Újabb koncertajánló, ezúttal Raphael Wressinggel és ismét Győrött:
Pannonia Hendrix Memorial Blues Project (Aut/Hun/Ita/Slk) próba 1.
Vezető: Enrico Crivellaro - gitár (Ita)
Tagok: Raphael Wressnig - Hammond B3 (Aut), Lukas Knöfler - dob (AUT), Pribojszki Mátyás - harmonika (Hun), Oláh Andor - harmonika (HUN), Peter Radványi - dobrogitár, ének (Slk).
A Pannónia régióból származó zenészek Blues Workshopja-ja Jimi Hendrix szellemiségének újraértelmezését kísérli meg, európai rangó blues muzsikusok részvételével. Tisztelegve a Hendrix évforduló kapcsán.
Helyszín: Széchenyi tér - Győr, belváros barokk főtereMájus egy, 14,00
aztán:
15:30
Szőke- Badár Stand Up Comedy
Helyszín: Xántus János Múzeum - udvar (a szomszédban, gyakorlatilag ugyanott)
aztán:
19:00Enrico Crivellaro & Raphael Wressing Hammond Trio (Ita/Aut)
Enrico Crivellaro - gitár, ének, Raphael Wressnig - Hammond orgona, Lukas Knöfler - dob
Európa rangú blues gitáros/énekes, aki triójával a blues határait feszegeti, rendkívül izgalmas Hammond hangzással megbolondítva.
Helyszín: Széchenyi tér - Győr, város barokk főtere
Rendszeresen leírom ezt a hivatkozást, és rendszeresen leírom hogy érdemes visszaolvasni. Itt minden kapcsolási rajzot, leírást megtalalsz. Az alábbiakat, meg még sokkal többet. A leírásokból kiderül mi mire való pl. M111-nél, de a lezliknél is.
Feketére utólag szokták befesteni a leslie-ket, kivéve a pro-line (tranyós) szériákat (302,310,330,760,820,822,825,830,860910,925,950).
Hali! Akinek esetleg akadna pót-jegye vagy bármilyen leleménye vagy nagybáttya vagy ismerőse aki be tudna vinni Rhodára, nagyon megköszönném! De tényleg, hívjon akinek van ötlete! 70 311-4352 (Nándi) KÖSZI!
Parie nem volt (pedig számítottam rá), csak Viscount, de főleg a klasszikus orgonáikat mutogatták. Persze szerintem azok is elég jók, bár ezen a téren volt sok más gyártó, pl. Allen, Rodgers...
Kipróbáltam az új piroskát is (Clavia), hangra kicsit meggyőzőbb volt élőben, mint azon a felvételen, amit hallottam róla, billentésre is elég korrekt (kb. a CX-3-hoz tudnám hasonlítani). Nekem mindig ez a két legfontosabb szempont, de emellett még jó pont a viszonylag kis mérete (szerintem eddig ez a legkisebb kétmanuálos).
Persze azt is el kell mondanom, hogy a kezelése szerintem szörnyű egy orgonához képest. Kb. 5 percbe telt, mire megtaláltam, hogy hol kell hangszínt váltani, pedig azért van már némi tapasztalatom e téren.
Szep kep...Hammond B3, nagy koncert zongora...igy kell ezt eloadni kerem:-) Mindjart itt a Rhoda Scott koncert, most kedden a Milenarisban emberek!!! Ott a helyunk!
SZia. Eszméletlen jó! A Rhodes is, meg az új klónok. A Doepfer mivel ment? Gondolom a laptopos B4-el, a mellette lévő meg a Creamware B4000 klangbox-szal?
Az új Rhodes - a külsejét kivéve - nekem nagyon meggyőző volt. Hangra és billentésre talán a Mark II-höz áll közel. Van aktív és passzív változat is. Nagy nehezen megengedték, hogy a belsejét is lefényképezzem. Na nem mintha meglepő dolgok lennének benne... :)
A KeyB Organ egy új olasz klón, eszméletlen jó billentéssel és hanggal. (Persze ez csak szubjektív véleményem.) Az egymanuálos verzió már pusztán a drawbar-szettjével (2x9 + pedál 16' és 8') is megver minden eddigi egymanuálos klónt! A weboldaluk még nincs kész, de majd a www.keyborgan.com -on lehet őket elérni. Addig is van egy kis kétoldalas ismertetőm, majd beszkennelem.
Szombat, MűPa, Nigel Kennedy. Az AB3-mam is lesz a 142-vel, de itt a hegedűé a fő szerep. Testetlen elektromos jószág, gitárosnyi villanyvasúttal a lábnál. Meg Steinway D. Baromi jó hegedűs és szimpatikus a csávó, a lengyel kísérősrácok is kíválóak. (bill,dob,bass,sax) A műsorban jazzes standardek lesznek saját speciális értelmezésükben.
Igen én nagy vermona fan is vagyok . Egy olyan ország terméke volt ami már nincs is, és tulajdonképpen az egyszerüségében volt a zsenialitása ezen hangszereknek. Cubase vst én is használom feljátszásnál, és nem mondtam volna meg hogy ez nem egy wurlitzer. Ha élőben is ilyen minőségben nyomod akkor szerintem tuti siker lesz.
Ja, talán megdobogtatja a szívedet Trambi, hogy a Supernova c. szám közepén halható rövid szóló egy Vermona Sandy típusú kis "virágszállal" készült. Ez egy nem mindennapi kütyü....
Hát a vanabi-t én pusztán a 'want to be' rövidítéseként használtam, de ebben benne lehet ez a jelentés is :) Nekem nincs ellenemre. Sajnos a wurlizást illetően ki kell ábrándítsalak kétszeresen is. Egy: nem én játszom még ezt a verziót (Nem érdekel már c. szám), persze a koncerten már igen. Kettő: ez nem wurli, hanem egy komputer hang, egy VST plugin, ha ez mond valamit. A többi nótát én játszom, ez még egy régebbi demóról került fel a honlapra...Egyébként megújult a Wurli, kapott eredeti potikat meg pár új lamellát. Gyönyörű hangja lett. Keresek valakit, aki kölcsön tudna nekem adni egy wurli lábat, hogy elvigyem egy esztergályoshoz lemásolni. Valaki?
Hamár ott lennék, biztos beletennék valami saját ízt.
Igaz, dobtanártól hallottam -Nesztor Iván- de azt mondta hogy ha valamit egy az egyben el tudunk játszani az szép, de nem több annál mint hogy bemutatjuk, tanulási folyamatunk hol tart. Azután jön a lényeg, amikor már saját egyéniségünket is bele tudjuk vinni a darabba.