
rajottem, mivel keverted ossze az engedellyel ahhoz nem kell a szerzo engedelye, hogy jatszd a koncerten, de ettol meg jogdijat kap ha fel szeretned dolgozni a dalt, es azt publikalni is tervezed, ahhoz viszont kell engedely a szerzotol ha minden valtoztatas nelkul rogzited a zenet es a szoveget, ahhoz megint nem kell szerzoi engedely, de a jogok minden esetben megilleti
le kell jelenteni a szerzoi jogvedo fele a koncerteken elhangzott dalokat az eladott koncertjegyek utan jaro szerzoi jogdijat ez alapjan szamolja ki es utalja a jogvedo tehat, ha ellefson a szerzoje vagy tarsszerzoje egy elhangzott dalnak, kap penzt gondolom, ettol mindenkepp szeretne megvedeni ellefsont, es lehetoleg a sajat szerzemenyeit jatssza
én úgy tudom, h mustaine abszolút nyert a perben ellefson-al szemben. sőt, sztem mustaine birtokolja a megadeth nevet, ezért játszani úgy gondolom bármit játszhatna koncerteken, legfeljebb részesedést kéne fizetni érte junior-nak. de még lehet azt sem.